SARAJEVSKI AERODROM DOBIJA IME PO ALIJI IZETBEGOVIĆU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.
Ma nemoj a ti ko pametan i veliki sve to nijemo posmatrao a sada bi malo i kakio o tome ?
Koji se kurac onda nisi oglašavao :?
pitt

Post by pitt »

meatoverhere wrote:
manijak1 wrote:
meatoverhere wrote:Predlazem da naziv Sarajevu i Bosni i Hercegovini promjenimo u Alijino i Izetbegovina. Ovo moze komotno jer ovima sto bi mijenjali nazive ulicama i aerodromima svakako i nije stalo do BiH.
Može komotno .......da vidimo šta je u Brčkom :? Banjaluci :?
Straže đenerala Draže ? I ti bi to poredio sa Alijom ? .
To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.
A da se mozda pozalimo cika slobi ? :roll:
kekec

Post by kekec »

micika wrote:Joj sto se sad komunjare ujedaju za guzicu :lol: :lol: :lol: :lol: :D
A zasto se ne bi i ujedale. Ujedaju se od muke, sto vide da ova zemlja,
polako ali sigurno propada. Ujedaju se i na spomenik cetniku Drazi i na
most F.Tudjmana. Svi su oni, ko hoce biti realan, obicni negativci, gledano
ocima postenog i iskrenog covjeka. Neki vise, a istina, ovaj aktuelni, mnogo manje.
Napomena za neke, koji zmire:
Izetbegovic je "izgorio", kada je prevario, prvo Adila Zulfikarpasica, a poslije,
kada je na hinjski nacin uzeo funkciju od F.Abdica.
Tu je vec pokazao pravo lice. Tu je pokazao pravo lice i otvorio karte,
odnosno pokazao svoje vlastoljubstvo.
A sto se tice aerodroma, novo ime je samo za lokalnu upotrebu, nacin
da stranka predlagac dodje do politickih poena, koje ne moze zadobiti borbom
protiv kriminala, korupcije ili ekonomskim razvojem zemlje.
Licno, niti cu sa njega uzlijetati, niti cu na njega slijetati.
Moze se zvati i Pepeljuga, meni svejedno.
manijak1

Post by manijak1 »

polako ali sigurno propada
Nisu li se ranije trebali ujedati ?
meatoverhere

Post by meatoverhere »

manijak1 wrote:
Ma nemoj a ti ko pametan i veliki sve to nijemo posmatrao a sada bi malo i kakio o tome ?
Koji se kurac onda nisi oglašavao :?
Lupas gluposti. Otkud ti znas sta sam ja radio? Takvi ko ti su se u pravilu borili pod Jorgan planinom.
micika

Post by micika »

A ujedaju se jedni te isti koji su hladili muda na zapadu dok se u Bosni ginulo :oops:
avicena

Post by avicena »

Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
manijak1

Post by manijak1 »

Lupas gluposti. Otkud ti znas sta sam ja radio? Takvi ko ti su se u pravilu borili pod Jorgan planinom.
Ti prosipaš pamet :oops: koja je derala sa brda moju Jorgan planinu i moj Podrum .
Po opet drugom pravilu takvi kao ti su guzice ponijeli daleko .
meatoverhere

Post by meatoverhere »

manijak1 wrote:
Ti prosipaš pamet :oops: koja je derala sa brda moju Jorgan planinu i moj Podrum .
Po opet drugom pravilu takvi kao ti su guzice ponijeli daleko .
Svako prosipa ono sto ima. Ja pamet, a ti prostakluk i fasizam. Bujrum
danas

Post by danas »

avicena wrote:Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
pa gdje nadje aliju da poredis sa kenedijem ili de golom... ja koliko znam, de gol nije sjedio sa okupatorima i neprijateljima svoje drzave u koaliciji... :roll:
meatoverhere

Post by meatoverhere »

danas wrote:
avicena wrote:Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
pa gdje nadje aliju da poredis sa kenedijem ili de golom... ja koliko znam, de gol nije sjedio sa okupatorima i neprijateljima svoje drzave u koaliciji... :roll:
A ni Kennedija nisu razmjenjivali za polovne generale i nije potpisao nestanak svoje zemlje.
avicena

