Milo i SDA

Locked

Da li SDA treba kazniti na izborima?

Poll ended at 06/07/2021 16:28

DA
35
81%
NE
8
19%

Total votes: 43

dr_Evil

#76 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 10:12
SaraFina wrote: 11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..

https://vijesti.ba/clanak/506116/trivic ... srebrenici
Ma to je uobičajen folklor srpske politike. Ne mislim ja nista lijepo o Drasku i Jeleni, nisu mi simpatični ni po jednom osnovu. Jedina moja nada u vezi njih je da bi manje krali od Dodika, da bi se makar malo pozabavili ekonomijom. Nikad u Zenici nece biti dobro dok ne bude u Banjaluci i obratno.

Moj apsolutni prioritet je ekonomija, borba protiv korupcije i kriminala. Ako na tom planu ne uradimo nesto u narednih 10 godina Bosna i Hercegovina, ova tri kukavna naroda, kao i mi ostali, ce nestati. Otice svi mladi i onda vise nista nece imati smisla.

Isto tako agitujem za Dinu Konakovica iako sa njim nemam nikakve dodirne tacke. Nadam se da ima znanje i volju raditi za pravednije drustvo. Na poslu me prozivaju da sam simpatizer Konakovica, ali nisam uopste, vec takticki podrzavam njega kod ljudi koji su desno orijentisani. :D U drustvu liberala i ljevicara hvalim NS u SDP.

Sharovic je dokazao da je sposoban ministar, Srbin, i da odlicno vaga ekonomske i nacionalne interese, ne bih dalje od njega isao.
“Gospodin Šarović je bio predsjednik Republike Srpske kada je VZ Orao potpisao ugovore za isporuku oružja sa Irakom, što je u izravnoj suprotnosti s rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Imajući na umu rat koji se trenutačno vodi u Iraku, u koji je, moguće je, uključeno naoružanje izvezeno iz ove zemlje, ne mogu dovoljno istaći ozbiljnost ove afere,” rekao je Visoki predstavnik dodavši da je gospodin Šarović također bio predsjednik Republike Srpske kada je Vojska Republike Srpske špijunirala građane BiH, SFOR, međunarodnu zajednicu i susjedne zemlje.

Visoki predstavnik je istakao da je “u oba slučaja, po Ustavu RS gospodin Šarović bio viši dužnosnik koji je imao političku odgovornost u ovim pitanjima.
:D i u tim danima jacao ekonomiju
Kikibombona

#77 Re: Milo i SDA

Post by Kikibombona »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 10:31Sharovic je dokazao da je sposoban ministar, Srbin, i da odlicno vaga ekonomske i nacionalne interese, ne bih dalje od njega isao.
Sarovic je dobar primjer. Svi se slažu da se trudio i dobro radio. Da li je cetnik? Jeste 100%, vjerovatno veci nego Dodik koji je prije svega kriminalac. Tako je kako je.

Mi konacno moramo shvatiti da ne moze biti dobro nama dok je Banjaluci lose. To je nemoguće. Jedna smo drzava. Ne moze u Sarajevu biti prosječna plata 2000km ako je u Banjaluci 800km. Uvijek ce biti 10% razlike.

Bosnjaci i Srbi se tuku dok zajedno propadaju u zivo blato. Jedni i drugi ostaju bez mladosti, idu ka totalnom izumiranju i nestanku.

Ako ovo ludilo potraje jos 10 godina mi smo definitivno propala drzava. Mladi ce otici, omjer radnik-penzioner ce biti katastrofalan, izgubit cemo sve stručnjake. Bicemo izuzetno star narod bez ikakve inteligencije.

