novalic wrote:andjelija, kako bi ti reagirala da ti kcer predstavi crnca kao buducega muza..
ona prva.. reakcija.. na vruce...
a to treba da bude problem? mislim, njegova boja koze?
a sta da sin dovede crnkinju? to bi bilo "mashala"?
novalic wrote:andjelija, kako bi ti reagirala da ti kcer predstavi crnca kao buducega muza..
trećikao ni Muju iz Sarajeva sa dva zuba u glavi i
Šta ako mu nisu izrasle osmice ?sa svim zubima,
obrazovan i radin covjek.
Rumunj ?Ma more i Vlah, ljudi smo
De ovo malo prizemlji ....winetou wrote:Sta mislite da li bi Sipowicz dozvolio da Theo ozeni crnkinju? Da li bi se odao ponovo alkoholu?
Nek se takve drze svoga naroda. Bolje nego da prerano ostanem bez punice. A mozda i udovac.novalic wrote:ja sam joj jos dodala da, kada je covjek posve mlad, bio zensko ili musko, ima manje predrasuda.. i potreba za svojim narodom, tradicijom, porodicom.. ali.. kad stari, sto sam i na sebi osjetila, a vjerovatno i vecina vas, sve vise i vise me privlaci moja familija, jer od svih prijatelja njih opet najvise volim... privlace me moje tradicije.. i objasnjavam joj da je zivot i ovako tezak, da je vrlo tesko uskladiti posve razlicite tradicije... da se te cinjenice ne trebaju zanemarivati..
recimo, nije mi problem boja koze, mada, iskreno kazem, vise bih voljela da je iste, koliko bi mi bio problem potpuno razliciti nacin zivota...
novalic wrote:ako se ne varam, ovdje se ne doticemo.. mislim ne jos.. vjere doticnoga crnca.. nego samo boje koze...
možda se malo varaš![]()
bem ti nas svijet.. sve se svodi na vjeru.. osim para
tuzno, tuzno do bola
ja sam joj jos dodala da, kada je covjek posve mlad, bio zensko ili musko, ima manje predrasuda.. i potreba za svojim narodom, tradicijom, porodicom.. ali.. kad stari, sto sam i na sebi osjetila, a vjerovatno i vecina vas, sve vise i vise me privlaci moja familija, jer od svih prijatelja njih opet najvise volim... privlace me moje tradicije.. i objasnjavam joj da je zivot i ovako tezak, da je vrlo tesko uskladiti posve razlicite tradicije... da se te cinjenice ne trebaju zanemarivati..
recimo, nije mi problem boja koze, mada, iskreno kazem, vise bih voljela da je iste, koliko bi mi bio problem potpuno razliciti nacin zivota...
Novo .........ti si ono pisalanovalic wrote:aha, to je isto jedna od karakteristika nasega naroda.. ne konta ono sto stvarno cita.. nego je vaznije ono izmedju redova..
zavjera.. uvijek i svagda