Jutarnji rituali :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
rikardoreis

#76 Re: Jutarnji rituali :)

Post by rikardoreis »

anais_nin wrote:
anais_nin wrote:
palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma
ijaaaaaaaaaaaaaaao kako se i rutina za 2 godine promjeni :oops: :roll:
da, nadam se da si bar nastelila na Viva Zwei :oops: :P :D :D

ja kad se probudim prvo pomislim dal da ustanem il da odustanem :D
anais_nin

#77 Re: Jutarnji rituali :)

Post by anais_nin »

rikardoreis wrote:
anais_nin wrote:
anais_nin wrote:
palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma
da, nadam se da si bar nastelila na Viva Zwei :oops: :P :D :D

ja kad se probudim prvo pomislim dal da ustanem il da odustanem :D
ma sta ja znam sta sam prije 2 godine radila :lol: :lol: :lol: to je bilo ono samo nek svira :-) :D rock na sabahu u dushu udara :D
Pooll

#78 Re: Jutarnji rituali :)

Post by Pooll »

anais_nin wrote:
anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenja :D je li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe? :D

kod mene su neke stvari manje vise postale automatika...otvorim oci, grabim telefon da vidim koliko je sati i imam li poruka, palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma, i onda standardno umivanje, pranje zuba, teturanje nazad do sobe, oblacenje, ponekad cak i sminkanje (nikad nista sto treba vise od par minuta), prodavnica = kupovina vode i dorucka i na posao...kafa i cigara tek kad stignem u kancelariju :D
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D :( :oops:
Pooll wrote:Cim otvorim oci skacem na noge... nekom treba po pola sata da dodje sebi.. a ja sam odmah spreman za akciju... pravim kafu cemerushu... dok se kafa ohladi popijem nekog soka ili vode... kafu uglavnom moram hladiti metodom umakanja dzezve u hladnu vodu :( jer mi se skoro uvijek zuri...i uvijek na mobitel gledam koliko imam vremena do polaska i mogu li zapaliti dvije ili tri cigare... ne doruckujem... poslje kafe idem u halu... poslje hale, onako rahat... idem dalje ;)
-Ne pijem vise cemerusu, vec instant...
-Ne pijem sok, ne hladim kafu... ne idem u halu :D zapalim 5 cigara i stariji sam 2 godine :oops: :( :oops: :zzzz: :zzzz:
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Svi pale televizore, ludi ste, kakav TV u 6-7 ujutru :oops:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Ćelava cura wrote::D ustanem u 6, iskapim 1 casu vode, stavim vodu za kafu da prokuha, odem u wc-bacim pis, operem zube, umijem se..vratim se u kuhinju zalijem kafu, ope' se vratim u wc-tushiranje, samo skvasim kosu ili operem-isfeniram, vratim se u kuhinju doruckujem-kafa se taman ohladila -eksiram onako s noga tri fildzana...sminkam se..ako moram u wc....i trkom na poso...do posla slusam muziku..
a tv ne smijem ukljuciti -mama spava il' lezi samo..obicno se spremam, sminkam, pijem kafu u gacama samo...jedino ako je stari kuci oblacim se u wc-u...

ne kontam :-) :-)
Lace

Post by Lace »

sat zvoni prvi put u 6.40, pa onda jos 4 puta do 7.00...ako mi je jako tesko ustati a obicno jeste (pomjerim ga do 7.10)...panicno ustajem u 7.15 ako me vec nije san prevario...palim grijalicu (u zimskom periodu), TV (hayat sa servisnim informacijama), obuzdavanje rusih kosa na vrh glave, wc, pranje zuba, umivanje, trazenje odjece i oblacenje, sminaknje (malo dnevno), cesljanje i ako imam srece da izadjem iz kuce u 7.45...imam dobre sanse da taxijem stignem na vrijeme...kafu pijem na poslu :D
River_isle

Post by River_isle »

Stavim kafu da se pravi, za to vrijeme obavim umivanje, palim komp - surfanje, pijenje kafe, sminkanje all in one, trajanje od pola sata do sat i pol, oblacenje i furaj iz kuce :kravata:
maccarona

