Dekan ETF -a - diskusija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
zz215

#76 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by zz215 »

Waxxyyxxyy wrote: 07/04/2021 12:57
zz215 wrote: 07/04/2021 12:23
Xforumas wrote: 07/04/2021 12:00

A ko ste to vi da odlucujete ko je dosao posteno na poziciju a ko nije? Ah da, vi ste uzviseni student prve godine pa ste svu pamet svijeta pokupili i sve znate o svakome. Vi ne mozete nikoga smijenit, zna se ko dekana moze smijeniti a vi mozete koristiti propisane procedure za prijavljivanje svih regularnosti (sto vam ja od sveg srca preporucujem da uradite) samo eto vi ste se (nisam iznenadjen) odlucili na internet revolt i internet revoluciju.
Dakle, djeco prodjite se tudjeg posla i mijesanja u isti. Sve ono sto je vama na stetu i sto se vas tice mozete prijaviti, mozete cak i u medije slati zajednicke dopise ali ocigledno vas nema dovoljno jer je vise onih koji su se odlucili raditi ono za sta su i upisali fakultet umjesto da zabadaju nos gdje im nije mjesto.
Potvrdili ste moje sumnje da iza ovih profila stoji dekan. Ja sam niko i nista trenutno i samo sam govorio ove stvari da vidim da li ce neko zagristi mamac. Ipak ni mis ne krivi covjeka kada ga otruje, ipak je sam zagrizao mamac :-D

Ma kakav student, ovo zeljko juric :run: :run:
Da sam Zeljko samo jedan dan..
Posto nisam, samo da pitam, da niste to mozda na religijsko-nacionalnoj osnovi donijeli zakljucak? S obzirom da mi je ipak Zdravko Zdravkic?
Jer po intelektu niste sigurno, rijetko ko je dorastao takvom ljudskom umu, otvorenom za sve, a ja kao balavac nisam definitivno!
Waxxyyxxyy

#77 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

zz215 wrote: 07/04/2021 13:04
Waxxyyxxyy wrote: 07/04/2021 12:57
zz215 wrote: 07/04/2021 12:23
Potvrdili ste moje sumnje da iza ovih profila stoji dekan. Ja sam niko i nista trenutno i samo sam govorio ove stvari da vidim da li ce neko zagristi mamac. Ipak ni mis ne krivi covjeka kada ga otruje, ipak je sam zagrizao mamac :-D

Ma kakav student, ovo zeljko juric :run: :run:
Da sam Zeljko samo jedan dan..
Posto nisam, samo da pitam, da niste to mozda na religijsko-nacionalnoj osnovi donijeli zakljucak? S obzirom da mi je ipak Zdravko Zdravkic?
Jer po intelektu niste sigurno, rijetko ko je dorastao takvom ljudskom umu, otvorenom za sve, a ja kao balavac nisam definitivno!
Kako si zeljko
MarlboroGold

#78 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by MarlboroGold »

Podrška studentima.

Novije generacije ne trpe i reaguju, a tako i treba biti.

Najjače je kad starije generacije počnu trubiti sa "u moje vrijeme bilo drugačije". Još jače komentari tipa "ja se 92-e na Igmanu borio za ovo". Ne druže - upravo tvoja generacija je zasrala stvar, a ovo današnje vrijeme u državi je direktan produkt postupaka vaših generacija i očekujete da današnja djeca jedu vaša govna koja ste unazad 30 godina izasrali.

Današnje generacije djece su mnogo pametnije i obrazovanije po pitanju ljudskih prava i sličnog, jer nema više aparata i ostataka tog aparata koji su generacije prije ovih ubijali u pojam da se na kraju nizašta nisu bili u stanju izboriti.
Student40

#79 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Student40 »

MarlboroGold wrote: 07/04/2021 13:22 Podrška studentima.

