Dekan ETF -a - diskusija
- travar
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#52 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Kakvo pogresno i povrsno razmisljanje vjerovatno jednog od mnogih koji se slihtaju profesorima, dekanima, direktorima itd itd. Vecina studenata placa svoje skolovanje oko 2000 KM tj placaju im roditelji i samim tim ne da imaju pravo rijeci nego i te kako imaju pravo rijeci i da se bune ako nesto ne valja. U bivsoj drzavi studenti su jedni od rijetkih koji su skocili u klontru Titu a to je hrabrost za svakog respekta. Velagic je produkt SDA skole u kojoj svaki krkan moze da sjedne na neku bitnu funkciju. Ponavljam ne sporim njegovo znanje i obrazovanje u elektrotehnici ali kad sjednes na mjesto dekana tu je ponajmanje bitino tvoje obrazovanje a ponajvise da li znas ili ne znas raditi sa ljudima. Velagic to ne zna jer je sirovina a to mogu potvrditi i mnogu ljudi van fakulteta.Xforumas wrote: ↑07/04/2021 10:07 Djeco draga, sve su to problemi koje rjesavaju ljudi koji su placeni za to. Nije to tvoj posao niti treba da se mijesas. Ja sam mislio da ces sad napisati 100 stvari s kojima je tebi ucinjena steta i zbog kojih nisi polozio ispit ili upisao narednu godinu.
Nijedna napisana stvar tu se tebe direktno ne tice i ne mozes je rijesiti. Ako sumnjate da je imao ispitna pitanja prijavite ko je vec nadlezan i ko treba da to ispita, opet ne vidim kako si ti tu ostecen. Naucio, polozio, boli te briga za dekanovog sina. Tako bi trebali da razmisljaju studenti, a ne da mahalaju o drugim ljudima po šiša barovima.
Studentsko pravo je da se bune i prijave ako smatraju da dekan ne radi u njihovom interesu a pogotovo ako krsi neka od zajamcenih prava. Ovo sto si ti napisao upravo je klasican poltronski tekst onih po sisa barovima koje briga za sve jer imaju nekoga iza ledja a sta se dogadja generalno u drustvu bas ga briga.
-
Xforumas
#53 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Cak i to "povrsno" (a nije) razmisljanje je bolje nego to tvoje mahalsko, samo gledaj sta ko radi, gdje ces koga prijavit, ne daj Boze potrudit se pa nesto naucit ili uradit. Ne moze se posteno do cilja nego samo okolo, prijavljivanjem drugih i mijesanje u tudji posao.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 10:53Kakvo pogresno i povrsno razmisljanje vjerovatno jednog od mnogih koji se slihtaju profesorima, dekanima, direktorima itd itd. Vecina studenata placa svoje skolovanje oko 2000 KM tj placaju im roditelji i samim tim ne da imaju pravo rijeci nego i te kako imaju pravo rijeci i da se bune ako nesto ne valja. U bivsoj drzavi studenti su jedni od rijetkih koji su skocili u klontru Titu a to je hrabrost za svakog respekta. Velagic je produkt SDA skole u kojoj svaki krkan moze da sjedne na neku bitnu funkciju. Ponavljam ne sporim njegovo znanje i obrazovanje u elektrotehnici ali kad sjednes na mjesto dekana tu je ponajmanje bitino tvoje obrazovanje a ponajvise da li znas ili ne znas raditi sa ljudima. Velagic to ne zna jer je sirovina a to mogu potvrditi i mnogu ljudi van fakulteta.Xforumas wrote: ↑07/04/2021 10:07 Djeco draga, sve su to problemi koje rjesavaju ljudi koji su placeni za to. Nije to tvoj posao niti treba da se mijesas. Ja sam mislio da ces sad napisati 100 stvari s kojima je tebi ucinjena steta i zbog kojih nisi polozio ispit ili upisao narednu godinu.
Nijedna napisana stvar tu se tebe direktno ne tice i ne mozes je rijesiti. Ako sumnjate da je imao ispitna pitanja prijavite ko je vec nadlezan i ko treba da to ispita, opet ne vidim kako si ti tu ostecen. Naucio, polozio, boli te briga za dekanovog sina. Tako bi trebali da razmisljaju studenti, a ne da mahalaju o drugim ljudima po šiša barovima.
