hm, hm
postoje dvije varijante jutra, ona kad radim i ona kad ne radim (vikend, praznici, godisnji).
napomena: u obje varijante sam teska kategorija namcora i ni slucajno, ni slucajno mi se ne treba obracati, zvati telefonom ili nesto naglas primijetiti u vezi sa svijetom i zivotom uz zahtijevanje odgovora

svi koji me znaju su upoznati s tim, jer su nekada davno dok me jos nisu znali, kad nazovu na telefon ujutro, dobivali odgovor: "sta je??"

kako sam ja inace u zivotu ljubazna i pricljiva, to je, naime, golemi kontrast
radno jutro: zvoni alarm na mobitelu, gasim ga i odmah skacem (iskustvo - bolje je odmah ustati, kasnije postaje sve teze). higijenske radnje. pristavljam kafu, sjedim na stolici u kuhinji pokupljenih nogu i namrgodjena dok kafa ne prokuha, pijem kafu i palim cigaru. oblacim se. radnim danima se ne sminkam, skoro nikad. vratim se u kuhinju i zapalim jos jednu pred polazak, cijedim jos kafe

nikakva muzika, televizija, radio niti zvukovi ne dolaze u fuckin obzir

do stanice sam vec sasvim budna, a i smjeskam se prolaznicima i prodavacima

dakle, i'm back to normal
neradno jutro: nije jutro uopce, ustajem oko dva popodne, nekad i cetiri, najranije jedan

doruckujem, napravim nesto super ukusno jer inace nikad ne doruckujem... mnogo kafe... citam knjigu... upalim radio... procitam sedmicne novine, zaostale clanke... to je obicno subota - javim se raji, sms-om, dogovorimo se za kafe i izlaske, eventualno... uzivam

brze se oraspolozim, sve je krasno
eto, jesam "jednostavna"