Post by avicena »

danas wrote:
Ne slavim ovaj događaj, ali iz tvoje rečenice zaključih da je Alija radio protiv BiH time što je sjedio sa onima koji su atakovali na BiH. Šta je trebao, ići u rat do posljednjeg vojnika, žene, djeteta.....ili praviti mir i nekakvu državu pa i sa onima koji bejahu protiv nje....
manijak1

Post by manijak1 »

nije potpisao nestanak svoje zemlje.
Šta je mogao ili trebao ......uraditi ?
Pod uslovom da nije Kennedy a De Gol nije oslobodio svoju zemlju od okupatora .
danas

Post by danas »

avicena wrote:
danas wrote:
Ne slavim ovaj događaj, ali iz tvoje rečenice zaključih da je Alija radio protiv BiH time što je sjedio sa onima koji su atakovali na BiH. Šta je trebao, ići u rat do posljednjeg vojnika, žene, djeteta.....ili praviti mir i nekakvu državu pa i sa onima koji bejahu protiv nje....
pa ne znam kako je radio za BiH lizuci se sa bobanom i karadzicem. jer njima je j-e-d-i-n-i- legitimitet davala koalicija sa SDA -- da je alija izasao iz ove koalicije kad su SDS-ovci poceli valjati prve balvane na ulice, oni vise ne bi imali legitimitet. vec bi bili najobicniji teroristi i zastranjeni ludjaci, kao sto su recimo KKK ovdje u USA. ali ne, sjedeci sa njima u vladi alija im daje moc; moc da da diktiraju i pregovaraju; moc da krcme i prekrajaju drzavu... sto mi samo govori da je aliji draza bila ta fotelja (jer bi raskidom koalicije i on pao sa vlasti) od bilo cega drugog. ponajvise bosne i njenog naroda.

a moja rodbina nije ginula da bi danas gledala RS sa prozora. ako je aljo vec htio da dijeli, sto nije podijelio i sacuvao nas pokolja. nego ovako -- em poklani, em nigdje drzave.
avicena

Post by avicena »

danas wrote:
pa ne znam kako je radio za BiH lizuci se sa bobanom i karadzicem. jer njima je j-e-d-i-n-i- legitimitet davala koalicija sa SDA -- da je alija izasao iz ove koalicije kad su SDS-ovci poceli valjati prve balvane na ulice, oni vise ne bi imali legitimitet. vec bi bili najobicniji teroristi i zastranjeni ludjaci, kao sto su recimo KKK ovdje u USA. ali ne, sjedeci sa njima u vladi alija im daje moc; moc da da diktiraju i pregovaraju; moc da krcme i prekrajaju drzavu... sto mi samo govori da je aliji draza bila ta fotelja (jer bi raskidom koalicije i on pao sa vlasti) od bilo cega drugog. ponajvise bosne i njenog naroda.

a moja rodbina nije ginula da bi danas gledala RS sa prozora. ako je aljo vec htio da dijeli, sto nije podijelio i sacuvao nas pokolja. nego ovako -- em poklani, em nigdje drzave.
A šta je trebao? Da li je mogao napraviti vlast, koaliciju sa reformiranim komunistima, koliko ih je bilo?
Kako li bi ga tek danas napadali da je izbjegavao takvu vlast u kojoj će učestvovati predstavnici izabrani demokratskim putem iz druga dva naroda? Da li je on bio Kleopatra vračara da pogađa šta će ko zabrljati. Krenuo čovjek sa najboljim namjerama, a dalje nije bilo u njegovoj moći.....
Što se tiče RS-a evo možeš ovih dana pročitati da skoro nema više nikakvih atributa državnosti....obična karikatura koja nas istina zeza....ali i topi se....
No_Comment

Post by No_Comment »

Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ... :-) :oops: :D
danas

Post by danas »

No_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ... :-) :oops: :D
pregovarati je jedno, a "potpisivati" je drugo. koliko znam, draza je popio metak u celo '45-e, a subasich se pitao koliko i ja. a alija ako nije znao sta da radi, mogao je -- ponavljam -- opet izaci iz te koalicije. nista se u zivotu ne mora. a najmanje lizati se za krvnicima svoga naroda. SDS i HDZ su bile u vladi SAMO zato sto su bile u koaliciji sa SDA. jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
avicena