Ekonomija, borba za pravedno drustvo, bi trebala biti interes svih gradjana. Uspjeh bilo kojeg grada u BiH je moj uspjeh. Nesto novca ce se ekonomskim kanalima sliti i u moj novcanik.
dr_Evil

#78 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 10:40
dr_Evil wrote: 11/09/2020 10:31Sharovic je dokazao da je sposoban ministar, Srbin, i da odlicno vaga ekonomske i nacionalne interese, ne bih dalje od njega isao.
Sarovic je dobar primjer. Svi se slažu da se trudio i dobro radio. Da li je cetnik? Jeste 100%, vjerovatno veci nego Dodik koji je prije svega kriminalac. Tako je kako je.

Mi konacno moramo shvatiti da ne moze biti dobro nama dok je Banjaluci lose. To je nemoguće. Jedna smo drzava. Ne moze u Sarajevu biti prosječna plata 2000km ako je u Banjaluci 800km. Uvijek ce biti 10% razlike.

Bosnjaci i Srbi se tuku dok zajedno propadaju u zivo blato. Jedni i drugi ostaju bez mladosti, idu ka totalnom izumiranju i nestanku.

Ako ovo ludilo potraje jos 10 godina mi smo definitivno propala drzava. Mladi ce otici, omjer radnik-penzioner ce biti katastrofalan, izgubit cemo sve stručnjake. Bicemo izuzetno star narod bez ikakve inteligencije.

Ekonomija, borba za pravedno drustvo, bi trebala biti interes svih gradjana. Uspjeh bilo kojeg grada u BiH je moj uspjeh. Nesto novca ce se ekonomskim kanalima sliti i u moj novcanik.
Slazemo se 100%, ali ako te sada procitaju ovi SDA politroni, ima da cujes da nikada nije bilo bolje, da je NI najjaca na dunjaluku i tako to :D onda ce te optuziti (evo da si bosnjak) da si jugobalija :D
JThomas

#79 Re: Milo i SDA

Post by JThomas »

eto neka su svi četnici, svi do jednog. rasprave radi. dok god mora sa njima, a mora do daljnjeg - treba podržati priču o kriminalu, i treba podržati smjenjivost i zamjenjivost. samo kroz zamjenjivost se mogu dizati standardi. i potpuno je jasno zašto sda i sda botovi forsiraju kontra priču, jer to siječe i granu na kojoj oni sjede.
dr_Evil

#80 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

JThomas wrote: 11/09/2020 10:55 eto neka su svi četnici, svi do jednog. rasprave radi. dok god mora sa njima, a mora do daljnjeg - treba podržati priču o kriminalu, i treba podržati smjenjivost i zamjenjivost. samo kroz zamjenjivost se mogu dizati standardi. i potpuno je jasno zašto sda i sda botovi forsiraju kontra priču, jer to siječe i granu na kojoj oni sjede.
Kod nas to uopste nije vazno, mi nikad nismo izasli iz 95 za razliku od CG. Ona granica koja se ne prelazi je dal prizna BiH kao suverenu i nezavisnu. Ako da, onda mozemo dalje raditi.

Za mjesta gdje su Bosnjaci vecina, tu treba da se rusi zelena fasisticko lopovska gamad
JThomas

#81 Re: Milo i SDA

Post by JThomas »

pa vidi se recimo na primjeru šarovića da nije ni skroz nevažno. frajer ratna sds elita, osnivači rs. ali je radio i itekako korisne stvari za državu.

a bez smjenjivosti je sve još gore, pa i četništvo. nesmjenjivost vodi iz demokratije u povojima u feudalizam i orijentalnu despotiju.
Škobo Habu

#82 Re: Milo i SDA

Post by Škobo Habu »

Eno, i Govedarica to radi isto.

A znamo kakav je bio govorljiv protivnik svega što je imalo veze sa "državom".
bunk

#83 Re: Milo i SDA

Post by bunk »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 11:03
JThomas wrote: 11/09/2020 10:55 eto neka su svi četnici, svi do jednog. rasprave radi. dok god mora sa njima, a mora do daljnjeg - treba podržati priču o kriminalu, i treba podržati smjenjivost i zamjenjivost. samo kroz zamjenjivost se mogu dizati standardi. i potpuno je jasno zašto sda i sda botovi forsiraju kontra priču, jer to siječe i granu na kojoj oni sjede.
Kod nas to uopste nije vazno, mi nikad nismo izasli iz 95 za razliku od CG. Ona granica koja se ne prelazi je dal prizna BiH kao suverenu i nezavisnu. Ako da, onda mozemo dalje raditi.