Studentsko pravo je da se bune i prijave ako smatraju da dekan ne radi u njihovom interesu a pogotovo ako krsi neka od zajamcenih prava. Ovo sto si ti napisao upravo je klasican poltronski tekst onih po sisa barovima koje briga za sve jer imaju nekoga iza ledja a sta se dogadja generalno u drustvu bas ga briga.
Ko je balavcima s prve godine dao za pravo da se uopste petljaju u rad dekana? Valjda za to imaju procedure i vec utvrdjena pravila kako se prijavljuje neregularnost a ne mahalanjem po forumu i kojekakvim facebook grupama. Gdje ste vi forumski revolucionari nisam vas prepoznao.
Ti mislis da se ovi forumasi mogu porediti sa tim sto su ustali protiv Tita?
-
zz215
#54 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Pa kada nas dekan bude posteno dosao na mjesto dekana, pa kad nas dekan bude obavljao posteno i fer svoj posao, kad on bude gledao svoj posao a ne vrijedjao studente okolo, onda cemo mozda i mi trazit fer i korektan nacin da ga smijenimo.Xforumas wrote: ↑07/04/2021 11:19Cak i to "povrsno" (a nije) razmisljanje je bolje nego to tvoje mahalsko, samo gledaj sta ko radi, gdje ces koga prijavit, ne daj Boze potrudit se pa nesto naucit ili uradit. Ne moze se posteno do cilja nego samo okolo, prijavljivanjem drugih i mijesanje u tudji posao.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 10:53Kakvo pogresno i povrsno razmisljanje vjerovatno jednog od mnogih koji se slihtaju profesorima, dekanima, direktorima itd itd. Vecina studenata placa svoje skolovanje oko 2000 KM tj placaju im roditelji i samim tim ne da imaju pravo rijeci nego i te kako imaju pravo rijeci i da se bune ako nesto ne valja. U bivsoj drzavi studenti su jedni od rijetkih koji su skocili u klontru Titu a to je hrabrost za svakog respekta. Velagic je produkt SDA skole u kojoj svaki krkan moze da sjedne na neku bitnu funkciju. Ponavljam ne sporim njegovo znanje i obrazovanje u elektrotehnici ali kad sjednes na mjesto dekana tu je ponajmanje bitino tvoje obrazovanje a ponajvise da li znas ili ne znas raditi sa ljudima. Velagic to ne zna jer je sirovina a to mogu potvrditi i mnogu ljudi van fakulteta.Xforumas wrote: ↑07/04/2021 10:07 Djeco draga, sve su to problemi koje rjesavaju ljudi koji su placeni za to. Nije to tvoj posao niti treba da se mijesas. Ja sam mislio da ces sad napisati 100 stvari s kojima je tebi ucinjena steta i zbog kojih nisi polozio ispit ili upisao narednu godinu.
Ko je balavcima s prve godine dao za pravo da se uopste petljaju u rad dekana? Valjda za to imaju procedure i vec utvrdjena pravila kako se prijavljuje neregularnost a ne mahalanjem po forumu i kojekakvim facebook grupama. Gdje ste vi forumski revolucionari nisam vas prepoznao.
Ti mislis da se ovi forumasi mogu porediti sa tim sto su ustali protiv Tita?Koja komedija, takvi bi se sakrili u rupu na prvi poziv za neka javne proteste.
Nazalost, u historiji su sve promjene kretale od mase ljudi, koja se jedino na taj nacin 'mahalanja' i moze skupiti i okupiti, rijetko ko je sta dobio tako sto je sam isao po sudovima, narocito u nasoj drzavi. Kako udariti na nekoga ko je SDA, kad je iznad njega onaj ko je SDA, pa iznad njega SDA..
Pricate, uz duzno postovanje, napamet, ne poznajete uopce odlucnost ljudi kojima govorite da bi se u misju rupu sakrili..
Prijavice se sve neregularnosti, kad tad, a onda ce, takvi kao sto ste Vi, sa novim rukovodiocima pricati o Jasminu sve najgore, jer ste takvi da se dodvoravate svakome ko je na vrhu. Ipak, necu nista vise reci jer ni ja Vas ne poznajem, narocito jer sam mali balavac.. opet mi se cini da je mali balvac uspio pokrenuti jako lijepu i konstruktivnu diskusiju - makar to bilo na mahalskom forumu.
