reis & Ajvaz-dedo

Kwaheri

Post by Kwaheri »

Krivokapic wrote:
mr_orange wrote: Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
Bravo majstore

...kako se zove fobija od parola..? :D
love

Post by love »

Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendija :D :D salim se,nego ozbiljno sekularizam unistava i kvari ljude.Isto kao komunizam
To je moje misljenje
Krivokapic

Post by Krivokapic »

zena wrote:
Krivokapic wrote:
mr_orange wrote: Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
Bravo majstore

samo da ti povecam ovaj font isuvise je mali pa ne vidim sta pise :) :) :)

i da odgovorim na pitanje parolofobija :lol: :lol: :lol:
Toozla

Post by Toozla »

love wrote:
Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendija :D :D salim se,nego ozbiljno sekularizam unistava i kvari ljude.Isto kao komunizam
To je moje misljenje
...mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....

ps - prije nego odgovoris imas pravo pitati efendiju za upute.... :D
Krivokapic

Post by Krivokapic »

love wrote:
To je moje misljenje
i jesmol to mi bolja država zato što hodže i popovi imaju uticaja na politiku?
jel imamo manje kriminala?
jel imamo manje ubistava?
jel imamo manje mržnje prema drugima i drugacijima?
jel narod zadovoljan trenutnim zivotom?

NE, NE, NE, NE I NE
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Krivokapic wrote:
zena wrote:
Krivokapic wrote: Bravo majstore

samo da ti povecam ovaj font isuvise je mali pa ne vidim sta pise :) :) :)

i da odgovorim na pitanje parolofobija :lol: :lol: :lol:

...ok... :D onda imam tu parolofobiju...plase me i ljudi koji se sluze parolama... :D ...a kako se to zove? :D

p.s. veci font od 12...imam osjecaj da neko vice...ili govori preglasno...a to me ne plasi...samo nervira :D
Krivokapic

Post by Krivokapic »

zena wrote: ...ok... :D onda imam tu parolofobiju...plase me i ljudi koji se sluze parolama... :D ...a kako se to zove? :D

p.s. veci font od 12...imam osjecaj da neko vice...ili govori preglasno...a to me ne plasi...samo nervira :D
jel sad vicem :)
love

Post by love »

...mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....

Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
No_Comment

Post by No_Comment »

zena wrote:
Krivokapic wrote:
Bravo majstore

Slicne parole smo slushali i u bivshoj drzavi...samo je tada favoriziran termin Jugoslaven...stare greshke ne treba ponavljati...
Pjesma kaze ,,od nameta nema selameta,,
Krivokapic

Post by Krivokapic »

love wrote:

Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
uh te uzasne drzave Svedska, Danska, Njemacka... ccc
pa te drzave su sotonsko dijelo,

dabogda bosna i hercegovina postala sotonska drzava i da konacno pocnemo zivjeti u blagostanju :x :x :x
Toozla

Post by Toozla »

love wrote:

....sta covjek da ti kaze.... :D ...nemam bas toliko vremena za gubljenje.... :D :D :D
danas

Post by danas »

uh, jeste, svedska, danska... ma strava i uzas.

nije mi onda jasno kako to i zasto MILIONI izbjeglica (kako politickih tako i ekonomskih) iz slobodarskih, demokratskih, i ne-sekularnih zemalja (poput irana, somalije, maroka, alzira, afganistana, itd.) nemilice bjeze u ove sotonske sekularne drzave.
Last edited by danas on 30/06/2005 21:22, edited 1 time in total.
love

Post by love »

Toozla wrote:
love wrote:

....sta covjek da ti kaze.... :D ...nemam bas toliko vremena za gubljenje.... :D :D :D
e pa hebiga ko te vabio da pitas
love

Post by love »

iran,Somalija etc su diktatorske drzave,to vec nije tema.[/b]
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

love wrote:Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
Jeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...
Musliamni tamo bolje zive kao obicni hamali nego kao gazde u bilo kojoj muslimanskoj zemlji, tamo mogu brabonjat sta hoce,dje hoce i dokle hoce!
Pogledaj kakvu samo toleranciju imaju!
A pogledaj nas...
Nije sekularizam proganjanje vjere ko sto ti mislis, divan bi bio kad bi se sproveo u stavrnosti onako kako se govori o njemu, medjutim uvijek se isprijeci nesto, bas kao i serijat, sve je super al mi vidimo samo najgore stvari, nigdje tih super stavri!
Taj ''njihov'' sekularizam priznaje homoseksualizam i prava homoseksualaca, ali isto tako priznaje i serijatsko vjenacanje, imas halal mesnice na svakom cosku, bankarstvo na osnovu islamskih principa... i jos mnogo toga....
Ne bi me cudilo da taj sekularizam jednog dana dozvoli i muslimanima i serijtsko bracno pravo! :roll:
love

Post by love »

Jeste, pogledaj sta je sekularizam uradio za muslimane tih drzava, muslimanke mogu da nose hidzab,nikab,dzilbab dje hoce i kad hoce...
Jesili cuo za Francusku? drzava koja u ime sekularizma zabranjuje hidzab

Imamo mi prava,malo sutra.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

love wrote:

Da, cuo sam, ali tamo opet mozes imat privatnu skolu i privatni univerzitet!!
A kolko sam cuo od ''sestara'' koje tamo studiraju to se i ne postuje bas tolko, tako da slobodno mogu uc u hidzabu u skolu! 8)
danas

Post by danas »

love wrote:
Izvrces tezu -- Francuska ne dozvoljava hidzab samo u drzavnim prostorima -- u drzavnim skolama, u drzavnim fakultetima, u drzavnim kancelarijama. I ne brane samo hidzab, vec i druga izricito vjerska obiljezja. Na ulici i u privatnom zivotu moze da nosi ko sta hoce, sto svakako ukljucuje i hidzab. Isti zakon ima i Turska (sekularna drzava po uredjenju), gdje se fes i hidzab ne mogu nositi u drzavnim institucijama poput drzavnih skola, ministarstava i tako dalje...
Dalje, ako drzava Saudijska Arabija moze da prisiljava hidzab, moze ga i Francuska drzava zabranjivati -- sa razlikom da u SA moras imati hidzab svuda, a u Francuskoj ga jedino ne mozes nositi u drzavnim prostorijama.

