Krivokapic wrote:Bravo majstoremr_orange wrote: Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
...kako se zove fobija od parola..?
Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendijaOvdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
samo da ti povecam ovaj font isuvise je mali pa ne vidim sta pisezena wrote:Krivokapic wrote:Bravo majstoremr_orange wrote: Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
...mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....love wrote:Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendijaOvdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!![]()
salim se,nego ozbiljno sekularizam unistava i kvari ljude.Isto kao komunizam
To je moje misljenje
i jesmol to mi bolja država zato što hodže i popovi imaju uticaja na politiku?love wrote:Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendijaOvdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!![]()
To je moje misljenje
Krivokapic wrote:samo da ti povecam ovaj font isuvise je mali pa ne vidim sta pisezena wrote:Krivokapic wrote: Bravo majstore
...kako se zove fobija od parola..?![]()
![]()
i da odgovorim na pitanje parolofobija![]()
![]()
jel sad vicemzena wrote: ...ok...onda imam tu parolofobiju...plase me i ljudi koji se sluze parolama...
...a kako se to zove?
![]()
p.s. veci font od 12...imam osjecaj da neko vice...ili govori preglasno...a to me ne plasi...samo nervira
Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma......mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....
ps - prije nego odgovoris imas pravo pitati efendiju za upute....![]()
Slicne parole smo slushali i u bivshoj drzavi...samo je tada favoriziran termin Jugoslaven...stare greshke ne treba ponavljati...zena wrote:Krivokapic wrote:Bravo majstoremr_orange wrote: Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
uh te uzasne drzave Svedska, Danska, Njemacka... ccclove wrote:Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma......mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....
....sta covjek da ti kaze....love wrote:Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma......mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....
uh, jeste, svedska, danska... ma strava i uzas.
Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
e pa hebiga ko te vabio da pitasToozla wrote:....sta covjek da ti kaze....love wrote:Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma......mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....
...nemam bas toliko vremena za gubljenje....
![]()
![]()
Jeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...love wrote:Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
Da, cuo sam, ali tamo opet mozes imat privatnu skolu i privatni univerzitet!!love wrote:Jesili cuo za Francusku? drzava koja u ime sekularizma zabranjuje hidzabJeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...
Imamo mi prava,malo sutra.
Izvrces tezu -- Francuska ne dozvoljava hidzab samo u drzavnim prostorima -- u drzavnim skolama, u drzavnim fakultetima, u drzavnim kancelarijama. I ne brane samo hidzab, vec i druga izricito vjerska obiljezja. Na ulici i u privatnom zivotu moze da nosi ko sta hoce, sto svakako ukljucuje i hidzab. Isti zakon ima i Turska (sekularna drzava po uredjenju), gdje se fes i hidzab ne mogu nositi u drzavnim institucijama poput drzavnih skola, ministarstava i tako dalje...love wrote:Jesili cuo za Francusku? drzava koja u ime sekularizma zabranjuje hidzabJeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...
To je radi dobrodusnih nastavnika i ucitelja ali glavno je sto taj zakon ikako postoji.Nisam protiv da ljudi budu sta oni hoce ali sekularizam polako ali sigurno nisti ljude,odvaja ih od njihove tradicije,religijeBosanac sa dna kace wrote:Da, cuo sam, ali tamo opet mozes imat privatnu skolu i privatni univerzitet!!love wrote:Jesili cuo za Francusku? drzava koja u ime sekularizma zabranjuje hidzabJeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...
Imamo mi prava,malo sutra.
A kolko sam cuo od ''sestara'' koje tamo studiraju to se i ne postuje bas tolko, tako da slobodno mogu uc u hidzabu u skolu!
Ko bi razumio sejtanska posla... sejtanska navlakusha.danas wrote:uh, jeste, svedska, danska... ma strava i uzas.
nije mi onda jasno kako to i zasto MILIONI izbjeglica (kako politickih tako i ekonomskih) iz slobodarskih, demokratskih, i ne-sekularnih zemalja (poput irana, somalije, maroka, alzira, afganistana, itd.) nemilice bjeze u ove sotonske sekularne drzave.
1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.danas wrote:Izvrces tezu -- Francuska ne dozvoljava hidzab samo u drzavnim prostorima -- u drzavnim skolama, u drzavnim fakultetima, u drzavnim kancelarijama. I ne brane samo hidzab, vec i druga izricito vjerska obiljezja. Na ulici i u privatnom zivotu moze da nosi ko sta hoce, sto svakako ukljucuje i hidzab. Isti zakon ima i Turska (sekularna drzava po uredjenju), gdje se fes i hidzab ne mogu nositi u drzavnim institucijama poput drzavnih skola, ministarstava i tako dalje...love wrote:Jesili cuo za Francusku? drzava koja u ime sekularizma zabranjuje hidzabJeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...
Dalje, ako drzava Saudijska Arabija moze da prisiljava hidzab, moze ga i Francuska drzava zabranjivati -- sa razlikom da u SA moras imati hidzab svuda, a u Francuskoj ga jedino ne mozes nositi u drzavnim prostorijama.
I za kraj; svi kojima to smeta se mogu vratiti iz Francuske u Maroko i Alzir, i nosati hidzab do mile volje -- ali nesto ne vidjeh masovni egzodus iz Francuske. Plus, hidzab se moze nositi u svakoj drugoj zemlji koju smo naveli, poput Danske, Njemacke, Svedske, pa nadalje.
...haj' ti nama objasni sta je to sekularna drzava...love wrote: 1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.
2.posto je Saudija drzava koja za sebe tvrdi da je islamska ona ima pravo i da uvodi zakone o obavezi islamske nosnje.Posto je Francuska sekularna oni nemaju pravo da se mjesaju u to kako da se ljudi oblace,jer sekularizam nema zakone o tim a islam ima .Kad bi Francuska postala krscanska onda bi mogli to opravdati,inace ne.
posto je francuska sekularna drzava, ona tezi razdvajanju drzave i drzavnih institucija od religije i religijskih institucija u svakom obliku, te stoga brani izricita vjerska obiljezja jedino u drzavnom okruzenju. ja mislim da je to ne cini manje demokraticnon; naprotiv. imas pravo da se ne slazes.love wrote:
1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.
2.posto je Saudija drzava koja za sebe tvrdi da je islamska ona ima pravo i da uvodi zakone o obavezi islamske nosnje.Posto je Francuska sekularna oni nemaju pravo da se mjesaju u to kako da se ljudi oblace,jer sekularizam nema zakone o tim a islam ima .Kad bi Francuska postala krscanska onda bi mogli to opravdati,inace ne.
Klerikalna drzava nije vala sretnije rjesenje. Pogledaj nase "vjernike".....i sve ce ti se samo kazati...love wrote:Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendijaOvdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!![]()
To je moje misljenje