Za mjesta gdje su Bosnjaci vecina, tu treba da se rusi zelena fasisticko lopovska gamad
:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#84 Re: Milo i SDA

Post by Kikibombona »

SDA-ovci su ekonomski cetnici. Pokradose vlastiti narod. Iselise gore nego u ratu. Odnose se bahato kao prema stoci.

SDA uhljebi su se prodali za male pare. Radi platice na budzetu hiljade mladih sunarodnjaka iseljava iz drzave. Daješ glas mafiji radi jebene plate koju svakako zasluzujes kao svaki drugi covjek. Dno dna.
a bez smjenjivosti je sve još gore, pa i četništvo. nesmjenjivost vodi iz demokratije u povojima u feudalizam i orijentalnu despotiju.
:thumbup:

Ne mogu shvatiti um, 20 godina smo izgubili na nista, a ljudi opet odrzavaju postojeće stanje, za koje najprodaniji SDA uhljebi znaju da je lose i nigdje ne vodi. Pa mijenjaj, jebote, nesto ce nadoci. Od ovog sada ne moze gore.
JThomas

#85 Re: Milo i SDA

Post by JThomas »

Škobo Habu wrote: 11/09/2020 11:14 Eno, i Govedarica to radi isto.

A znamo kakav je bio govorljiv protivnik svega što je imalo veze sa "državom".
misliš staša. radi zasad, trudi se. ali vidjeli su prethodni mandat da to nije bogomdano samo njihovo. a u svom entitetu gdje su zakucani više od decenije, ista stranka i isti ljudi rade ipak malo drukčije. ništa negativno za narod i državu ne može iz smjenjivosti proizaći, samo pozitivno.
dr_Evil

#86 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 11:16
Ne mogu shvatiti um, 20 godina smo izgubili na nista, a ljudi opet odrzavaju postojeće stanje, za koje najprodaniji SDA uhljebi znaju da je lose i nigdje ne vodi. Pa mijenjaj, jebote, nesto ce nadoci. Od ovog sada ne moze gore.
Imas stranacke uhljebe koji uvijek glasaju po direktivi, i jedan manji dio ljudio koji glasa za njih zbog straha od cetnika, a ne vidi da uopste nije bitno ko je na vlasti u BiH kada je sigurnost u pitanju.

Jedan ogroman dio pasivnih igraca, koji su odustalali od zemlje, i 500.000 pokradenih glasova iz izbora u izbore
bunk

#87 Re: Milo i SDA

Post by bunk »

1:01
:lol:
dr_Evil

#88 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 11/09/2020 11:24
1:01
:lol:
Do'ro za tebe znamo da si sa druge strane platne liste :bih:
bunk

#89 Re: Milo i SDA

Post by bunk »

Ja sam na drugoj strani od fasizma,crven ,zelen,narandzast sta god treba samo protiv fasista .
SaraFina

#90 Re: Milo i SDA

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 10:12
SaraFina wrote: 11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..

https://vijesti.ba/clanak/506116/trivic ... srebrenici
Ma to je uobičajen folklor srpske politike. Ne mislim ja nista lijepo o Drasku i Jeleni, nisu mi simpatični ni po jednom osnovu. Jedina moja nada u vezi njih je da bi manje krali od Dodika, da bi se makar malo pozabavili ekonomijom. Nikad u Zenici nece biti dobro dok ne bude u Banjaluci i obratno.

Moj apsolutni prioritet je ekonomija, borba protiv korupcije i kriminala. Ako na tom planu ne uradimo nesto u narednih 10 godina Bosna i Hercegovina, ova tri kukavna naroda, kao i mi ostali, ce nestati. Otice svi mladi i onda vise nista nece imati smisla.

