Vasa kci se udaje za crnca...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li bi vam smetalo da vam se dijete uda / ozeni za crnca / crnkinju?

Nimalo
34
68%
Ne bi mi bilo pravo
2
4%
Smetalo bi mi malo
3
6%
Ne bih to prihvatio/la
4
8%
Pokusala/o bih to sprijeciti
7
14%

Total votes: 50

dinash

Post by dinash »

novalic wrote:andjelija, kako bi ti reagirala da ti kcer predstavi crnca kao buducega muza..

ona prva.. reakcija.. na vruce...

a to treba da bude problem? mislim, njegova boja koze?

a sta da sin dovede crnkinju? to bi bilo "mashala"?
manijak1

Post by manijak1 »

kao ni Muju iz Sarajeva sa dva zuba u glavi i
treći :D :D zahvaćen radikalnim karijesom. :D :D
sa svim zubima,
Šta ako mu nisu izrasle osmice ? :shock: :D :D :D
obrazovan i radin covjek.
:D Ima pod sobom Čaršiju :D i ostatak Centra do Vrbanje :D svaki dan obiđe dužnike :D :D .
Ma more i Vlah, ljudi smo
Rumunj ? :D :D :D :D
dinash

Post by dinash »

a ako se 'cerka udaje za crnkinju? :-)

@manijak1: a ako se kci udaje za pitara?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Skočio bih s Darive :D :D i ostavio oporuku :D :D da svu imovinu pokretnu i nepokretnu ostavljam ........nakon pridruživanja žene :D :D u MZ Ahiret 2 :D Želji .
winetou

Post by winetou »

Sta mislite da li bi Sipowicz dozvolio da Theo ozeni crnkinju? Da li bi se odao ponovo alkoholu?
manijak1

Post by manijak1 »

winetou wrote:Sta mislite da li bi Sipowicz dozvolio da Theo ozeni crnkinju? Da li bi se odao ponovo alkoholu?
De ovo malo prizemlji .... :D :D
winetou

Post by winetou »

Eh, ne gledas NYPD Blue.

:oops:

Sipowicz ti je malo old school :-)
novalic

Post by novalic »

zato sam i pitala A.. jer sam pretpostavljala kakav bi odgovor mogao biti... i koji se prilicno podudara sa onim sto sam ja svojoj kcerki i odgovorila kada me je pitala.. sta ako... jer znam da se vrti pravo oko malo tamnijih...

ja sam joj jos dodala da, kada je covjek posve mlad, bio zensko ili musko, ima manje predrasuda.. i potreba za svojim narodom, tradicijom, porodicom.. ali.. kad stari, sto sam i na sebi osjetila, a vjerovatno i vecina vas, sve vise i vise me privlaci moja familija, jer od svih prijatelja njih opet najvise volim... privlace me moje tradicije.. i objasnjavam joj da je zivot i ovako tezak, da je vrlo tesko uskladiti posve razlicite tradicije... da se te cinjenice ne trebaju zanemarivati..

recimo, nije mi problem boja koze, mada, iskreno kazem, vise bih voljela da je iste, koliko bi mi bio problem potpuno razliciti nacin zivota...
Stari

Post by Stari »

novalic wrote:andjelija, kako bi ti reagirala da ti kcer predstavi crnca kao buducega muza..

ona prva.. reakcija.. na vruce...
:-) :-) hm....necu da se petljam ...samo bih , ali ono bas istinski najiskrenije i najponiznije , zamolio jedno objasnjenje.

Ko se tu ...da izvinete....udaje u ovoj hipotetickoj situaciji...andjelija ili andjelijina kci (kcerka)...ako je ovo drugo, u sta zarko vjerujem jer u suprotnom se tema razvija u skroz neocekivanom pravcu, ...onda bi valjda trebalo stajati : "kako bi ti reagirala da ti kcer predstavi crnca kao buducega zeta"...a ne muza. Jer ovako kako stoji ispada :shock: :-) :shock: budi bog svama.... :shock: :-) gluho i nagluho nebilo....da ...opet ponavljam radi se o zamisljenoj situaciji (svaka eventualna slicnost je slucajna)...da Andjina kci dolazi i predstavlja andji crnca kao andjinog buduceg muza... :-) :-) :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Policajci New Yorka a Sipović je onaj debeli :? :D
A ne pratim ja ti to puno ......... :D :D osim kad ne moram :( :( :( :( :D a nije crnkinja :D :D .
List

