Mustafa Alajmović - all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zijancer

#76 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by zijancer »

Tesko je izaći sa takvim problemom u javnost i zatražiti pomoć, a puno lakše objaviti precizne podatke o prikupljenim sredstvima i utrošku istih. Ovo drugo se rijetko dešava.
zrakomlat

#77 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by zrakomlat »

Dje li je sad i šta radi taj lik što je proćerdo donacije. Vjerovatno je bez dinara opet.
Arachnoidea

#78 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by Arachnoidea »

zrakomlat wrote: 15/03/2021 18:05 Dje li je sad i šta radi taj lik što je proćerdo donacije. Vjerovatno je bez dinara opet.
Danas odnio donaciju u Pazarić.
foxlife

#79 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by foxlife »

video wrote: 15/03/2021 17:54
_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2021 17:38
Nije nijedna od tih.
Citaj dalje, hebogati

batko-humanista-ili-vrhunski-manipulato ... 3s600.html
Eto na pola strane pocinje...
Vidim da sam i tu otprilike isto napisao 😂
Samo sto je bilo (r)
Rootboi

#80 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by Rootboi »

Ne može čovjek ni okititi više da ga ne napadnu,
šta dočekasmo :|

neka baci kamen prvi što kitio nije
detroit-mercy

#81 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by detroit-mercy »

zrakomlat wrote: 15/03/2021 18:05 Dje li je sad i šta radi taj lik što je proćerdo donacije. Vjerovatno je bez dinara opet.
Onaj ko nije naucio da ima, nehljebovac drugim rijecima, da mi firmu das za par mjeseci ima da je sprzi do temelja :skoljka:.
zrakomlat

#82 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by zrakomlat »

Arachnoidea wrote: 15/03/2021 18:08
Danas odnio donaciju u Pazarić.
Malo sam nespretno napisao l, mislio sam na toga lika iz Srebrenice.

A sad kad sam to tvoje pročitao, odem Muji na profil i vidim. Dobri naš insan :D
detroit-mercy

#83 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by detroit-mercy »

Ali meni su jako interesantni ti likovi koji cak i porodicne tragedije koriste za svoje najnize porive.
Ili onaj muzicar, jel Eldin Hasangegovic, moja draga zena, moja vjecn ljubav, sve za nju, dragi bog i tako to.
Zena mu umrije on drugi dan dovede drugu :skoljka:. Jebo mater, pa reko pa kad prije nadje drugu, nesto kontam, sad da mi nedo bog bude nesto boljoj polovini, prvo bi valjda prosao kroz neki period zaljenja, pa onda ide polako da krenes da upoznas nekog, pa period navikavnja, jel moze sa tom osobom ili ne. Ono uzelo bi vremena, prilicno.
On vamo, vjera, vjeran, na ranu ga stavit a treba u pricuvi, samo se cekalo da ova preseli :skoljka:.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#84 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by _BataZiv_0809 »

Ne volim Eldina i smatram ga slinom, ali ti je primjer bezveze. Doduse, i ja sam tako razmisljao dok nisam cuo pricu. A onda ide ovako..... zena mu je bila dugo tesko bolesna i samim tim nesposobna za bracni zivot i uz njen pristanak je Eldin "doveo drugu", da se tako izrazim.
detroit-mercy

#85 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2021 18:25 Ne volim Eldina i smatram ga slinom, ali ti je primjer bezveze. Doduse, i ja sam tako razmisljao dok nisam cuo pricu. A onda ide ovako..... zena mu je bila dugo tesko bolesna i samim tim nesposobna za bracni zivot i uz njen pristanak je Eldin "doveo drugu", da se tako izrazim.
Mozda grijesim ali meni je citava ta njegova prica B.S. Za sta je doveo drugu, da pripazi bolesnu zenu i da joj pomogne ili da je taslaci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#86 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: 15/03/2021 18:28
_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2021 18:25 Ne volim Eldina i smatram ga slinom, ali ti je primjer bezveze. Doduse, i ja sam tako razmisljao dok nisam cuo pricu. A onda ide ovako..... zena mu je bila dugo tesko bolesna i samim tim nesposobna za bracni zivot i uz njen pristanak je Eldin "doveo drugu", da se tako izrazim.
Mozda grijesim ali meni je citava ta njegova prica B.S. Za sta je doveo drugu, da pripazi bolesnu zenu i da joj pomogne ili da je taslaci.
Ne znam, ne ulazim u to, nedo bog nikome, samo nije istina "da je odmah nasao novu".
uglavnomja

#87 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by uglavnomja »