Post by maccarona »

ustajem tromo, cesem se po desnom guzu i idem u kupatilo....
pustim hladnu vodu na sebe, vrisnem, stresem se...pustim toplu vodu, prilegnem u kadu, opet zaspim, kad s eprobudim, sva sam zguzvana :roll: zovem na poso, kazem da je zastoj u saobracaju i cekam da mi se koza vrati u prvobitno stanje...onda imam gorku zelju da pojedem ili popijem nesto kiselo, ugl. je to bio cokancic sirceta .....(tek onda sam fit 8-))
al kafa ne smeka, pa sam odustala od toga...sta covjek nece uraditi za ovo carobno pice, sto te vraca u zive...
Lace

Post by Lace »

kako imate vremena u kadu se uvaliti i surfati...pa ja radim od 8.00 :D
maccarona

Post by maccarona »

ah, stignem ja svasta u kadi :D:D samo ne na posao :-) :oops:
lady midnight

Post by lady midnight »

prije nego otvorim ochi, jedno sat i pol gasim sva tri budilnika koje koristim (ukljuchujuci i redovno ustajanje i shetnju do drugog kraja sobe, jer josh uvijek njegujem iluziju da ce me budilnik udaljen tri metra od kreveta sprijechiti da se opet vratim u krevet). nakon sat i pol jedva ustanem, pogledam kakvo je vrijeme i u zavisnosti od toga sochno opsujem sve po spisku onima koji su danas na redu :D, nakon shto se na taj nachin oslobodim negativne energije, trezveno razmislim je li uopshte bitno da se danas pojavljujem na poslu :D odnosno redovno odgodim zacrtani pochetak za jedno sat vremena :D odteturam do termostata i upalim grijanje, pa onda do kuhinje, odvrnem radio do daske, i dok se kafa sprema, jedva se odvuchem do sanducheta po novine.
e onda se jedno sat vremena jednom rukom grchevito drzhim za sholju kafe dok drugom listam novine, obavezno drmnem jednu mandarinu ili neshto drugo ljuto :D na prazan zheludac.
poslije toga kupatilo, tushiranje, spremanje i te cake, ponovo jedno pola sata ispijanje kafe, ovaj put ne uz novine, nego neke druge stvari, zavisi shta me cheka na poslu...
uglavnom, kad odluchim da je vec pokasno, ili kad se sjetim kakvog termina, sva se usrkletim i brzh-bolje na tramvaj :D:D
saga

Post by saga »

ak se budim nasilno - tj. ak navijem mob da me probudi, na prvu vibraciju mobitela se budim, onda 20-ak sekundi gledam u njega i pokusavam skontati koji je dan, zasto moram ustati i pokusavam ga ukinuti da ne zvoni vise,
onda bukvalno iskocim iz kreveta... odletim u wc, operem zube, obucem se izvedem psa, i izletim iz kuce

a ak nemam obaveza, onda me mob ne budi... onda se sama probudim jedno 16 puta... i jos budna neko vrijeme lezim u krevetu... i onda sve ovo odozgo, sto se desava 6 minuta, sada se desava 2 sata
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Kad cujem alarm, iste sekunde ustajem....i tako je uvijek bilo.
Podignem roletnu da dnevna svjetlost udje u sobu i odlazim do kupatila. Dok je voda odvrnuta, ja skidam PJ-s, stavljam kaladont na cetkicu i pod tus. Pod tusem perem zube (kosu ne perem svako jutro-svako drugo)...a nekad me i dragi iznenadi u kadi :D ....BUUUUU :lol:

Kad zavrsim ritual u kupatilu, pocinjem sa oblacenjem. Obicno znam sta cu obuci (skontam dan prije) a to zavisi i od dana koji je ispred mene (client meetings, field work...)
Kad sam potpuno obucena, sidjem na prizemlje i ukljucim coffee maker. Dok se kafa pravi, igram se sa mackom, nahranim ga....kad je kafa gotova, palim TV i gledam kakav je saobracaj tog dana i koliko ce mi trebati do posla (jer ako je zastoj na highway-u moram kontat' koji alternativni put da uzmem) dok je srcem :D ...u medjuvremenu se mozda ponovo vratim u kupatilo zbogradi drugih stvari :P

Kad popijem kafu, pregledam tasnu i utvrdim da je sve sto mi treba unutra...ili promijenim tasnu :D
Onda kontam koje cipele/cizme/sandale da obucem.
Kad sam potpuno spremna, palim auto, podignem vrata od garaze i sve u kuci probudim :lol: i odlazim da promijenim svijet...ili samo blizu okolinu :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja nikada ne pocinjem raditi prije pola jedan, ali sam jako spor ujutro i uvijek zakasnim na posao iako se trudim da ustajem vec oko osam ili devet. dan pocinjem crnom, jakom kafom, citanjem dvoje dnevnih novina, onda se prebacujem na novinske portale na internetu, i na kraju zavrsim na forumu. poslije toga pravim dorucak, i obavljam jutarnju toaletu :D ako ne idem na predavanja onda se trudim da idem trcati ili da skoknem do teretani. poslije toga idem na posao i kradem bogu vrijeme ovdje na forumu :D
cardioid

