Sta je prioritetnije u Bosni - tvornice ili dzamije?

Post Reply

Mislim da je primarnije graditi

tvornice
38
60%
dzamije
25
40%

Total votes: 63

zijancer

Post by zijancer »

hananah wrote: Ja da napravim prijedlog zakona :( Pa nisam ja ministar Cici :(
Ja sam obican gradjanin kojem treba bolji zivot od ovog koji zivim :(
A meni je svejedno da je sve dzamija do dzamije pod uvjetom da je bar isti broj tvornica i da ljudi prestanu roviti po kontejnerima.
Ako mislis da su dzamije razlog ovoga sto navodis, onda mislim da poprilicno grijesis. Meni se cini da si ti na dzamije zbog necega "ljuta", ali imas pravo na to. Razloga za pobriojane stvari je podosta, i mogla bih ti ih navesti koliko god zelis, a da niti jedan od razloga nema veze sa dzamijama.
hananah wrote:
Je li treba da se pokrijem Cici i da svaki mjesec dobivam 300 km od vjerske zajednice da bih bolje zivjela. Oprosti, ali kad bi u pitanju bilo 3000 km onda bih razmislila o tome da prodam dusu, 300 je sitno, presitno, nije vrijedno vjeruj mi Cici :(
Hano, a jel' mi mozes reci ko i gdje placa 300 KM za pokrivanje? Ja te stvari prvi put cujem od tebe. Takodjer, iako bi ti svoju dusu prodala za 3.000 KM, ja ne bih ni za dosta vise, ali za pocetak, hajde reci mi gdje i ko placa tih 300 KM, pa cemo organizovati odlazak na to mjesto i na licu mjesta se uvjeriti. Tako je najbolje, Zar ne?
hananah wrote: No svakom svoje, srecom, vazda postoji opcija...samo mi jedno zao, sto zivim ovdje i gledam kako se sve rusi sto je ikad vrijedilo :( Mislim figurativno, samo korupcija raste :(
Ma, dzamija je garant kriva, jelde
hananah wrote:No, ne mozes ti to mozda ni razumjeti, tebi je lako. Sve sto se desi kazes "to je od Boga" i tako prihvatis,
Jel mi se cini da to vec znas sta i kako ja rezonuejm, ili mi se cini? Sta mislis d ai odgovore na forumu pises umjesto mene? :D
hananah wrote: a kako je nama koji ne mislimo da je sve od Boga nego koji znamo da je sve od neceg jaceg i veceg od Boga - a to je nasa politicko - religijska smjesa :( Koja se igra Bogova i gospodara - a mnogi pristaju da budu njihovi robovi misleci da sluze pravog jedinog univerzalnog Boga :( A sluze samo necije lazi i zavaravanja :(
Pa, ti si rekla da si malo muslimanka, malo katolkinja, pa ti je mozda lakse da shvatis da robovi nisu samo oni koji vjeruju u Boga, nego da se robovima u Kur'anu na koji aludiras nazivaju svi ljudi, a ne samo vjernici :)
hananah wrote: Voljela bih da sam kao ti i tebi slicni Cici - imam osjecaj da se pono lakse i jednostavnije zivi :( Prokleti i moj mozak kad razmislja, i to zamisli razmislja onako kako ti Bogovi i batine ne dozvoljavaju da se razmislja :(
Hoces da kroz ovu pricu pokazes neku svoju intelektualnu superiornost? :)
Vjeruj mi da bi bilo korisnije da to pokazes nekim svojim komentarom, vrijednim svega ovog sto si nabrojala, nego da sve ovo sama o sei pises :)
CiCiban

Post by CiCiban »

a sad... sta cemo s privredom ?
kekec

Post by kekec »

RPM wrote:vjerovatno zato sto je puno lakse napraviti dzamiju nego organizovati samoodrzivu proizvodnju, profitabilnu fabriku bez da se zna cija je ... ughm, da nije naslov malo tendenciozan ... ta nisu samo dzamije upitne, neki bi voljeli da je tako ... :D ... sta ce mo sa onim plusicima po brdima ... :lol:
Da bi se napravila jedna crkva/dzamija, potrebna je samo snaga misica.
Poslije izgradnje, jedan zaposleni i dosta njih koji dolaze, zadovoljavaju svoje vjerske potrebe. Ako sta doniraju, do njih je.
Da bi se izgradila fabrika, potrebna je pamet, dosta pameti. Ako se to i uradi, dosta ljudi je zaposleno, radi se i za to se prima plata. Ali da bi nastavila sa postojanjem, fabrika zahtijeva sposobne, obrazovane radnike i rukovodstvo. E to je vec malo teze. Danasnja tendencija je sasvim drugacija. Vlast nije sposobna za tako "velike i zahtijevne" projekte. Opusi/pokradi jos ono malo sto je ostalo vrijedno i citavo, a poslije ih nije briga. Moze narod pocrkati od gladi, posluzio je svojoj (njihovoj) svrsi.
Fair Life

