Kikibombona wrote: ↑11/09/2020 10:12Ma to je uobičajen folklor srpske politike. Ne mislim ja nista lijepo o Drasku i Jeleni, nisu mi simpatični ni po jednom osnovu. Jedina moja nada u vezi njih je da bi manje krali od Dodika, da bi se makar malo pozabavili ekonomijom. Nikad u Zenici nece biti dobro dok ne bude u Banjaluci i obratno.SaraFina wrote: ↑11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..
https://vijesti.ba/clanak/506116/trivic ... srebrenici
Moj apsolutni prioritet je ekonomija, borba protiv korupcije i kriminala. Ako na tom planu ne uradimo nesto u narednih 10 godina Bosna i Hercegovina, ova tri kukavna naroda, kao i mi ostali, ce nestati. Otice svi mladi i onda vise nista nece imati smisla.
Isto tako agitujem za Dinu Konakovica iako sa njim nemam nikakve dodirne tacke. Nadam se da ima znanje i volju raditi za pravednije drustvo. Na poslu me prozivaju da sam simpatizer Konakovica, ali nisam uopste, vec takticki podrzavam njega kod ljudi koji su desno orijentisani.U drustvu liberala i ljevicara hvalim NS u SDP.
Sharovic je dokazao da je sposoban ministar, Srbin, i da odlicno vaga ekonomske i nacionalne interese, ne bih dalje od njega isao.
“Gospodin Šarović je bio predsjednik Republike Srpske kada je VZ Orao potpisao ugovore za isporuku oružja sa Irakom, što je u izravnoj suprotnosti s rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Imajući na umu rat koji se trenutačno vodi u Iraku, u koji je, moguće je, uključeno naoružanje izvezeno iz ove zemlje, ne mogu dovoljno istaći ozbiljnost ove afere,” rekao je Visoki predstavnik dodavši da je gospodin Šarović također bio predsjednik Republike Srpske kada je Vojska Republike Srpske špijunirala građane BiH, SFOR, međunarodnu zajednicu i susjedne zemlje.
Visoki predstavnik je istakao da je “u oba slučaja, po Ustavu RS gospodin Šarović bio viši dužnosnik koji je imao političku odgovornost u ovim pitanjima.