Najjače je kad starije generacije počnu trubiti sa "u moje vrijeme bilo drugačije". Još jače komentari tipa "ja se 92-e na Igmanu borio za ovo". Ne druže - upravo tvoja generacija je zasrala stvar, a ovo današnje vrijeme u državi je direktan produkt postupaka vaših generacija i očekujete da današnja djeca jedu vaša govna koja ste unazad 30 godina izasrali.

Današnje generacije djece su mnogo pametnije i obrazovanije po pitanju ljudskih prava i sličnog, jer nema više aparata i ostataka tog aparata koji su generacije prije ovih ubijali u pojam da se na kraju nizašta nisu bili u stanju izboriti.
Nisi upravu. Ja sam "novija generacija" i sve si ofulo.
Last edited by Student40 on 21/05/2024 15:13, edited 1 time in total.
zz215

#80 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by zz215 »

Student40 wrote: 07/04/2021 13:27

Ocigledno nisi imao dodira sa "novom genracijom". Djeca su neobrazovana, nesposobna, neuspjesna. Dudlaju nargile po cijeli dan i nista ne rade u zivotu, cast izuzecima. I onda hoce sve preko sile, bez truda i rada. Pa kad ih obori prvi profesor, polude, jer su u srednjoj navikli da im se povlađuje.

Znam po sebi. Isti sam bio. Ali odrastes. Nisam ni ja mnogo stariji od ovih iz prve godine, ali dovoljno da sam sazrio i da ne krivim kišu koja pada sto sam pao ispit :D

A što se tice ljudskih prava, dovoljno je citirat Neleta :

Zato su na snazi ljudska prava,
prava manjina, tetki i strina
prava ovisnika od heroina
prava mama, tata i seka
za prava bata, zakon se čeka.
prava maca, kuca, ptica
prava vampira i vampirica
prava na pretek odavde do Kanade
prava na pretek, al' nigdje pravde
https://lyricstranslate.com
A da li bi Vam se savjest probudila kad bih Vam rekao da ne dudlam nargile, da sam u srednjoj skoli bio odlican bez popustanja, da sam vrijedan i marljiv student i da mi smeta kad sin od dekana koji je moj kolega na godinj ima bolji rezultat radi jednog poziva nego ja koji se lomim?
Da li bi Vam se probudila savjest ca Vam kazem da moji roditelji svake godine izdvajaju za moju skolarinu, pa mi kupuju novi laptop, pa mi omogucavaju rad od kuce, pa se bore da mi internet konekcija ne pukne u toku ispita, pa da mi se isti ne prizna?
Da li bi Vam se savjest probudila da se blati po profesorima kojima su studenti iole bitni, koji vole znanje, a ne samo pare koje ono donosi?
Hocete li da Vam pisem o nepravdi koja se desava, da upeavo radi tog istog dekana profesori sebe i svoje predmete srozavaju, jer tako je bolje njegovom djetetu.
Ne pisite da ja trazim, da bilo ko normalan trazi to sto ste naveli. Ako cemo se vec ponasati kao prije i pratiti te zastarjele principe, vratite nam onda i stari ETF- znalo se makar prije da je strah i trepet medju fakultetima.
Malo siru sliku samo zelim da vidite, jer iako sam mlad i neiskusan, mozda ipak zelim neku promjenu i zelim da znam za sta ucim i radim, za sta se trudim.
Waxxyyxxyy

#81 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

zz215 wrote: 07/04/2021 13:37

Ocigledno nisi imao dodira sa "novom genracijom". Djeca su neobrazovana, nesposobna, neuspjesna. Dudlaju nargile po cijeli dan i nista ne rade u zivotu, cast izuzecima. I onda hoce sve preko sile, bez truda i rada. Pa kad ih obori prvi profesor, polude, jer su u srednjoj navikli da im se povlađuje.