-
Zabrinuti student
#55 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ispade da studenti imaju nekakvih problema, a ni sami ne znaju koji su. Zar im ih nije rješavao prodekan za nastavu, to je bio njegov resor. Da li je dekan kriv što se prodekan dopisivao preko foruma sa studentima, a ne da je institucijalno rješavao studentska pitanja. Smijenog prodekani nisu ni asistenti zarezivali 1%, a kamoli nastavnici. Ako dekan nema podršku kolektiva, kako kolektiv smijeni dvojicu prodekana podrivača velikom većinom glasova? Ko gubi, ima pravo da se ljuti, ali u normalnim granicama.
-
zz215
#56 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ja ne znam da li sam blesav, ali sve mi se vise cini da je iza ovog profila dekan. Mislim da dekan nema podrsku kolektiva, jer istinski vjerujem da je ta podrska dobijena raznoraznim ucjenama, jer pojedini profesori nas ipak upoznaju sa situacijom. Prodekanima se niko nije zalio jer su makar uvazavali zahtjeve studenata po pitanju nastave, organizacije ispita, bilo kakvih problema, dok su ovi prodekani bili prvi put se znalo kad je sta i koliko traje..Zabrinuti student wrote: ↑07/04/2021 11:49 Ispade da studenti imaju nekakvih problema, a ni sami ne znaju koji su. Zar im ih nije rješavao prodekan za nastavu, to je bio njegov resor. Da li je dekan kriv što se prodekan dopisivao preko foruma sa studentima, a ne da je institucijalno rješavao studentska pitanja. Smijenog prodekani nisu ni asistenti zarezivali 1%, a kamoli nastavnici. Ako dekan nema podršku kolektiva, kako kolektiv smijeni dvojicu prodekana podrivača velikom većinom glasova? Ko gubi, ima pravo da se ljuti, ali u normalnim granicama.
Ja ne znam o kakvoj ljutnji Vi pricate? Nazovite se bolje Zabrinuti dekan jer ste ocito na klimavim nogama, cim pisete ove stvari jednom studentu 1. godine. Ne znam koga ubjedjujete da imate podrsku, sebe ili mene.
-
Xforumas
#57 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
A ko ste to vi da odlucujete ko je dosao posteno na poziciju a ko nije? Ah da, vi ste uzviseni student prve godine pa ste svu pamet svijeta pokupili i sve znate o svakome. Vi ne mozete nikoga smijenit, zna se ko dekana moze smijeniti a vi mozete koristiti propisane procedure za prijavljivanje svih regularnosti (sto vam ja od sveg srca preporucujem da uradite) samo eto vi ste se (nisam iznenadjen) odlucili na internet revolt i internet revoluciju.zz215 wrote: ↑07/04/2021 11:37 Pa kada nas dekan bude posteno dosao na mjesto dekana, pa kad nas dekan bude obavljao posteno i fer svoj posao, kad on bude gledao svoj posao a ne vrijedjao studente okolo, onda cemo mozda i mi trazit fer i korektan nacin da ga smijenimo.
Nazalost, u historiji su sve promjene kretale od mase ljudi, koja se jedino na taj nacin 'mahalanja' i moze skupiti i okupiti, rijetko ko je sta dobio tako sto je sam isao po sudovima, narocito u nasoj drzavi. Kako udariti na nekoga ko je SDA, kad je iznad njega onaj ko je SDA, pa iznad njega SDA..
Pricate, uz duzno postovanje, napamet, ne poznajete uopce odlucnost ljudi kojima govorite da bi se u misju rupu sakrili..
Prijavice se sve neregularnosti, kad tad, a onda ce, takvi kao sto ste Vi, sa novim rukovodiocima pricati o Jasminu sve najgore, jer ste takvi da se dodvoravate svakome ko je na vrhu. Ipak, necu nista vise reci jer ni ja Vas ne poznajem, narocito jer sam mali balavac.. opet mi se cini da je mali balvac uspio pokrenuti jako lijepu i konstruktivnu diskusiju - makar to bilo na mahalskom forumu.
Dakle, djeco prodjite se tudjeg posla i mijesanja u isti. Sve ono sto je vama na stetu i sto se vas tice mozete prijaviti, mozete cak i u medije slati zajednicke dopise ali ocigledno vas nema dovoljno jer je vise onih koji su se odlucili raditi ono za sta su i upisali fakultet umjesto da zabadaju nos gdje im nije mjesto.