I za kraj; svi kojima to smeta se mogu vratiti iz Francuske u Maroko i Alzir, i nosati hidzab do mile volje -- ali nesto ne vidjeh masovni egzodus iz Francuske. Plus, hidzab se moze nositi u svakoj drugoj zemlji koju smo naveli, poput Danske, Njemacke, Svedske, pa nadalje.
Last edited by danas on 30/06/2005 21:41, edited 1 time in total.
love

Post by love »

Bosanac sa dna kace wrote:
love wrote:

Da, cuo sam, ali tamo opet mozes imat privatnu skolu i privatni univerzitet!!
A kolko sam cuo od ''sestara'' koje tamo studiraju to se i ne postuje bas tolko, tako da slobodno mogu uc u hidzabu u skolu! 8)
To je radi dobrodusnih nastavnika i ucitelja ali glavno je sto taj zakon ikako postoji.Nisam protiv da ljudi budu sta oni hoce ali sekularizam polako ali sigurno nisti ljude,odvaja ih od njihove tradicije,religije
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:uh, jeste, svedska, danska... ma strava i uzas.

nije mi onda jasno kako to i zasto MILIONI izbjeglica (kako politickih tako i ekonomskih) iz slobodarskih, demokratskih, i ne-sekularnih zemalja (poput irana, somalije, maroka, alzira, afganistana, itd.) nemilice bjeze u ove sotonske sekularne drzave.
Ko bi razumio sejtanska posla... sejtanska navlakusha.
love

Post by love »

danas wrote:
love wrote:
Izvrces tezu -- Francuska ne dozvoljava hidzab samo u drzavnim prostorima -- u drzavnim skolama, u drzavnim fakultetima, u drzavnim kancelarijama. I ne brane samo hidzab, vec i druga izricito vjerska obiljezja. Na ulici i u privatnom zivotu moze da nosi ko sta hoce, sto svakako ukljucuje i hidzab. Isti zakon ima i Turska (sekularna drzava po uredjenju), gdje se fes i hidzab ne mogu nositi u drzavnim institucijama poput drzavnih skola, ministarstava i tako dalje...
Dalje, ako drzava Saudijska Arabija moze da prisiljava hidzab, moze ga i Francuska drzava zabranjivati -- sa razlikom da u SA moras imati hidzab svuda, a u Francuskoj ga jedino ne mozes nositi u drzavnim prostorijama.

I za kraj; svi kojima to smeta se mogu vratiti iz Francuske u Maroko i Alzir, i nosati hidzab do mile volje -- ali nesto ne vidjeh masovni egzodus iz Francuske. Plus, hidzab se moze nositi u svakoj drugoj zemlji koju smo naveli, poput Danske, Njemacke, Svedske, pa nadalje.
1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.

2.posto je Saudija drzava koja za sebe tvrdi da je islamska ona ima pravo i da uvodi zakone o obavezi islamske nosnje.Posto je Francuska sekularna oni nemaju pravo da se mjesaju u to kako da se ljudi oblace,jer sekularizam nema zakone o tim a islam ima .Kad bi Francuska postala krscanska onda bi mogli to opravdati,inace ne.
Toozla

Post by Toozla »

love wrote: 1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.

2.posto je Saudija drzava koja za sebe tvrdi da je islamska ona ima pravo i da uvodi zakone o obavezi islamske nosnje.Posto je Francuska sekularna oni nemaju pravo da se mjesaju u to kako da se ljudi oblace,jer sekularizam nema zakone o tim a islam ima .Kad bi Francuska postala krscanska onda bi mogli to opravdati,inace ne.
...haj' ti nama objasni sta je to sekularna drzava...
danas

Post by danas »

love wrote:
1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.

posto je francuska sekularna drzava, ona tezi razdvajanju drzave i drzavnih institucija od religije i religijskih institucija u svakom obliku, te stoga brani izricita vjerska obiljezja jedino u drzavnom okruzenju. ja mislim da je to ne cini manje demokraticnon; naprotiv. imas pravo da se ne slazes.

ali ti si nisi naveo francusku kao sekularno zlo u svom originalnom postu, vec svedsku, dansku, njemacku... i dalje tvrdis da je njihov sekularizam poguban? za koga tacno i u kojem smislu?
Last edited by danas on 30/06/2005 22:03, edited 2 times in total.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

eh pa umjesto što odlaze u francusku nek komotno odu u islamsku državu saudijsku arabiju i tu će moći nositi hidzab gdje god oni hoce(sloboda izbora :)).
Dezze

Post by Dezze »

love wrote:
To je moje misljenje
Klerikalna drzava nije vala sretnije rjesenje. Pogledaj nase "vjernike".....i sve ce ti se samo kazati... :roll:
Post Reply