Jutarnji rituali :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
anais_nin

#1 Jutarnji rituali :)

Post by anais_nin »

Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenja :D je li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe? :D

kod mene su neke stvari manje vise postale automatika...otvorim oci, grabim telefon da vidim koliko je sati i imam li poruka, palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma, i onda standardno umivanje, pranje zuba, teturanje nazad do sobe, oblacenje, ponekad cak i sminkanje (nikad nista sto treba vise od par minuta), prodavnica = kupovina vode i dorucka i na posao...kafa i cigara tek kad stignem u kancelariju :D
SaInga

Post by SaInga »

Rituali, rituali...

ja isto tako prvo pogledam na mobitel, jer mi je to jedini sat u kući!
Nakon toga odteturam do linije i ukljućim radio (stanica na kojoj je isključivo samo muzika), nakon toga idem u kupatilo: pranje zuba, umivanje, češljanje, rijetko kada šminkanje.. odkorakam u sobu obućem se i iskreno govoreći je napustanje kuće od dizanja iz kreveta u kakih 10/ maksimalno 15 min. Kafica tek u kancelariji!

Tip sam ljudi koji vole da spavaju...tako da ustajem u zadnji momenat i praktično izlijećem iz kuće A NIKAD NE KASNIM na posao!!!
PR80.

Post by PR80. »

Prvo sto zgrabim kad otvorim oci je mobitel. Lezanje par minuta, pa onda ustajanje i pravac u dnevnu i odmah se pali TV.
Teturanje do kupatila, tusiranje, pranje zubi, sminkanje ako je raspolozenje na raspolaganju :D , vracanje do dnevne.... pogledam jutarnji program - novosti, odsjedim par minuta i pravac do metro - stanice. Najvise volim kad utrcim u metro i nadem slobodno mjesto pa odspavam do posla. :D
Jos nikad nisam zakasnila ni na posao a ni na predavanja na fax-u! :-) :-) Sto smo programirani, zar ne? :)
Zadig

Post by Zadig »

nemam neki jednostavni ritual koga se uvijek drzim.
Zavisi sta sam radio predhodne noci.
Eo recimo jutros:

1. telefon zvoni gasim ga, zvoni jope gasim ga, zvoni jope jope gasim ali se i ustajem

2. sjednem na krevet da se malo odmorim od spavanja, obicno lice zarijem u ruke u slusam sebe kako disem, trljam oci u ispustam one zvuke kao macka kad prede recimo (ne znam kako da to opisem), zjevam i traljam oci. Pitam se sta li ce mi danasnji dan donjeti.

3. Ljeno se ustajem, rastegnem se, jope zjevam. Odma odlazak u WC jer ono besika mi ne fercera najbolje, tj cesto me probudi potreba za WC-om. Na spostvenoj
WC solji uvijek sjedim da nako pospan ne saram okolo, po sopstvenom kupatilu, fino sjednem, naslonim se i tu isto provedem jedno 60 sekundi bar.
Svjetlo u WC je ugaseno jer ja mrzim svjetlo i bole me oci dugo vremena dok se ne naviknem.

4. Pranje ruk, umivaanje, pranje zuba, jope bez svjetla samo vrata odskrinem da udje iz sobe loma. Dok perem zube imam zatvorene oci.
Obicno nad kadom, i tu i tamo pokusam (ako progledam) da pogodim kojeg mrava pastom iz usta ako ga vidim (ali vise ih nema, otisli definitivno sa bivsom).
Tek onda palim radio, imam omiljenu stanicu. Danas su pustali super mjuzu pa sam obucen ceko da se zavrsi par pjesama (PINK FLOYD Hey You, Lenon- imagine,
What a wonderful world Amstrong, Roling stones ne sjecam se koji), i kasnio sam na poso al nema veze.

5. I dalje sam u sorcu, odlazim u kujnu i pijem kasiku kantarionovog ulja i vitamin c. Oblacim se, pakujem stvari za fitnes, obavezno se vracam po telefom
i novcanik koji redovno zaboravim i to je to, izlazi se iz kuce, pravo u zivot

Tusiram se uvijek prije spavanja, nikada ujutro, osim ako nisam sinoc zaglavio previse pa ocu da se otrijeznim.
anais_nin

Post by anais_nin »

auuuuuuuuuuuuuuuu sto si ti za*eban zorom :D
Zadig

Post by Zadig »

anais_nin wrote:auuuuuuuuuuuuuuuu sto si ti za*eban zorom :D
Nisam sto,
i jos bih samo dodao da mrzim da pricam ujutro
:D
flora.sa