Znam po sebi. Isti sam bio. Ali odrastes. Nisam ni ja mnogo stariji od ovih iz prve godine, ali dovoljno da sam sazrio i da ne krivim kišu koja pada sto sam pao ispit :D

Zato su na snazi ljudska prava,
prava manjina, tetki i strina
prava ovisnika od heroina
prava mama, tata i seka
za prava bata, zakon se čeka.
prava maca, kuca, ptica
prava vampira i vampirica
prava na pretek odavde do Kanade
prava na pretek, al' nigdje pravde
https://lyricstranslate.com
A da li bi Vam se savjest probudila kad bih Vam rekao da ne dudlam nargile, da sam u srednjoj skoli bio odlican bez popustanja, da sam vrijedan i marljiv student i da mi smeta kad sin od dekana koji je moj kolega na godinj ima bolji rezultat radi jednog poziva nego ja koji se lomim?
Da li bi Vam se probudila savjest ca Vam kazem da moji roditelji svake godine izdvajaju za moju skolarinu, pa mi kupuju novi laptop, pa mi omogucavaju rad od kuce, pa se bore da mi internet konekcija ne pukne u toku ispita, pa da mi se isti ne prizna?
Da li bi Vam se savjest probudila da se blati po profesorima kojima su studenti iole bitni, koji vole znanje, a ne samo pare koje ono donosi?
Hocete li da Vam pisem o nepravdi koja se desava, da upeavo radi tog istog dekana profesori sebe i svoje predmete srozavaju, jer tako je bolje njegovom djetetu.
Ne pisite da ja trazim, da bilo ko normalan trazi to sto ste naveli. Ako cemo se vec ponasati kao prije i pratiti te zastarjele principe, vratite nam onda i stari ETF- znalo se makar prije da je strah i trepet medju fakultetima.
Malo siru sliku samo zelim da vidite, jer iako sam mlad i neiskusan, mozda ipak zelim neku promjenu i zelim da znam za sta ucim i radim, za sta se trudim.
Izadji zeljko iz uloge :gunjastajl: :gunjastajl:
zz215

#82 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by zz215 »

Waxxyyxxyy wrote: 07/04/2021 13:39

Ma ako mislite da je profesor, pitajte ga, a vjerujem da on ne bi ni skrivao svoje ime kada bi se javio, on je ipak dovoljno hrabar umjesto sa se krije iza krinke Zabrinutog studenta (dekana).
Waxxyyxxyy

#83 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

zz215 wrote: 07/04/2021 13:41
Waxxyyxxyy wrote: 07/04/2021 13:39

Ma ako mislite da je profesor, pitajte ga, a vjerujem da on ne bi ni skrivao svoje ime kada bi se javio, on je ipak dovoljno hrabar umjesto sa se krije iza krinke Zabrinutog studenta (dekana).
Zeljko obuzeo te je necastivi :evil: :evil: :evil:
Student40

#84 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Student40 »

Ja samo ne shvatam cemu ovo. I cemu biranje strana :D

Prema meni su uvijek i dekan a i profesor bili jako korektni. I imam super misljenje i o jednom i drugom
erentedia

#85 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by erentedia »

Npr ja ne bih djelovao istihreno kao ti zz215 haj ne bitno za nick, evo sad si lijepo opisao naše muke i žrtvu istinskih studenata i svaka ti čast ljudino dobra :thumbup:

Neko je napisao da je ovo posljedica pasivnosti starijih generacija i to je tačno. Pa vidite li vi svoje komentare stariji pametni pa ne dopuštate liku da napiše šta nije ok još vam fino objasni šta mu se ne sviđa i umjesto da mu napišete neki savjet ili objasnite da griješi vi se šprdate sa njim. X puta sam se uvjerio da su generacije 60,70 glupe po ovom pitanju.