Post by avicena »

danas wrote: ..... jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Nisam tada nikoga zaokružio, ali ko je bio poželjan za zaokružiti. Jugoslavija je još postojala.
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ... :-) :oops: :D
Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susret :D
danas

Post by danas »

avicena wrote:
danas wrote: ..... jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Nisam tada nikoga zaokružio, ali ko je bio poželjan za zaokružiti. Jugoslavija je još postojala.
ma nije bitno, stalno jedno te isto raspravljamo.

nek' se zove aerodrom kako god. svejedno mi je. mijeanjace mu ime ionako za par godina, kad neka druga vlast zajase. tako je to kod nas.
No_Comment

Post by No_Comment »

danas wrote:
pregovarati je jedno, a "potpisivati" je drugo. koliko znam, draza je popio metak u celo '45-e, a subasich se pitao koliko i ja. a alija ako nije znao sta da radi, mogao je -- ponavljam -- opet izaci iz te koalicije. nista se u zivotu ne mora. a najmanje lizati se za krvnicima svoga naroda. SDS i HDZ su bile u vladi SAMO zato sto su bile u koaliciji sa SDA. jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Ti koda si prespavala 90-te...po tvojoj prici Alija je cijelo vrijeme rata bio u koaliciji sa SDS-om...mozda su zajedno i Sarajevo bombardovali ili shta... :?
SDS je izashao iz koalicije ne cekajuci Aliju... shto se tice glasanja za SDS...ja mislim da je prije neko tvoj tebi drag... iz blizeg okruzenja glasao za SDS... :oops:
Toozla

Post by Toozla »

....neda Aljo tunel iz ruku ni mrtav..... :D :D :D ....nebi ni ja.... :-) .....valjo mu je...... :D :D :D

...u sustini, boli me briga kako ce se zvati......komsije nam stoje u redu ili kucaju na vrata EU, a mi se koljemo oko gluposti koje nikoga nahraniti nece.....hebiga.... :(

....Shoba je imao odlicnu postavku na Obali prije par godina......duz cijele ulice, covjek okacio prozirne (najlonske) zastave......cemu zajebancija....
zzzzz

Post by zzzzz »

avicena wrote:
Vjerovatno bi bilo svejedno koga god da si zaokruzio. Ono sto se kasnije desilo bilo je neizbjezno i dobro pripremljeno. Umjesto Karadzica imao bi mozda Kecmanovica.

Jedino sto se moglo promjeniti je priprema za ono sto se izbjeci nije moglo.
Proljece je lijepo

Post by Proljece je lijepo »

kekec wrote:
micika wrote:Joj sto se sad komunjare ujedaju za guzicu :lol: :lol: :lol: :lol: :D
polako ali sigurno propada. Ujedaju se i na spomenik cetniku Drazi i na
most F.Tudjmana. Svi su oni, ko hoce biti realan, obicni negativci, gledano
ocima postenog i iskrenog covjeka. Neki vise, a istina, ovaj aktuelni, mnogo manje.
Napomena za neke, koji zmire:
Izetbegovic je "izgorio", kada je prevario, prvo Adila Zulfikarpasica, a poslije,
kada je na hinjski nacin uzeo funkciju od F.Abdica.
Tu je vec pokazao pravo lice. Tu je pokazao pravo lice i otvorio karte,
odnosno pokazao svoje vlastoljubstvo.
A sto se tice aerodroma, novo ime je samo za lokalnu upotrebu, nacin
da stranka predlagac dodje do politickih poena, koje ne moze zadobiti borbom
protiv kriminala, korupcije ili ekonomskim razvojem zemlje.
Licno, niti cu sa njega uzlijetati, niti cu na njega slijetati.
Moze se zvati i Pepeljuga, meni svejedno.
Koi si ti mamlaz. Kazes da je Alija hinjski preuzeo vlast od Fikreta. Pa bi li ti to volio da je Fikret(CETNIK KOI JE SURADJIVAO SA MLADICEM) ostao na vlasti. Zar vise brines i cijenis cetnika Fikreta od gazije Izetbegovica. Pa bi li ti volio da je Fikret ostao predsjednik?????!!!!!???? :x
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susret :D
Ma pravo ih je naslago...vidjeli smo iz proshlog rata... samo zamjenili petokrake kokardama i obratno... :D
Post Reply