Post by Fair Life »

Za stotinu ili dvije stotine godina pitace se:
__
A kto je ta sta je ta da prostis
Gdje li je ta, odakle je ta
Kuda je ta Bosna rekti.
__
Odgovor niko nece znati.
hananah

Post by hananah »

Cici, ja nigdje nisam rekla da ti primas 300 km niti znam zbog cega bi ih ti primala :( A inace info jeste da cure koje se pokriju primaju 300 km mjesecno, a ako jos neku "preobrate" dobiju i bonus :( Kafana Miris na Carsiji, provjeri :)
Takodjer nisam nigdje rekla da se trebaju graditi ili dzamije ili tvornice, nego sam rekla da su tvornice prioritetnije, prema tome nisam iskljucila gradnju dzamija, govorim samo o prioritetu :)
A sto se tice korupcije, da krivo je to sto onaj ko nije vjernik nema bas puno opcija, ne kazem da ih nema nikako vec jako malo u ovoj zemlji :(
Vrata mu bas nisu otvorena toliko koliko i vjernicima :( A osim toga mnogi vjernici se kriju iza Boga te tako kradu, pogledaj samo novo-starog rejsulemu :(
A sto se tice "bozjeg" kaznjavanja, ne vjerujem u Boga na taj nacin, ali da, jesam kaznjena kad u svom CV-u moram upisati da li sam Bosnjakinja, Hrvatica ili Srpkinja. To je ipak moja osobna stvar, a kazna jeste kad se mora nacionalna ili vjerska pripadnost tako javno govoriti i kada si zbog toga automatski zigosan i "svrstan" :(
Last edited by hananah on 25/09/2005 22:20, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

CiCiban wrote:a sad... sta cemo s privredom ?

eh Cici kako to da se ove galamdzije kojima smetaju dzamije, ne zagalamise onda kada su toliki novci zapadnih zemalja
stizale u raznorazne nevladine organizacije, a koja su takodje morala
biti potrosena u programe koji su oni odredili, naravno od tog novca
su isplacivane i njihove ogromne place, kako tada ne zagalamise ovi
kojih nije stid da nakon svega kazu da im smetaju dzamije, a kojima usput nije ni palo na um da se zapitaju zasto se ne grade porusene
u RS, naravno crkve niko i ne pominje jer ih Bosnjaci nisu ni rusili,
a to sto se grade, to tako treba...
a sto se tice fabrika one su ovdje samo paravan, jer se fabrike
nisu pominjale kad su ogromni novci troseni u raznorazne projekte
od kojih nikakve fajde nismo ni vidjeli. Ali stranac u to vrijeme valjda zna zasto nije htio da ulaze u fabrike, tvornice otvaranja novih radnih mjesta....
da li vi znate zasto ?Ne, nije vas ni briga!

:D

p.s. zijancer dao si odgovore, bas na svaki i ja mislim da ce
opet na kraju reci , a dzamija :lol:
hananah

Post by hananah »

Rei: kojih nije stid da nakon svega kazu da im smetaju dzamije
Oprosti, ali ko je igdje rekao da mu smetaju dzamije. Ne gledaj crno ili bijelo, odnosno ne citaj crno ili bijelo, citaj samo onako kako je napisano, i ne trpaj ljudima u usta nesto sto nisu rekli :( Molim te :(
rei

Post by rei »

hananah wrote:
Oprosti, ali ko je igdje rekao da mu smetaju dzamije. Ne gledaj crno ili bijelo, odnosno ne citaj crno ili bijelo, citaj samo onako kako je napisano, i ne trpaj ljudima u usta nesto sto nisu rekli :( Molim te :(

ti licemjeru debeli fujjjjj :zzzz:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Bosna_E wrote:
Toozla wrote:....ko tebi u toj tvojoj pecini uvede internet.....
Znas Toozla za mene je taj tvoj grad soli u stvari pecina.
A sarkazam na dzamije i njegovo odobravanje samo bi mogao dolazit od onih Paljanskih elitnih pa ga necu presutiti. U tom slucaju... Idi obrij se, skini kokardu pa pocni da pricas ko covjek, ako to oni nisu pocni bar da glumis jednog.
bagro jedna... nemas ti pojma ko je toozla.... da si ti 5% ucinio za bosnu ko on imao bi sta pricati....
hananah