Post by cardioid »

Uglavnom pokusavam da sakrijem Zornjak od stare,koja mi je na putu kada idem u WC.To je jedino sto je isto svaki dan...
legionarka

Post by legionarka »

:D :D nije tebi lose nikako...

ja dan pocinjem .. tako sto nastojim da bukom (obicno glasnom muzikom: aphex twin,nada surf, skinny puppy) probudim sve ukucane (kad ja ne mogu vise da spavam, nema potrebe da ostali spavaju :D :D )... onda lijepo pod tus....i lagano na posao...sreca pa radim od kuce....ne znam kako bi se probudila u "insanski" vakat...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

hm, hm :D

postoje dvije varijante jutra, ona kad radim i ona kad ne radim (vikend, praznici, godisnji).

napomena: u obje varijante sam teska kategorija namcora i ni slucajno, ni slucajno mi se ne treba obracati, zvati telefonom ili nesto naglas primijetiti u vezi sa svijetom i zivotom uz zahtijevanje odgovora :D svi koji me znaju su upoznati s tim, jer su nekada davno dok me jos nisu znali, kad nazovu na telefon ujutro, dobivali odgovor: "sta je??" :D kako sam ja inace u zivotu ljubazna i pricljiva, to je, naime, golemi kontrast :D

radno jutro: zvoni alarm na mobitelu, gasim ga i odmah skacem (iskustvo - bolje je odmah ustati, kasnije postaje sve teze). higijenske radnje. pristavljam kafu, sjedim na stolici u kuhinji pokupljenih nogu i namrgodjena dok kafa ne prokuha, pijem kafu i palim cigaru. oblacim se. radnim danima se ne sminkam, skoro nikad. vratim se u kuhinju i zapalim jos jednu pred polazak, cijedim jos kafe :D nikakva muzika, televizija, radio niti zvukovi ne dolaze u fuckin obzir :D do stanice sam vec sasvim budna, a i smjeskam se prolaznicima i prodavacima :D dakle, i'm back to normal :D

neradno jutro: nije jutro uopce, ustajem oko dva popodne, nekad i cetiri, najranije jedan :D doruckujem, napravim nesto super ukusno jer inace nikad ne doruckujem... mnogo kafe... citam knjigu... upalim radio... procitam sedmicne novine, zaostale clanke... to je obicno subota - javim se raji, sms-om, dogovorimo se za kafe i izlaske, eventualno... uzivam :D brze se oraspolozim, sve je krasno :D

eto, jesam "jednostavna" :D
Last edited by Bea_Trix on 12/11/2007 16:09, edited 1 time in total.
lady midnight

Post by lady midnight »

Bea_Trix wrote:hm, hm :D

postoje dvije varijante jutra, ona kad radim i ona kad ne radim (vikend, praznici, godisnji).

napomena: u obje varijante sam teska kategorija namcora i ni slucajno, ni slucajno mi se ne treba obracati, zvati telefonom ili nesto naglas primijetiti u vezi sa svijetom i zivotom uz zahtijevanje odgovora :D svi koji me znaju su upoznati s tim, jer su nekada davno dok me jos nisu znali, kad nazovu na telefon ujutro, dobivali odgovor: "sta je??" :D kako sam ja inace u zivotu ljubazna i pricljiva, to je, naime, golemi kontrast :D

radno jutro: zvoni alarm na mobitelu, gasim ga i odmah skacem (iskustvo - bolje je odmah ustati, kasnije postaje sve teze). higijenske radnje. pristavljam kafu, sjedim na stolici u kuhinji pokupljenih nogu i namrgodjena dok kafa ne prokuha, pijem kafu i palim cigaru. oblacim se. radnim danima se ne sminkam, skoro nikad. vratim se u kuhinju i zapalim jos jednu pred polazak, cijedim jos kafe :D nikakva muzika, televizija, radio niti zvukovi ne dolaze u fuckin obzir :D do stanice sam vec sasvim budna, a i smjestam se prolaznicima i prodavacima :D dakle, i'm back to normal :D