_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2021 17:45

Ta Haram im bilo izgleda ima Vol.2. ili tako nesto, u kojem je editovan uvodni post. Nema je, mora da je obrisana, ta tema je moralno dno ovog foruma. Sto je najporaznije, hajku je vodio neko ko se bavi najhumanijim zanimanjem-ljekar. :-)

jedan od forumasa je nekada davno isprintao sve sa teme sa namjerom da jednom objavi knjigu :D

a da li je tu bio i vol 2, ne znam, moguce
apsidejzi

#88 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by apsidejzi »

moonca wrote: 15/03/2021 17:39
apsidejzi wrote: 15/03/2021 17:36
moonca wrote: 15/03/2021 17:18 Ima li itko, ko prati ovu temu, da je ovom tipu- donirao novac?
Ja nisam dao ali da sam prosao pored njega dok prodaje proizvode, sigurno bih kupio. Nemam nista protiv marketinga koji je vodio, sve i da je bio lazan, kad je sama prodaja proizvoa u pitanju. Lazu sve firme u reklamama sto ne bi i on. No ocito je prodaja proizvoda bila maska jer tu nisu bile prave pare. Prave pare su bile u donacijama ljudi koji nisu dobijali nista zauzvrat. Ti kad kupis proizvod, pa i po nekoj vecoj cijeni od trzisne, opet dobijes nesto zauzvrat.

Mada, sad kad se sjetim svih objava, uvijek sam se pitao: koliko li je prodao i kako li mu ide? Ono, valja platiti transport tih proizvoda. Ne mozes u automobil staviti 5000km robe. To bude par desetina kilograma i brat bratu u vrh glave zavrsi za par stoja zarade. Nedovoljno za lijecenje. Eh sad kad skontas, uvidis da je to zapravo i dio marketinga jer nisam ja jedini skontao da je nedovoljno. To je zapravo i navlakusa da mu das novac bez da dobijes nesto zauzvrat. I tako...
. ok prizvodi. ........ je li bilo donacija na -bankovni racun? namjenjen za lijecenje/ placanje medicinskih usluga?
Ja nisam njemu uplatio niti cu. Ni njemu ni slicnima. Razlog zasto ne saljem nekom na racun je strah da me ne optuze kasnije za finansiranje terorizma. Nikad ne znas kako se stvari mogu okrenuti...
hamos

#89 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by hamos »

apsidejzi wrote: 15/03/2021 19:18
moonca wrote: 15/03/2021 17:39
apsidejzi wrote: 15/03/2021 17:36
Ja nisam dao ali da sam prosao pored njega dok prodaje proizvode, sigurno bih kupio. Nemam nista protiv marketinga koji je vodio, sve i da je bio lazan, kad je sama prodaja proizvoa u pitanju. Lazu sve firme u reklamama sto ne bi i on. No ocito je prodaja proizvoda bila maska jer tu nisu bile prave pare. Prave pare su bile u donacijama ljudi koji nisu dobijali nista zauzvrat. Ti kad kupis proizvod, pa i po nekoj vecoj cijeni od trzisne, opet dobijes nesto zauzvrat.

Mada, sad kad se sjetim svih objava, uvijek sam se pitao: koliko li je prodao i kako li mu ide? Ono, valja platiti transport tih proizvoda. Ne mozes u automobil staviti 5000km robe. To bude par desetina kilograma i brat bratu u vrh glave zavrsi za par stoja zarade. Nedovoljno za lijecenje. Eh sad kad skontas, uvidis da je to zapravo i dio marketinga jer nisam ja jedini skontao da je nedovoljno. To je zapravo i navlakusa da mu das novac bez da dobijes nesto zauzvrat. I tako...
. ok prizvodi. ........ je li bilo donacija na -bankovni racun? namjenjen za lijecenje/ placanje medicinskih usluga?
Ja nisam njemu uplatio niti cu. Ni njemu ni slicnima. Razlog zasto ne saljem nekom na racun je strah da me ne optuze kasnije za finansiranje terorizma. Nikad ne znas kako se stvari mogu okrenuti...
da nisi malo paranoican? :mrgreen:
So What!

#90 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by So What! »

moonca wrote: 15/03/2021 17:18 Ima li itko, ko prati ovu temu, da je ovom tipu- donirao novac?
Vidi ja nisam, ali nije to poenta zašto sam temu otvorio.

Temu sam otvorio iz razloga što prvi puta kada sam čuo za njega, na Facebooku je Mustafa svako malo live snimke puštao, čovjek je bio nevjerovatno iritantan nastupom i činjenicom da agresivno privlači pažnju, a u govoru je ciljao na stvari na koje je većina ljudi osjetljivo.