Post by List »

novalic wrote:ja sam joj jos dodala da, kada je covjek posve mlad, bio zensko ili musko, ima manje predrasuda.. i potreba za svojim narodom, tradicijom, porodicom.. ali.. kad stari, sto sam i na sebi osjetila, a vjerovatno i vecina vas, sve vise i vise me privlaci moja familija, jer od svih prijatelja njih opet najvise volim... privlace me moje tradicije.. i objasnjavam joj da je zivot i ovako tezak, da je vrlo tesko uskladiti posve razlicite tradicije... da se te cinjenice ne trebaju zanemarivati..

recimo, nije mi problem boja koze, mada, iskreno kazem, vise bih voljela da je iste, koliko bi mi bio problem potpuno razliciti nacin zivota...
Nek se takve drze svoga naroda. Bolje nego da prerano ostanem bez punice. A mozda i udovac. :D
Last edited by List on 16/09/2005 11:10, edited 1 time in total.
winetou

Post by winetou »

Mislim da su ovih 70% ustari kao Sipowicz, ali ne moze se reci da je Sipowicz los covjek.
manijak1

Post by manijak1 »

:D Stari sve se svodi :D :D da ljubav ima :D ponekad nepremostive barijere .......
novalic

Post by novalic »

winetou.. i vise od 70%.. samo svako nema njegova muda da to i prizna
sekiracija

Post by sekiracija »

Ako je brat musliman sto nebi bilo normalno :D
tigris

Post by tigris »

manijak1 wrote::D Stari sve se svodi :D :D da ljubav ima :D ponekad nepremostive barijere .......

:oops: sto je zgodan danas :D
novalic

Post by novalic »

ako se ne varam, ovdje se ne doticemo.. mislim ne jos.. vjere doticnoga crnca.. nego samo boje koze...

bem ti nas svijet.. sve se svodi na vjeru.. osim para

tuzno, tuzno do bola :(
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote::D Stari sve se svodi :D :D da ljubav ima :D ponekad nepremostive barijere .......
U ovoj opservaciji ...cini mi se podupiremo jedan drugog...barijere nekad uistinu znaju biti nepremostive.
List

Post by List »

novalic wrote:ako se ne varam, ovdje se ne doticemo.. mislim ne jos.. vjere doticnoga crnca.. nego samo boje koze...

Dotakla si se vec. :D Samo treba citati izmedju redova. :-)
manijak1

Post by manijak1 »

novalic wrote:ako se ne varam, ovdje se ne doticemo.. mislim ne jos.. vjere doticnoga crnca.. nego samo boje koze...
možda se malo varaš :D

:!: :D :D :D
ja sam joj jos dodala da, kada je covjek posve mlad, bio zensko ili musko, ima manje predrasuda.. i potreba za svojim narodom, tradicijom, porodicom.. ali.. kad stari, sto sam i na sebi osjetila, a vjerovatno i vecina vas, sve vise i vise me privlaci moja familija, jer od svih prijatelja njih opet najvise volim... privlace me moje tradicije.. i objasnjavam joj da je zivot i ovako tezak, da je vrlo tesko uskladiti posve razlicite tradicije... da se te cinjenice ne trebaju zanemarivati..

:shock: :?
novalic

Post by novalic »

aha, to je isto jedna od karakteristika nasega naroda.. ne konta ono sto stvarno cita.. nego je vaznije ono izmedju redova..

zavjera.. uvijek i svagda
manijak1

Post by manijak1 »

Listić :oops: :D pratiš me ?
manijak1

Post by manijak1 »

novalic wrote:aha, to je isto jedna od karakteristika nasega naroda.. ne konta ono sto stvarno cita.. nego je vaznije ono izmedju redova..

zavjera.. uvijek i svagda
Novo .........ti si ono pisala :D :D
List

Post by List »

manijak1 wrote:Listić :oops: :D pratiš me ?
U stopu! :oops: :D
novalic

Post by novalic »

zar je samo vjera razlicitost.. sada me stvarno rastuzujete, pa niste valjda toliko zaglupljeni da ne vidite nista drugo
Post Reply