Btw šta je s tim Jurićem vidim da ima i fan Club?
Last edited by erentedia on 07/04/2021 13:49, edited 1 time in total.
Zeljko Juric

#86 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Zeljko Juric »

Ko god ima šta da me pita, nek izvoli. Ja svoja mišljenja ne iznosim anonimno. Pogotovo, nek izvole da pitaju oni što misle da sam ono ja.
A za dokaz da sam ovo ja, reći ću samo jedno: "pravilo lopate". Ko zna, svhvatiće...
Waxxyyxxyy

#87 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

Zeljko Juric wrote: 07/04/2021 13:48 Ko god ima šta da me pita, nek izvoli. Ja svoja mišljenja ne iznosim anonimno. Pogotovo, nek izvole da pitaju oni što misle da sam ono ja.
A za dokaz da sam ovo ja, reći ću samo jedno: "pravilo lopate". Ko zna, svhvatiće...
Tako je nemoj anonimno :izet: :izet:
Zeljko Juric

#88 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Zeljko Juric »

Izvoli pa pitaj šta imaš pitati.
zz215

#89 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by zz215 »

erentedia wrote: 07/04/2021 13:47 Npr ja ne bih djelovao istihreno kao ti zz215 haj ne bitno za nick, evo sad si lijepo opisao naše muke i žrtvu istinskih studenata i svaka ti čast ljudino dobra :thumbup:

Neko je napisao da je ovo posljedica pasivnosti starijih generacija i to je tačno. Pa vidite li vi svoje komentare stariji pametni pa ne dopuštate liku da napiše šta nije ok još vam fino objasni šta mu se ne sviđa i umjesto da mu napišete neki savjet ili objasnite da griješi vi se šprdate sa njim. X puta sam se uvjerio da su generacije 60,70 glupe po ovom pitanju.

Hvala ti.
Profesor Juric je jedan od prodekana koji je dao ostavku, cudno je da dva najbliza covjeka dekanu ne zele vise da rade s njim (meni licno razlozi nisu poznati). Radi toga se biraju strane, preciznije receno - tako su se napravile strane.
Na svakom fakultetu ako vecinski dio uprave da ostavku, dekan je sam podnosi radi sramote i nekog svog morala, ali to kod nas nije slucaj.
Ima fan klub jer je jedan od najboljih i najpristupacnijih profesora, sa odlicnim sistemom rada i odnosa sa studentima.
Waxxyyxxyy

#90 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

Zeljko Juric wrote: 07/04/2021 13:52 Izvoli pa pitaj šta imaš pitati.
:gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl:
erentedia

#91 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by erentedia »

Još nešto ne možete smatrati da su studenti manje vrijedni danas dobar dio nas plaća svoj studij tako da nam je to podsticaj odnosno moranje da se patimo dallleeeko više već vi. Ja koliko znam a to mi je pričala profesorica da je njen mentor za doktorat svoj doktorat znanosti završio u Jugoslaviji zamislite džaba mu je bio doktorat.
Zeljko Juric

#92 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Zeljko Juric »

Tipična reakcija nekoga ko nema ništa pametno da kaže nego samo da troluje.
Waxxyyxxyy

#93 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

Zeljko Juric wrote: 07/04/2021 13:56 Tipična reakcija nekoga ko nema ništa pametno da kaže nego samo da troluje.
Evo bombona zeljko :pipi:
erentedia

#94 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by erentedia »

zz215 wrote: 07/04/2021 13:53
erentedia wrote: 07/04/2021 13:47 Npr ja ne bih djelovao istihreno kao ti zz215 haj ne bitno za nick, evo sad si lijepo opisao naše muke i žrtvu istinskih studenata i svaka ti čast ljudino dobra :thumbup:

Hvala ti.
Profesor Juric je jedan od prodekana koji je dao ostavku, cudno je da dva najbliza covjeka dekanu ne zele vise da rade s njim (meni licno razlozi nisu poznati). Radi toga se biraju strane, preciznije receno - tako su se napravile strane.
Na svakom fakultetu ako vecinski dio uprave da ostavku, dekan je sam podnosi radi sramote i nekog svog morala, ali to kod nas nije slucaj.
Ima fan klub jer je jedan od najboljih i najpristupacnijih profesora, sa odlicnim sistemom rada i odnosa sa studentima.
A stani jel imate prodekana jednog ili prodekan za preddiplomski i diplomski posebno?
To ne kontam jer npr ja imam jednog prodekana za nastavu općenito.
Zeljko Juric