To nije bio razlog da se čovjek osporava, ali jednostavno čovjek je vodio agresivne kampanje i sve je mirisalo na to da nešto nije uredu, a niko nije smio to dovesti u pitanje jer naš narod pravi "svetu kravu" od takvih i jednostavno ne smiješ njegov rad dovesti u pitanje.

Sada kada je sve isplivalo, razočarani, uglavnom pobožni ljudi koji su ga podržavali su jednostavno prihvatili istinu, ali eto u ime vjere ne daju da se čovjek razvlači pogotovo od ljudi koji mu nisu dali novac jer eto, postoji nadležni organi, postoji Božiji sud itd ...

Ja sam stava, da se ovo zlo može iskorjeniti samo ako upozoravamo na njega. Nije fazon prati Mustafu, vidim po Facebook stranicama, raja mu ismijava fizički izgled, pa zatim fizički izgled njegove žene, itd ... i to nije fazon, fazon je bezobrazluk koji prosipaju ovakvi i njemu slični.

Pod plaštom pobožnosti, skromnosti, porodičnih vrijednosti, humanitarnog rada, zemljoradnje i domaće proizvodnje, nekih vrijednosti koje se univerzalno smatraju kao dobre, prodavao je proizvode, ali je provlačio informaciju da to sve radi kako bi izliječio bolesnu suprugu, znajući da takva priča može privući ljude da mu donira neki novac što se i dogodilo na kraju.

Mustafa je imao fantastičnu taktiku, obilazio je gradove, hvalio je ljude, govorio za lokalne medije, zatim je privukao veće medije i postoji na desetine reportaža i članaka o njegovom dobročinstvu i njegovoj porodici. Tako je uspio napraviti fantastičnu i neoborivu sliku o sebi kao skromnom dobročinetelju, bivšem rudaru, a sada čovjeku koji je u plemenitoj misiji izliječenja supruge od opake bolesti. Ta slika je počela da se ruši sa nedavno objavljenim dokazima, da slika koju šalje o sebi nije istinita, pa je tako sve što je radio dovedeno u pitanje.

Žalio se Mustafa usputno kako ga država zeza, a inspekcije mu pišu kazne, pa je tako navukao dodatni bijes ljudi, na ionako omraženu administraciju. Ista je jedva dočekala izgleda ovakav ishod, jer je MUP ZDK odmah otvorio istragu na ime 700 000 KM donacija, što zaista nije mail i bezazlen iznos. Nije Mustafa to ukrao od ljudi, niti je ko iste tjerao da mu to šalju, ali realan budi, sa tolikim novcem je u najmanju ruku morao registrovati neku humanitarnu organizaciju i transparetno voditi humanitarne kampanje.
foxlife

#91 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by foxlife »

Al tako je kod nas sve nazalost
Vise od pola ovih sto traze pomoc to radi da se obogati a ne da stane na noge pa da pocne sam zaradjivati
Pominjani su ovdje i ovaj mali haram i batko i ovaj rudar
Nazalost raja svaki put nasjedne na te price jer se mnogi peru od svojih nekih grijeha fazona kontaju na zagrobni zivot na boziji sud i sl
Ne zna se ko je gori prvi ili drugi a kad skontas i jedni i drugi dolaze iz istog naroda tako da je to sto imamo nazalost stanje kakvo je realno na terenu
Nekad pomislim da mi dobro plivamo sta zasluzujemo sa ovakvim narodom njihovim razmisljanjem ponasanjem itd
uglavnomja

#92 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 15/03/2021 19:59 Al tako je kod nas sve nazalost
Vise od pola ovih sto traze pomoc to radi da se obogati a ne da stane na noge pa da pocne sam zaradjivati
Nazalost raja svaki put nasjedne na te price jer se mnogi peru od svojih nekih grijeha fazona kontaju na zagrobni zivot na boziji sud i sl
Ne zna se ko je gori prvi ili drugi a kad skontas i jedni i drugi dolaze iz istog naroda tako da je to sto imamo nazalost stanje kakvo je realno na terenu
Nekad pomislim da mi dobro plivamo sta zasluzujemo sa ovakvim narodom njihovim razmisljanjem ponasanjem itd

mali haram se vjerovatno nadao da ce dobiti 100 maraka i biti sretan

bezze reportaza, jedna od milion po lokalnim tv

e, a sta se poslije desilo to on sigurno nije mogao ni planirati ni zamisliti

za razliku od ovog lika koji je ciljano i agresivno isao na medije da dobije stotine hiljada
foxlife