neradno jutro: nije jutro uopce, ustajem oko dva popodne, nekad i cetiri, najranije jedan :D doruckujem, napravim nesto super ukusno jer inace nikad ne doruckujem... mnogo kafe... citam knjigu... upalim radio... procitam sedmicne novine, zaostale clanke... to je obicno subota - javim se raji, sms-om, dogovorimo se za kafe i izlaske, eventualno... uzivam :D brze se oraspolozim, sve je krasno :D

bea, hocemo li malo o brzom tipkanju :D da ne bismo opet o prodaji duSHe :lol: :lol: :lol:

p.s. ja iskreno vjerujem da se ti u normalnom stanju samo smjeshkash prolaznicima, al ima ovdje i onih koji su malo podozriviji :D:D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

lady midnight wrote:

radno jutro: zvoni alarm na mobitelu, gasim ga i odmah skacem (iskustvo - bolje je odmah ustati, kasnije postaje sve teze). higijenske radnje. pristavljam kafu, sjedim na stolici u kuhinji pokupljenih nogu i namrgodjena dok kafa ne prokuha, pijem kafu i palim cigaru. oblacim se. radnim danima se ne sminkam, skoro nikad. vratim se u kuhinju i zapalim jos jednu pred polazak, cijedim jos kafe :D nikakva muzika, televizija, radio niti zvukovi ne dolaze u fuckin obzir :D do stanice sam vec sasvim budna, a i smjestam se prolaznicima i prodavacima :D dakle, i'm back to normal :D

bea, hocemo li malo o brzom tipkanju :D da ne bismo opet o prodaji duSHe :lol: :lol: :lol:
p.s. ja iskreno vjerujem da se ti u normalnom stanju samo smjeshkash prolaznicima, al ima ovdje i onih koji su malo podozriviji :D:D:D
:lol: :lol: :lol: :lol: majko toliko sam se smijala naglas da je dosla zena sto cisti u kancelariju da vidi sta mi je :D

bea, od namchora do zene sumnjiva morala :D jadnicu me uhvati nenaspavanu, ccc :D u kontekstu prodavanja duSHe :D ova je greska presmijesna :D

naravno, da se smjesKam prolaznicima, sirota sam ujutro ipak samo za to spremna :lol: :lol: :lol:
Last edited by Bea_Trix on 12/11/2007 16:11, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

lady midnight wrote:prije nego otvorim ochi, jedno sat i pol gasim sva tri budilnika koje koristim (ukljuchujuci i redovno ustajanje i shetnju do drugog kraja sobe, jer josh uvijek njegujem iluziju da ce me budilnik udaljen tri metra od kreveta sprijechiti da se opet vratim u krevet). nakon sat i pol jedva ustanem, pogledam kakvo je vrijeme i u zavisnosti od toga sochno opsujem sve po spisku onima koji su danas na redu :D, nakon shto se na taj nachin oslobodim negativne energije, trezveno razmislim je li uopshte bitno da se danas pojavljujem na poslu :D odnosno redovno odgodim zacrtani pochetak za jedno sat vremena :D odteturam do termostata i upalim grijanje, pa onda do kuhinje, odvrnem radio do daske, i dok se kafa sprema, jedva se odvuchem do sanducheta po novine.
e onda se jedno sat vremena jednom rukom grchevito drzhim za sholju kafe dok drugom listam novine, obavezno drmnem jednu mandarinu ili neshto drugo ljuto :D na prazan zheludac.
poslije toga kupatilo, tushiranje, spremanje i te cake, ponovo jedno pola sata ispijanje kafe, ovaj put ne uz novine, nego neke druge stvari, zavisi shta me cheka na poslu...
uglavnom, kad odluchim da je vec pokasno, ili kad se sjetim kakvog termina, sva se usrkletim i brzh-bolje na tramvaj :D:D
pa koliko ti sati prije posla ustanes :-? ili radis u trecoj smjeni :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Lace wrote:
lady midnight wrote:prije nego otvorim ochi, jedno sat i pol gasim sva tri budilnika koje koristim (ukljuchujuci i redovno ustajanje i shetnju do drugog kraja sobe, jer josh uvijek njegujem iluziju da ce me budilnik udaljen tri metra od kreveta sprijechiti da se opet vratim u krevet). nakon sat i pol jedva ustanem, pogledam kakvo je vrijeme i u zavisnosti od toga sochno opsujem sve po spisku onima koji su danas na redu :D, nakon shto se na taj nachin oslobodim negativne energije, trezveno razmislim je li uopshte bitno da se danas pojavljujem na poslu :D odnosno redovno odgodim zacrtani pochetak za jedno sat vremena :D odteturam do termostata i upalim grijanje, pa onda do kuhinje, odvrnem radio do daske, i dok se kafa sprema, jedva se odvuchem do sanducheta po novine.
pa onako... nemam standardnog radnog vremena, niko me ne pita niti kad dolazim niti kad idem , a vazhno je da se dva puta sedmichno nacrtam na vrijeme (jednom u 12 i jednom u 14 uri :D) prema tome, nije mi bash ni loshe :D:D:D
danas