-
Pklat4
#58 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
...
Last edited by Pklat4 on 16/04/2021 10:38, edited 1 time in total.
- spinel_
#59 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Dekan, trebalo bi biti da je visokoobrazovana osoba a on nepismen i pise "drugciji"
-
Pklat4
#60 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
...
Last edited by Pklat4 on 16/04/2021 10:38, edited 1 time in total.
-
zz215
- spinel_
#62 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Greska za "greskom" se nizu.
Sta kaze "reprekusije"
Sad sam tek svjestan da je u pitanju nepismena sda seljacina koja je fakultet "zavrsila" u Travniku.
-
zz215
#63 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Potvrdili ste moje sumnje da iza ovih profila stoji dekan. Ja sam niko i nista trenutno i samo sam govorio ove stvari da vidim da li ce neko zagristi mamac. Ipak ni mis ne krivi covjeka kada ga otruje, ipak je sam zagrizao mamacXforumas wrote: ↑07/04/2021 12:00A ko ste to vi da odlucujete ko je dosao posteno na poziciju a ko nije? Ah da, vi ste uzviseni student prve godine pa ste svu pamet svijeta pokupili i sve znate o svakome. Vi ne mozete nikoga smijenit, zna se ko dekana moze smijeniti a vi mozete koristiti propisane procedure za prijavljivanje svih regularnosti (sto vam ja od sveg srca preporucujem da uradite) samo eto vi ste se (nisam iznenadjen) odlucili na internet revolt i internet revoluciju.zz215 wrote: ↑07/04/2021 11:37 Pa kada nas dekan bude posteno dosao na mjesto dekana, pa kad nas dekan bude obavljao posteno i fer svoj posao, kad on bude gledao svoj posao a ne vrijedjao studente okolo, onda cemo mozda i mi trazit fer i korektan nacin da ga smijenimo.
Dakle, djeco prodjite se tudjeg posla i mijesanja u isti. Sve ono sto je vama na stetu i sto se vas tice mozete prijaviti, mozete cak i u medije slati zajednicke dopise ali ocigledno vas nema dovoljno jer je vise onih koji su se odlucili raditi ono za sta su i upisali fakultet umjesto da zabadaju nos gdje im nije mjesto.
-
Pklat4
#64 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
...
Last edited by Pklat4 on 16/04/2021 10:39, edited 1 time in total.
-
Pklat4
#65 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
...
Last edited by Pklat4 on 16/04/2021 10:39, edited 1 time in total.
-
zz215
#66 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Aha, pa pokazujem tendencije za svasta, ali etf je ipak bio jedan od najrespektivnijih fakulteta kada sam upisivao. Ako se ovako nastavi, mozda i poslusam Vas savjet. Hvala u svakom slucaju.
-
zz215
#67 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
-
Student40
#68 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Koji ste vi papci na ovoj temi
Ja sam stariji student i ispizdilo me kad sam vidio da neki studenti na nasoj grupi traze neradni dan. Muslimani, a traze neradni Uskrs
A zna se da katolici ne moraju doci kad im je praznik. Kao i svi ostali. Pa kada bi svaki praznik bio neradni, ne bismo radili 90% godine.
To su trazili i traze neradnici i lijeni studenti.
Dalje, djeca od 18 godina komentarisu rad dekana
Dalje, dodju druga djeca i komentarisu druge profesore
Obrisite sline i idite ucit. Nemate pojma kako funkcionira svijet i kakve se sve tu podvale rade. Mali ste vi igraci za silne podvale i spletke.
Kad razmislim, ovo ko da se hrasno svadja sam sa sobom
Ja sam stariji student i ispizdilo me kad sam vidio da neki studenti na nasoj grupi traze neradni dan. Muslimani, a traze neradni Uskrs
A zna se da katolici ne moraju doci kad im je praznik. Kao i svi ostali. Pa kada bi svaki praznik bio neradni, ne bismo radili 90% godine.
Dalje, dodju druga djeca i komentarisu druge profesore
Obrisite sline i idite ucit. Nemate pojma kako funkcionira svijet i kakve se sve tu podvale rade. Mali ste vi igraci za silne podvale i spletke.
