Vjerska pripadnost

Rasprave o vjerskim temama.

Kojoj vjeroispovjesti pripadate?

Islam
39
41%
Hriscanstvo
11
12%
Judaizam
2
2%
Nevjernik
1
1%
Budizam
3
3%
Hinduizam
2
2%
Ateista
31
33%
Neopredjeljen
5
5%

Total votes: 94

danas

Post by danas »

sojka wrote: Strasni ste mi vas dvoje. :-) :) :lol:
aha...
udzematice se na kraju njih dvoje... :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Opa....bit ce djece iz mjesanog braka :D:D
Bird

Post by Bird »

Ja bih želio biti Papa, zašto ne, ali sumnjam da ću biti, ali ću sigurno biti sljedbenik njegovog tradicionalizma.
sojka

Post by sojka »

danas wrote:
sojka wrote: Strasni ste mi vas dvoje. :-) :) :lol:
aha...
udzematice se na kraju njih dvoje... :D :D :D
:-)
hananah

Post by hananah »

Jeste T - skupljam pozitivnu karmu, samo sto ti to ne vidis :) A pojasnjenje je - prevodim, samo prevodim da ljudima kazem sta je Dzemat jer ni ja do maloprije nisam imala pojma a toliko puta sam ga upotrjebila u rijecniku ali kao tor ili vjersku zajednicu, cak kad bi postojala Budisticka vjerska zajednica ja bih je nazvala tor. No, Budizam nije vjera nego nacin zivota, koji se meni plaaaaaaaaaho dopada jer mogu da se zezam i smijem do mile volje, to je u Budizmu cak jako pozeljno, cak i na svoj racun, cak i na racun drugih Budista :)
Takvi smo ti mi :)
Nego - hoces li ti da ti i ja osnivamo kakav mijesani brak, pod uvjetom da znas mjesati jufku jer razvijanje mi ide od ruke ali mijesanje nikako :D
love

Post by love »

Ne valja biti tradcionalista katolik,znamo da su njihove ruke pune krvi zbog "No to kondoms and abortion" :oops:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

love wrote:
pape wrote:
love wrote: Cini mi se da su neke novine prosle godine u Bosni postavili slicnu anketu,dali smatraju religiju vaznim diom 'zivota 87% odgovorili DA ostalo NE ili kako kad.
:D Sve dotle dok se religija bude smatrala vaznijim diom zivota, ... imat cemo, ... ovako, ... elementarno nepismene forumase. :zzzz:
:-? Pravopis,i ako mozda nekad nije u redu,nije tema na ovom forumu,tako da ti komentar nema smisla.Ako ti je krivo cinjenica da si mala mala manjina(ateista) sta cu ti ja, Bosance niko ne tjera da vjeruju a ti bi ih tjerao da nevjeruju....e nemoze, ako komunizam nije mogao necete ni takvi kao ti
selam
:) Dobro ljubavi, neka si ti mene naruzio. :oops:
O temi cu ukratko. Gluposti, ... potpuno nepotrebna, ... besmislena prebrojavanja. Sta je cilj? Hrana za duse utorenih bekana?
-----
Kazes manjina, kazes ateista?
Niti sam manjina, niti ateista. :oops: Tesko bih ja to tebi mogao objasniti i docarati. Neces ti to moci razumjeti, a pogotovo prihvatiti.
Religiju, necije vjerovanje ili nevjerovanje, vidim kao cisto intimnu i osobnu/licnu, privatnu stvar i kao sto je to gotovo svugdje red, nema ko sta da cacka po tome dok mu ja ne pozelim govoriti o tome.
Nikome ja nemam prava reci da vjeruje ili da ne vjeruje i to mi nikada nije palo na pamet. Vjernike postujem, .... licemjere prezirem.
Vi, ... koji ste sve ostalo vise nego vjernici, ... dobili ste svojih pet minuta, a pred "nama" je .... zivot cijeli.
-----
Tema nije pravopis, ali .... ne mogu shvatiti da bilo tko, nakon 4. razreda osnovne skole, napise dali, ..... diom, ..... mala manjina, .... etc.
Eto, ljubavi .... :oops: .... we selam ti. :D
danas

Post by danas »

hananah wrote: Nego - hoces li ti da ti i ja osnivamo kakav mijesani brak, pod uvjetom da znas mjesati jufku jer razvijanje mi ide od ruke ali mijesanje nikako :D
kazem ja -- evo ga...
sad ce T pocet dolazit na lekcije iz budizma kod hane, i eto... mic po mic...
mijesani brak...
:D :D :D
pitt

