Ma nemoj a ti ko pametan i veliki sve to nijemo posmatrao a sada bi malo i kakio o tome ?To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.
Koji se kurac onda nisi oglašavao
Ma nemoj a ti ko pametan i veliki sve to nijemo posmatrao a sada bi malo i kakio o tome ?To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.
A da se mozda pozalimo cika slobi ?meatoverhere wrote:To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.manijak1 wrote:Može komotno .......da vidimo šta je u Brčkommeatoverhere wrote:Predlazem da naziv Sarajevu i Bosni i Hercegovini promjenimo u Alijino i Izetbegovina. Ovo moze komotno jer ovima sto bi mijenjali nazive ulicama i aerodromima svakako i nije stalo do BiH.Banjaluci
![]()
Straže đenerala Draže ? I ti bi to poredio sa Alijom ? .
A zasto se ne bi i ujedale. Ujedaju se od muke, sto vide da ova zemlja,micika wrote:Joj sto se sad komunjare ujedaju za guzicu![]()
![]()
![]()
![]()
Nisu li se ranije trebali ujedati ?A zasto se ne bi i ujedale. Ujedaju se od muke, sto vide da ova zemlja,
polako ali sigurno propada
Lupas gluposti. Otkud ti znas sta sam ja radio? Takvi ko ti su se u pravilu borili pod Jorgan planinom.manijak1 wrote:Ma nemoj a ti ko pametan i veliki sve to nijemo posmatrao a sada bi malo i kakio o tome ?To o cemu pricas za Brcko i Banja Luku ti je Alija ostavio u nasljedstvo, njemu se obrati sa jednom zalbom.
Koji se kurac onda nisi oglašavao
Ti prosipaš pametLupas gluposti. Otkud ti znas sta sam ja radio? Takvi ko ti su se u pravilu borili pod Jorgan planinom.
Svako prosipa ono sto ima. Ja pamet, a ti prostakluk i fasizam. Bujrummanijak1 wrote:Ti prosipaš pametLupas gluposti. Otkud ti znas sta sam ja radio? Takvi ko ti su se u pravilu borili pod Jorgan planinom.koja je derala sa brda moju Jorgan planinu i moj Podrum .
Po opet drugom pravilu takvi kao ti su guzice ponijeli daleko .
pa gdje nadje aliju da poredis sa kenedijem ili de golom... ja koliko znam, de gol nije sjedio sa okupatorima i neprijateljima svoje drzave u koaliciji...avicena wrote:Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
A ni Kennedija nisu razmjenjivali za polovne generale i nije potpisao nestanak svoje zemlje.danas wrote:pa gdje nadje aliju da poredis sa kenedijem ili de golom... ja koliko znam, de gol nije sjedio sa okupatorima i neprijateljima svoje drzave u koaliciji...avicena wrote:Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
Ne slavim ovaj događaj, ali iz tvoje rečenice zaključih da je Alija radio protiv BiH time što je sjedio sa onima koji su atakovali na BiH. Šta je trebao, ići u rat do posljednjeg vojnika, žene, djeteta.....ili praviti mir i nekakvu državu pa i sa onima koji bejahu protiv nje....danas wrote:pa gdje nadje aliju da poredis sa kenedijem ili de golom... ja koliko znam, de gol nije sjedio sa okupatorima i neprijateljima svoje drzave u koaliciji...avicena wrote:Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
Šta je mogao ili trebao ......uraditi ?nije potpisao nestanak svoje zemlje.
pa ne znam kako je radio za BiH lizuci se sa bobanom i karadzicem. jer njima je j-e-d-i-n-i- legitimitet davala koalicija sa SDA -- da je alija izasao iz ove koalicije kad su SDS-ovci poceli valjati prve balvane na ulice, oni vise ne bi imali legitimitet. vec bi bili najobicniji teroristi i zastranjeni ludjaci, kao sto su recimo KKK ovdje u USA. ali ne, sjedeci sa njima u vladi alija im daje moc; moc da da diktiraju i pregovaraju; moc da krcme i prekrajaju drzavu... sto mi samo govori da je aliji draza bila ta fotelja (jer bi raskidom koalicije i on pao sa vlasti) od bilo cega drugog. ponajvise bosne i njenog naroda.avicena wrote:Ne slavim ovaj događaj, ali iz tvoje rečenice zaključih da je Alija radio protiv BiH time što je sjedio sa onima koji su atakovali na BiH. Šta je trebao, ići u rat do posljednjeg vojnika, žene, djeteta.....ili praviti mir i nekakvu državu pa i sa onima koji bejahu protiv nje....danas wrote:pa gdje nadje aliju da poredis sa kenedijem ili de golom... ja koliko znam, de gol nije sjedio sa okupatorima i neprijateljima svoje drzave u koaliciji...avicena wrote:Njujorški aerodrom "Kenedi" ili pariski "Šarl de Gol", ništa novo. Problem jeste što nekima neće biti drago i zbog toga je problem.