Post by hananah »

Rei - greska :D
Ja sam zensko samim tim nisam debeli nego debela :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:roll: ne moze nijedan dan bez pljuvanja...aferim....
Fair Life

Post by Fair Life »

Onome ko nije siguran da ce nauciti plivati u religijskom moru BiH zadnje je vrijeme da se hvata kraja.

A T L A N T I D A !!
carsija

#88 Re: Sta je primarnije u Bosni - tvornice ili dzamije?

Post by carsija »

hananah wrote:S obzirom da mnogi vide stvari crno ili bijelo, otvaram ovu temu s namjerom da vas pitam sta primarnije u Bosni - dzamije ili tvornice?
Moje misljenje je da jedno ne iskljucuje drugo ali ako postoji neka ravnoteza ali graditi samo vjerske objekte a ne otvarati radna mjesta mi je zbilja bizarno :(
Nemojte mi samo reci da su vjerski objekti radjeni od donacija, to i ptice na grani znaju kao i to od cijih donacija. Ali zar ta gospoda donatori ne mogu napraviti tvornicu sa obavezom da ta tvornica od izdvajanja jednog dijela svojih tvornica u roku od recimo 2-5 godina izgradi vjerski objekat.
Sve dzamije u Prijedoru i oko Prijedora su izgradjene samo donacijama.
Ne znam sto si ti zapela samo za dzamije,a drugi vjerskii objekti se kao negrade.Hananah,Hananah :roll:
memo78

Post by memo78 »

Samo dzamije svi idemo da klanjamo gladni. :D
hananah

Post by hananah »

Ne brini Mirci imam ja pljuv-odbacivac :D a i "nase" sam dobro opskrbila pljuv- odbacivacima :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj mene "nasi" kao da su svi ponosni Strumfovi kao nas dvije :)
Kad se podjelimo na adekvatne i neadekvatne, pa na vjernike i pogresnovjernike, pa onda na pitare i strumfove - koliko nas ostaje :(
Nedovoljno za funkcioniranje jedne tvornice :D
zijancer

Post by zijancer »

hananah wrote:Cici, ja nigdje nisam rekla da ti primas 300 km niti znam zbog cega bi ih ti primala :( A inace info jeste da cure koje se pokriju primaju 300 km mjesecno, a ako jos neku "preobrate" dobiju i bonus :( Kafana Miris na Carsiji, provjeri :)
OK, provjerit cu, a ako ne bude istina to sto si napisala, hoces ti dat 300 KM kao donaciju u bilo koju humanitarnu organizaciju?

hananah wrote:Takodjer nisam nigdje rekla da se trebaju graditi ili dzamije ili tvornice, nego sam rekla da su tvornice prioritetnije, prema tome nisam iskljucila gradnju dzamija, govorim samo o prioritetu :)
Pa, iako si do sada govorila primarnije, skontala sma da mislis na rijec prioritetnije, ali mozes li mi reci nesto sto sam te vec ranije pitala? o cijem novcu ti govoris?
hananah wrote:A sto se tice korupcije, da krivo je to sto onaj ko nije vjernik nema bas puno opcija, ne kazem da ih nema nikako vec jako malo u ovoj zemlji :(
Pa, nesto ne bih rekla da je perspektiva u ovoj zemlji rasporedjena na vjernike i nevjernike. Sta mislis, da organizujemo neko prebrojavanje krvnih zrnaca, pa provjerimo koliko je vjernika na birou za zaposljavanje?
hananah wrote: A osim toga mnogi vjernici se kriju iza Boga te tako kradu, pogledaj samo novo-starog rejsulemu :(
A sta je ukrao novi-stari reisu-l-ulema?
hananah wrote:A sto se tice "bozjeg" kaznjavanja, ne vjerujem u Boga na taj nacin, ali da, jesam kaznjena kad u svom CV-u moram upisati da li sam Bosnjakinja, Hrvatica ili Srpkinja. To je ipak moja osobna stvar, a kazna jeste kad se mora nacionalna ili vjerska pripadnost tako javno govoriti.
hano, tvoja je stvar u sta ces ti da vjerujes. Mene te stvari zaista ne zanimaju, iako si ti SAMA pisala o tome na forumu. Ja sam na svoju nacionalnu pripadnost ponosna, a ako mislis da neki obrazac nije napisan u skladu sa nekim zakonom ili tako nesto, mislim da postoji instanca kojoj se mozes obratiti u vezi toga.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