Post by pitt »

Sevapa bi zaradili :D:D
love

Post by love »

OKEJ papa hvala na odgovoru :-)

ps:nemoj da me zoves "ljubavi" :-?
T

Post by T »

hananah wrote:Jeste T - skupljam pozitivnu karmu, samo sto ti to ne vidis :) A pojasnjenje je - prevodim, samo prevodim da ljudima kazem sta je Dzemat jer ni ja do maloprije nisam imala pojma a toliko puta sam ga upotrjebila u rijecniku
Pa, mislim da je tor vise sa namjerom da uvrijedi i ponizi vjernike muslimane...ali ako ti sebi skupljas takvu vrstu karme, burjum :D

hananah wrote: Nego - hoces li ti da ti i ja osnivamo kakav mijesani brak, pod uvjetom da znas mjesati jufku jer razvijanje mi ide od ruke ali mijesanje nikako :D
Neka, fala :D
love

Post by love »

Hananah,stvarno nisam se nadao od tebe..prvo nisam ni shvatio sta se misli sa "tor" a posto ovaj "T" rece svoje i ja shvati.neka ti ide na dusu(karmu) ako je istina da zelis vrijedjati :x :x
Bird

Post by Bird »

love wrote:Ne valja biti tradcionalista katolik,znamo da su njihove ruke pune krvi zbog "No to kondoms and abortion" :oops:
Možda :D ali ja nisam čovjek koji voli radikalne promjene
hananah

Post by hananah »

Finta je u tome da ce se naci uvrjedjen onaj ko se zeli naci uvrjedjen :)
Eto mozete mi reci i da sam glupaca i mediokritet i idiot i kreten i kurva i nemoralna, ali ja cu se naci uvrjedjena samo ako se prepoznam u nekom od ovih epiteta 8)
pitt

Post by pitt »

hananah wrote:Finta je u tome da ce se naci uvrjedjen onaj ko se zeli naci uvrjedjen :)
Eto mozete mi reci i da sam glupaca i mediokritet i idiot i kreten i kurva i nemoralna, ali ja cu se naci uvrjedjena samo ako se prepoznam u nekom od ovih epiteta 8)
Znachi zagoretina te ne vrjedja :D:D:DD:
danas

Post by danas »

pitt wrote:
hananah wrote:Finta je u tome da ce se naci uvrjedjen onaj ko se zeli naci uvrjedjen :)
Znachi zagoretina te ne vrjedja :D:D:DD:
pa kako ce bit i kurva i nemoralna i zagoretina?!?!
ne moze sve odjednom... :D :D :D
hananah

Post by hananah »

Ni slucajno Pitt, nisam ima 10 dana :( Fakat zagorih :(
pitt

Post by pitt »

hananah wrote:Ni slucajno Pitt, nisam ima 10 dana :( Fakat zagorih :(
navali narode........ :D:D:D
hananah

Post by hananah »

Pa sad :sad: ne smijem od zagondjije :( sta cu, ljubav je ljubav :) i ljubav je cesto slijepa :)
pitt

Post by pitt »

hananah wrote:Pa sad :sad: ne smijem od zagondjije :( sta cu, ljubav je ljubav :) i ljubav je cesto slijepa :)
Kakav je to zagondija kad je pustio da se pauchina ufati :D:D
hananah

Post by hananah »

Pa sta cu kad ne zivi u Sarajevu, sto je i super, jer se puno pozelimo, a ne k'o ovaj T danima raspravljamo a on nista, eeeeeeeeee, da ga ignoriram par dana kako bi poletio :( ali ne mogu ga ignorirati jer ipak je on taj koji je T :D a i "tukne" mi na nekog, sve kontam njegov klon, ali ne smijem glasno reci zato ti ovo sapcem da niko ne cuje Pitte :D
pitt

Post by pitt »

Aha....fala na povjerenju....al opet.....nadji ba zamjenu.......:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:Aha....fala na povjerenju....al opet.....nadji ba zamjenu.......:D:D
jel' ti to opet volontiras? :D :D :D
Toozla

Post by Toozla »

pitt wrote:Aha....fala na povjerenju....al opet.....nadji ba zamjenu.......:D:D
....ja mislim da se to na hrvatskom kaze "dojebnik".... :D :D :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

pitt wrote: Kakav je to zagondija kad je pustio da se pauchina ufati :D:D
:zzzz: moj Pitt, .... nema paucine u Budizmu. :oops:
Post Reply