Post by flora.sa »

ustajanje u 20 do 7, pritiskom na dugme mog mobitela, i ustajanje, odlazak do kupatila, prvi jutranji piš, a onda umivanje, i pranje zuba, vraćanje u sobu, paljenje TV-obavezno, jer ne volim tišinu ujutro...pa spremanje za posao...
ne pijem kafu, i nikada ne doručkujem kući...
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

drkate li vi kad? :D
Zadig

Post by Zadig »

flora.sa wrote:ustajanje u 20 do 7, pritiskom na dugme mog mobitela, i ustajanje, odlazak do kupatila, prvi jutranji piš, a onda umivanje, i pranje zuba, vraćanje u sobu, paljenje TV-obavezno, jer ne volim tišinu ujutro...pa spremanje za posao...
Ne volis tisinu, a ja bas bez nje nemogu (tek malo kasnije pustim svoju stanicu, ne zbog tisine, vec zbog fakat dobre mjuze uzjutra)

da mi ipak spavamo svako u svojoj sobi?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

joj jest mi glupa fora :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote:
anais_nin wrote:auuuuuuuuuuuuuuuu sto si ti za*eban zorom :D
Nisam sto,
i jos bih samo dodao da mrzim da pricam ujutro
pa pogledaj ti liste, kilometarska :lol: i jos nista ljubljenje zorom (pretpostavljam ni djidji midji ne dolazi u obzir dok se zubi ne operu), te spavanje u odvojenim krevetima :lol: uh zadigi zadigi puno si ti za*ebaniji nego sam ja mislila :D
anais_nin

Post by anais_nin »

MRAVOJED wrote:drkate li vi kad? :D
mislis u sklopu jutarnjeg rituala ili inace? :lol:
Zadig

Post by Zadig »

pa pogledaj ti liste, kilometarska Laughing i jos nista ljubljenje zorom (pretpostavljam ni djidji midji ne dolazi u obzir dok se zubi ne operu), te spavanje u odvojenim krevetima Laughing uh zadigi zadigi puno si ti za*ebaniji nego sam ja mislila Very Happy

eh, nemoj da se ponavljam sa teme :moja strana kreveta;
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote: eh, nemoj da se ponavljam sa teme :moja strana kreveta;
nemoj ziv bio, vidis da sam ja zapamtila gradivo i sa jedne i sa druge teme, pa zato i komentarisem :lol: :D QQ tebi ako te kakva Herka safata :lol: :D
xygirl

Post by xygirl »

ovih pet radnih k`o preko indigo papira, identicni :D dakleM:
turnem ON telefon nakon sto me svako jutro ista melodija izludi... ostajem jos par sekundi u krevetu, malo se fol razbudim :D onda idem u dnevnu sobu gdje palim tv i radio obavezno... sjedam u fotelju i odmaram od spavanja desetak min a nekad i vise :D tek tada lijeno navlacim onu traku na glavu :D kako bi se mogla umiti, prati zube i sve ostalo a da mi ne smeta ovo malo kose :D u wc isto tako ostavim nekih destak min, posto sve ovo radim tako lijeeeno, jer jos uvijek nisam budna... onda ide oblacenje naglavacke ili vec sminkanje, ako mi je ostalo dovoljno vremena... u medjuvremenu nesto popijem, pokupim stvarcice i na vrata...
ah da, zaboravila sam reci, u slucaju da ne ustanem na onaj prvi zov alarma :D onda preskocim ono lijencarenje, obucem se za sekund, zaboravim pola stvari :D i na vrata ....
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:
flora.sa wrote:ustajanje u 20 do 7, pritiskom na dugme mog mobitela, i ustajanje, odlazak do kupatila, prvi jutranji piš, a onda umivanje, i pranje zuba, vraćanje u sobu, paljenje TV-obavezno, jer ne volim tišinu ujutro...pa spremanje za posao...
Ne volis tisinu, a ja bas bez nje nemogu (tek malo kasnije pustim svoju stanicu, ne zbog tisine, vec zbog fakat dobre mjuze uzjutra)

da mi ipak spavamo svako u svojoj sobi?
ja ti kažem...
tišina bi mi izazvala novu pospanost, pa ne bih stigla da završim svoj jutranji ritual uspiješno, zato TV, i informacije o stanju na putevima by Ksenija selimović, da li je poletio avion za Beograd i Zagreb, krenuo voz za budimpeštu, kakvo će biti vrijeme danas-najbitinije...ma, bilo što samo neka priča...
SaInga