- spinel_
#69 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Tipicni sdaovac
-
zz215
#70 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Na ovo covjek nema nista da kaze, odustao sam kada ste krenuli vjeru uplitati u ovo.Student40 wrote: ↑07/04/2021 12:29 Koji ste vi papci na ovoj temi![]()
Ja sam stariji student i ispizdilo me kad sam vidio da neki studenti na nasoj grupi traze neradni dan. Muslimani, a traze neradni Uskrs![]()
Dalje, dodju druga djeca i komentarisu druge profesore![]()
-
Pklat4
#71 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
...
Last edited by Pklat4 on 16/04/2021 10:40, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#72 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
-
Pklat4
#73 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
...
Last edited by Pklat4 on 16/04/2021 10:40, edited 1 time in total.
-
Xforumas
#74 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
zz215 wrote: ↑07/04/2021 12:23Potvrdili ste moje sumnje da iza ovih profila stoji dekan. Ja sam niko i nista trenutno i samo sam govorio ove stvari da vidim da li ce neko zagristi mamac. Ipak ni mis ne krivi covjeka kada ga otruje, ipak je sam zagrizao mamacXforumas wrote: ↑07/04/2021 12:00A ko ste to vi da odlucujete ko je dosao posteno na poziciju a ko nije? Ah da, vi ste uzviseni student prve godine pa ste svu pamet svijeta pokupili i sve znate o svakome. Vi ne mozete nikoga smijenit, zna se ko dekana moze smijeniti a vi mozete koristiti propisane procedure za prijavljivanje svih regularnosti (sto vam ja od sveg srca preporucujem da uradite) samo eto vi ste se (nisam iznenadjen) odlucili na internet revolt i internet revoluciju.zz215 wrote: ↑07/04/2021 11:37 Pa kada nas dekan bude posteno dosao na mjesto dekana, pa kad nas dekan bude obavljao posteno i fer svoj posao, kad on bude gledao svoj posao a ne vrijedjao studente okolo, onda cemo mozda i mi trazit fer i korektan nacin da ga smijenimo.
Dakle, djeco prodjite se tudjeg posla i mijesanja u isti. Sve ono sto je vama na stetu i sto se vas tice mozete prijaviti, mozete cak i u medije slati zajednicke dopise ali ocigledno vas nema dovoljno jer je vise onih koji su se odlucili raditi ono za sta su i upisali fakultet umjesto da zabadaju nos gdje im nije mjesto.![]()
Kako ti nisi na MIT-u tako inteligentan zavrsio, ETF je ispod tvog nivoa, realno.
-
Waxxyyxxyy
#75 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
zz215 wrote: ↑07/04/2021 12:23Potvrdili ste moje sumnje da iza ovih profila stoji dekan. Ja sam niko i nista trenutno i samo sam govorio ove stvari da vidim da li ce neko zagristi mamac. Ipak ni mis ne krivi covjeka kada ga otruje, ipak je sam zagrizao mamacXforumas wrote: ↑07/04/2021 12:00A ko ste to vi da odlucujete ko je dosao posteno na poziciju a ko nije? Ah da, vi ste uzviseni student prve godine pa ste svu pamet svijeta pokupili i sve znate o svakome. Vi ne mozete nikoga smijenit, zna se ko dekana moze smijeniti a vi mozete koristiti propisane procedure za prijavljivanje svih regularnosti (sto vam ja od sveg srca preporucujem da uradite) samo eto vi ste se (nisam iznenadjen) odlucili na internet revolt i internet revoluciju.zz215 wrote: ↑07/04/2021 11:37 Pa kada nas dekan bude posteno dosao na mjesto dekana, pa kad nas dekan bude obavljao posteno i fer svoj posao, kad on bude gledao svoj posao a ne vrijedjao studente okolo, onda cemo mozda i mi trazit fer i korektan nacin da ga smijenimo.
Dakle, djeco prodjite se tudjeg posla i mijesanja u isti. Sve ono sto je vama na stetu i sto se vas tice mozete prijaviti, mozete cak i u medije slati zajednicke dopise ali ocigledno vas nema dovoljno jer je vise onih koji su se odlucili raditi ono za sta su i upisali fakultet umjesto da zabadaju nos gdje im nije mjesto.![]()
Ma kakav student, ovo zeljko juric