Isto tako agitujem za Dinu Konakovica iako sa njim nemam nikakve dodirne tacke. Nadam se da ima znanje i volju raditi za pravednije drustvo. Na poslu me prozivaju da sam simpatizer Konakovica, ali nisam uopste, vec takticki podrzavam njega kod ljudi koji su desno orijentisani. :D U drustvu liberala i ljevicara hvalim NS u SDP.
Dzaba si se navrzao na Kirbu.🥺🥺🥺🥺

Ubi ga Korona.
Znate li kako narod živi?

- Znam jer dugo sam živio onako kako narod živi. Teško sam živio, nisam predsjednikov sin oduvijek nego zatvorenički sin. Pošto to znam, gotovo sam čitavu plaću u doba korone dao narodu, 2/3. Onu treću dajem za kredit. Nikad nisam primio plaću neku funkcionersku da barem nisam dao 1.000 KM za pomoć, kazao je Izetbegović i dodao:

- Naravno da znam kako živi narod, upravo sam ovim primjerom sa te 2/3 htio da pošaljem poruku. Neki su me pratili. Mislim da SDA ono što je dobrovoljno davala u ovoj situaciji je više nego su svi ostali davali. Niko od nas se nije uzoholio, niko nema skupe stvari, skup način života. Ja nemam automobil nikako, kaže Izetbegović, prenosi N1.

Izetbegović ističe da su za njega govorili da ima "vilu na Poljinama" i objavljivali fotografije tuđih vila, dok on posjeduje običnu kuću.

- Za mene su pričali da imam vilu na Poljinama, snimali su tuđe i govorili da je moja. Moja je obična kuća, ali to nije zanimljivo. Onda snime neke tuđe kuće i lažu da su moje, dodaje Izetbegović.

Ključni akter afere "Asim", visoki funkcioner SDA je još uvijek u Domu naroda. Na snimku koji je objavio također funkcioner SDA, govori o tome kako se zapravo trguje pozicijama i namještaju ljudi u ministarstvima. Šta je sa tim?

- Ne znam šta je tu mogao pomoći gospodin Mehmedagić, nemojte njega uvlačiti o priču o tome. Ima Komisija koja treba da se izjasni o cijelom procesu, ne samo za taj slučaj. Mi smo imali žalbu gospodina Efendića na čitav proces. U tome su gospodin Softić i Zvizdić, očekujemo neke informacije od njih i prijedloge. Asim je napravio grešku, nije trebao obećavati stvari koje ne može da uradi i ne treba da uradi. Vidio je da je napravio grešku, dao je ostavku na sve pozicije, poziciju u Parlamentu je dobio od naroda. Dvaput je teško ranjen braneći BiH, narod mu je dao tu poziciju. Čovjek koji je dva puta ranjen za ovu zemlju ima pravo da zastupa tu zemlju. Izašao je na izbore, narod mu je dao to pravo. Mi mu to nećemo oduzeti. Na sve ostalo je dao ostavku, ugasio je karijeru, zaključio je Izetbegović, prenosi N1.
oaza85

#91 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 10:40

Sarovic je ultranacionalista i ratni zlocinac.
Sto je danasnjoj Banjaluci losije, Bosni je bolje. Dok im je glavni izvor prihoda bio prodaja cigara i kaseta kraj ceste, ta drzava je j napredovala. Cim su se malo najeli, poceli su je i blokirati na sve strane: vidi pod Dodik.
Tako da ti ta teorija, jedna smo drzava, drzimo se ekonomije,svercujmo braco...ne pije bas vode.
Sto se mene tice, dabogda za hljeba nemali, dok god su ono sto su danas.
dr_Evil

#92 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 11/09/2020 11:37 Ja sam na drugoj strani od fasizma,crven ,zelen,narandzast sta god treba samo protiv fasista .
A branis ridjobradog, pa kako to ide zajedno? Sta trijezan misli, Novali i Skaka kazu:
'Nalazimo se na Partizanskom groblju, i da podsjetimo, riječ 'partizansko' dolazi od riječi 'partizani' i moramo sebi pojasniti da partizani nisu obični ljudi, jer su bili na tom putu, putu borbe protiv antifašizma koje je Europa prepoznala kao svoj pravac'', rekao je danas zbunjeno premijer Federacije BIH Fadil Novalić u Mostaru.