Post by danas »

lady midnight wrote:
Lace wrote:
pa onako... nemam standardnog radnog vremena, niko me ne pita niti kad dolazim niti kad idem , a vazhno je da se dva puta sedmichno nacrtam na vrijeme (jednom u 12 i jednom u 14 uri :D) prema tome, nije mi bash ni loshe :D:D:D
i U mene mi tako na poslu :D
dosla malocas... :-) a jutarnji rituali mi pocnu u 4 ujutro, kad se ko vampir probudim :roll: :-?
rikardoreis

Post by rikardoreis »

radno jutro: zvoni alarm na mobitelu, gasim ga i odmah skacem (iskustvo - bolje je odmah ustati, kasnije postaje sve teze). higijenske radnje. pristavljam kafu, sjedim na stolici u kuhinji pokupljenih nogu i namrgodjena dok kafa ne prokuha, pijem kafu i palim cigaru. oblacim se. radnim danima se ne sminkam, skoro nikad. vratim se u kuhinju i zapalim jos jednu pred polazak, cijedim jos kafe :D nikakva muzika, televizija, radio niti zvukovi ne dolaze u fuckin obzir :D do stanice sam vec sasvim budna, a i smjeskam se prolaznicima i prodavacima :D dakle, i'm back to normal :D

bea draga,

odustajem od našeg vjenčanja, ovim tvojim postom uvjerio sam se da si nemoguća kao supruga :D u obje varijante :D u radne i neradne dane :D

da se vratim temi :D

Ležim u krevetu u slatkome polusnu. Već u šest sati, u laganom prvom buđenju, napipam mali tranzistor koji držim pored jastuka i pritisnem tipku. Začuju se prve jutarnje vijesti, jedva razabirem pojedine riječi i ponovo zadrijemam, tako da se rečenice spikera pretapaju u snove. To je najljepši dio spavanja, najugodniji dio dana: zahvaljujući radiju svjestan sam svoga neprekidnog uspavljivanja i razbuđivanja, toga divnog njihanja između sna i jave, koje je samo za sebe dovoljan razlog da čovjek ne požali što se rodio.

Milan Kundera
:D :D

živa istina, osvjedočio sam se u ovo na noćnoj smjeni, kad bi zaspao u gazdinoj fotelji... :D tačno u šest lagano me budio zvuk tačnog vremena na federalnom radiju, a potom su išle sevdalinke koje su mi jako prijale, dok i dalje džonjam na granici izmeđ' sna i jave...i tako do 7 :D onda naglo ustajanje i pospremanje tragova nedjela do pola osam :D , kad je sa šefom ulazilo i njegovo čuđenje kako svježe izgledam nakon neprospavane noći :D :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

rikardoreis wrote:

bea draga,

odustajem od našeg vjenčanja, ovim tvojim postom uvjerio sam se da si nemoguća kao supruga :D u obje varijante :D u radne i neradne dane :D
:lol: :lol: prekardasila, je l' de :D

samo se sad pitam je li to sto sam namcorasta, sto se ne sminkam, sto se smjeskam prolaznicima i prodavacima ili sto ne doruckujem :D:D:D :P :P :P jer su to sve same PAKLENE preporuke :lol: :lol: :lol:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Bea_Trix wrote:
rikardoreis wrote:
bea draga,

:lol: :lol: prekardasila, je l' de :D

samo se sad pitam je li to sto sam namcorasta, sto se ne sminkam, sto se smjeskam prolaznicima i prodavacima ili sto ne doruckujem :D:D:D :P :P :P jer su to sve same PAKLENE preporuke :lol: :lol: :lol:
koliko sam vidio-ti se smjestas sabahile prolaznicima :P :D :D
i zato sto si namcorasta, sto ne doruckujes i sto spavas dokasno neradnim danom kad sav posten svijet nesto radi :D :D sta mislis ko ce ti rucak kuhat? coJek? :D :D
Post Reply