#95 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Zeljko Juric »

Imaju tri prodekana, za nastavu, za opće poslove i finansije i za naučno-istraživački rad. Ja i kolegica Hanjalić (opf) smo podnijeli ostavke, ostao je prodekan za nir.
erentedia

#96 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by erentedia »

Waxxyyxxyy wrote: 07/04/2021 13:57
Zeljko Juric wrote: 07/04/2021 13:56 Tipična reakcija nekoga ko nema ništa pametno da kaže nego samo da troluje.
Evo bombona zeljko :pipi:
Haj waxy bgti. Lik napiše pravo ime i prezime znači mudonja je da se ne lažemo ja prvi ne bi nikad na nebitnom forumi napravio nick s pravim imenom. Ugl nemoj biti nekulturan već ostavi seen ili postavi mu normalno pitanje.

Ja sam svoje rekao mislim da student djeluje ishitreno jer smatram da je ovo zlo od života algoritam i to sam prihvatio ali brate imaj razumijevanje i za dr str tj postavi mu pitanje pa neka obrazloži ili seen.
Waxxyyxxyy

#97 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Waxxyyxxyy »

Zeljko Juric wrote: 07/04/2021 14:00 Imaju tri prodekana, za nastavu, za opće poslove i finansije i za naučno-istraživački rad. Ja i kolegica Hanjalić (opf) smo podnijeli ostavke, ostao je prodekan za nir.
Zaboravio si promijeniti account, nije "tebe" pitao :izet: :izet: :izet: :izet:
Student ETF Sa

#98 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by Student ETF Sa »

Iskreno, veoma interesantna tema. Dolazile su do mene razne vijesti o ovim nemilim događajima u posljednje vrijeme, neki mailovi, prepiske i slično.

Trebat će mi još malo vremena da to sve isčitam i fino istražim, ali jedno je jasno; profesor dr Jasmin Velagić je osoba kojoj je očito autoritet i pozicija udarila u glavu. Isprva je njegova "sirovina" odradila veoma dobar posao (o čemu sam pričao ovdje etf-prof-dr-selma-rizvic-t157376.html), ali se nakon nekog vremena pretvorio u jednu diktatorsku figuru na Elektrotehničkom fakultetu. Najgori dio je što nema ni zamjene za njega, jer "ruku na srce" ne postoji više iole kvalitetan profesor na ETFu koji bi dobro obnašao funkciju dekana.

Žalosno je to kako Elektrotehnički fakultet već godinama ne liči ni na što drugo nego na jedan reality show. Obrazovni sistem bi više profitirao kada bi se studenti raspustili na druge fakultete, doveo se Pink i napravio reality sa profesorima. Tako bi barem bilo neke finansijske koristi od ove ustanove, a ne bi imali priliku da ugrožavaju više mentalno zdravlje i budućnost studenata.
zz215

#99 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by zz215 »

erentedia wrote: 07/04/2021 13:57
zz215 wrote: 07/04/2021 13:53

Hvala ti.
A stani jel imate prodekana jednog ili prodekan za preddiplomski i diplomski posebno?
To ne kontam jer npr ja imam jednog prodekana za nastavu općenito.
Imamo prodekana za nastavu, prodekana za opce i financijske poslove i prodekana za naucni i istrazivacki rad. Oni su za sve cikluse studija na fakultetu i to su jedini prodekani. Sad trenutno nemamo nijednog, makar studenti o tome nisu obavijesteni.
erentedia

#100 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog

Post by erentedia »

Zeljko Juric wrote: 07/04/2021 14:00 Imaju tri prodekana, za nastavu, za opće poslove i finansije i za naučno-istraživački rad. Ja i kolegica Hanjalić (opf) smo podnijeli ostavke, ostao je prodekan za nir.
Hvala Vam za odgovor
Post Reply