Novalić nije prvi političar, odnosno točnije rečeno SDA-ovac, koji je ''pao'' prilikom brkanja pojmova ''fašizam'' i ''antifašizam''. Naime, na istoj borbi pao je i sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka koji je ranije također pozdravljao borbu protiv antifašizma, a upravo je Skaka platio obnovu partizanskog-spomen groblja u Mostaru kao i postavljanje zastave BiH na brdu Fortica
Kikibombona

#93 Re: Milo i SDA

Post by Kikibombona »

oaza85 wrote: 11/09/2020 11:41Sarovic je ultranacionalista i ratni zlocinac.
Sto je danasnjoj Banjaluci losije, Bosni je bolje. Dok im je glavni izvor prihoda bio prodaja cigara i kaseta kraj ceste, ta drzava je j napredovala. Cim su se malo najeli, poceli su je i blokirati na sve strane: vidi pod Dodik.
Tako da ti ta teorija, jedna smo drzava, drzimo se ekonomije,svercujmo braco...ne pije bas vode.
Mozes ti bacati kletve dan i noć, realnost je neumoljiva. Mi smo jedna drzava, jedna ekonomija. Ako propadne Banjaluka propast ce i Sarajevo. Razlika ce uvijek biti 10 ili 20%, neznatna. Do nas je da li cemo propasti zajedno ili se cupati iz govana.

...

SDA ekonomski cetnici pisaju po svom narodu. Sta ocekujes od cetnika iz BL kada te tvoj politicki predstavnik potkrada? Hiljade mladih Bosnjaka njezi glavom bez obzira. Pogledaj junacku Krajinu, zgazena je. Za 10-20 godina tamo nece biti mladog čovjeka. A ti nikad neces shvatiti da iz usta Bosnjaka uzima SDA. Ili si se utalio sa njima pa te boli lijevo jaje za bosnjacku sirotinju.
oaza85

#94 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 12:17
Mozes ti bacati kletve dan i noć, realnost je neumoljiva. Mi smo jedna drzava, jedna ekonomija. Ako propadne Banjaluka propast ce i Sarajevo. Razlika ce uvijek biti 10 ili 20%, neznatna. Do nas je da li cemo propasti zajedno ili se cupati iz govana.

...

SDA ekonomski cetnici pisaju po svom narodu. Sta ocekujes od cetnika iz BL kada te tvoj politicki predstavnik potkrada? Hiljade mladih Bosnjaka njezi glavom bez obzira. Pogledaj junacku Krajinu, zgazena je. Za 10-20 godina tamo nece biti mladog čovjeka. A ti nikad neces shvatiti da iz usta Bosnjaka uzima SDA. Ili si se utalio sa njima pa te boli lijevo jaje za bosnjacku sirotinju.
Nikad ti neces napraviti ni drzavu, a jos manje ekonomiju, sa najcrnjim fasizmom koji danas stoluje u Banjaluci.
Mozes mantrati do kijameta.
Kikibombona

#95 Re: Milo i SDA

Post by Kikibombona »

oaza85 wrote: 11/09/2020 12:24Nikad ti neces napraviti ni drzavu, a jos manje ekonomiju, sa najcrnjim fasizmom koji danas stoluje u Banjaluci.
Da je meni za pocetak napraviti Zenicu i ZDK. Ovdje nema cetnika a leglo je kriminala, korupcije, stela, nepotizma itd. Ovdje se jebena vozacka kupuje, bolestan narod i bolesna drzava.