#93 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 15/03/2021 20:05
foxlife wrote: 15/03/2021 19:59 Al tako je kod nas sve nazalost

mali haram se vjerovatno nadao da ce dobiti 100 maraka i biti sretan

bezze reportaza, jedna od milion po lokalnim tv

e, a sta se poslije desilo to on sigurno nije mogao ni planirati ni zamisliti

za razliku od ovog lika koji je ciljano i agresivno isao na medije da dobije stotine hiljada
Ma dobro haram nije ni mogao smisliti tako nesto i to prosjacenje je da kazem bilo u povojima tada jer je slabo bio zastupljen facebook i sl
Trebas to staviti u kontekst vremena
Generalno govorim da svi otprilike idu da se obogate i da jedu hljeba preko pogace (cini mi se da tako ide izreka)
Ovi zadnjih godina ciljano koriste fb i sl za te stvari dok onaj vjerovatno nije ni znao za drustvene mreze
Osim_13

#94 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by Osim_13 »

moonca wrote: 15/03/2021 17:15 I danas stizu telefonski pozivi iz Nigerije.. 'da si naslijedio veliki novac'.. samo posalji $ 1,000 . da se odradi papirologija u banci . :-) i narod salje .. znam dva slucaja.. prevare.. :lol:
Ma daj :lol: :lol:

Sjećam se tog princa iz Nigerije još sredinom 2000-ih :D
detroit-mercy

#95 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by detroit-mercy »

caseytron wrote: 15/03/2021 19:18 Jeba** va svi ostali, tema je o Alajmovicu
Sta imas vise pisati o njemu, lik klepio lovu i raji sad ostaje da bleji.
90minut

#96 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by 90minut »

kakav bog od covjeka, koliko ja poštujem ove ljude koji se snađu :lol:
Hendrix

#97 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by Hendrix »

Osim_13 wrote: 15/03/2021 20:10
moonca wrote: 15/03/2021 17:15 I danas stizu telefonski pozivi iz Nigerije.. 'da si naslijedio veliki novac'.. samo posalji $ 1,000 . da se odradi papirologija u banci . :-) i narod salje .. znam dva slucaja.. prevare.. :lol:

Gledam neki dokumentarac prije par godina, kao ekskluzivni odmori najbogatijih ljudi... onako nije tipicno preseravanje bogatuna nego avanture koje debelo kostaju.

I prikazuju tako opciju leta na Sjeverni Pol ili je Juzni Pol... ne sjecam se bas 100% i kao toliko je to skupo da samo najbogatiji mogu prisutiti. Kad izlazi crni lik sa familijom iz aviona... nigerijski princ!!!! Ja gledam ne vjerujem...lik fakat postoji. :lol: Kontam koliko su emailova u tvoje ime jarane poslali... lik normala uziva u bogatstvu. :D
foxlife

#98 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by foxlife »

Hendrix wrote: 16/03/2021 00:34
Osim_13 wrote: 15/03/2021 20:10

Gledam neki dokumentarac prije par godina, kao ekskluzivni odmori najbogatijih ljudi... onako nije tipicno preseravanje bogatuna nego avanture koje debelo kostaju.

I prikazuju tako opciju leta na Sjeverni Pol ili je Juzni Pol... ne sjecam se bas 100% i kao toliko je to skupo da samo najbogatiji mogu prisutiti. Kad izlazi crni lik sa familijom iz aviona... nigerijski princ!!!! Ja gledam ne vjerujem...lik fakat postoji. :lol: Kontam koliko su emailova u tvoje ime jarane poslali... lik normala uziva u bogatstvu. :D
pa uziva jer se niko jos nije javio da uzme te pare od princa :lol:
detroit-mercy

#99 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by detroit-mercy »

90minut wrote: 16/03/2021 00:34 kakav bog od covjeka, koliko ja poštujem ove ljude koji se snađu :lol:
Realno, u nekom ekonomski prosperitetnijem drustvu lik bi vjerovatno bio jako uspijesan marketing strucnjak, ali obzirom da smo mi ekonomija u povojima odlucio je svoje marketinske sposobnosti iskoristiti na nacin koji vec odavo fercera.
Johnny_x

#100 Re: Mustafa Alajmović - prevara decenije

Post by Johnny_x »

Necete naci nijednog vehabiju u rudniku, na gredjivini, kako kopa kanale. Vecina njih rade poslove koji ne zahtjevaju veliki fizicki napor.
Mustafa je jedan simbol neradnistva, covjek je napustio rudnik i sigurnu platu kako bi mogao prositi za donacije.
Ineteresuje me samo je li ona prevara sa bunarima u Africi tacna 100%, jesu li oni slicno uradili kao i Mustafa, jer kako sam procitao i tamo su aktwri vehabije?
Post Reply