Post by SaInga »

ja moram priznat da mi ZORNJAK dobro ćini...brze ustanem i nasmijana napustim kucicu i veselo radim citav dan...
SaInga

Post by SaInga »

:razz: :P :P :P :P
tigris

Post by tigris »

MRAVOJED wrote:joj jest mi glupa fora :roll:

pa eto ja sam jednom cim sam se probudila .........znaci prije posla

nije lose ....na poso ko leptir :D
SaInga

Post by SaInga »

Vidiš kako nama zenama malo treba......pa se smijemo cijeli dan!!!! :-)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Ah ti jutarnji rituali, ti obicaji, mali sitni, neke radite mehanicki neke jer vas nuzda natjera na iste :D

Radnim danima:
Nakon sto sat zazvoni odem do kupatila, i prvo smanjim tezinu odlazeci u WC, perem zube, umivam se, i brijem, ovo je vec postalo takva rutina da se kao i Zadig i ja zabavljam trazeci mrave po kadi, no tus traka cini cuda, uglavnom :D.

Prelazim u kuhinju gdje muckam omiljeni jutarnji napitak :):) (nije kafa) nakon sto popijem dva-tri deca istoga kao da nisam ni spavao, kao nov, paralelno spremam dorucak, radnim danom uvijek doruckujem isto ili skoro isto. Popijem jos dvije case vode, oblacim se i izlazim napolje, kafu pijem tek na poslu.

Ostalo su varijacije na temu.

:-)
Last edited by The_Fluid on 23/08/2005 12:37, edited 1 time in total.
PR80.

Post by PR80. »

Nista bolje ujutro nema od muzike. Najvise od svega toga mrzim da neko pored mene stoji i prica, meni je potrebno oko 2 sata da se pravo razbudim. Zato pssssssssss.... :zzzz: :zzzz:
A kad se razbudim onda ne zacepim dok Jopet ne zaspem.

Nego vidim da vecina od vas kaficu ispija ujutru... interesuje me kad svoje zubice perete: prije ili poslije ispijanja ili mozda i jedno i drugo? :)
tigris

Post by tigris »

svi uglavnom isto...........znaci niko ne radi sklekove i to..jutarnja gimnastika...nista.........najgori dio tog rituala mi je peglanje necega sto cu obuci jer to nikad ne uradim noc prije....isto i ako treba ocistiti cipele...
onda provjera love u novcaniku da li cu taj dan imati za kafu i dorucak na poslu to isto mrzim.......svako jutro se nasminkam....obavezno
najdrazi dio rituala mi je da se poigram sa mackama ako stignem jer imam dvije
jah i trazenje iste dvije carape to isto je problem za mene, nikad mi nisu slozene...... :(
Pooll

Post by Pooll »

Cim otvorim oci skacem na noge... nekom treba po pola sata da dodje sebi.. a ja sam odmah spreman za akciju... pravim kafu cemerushu... dok se kafa ohladi popijem nekog soka ili vode... kafu uglavnom moram hladiti metodom umakanja dzezve u hladnu vodu :( jer mi se skoro uvijek zuri...i uvijek na mobitel gledam koliko imam vremena do polaska i mogu li zapaliti dvije ili tri cigare... ne doruckujem... poslje kafe idem u halu... poslje hale, onako rahat... idem dalje ;)
PR80.

Post by PR80. »

tigris wrote:svi uglavnom isto...........znaci niko ne radi sklekove i to..jutarnja gimnastika...nista.........najgori dio tog rituala mi je peglanje necega sto cu obuci jer to nikad ne uradim noc prije....isto i ako treba ocistiti cipele...
onda provjera love u novcaniku da li cu taj dan imati za kafu i dorucak na poslu to isto mrzim.......svako jutro se nasminkam....obavezno
najdrazi dio rituala mi je da se poigram sa mackama ako stignem jer imam dvije
jah i trazenje iste dvije carape to isto je problem za mene, nikad mi nisu slozene...... :(
Ma tigris... peglaj par dana prije ako treba, ne cekaj do noci. :-D
Pa kako bona nemash carape slozene? :shock: :shock: Ja da svoje ne slozim nikad ne bi imale par na nogama. To mi se jednom desilo, dosla na posao sa jednom rozom i jednom zutom carapom, a ne smijem ih izuti posto mi moramo nositi carape. Koji klovn! :D
Post Reply