Ti ukazujes na cetnika a SDA balija ti CUPA zalogaj iz usta.
oaza85

#96 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 12:32
oaza85 wrote: 11/09/2020 12:24Nikad ti neces napraviti ni drzavu, a jos manje ekonomiju, sa najcrnjim fasizmom koji danas stoluje u Banjaluci.
Da je meni za pocetak napraviti Zenicu i ZDK. Ovdje nema cetnika a leglo je kriminala, korupcije, stela, nepotizma itd. Ovdje se jebena vozacka kupuje, bolestan narod i bolesna drzava.

Vidim kako ti cupa zalogaj iz usta, gladan se valjas po tastaturi i posljednjim atomima snage pises doktorske disertacije na kliksu. Zenica u svojoj istoriji nikad nije bila cisca i bogatija nego sto je to danas.
high_volume

#97 Re: Milo i SDA

Post by high_volume »

Samo da podsjetim da je Milo Đukanović bio predsjednik Vlade Republike Crne Gore u svom prvom mandatu od 1991. do 1998. godine, u vrijeme našeg i hrvatskog rata, u kojem je granica Crne Gore i BiH bila šuplja kao najbolji švajcarski sir. A nije morala biti takva...
dr_Evil

#98 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 12:24

...

Nikad ti neces napraviti ni drzavu, a jos manje ekonomiju, sa najcrnjim fasizmom koji danas stoluje u Banjaluci.
Glupost, neka naprave od "bosnjackih" kantona oazu pravde pa ces vidjeti kako se ekonomija razvija. A oni su sebi napravili drzavu u kojoj mogu da kradu bez odgovornosti.

SDA je kriva jer nam je oduzela nadu da moze biti bolje, da poslije muke dodje selamet. Mi krvarili dok su oni svercovali, kasnije mi radili i placali porez dok su oni kradli drustvenu(nasu) imovinu. Danas mi odlazimo iz drzave

Treba samo jednu stvar da urade, a to je policija i sudstvo na kantonalnom nivou, pa neka pada na federalnom mogu reci hrvati krivi. Ovako znamo da je zelena bagra kriva za sav kriminal i fasizam u drzavi.

A kada bi napravili tako prosperitetne kantone, ostali bi nam dosli sami ;) nesto kao kada Rusi i Srbi idu radit kod mrskih zapadnjaka i NATO clanica.
dr_Evil

#99 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 12:37
Kikibombona wrote: 11/09/2020 12:32

Vidim kako ti cupa zalogaj iz usta, gladan se valjas po tastaturi i posljednjim atomima snage pises doktorske disertacije na kliksu. Zenica u svojoj istoriji nikad nije bila cisca i bogatija nego sto je to danas.
E golemo? Stvarno, nikad bogatija? :D To kralju
oaza85

#100 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 12:40
oaza85 wrote: 11/09/2020 12:24

...

Glupost, neka naprave od "bosnjackih" kantona oazu pravde pa ces vidjeti kako se ekonomija razvija. A oni su sebi napravili drzavu u kojoj mogu da kradu bez odgovornosti.

SDA je kriva jer nam je oduzela nadu da moze biti bolje, da poslije muke dodje selamet. Mi krvarili dok su oni svercovali, kasnije mi radili i placali porez dok su oni kradli drustvenu(nasu) imovinu. Danas mi odlazimo iz drzave

Treba samo jednu stvar da urade, a to je policija i sudstvo na kantonalnom nivou, pa neka pada na federalnom mogu reci hrvati krivi. Ovako znamo da je zelena bagra kriva za sav kriminal i fasizam u drzavi.

A kada bi napravili tako prosperitetne kantone, ostali bi nam dosli sami ;) nesto kao kada Rusi i Srbi idu radit kod mrskih zapadnjaka i NATO clanica.
Genijalno.
Glava me zaboli.
Locked