A šta je trebao? Da li je mogao napraviti vlast, koaliciju sa reformiranim komunistima, koliko ih je bilo?danas wrote:
pa ne znam kako je radio za BiH lizuci se sa bobanom i karadzicem. jer njima je j-e-d-i-n-i- legitimitet davala koalicija sa SDA -- da je alija izasao iz ove koalicije kad su SDS-ovci poceli valjati prve balvane na ulice, oni vise ne bi imali legitimitet. vec bi bili najobicniji teroristi i zastranjeni ludjaci, kao sto su recimo KKK ovdje u USA. ali ne, sjedeci sa njima u vladi alija im daje moc; moc da da diktiraju i pregovaraju; moc da krcme i prekrajaju drzavu... sto mi samo govori da je aliji draza bila ta fotelja (jer bi raskidom koalicije i on pao sa vlasti) od bilo cega drugog. ponajvise bosne i njenog naroda.
a moja rodbina nije ginula da bi danas gledala RS sa prozora. ako je aljo vec htio da dijeli, sto nije podijelio i sacuvao nas pokolja. nego ovako -- em poklani, em nigdje drzave.
pregovarati je jedno, a "potpisivati" je drugo. koliko znam, draza je popio metak u celo '45-e, a subasich se pitao koliko i ja. a alija ako nije znao sta da radi, mogao je -- ponavljam -- opet izaci iz te koalicije. nista se u zivotu ne mora. a najmanje lizati se za krvnicima svoga naroda. SDS i HDZ su bile u vladi SAMO zato sto su bile u koaliciji sa SDA. jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.No_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ...![]()
![]()
Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susretNo_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ...![]()
![]()
ma nije bitno, stalno jedno te isto raspravljamo.avicena wrote:Nisam tada nikoga zaokružio, ali ko je bio poželjan za zaokružiti. Jugoslavija je još postojala.danas wrote: ..... jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Ti koda si prespavala 90-te...po tvojoj prici Alija je cijelo vrijeme rata bio u koaliciji sa SDS-om...mozda su zajedno i Sarajevo bombardovali ili shta...danas wrote:pregovarati je jedno, a "potpisivati" je drugo. koliko znam, draza je popio metak u celo '45-e, a subasich se pitao koliko i ja. a alija ako nije znao sta da radi, mogao je -- ponavljam -- opet izaci iz te koalicije. nista se u zivotu ne mora. a najmanje lizati se za krvnicima svoga naroda. SDS i HDZ su bile u vladi SAMO zato sto su bile u koaliciji sa SDA. jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.No_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ...![]()
![]()
Vjerovatno bi bilo svejedno koga god da si zaokruzio. Ono sto se kasnije desilo bilo je neizbjezno i dobro pripremljeno. Umjesto Karadzica imao bi mozda Kecmanovica.avicena wrote:Nisam tada nikoga zaokružio, ali ko je bio poželjan za zaokružiti. Jugoslavija je još postojala.danas wrote: ..... jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Koi si ti mamlaz. Kazes da je Alija hinjski preuzeo vlast od Fikreta. Pa bi li ti to volio da je Fikret(CETNIK KOI JE SURADJIVAO SA MLADICEM) ostao na vlasti. Zar vise brines i cijenis cetnika Fikreta od gazije Izetbegovica. Pa bi li ti volio da je Fikret ostao predsjednik?????!!!!!????kekec wrote:A zasto se ne bi i ujedale. Ujedaju se od muke, sto vide da ova zemlja,micika wrote:Joj sto se sad komunjare ujedaju za guzicu![]()
![]()
![]()
![]()
polako ali sigurno propada. Ujedaju se i na spomenik cetniku Drazi i na
most F.Tudjmana. Svi su oni, ko hoce biti realan, obicni negativci, gledano
ocima postenog i iskrenog covjeka. Neki vise, a istina, ovaj aktuelni, mnogo manje.
Napomena za neke, koji zmire:
Izetbegovic je "izgorio", kada je prevario, prvo Adila Zulfikarpasica, a poslije,
kada je na hinjski nacin uzeo funkciju od F.Abdica.
Tu je vec pokazao pravo lice. Tu je pokazao pravo lice i otvorio karte,
odnosno pokazao svoje vlastoljubstvo.
A sto se tice aerodroma, novo ime je samo za lokalnu upotrebu, nacin
da stranka predlagac dodje do politickih poena, koje ne moze zadobiti borbom
protiv kriminala, korupcije ili ekonomskim razvojem zemlje.
Licno, niti cu sa njega uzlijetati, niti cu na njega slijetati.
Moze se zvati i Pepeljuga, meni svejedno.
Ma pravo ih je naslago...vidjeli smo iz proshlog rata... samo zamjenili petokrake kokardama i obratno...umro je mostar wrote:Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susretNo_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ...![]()
![]()