memo78 wrote:Samo dzamije svi idemo da klanjamo gladni. :D
koliko vidim ove dezurne vjernike sve tri vodece religije po forumu, nemaju ti kad ici ni u dzamiju ni u crkvu..... niti to mogu stici odraditi kod kuce....

draze im laprdat online :D
zijancer

Post by zijancer »

hananah wrote:
Pa da ne bi bilo crno-bijelo, trebalo je ostaviti u naketi i mogucnost da se vlastitim novcem gradi po vlastitom nahodjenju, a drzavnim novcem po drzavnim prioritetima, namjenski i racionalno. Ovako, sama anketa je crno-bijelo :)
hananah

Post by hananah »

Cici posto redovno dajem prilog humanitarnim organizacijama nece mi nista novo biti da dam 300 km :)
no bojim se da ces ipak biti ti ta koja ce izgubiti opkladu :D

Mirci, pa nemoj teko ba :(
Mozda se moze i na forumu - klanjati :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

kekec wrote:
RPM wrote:vjerovatno zato sto je puno lakse napraviti dzamiju nego organizovati samoodrzivu proizvodnju, profitabilnu fabriku bez da se zna cija je ... ughm, da nije naslov malo tendenciozan ... ta nisu samo dzamije upitne, neki bi voljeli da je tako ... :D ... sta ce mo sa onim plusicima po brdima ... :lol:
Da bi se napravila jedna crkva/dzamija, potrebna je samo snaga misica.
Poslije izgradnje, jedan zaposleni i dosta njih koji dolaze, zadovoljavaju svoje vjerske potrebe. Ako sta doniraju, do njih je.
Da bi se izgradila fabrika, potrebna je pamet, dosta pameti. Ako se to i uradi, dosta ljudi je zaposleno, radi se i za to se prima plata. Ali da bi nastavila sa postojanjem, fabrika zahtijeva sposobne, obrazovane radnike i rukovodstvo. E to je vec malo teze. Danasnja tendencija je sasvim drugacija. Vlast nije sposobna za tako "velike i zahtijevne" projekte. Opusi/pokradi jos ono malo sto je ostalo vrijedno i citavo, a poslije ih nije briga. Moze narod pocrkati od gladi, posluzio je svojoj (njihovoj) svrsi.
pametno receno....
hananah

Post by hananah »

A sto si se ti Cici toliko nasla povrijedjena pitanjem sta je primarnije iliti prioritetnije :( Nemoj da ne daj Boze pomislim da mislis - ono sto mislim da mislis :(
zijancer

Post by zijancer »

hananah wrote:A sto si se ti Cici toliko nasla povrijedjena pitanjem sta je primarnije iliti prioritetnije :( Nemoj da ne daj Boze pomislim da mislis - ono sto mislim da mislis :(
Zasto bi se neko umjesto tebe osjecao pogodjenim, ako si ti ta koja pogresno koristi rijeci prioritetan i primaran? :)
Nemoj ti samo da lanes sta, to stalno napominjes? :)
hananah

Post by hananah »

ma snajka u virtuelnom svijetu je sve moguce :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ne treba se graditi nista vise...ionako ce se opet zaratiti....
kad djecu truju nacionalizmom, ne mozemo nista bolje ni ocekivati...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

koliko vidim ovdje se raja nikako ne razumiju... :-)
"cujemo li se profesore" :D

prvo dzamije mi ne smetaju ali cinjenica je da moras imati razvijenu ekonomiju da bi ti drzava opstala inace bosna se moze pridruziti africkim zemljama....

drugo gradnja dzamija tamo gdje su srusene je 100% opravdana.... ali situacija u sarajevu je da se grade gdje nikada nisu postojale... da li ce te mi sada reci da je tolika potreba vjernika za nove dzamije da su one neophodne?

kekec fino sve rece.... a dokle ce ovaj status quo trajati u bosni to cemo da vidimo... neka vam je svima u bih bog na pomoci!
Post Reply