problemnatravunu wrote: ↑05/10/2024 08:10Zanima me vaše mišljenje kome je najbolje to prijaviti, čovjek očito nije "dobar" treba mu pomoć istinski.SpoilerShowNe znam gdje bi bilo najbolje napisati, pa nađoh ovu temu.
Naime , već sigurno dva mjeseca uočavam jednog , očito migranta,
koji se muva uz glavnu cestu Bulevar M.Selimovića koja dalje prelazi u Džemala Bijedića,
uglavnom ga primjećujem po trotoaru - travnjaku sa desne strane kad vozim ka Ilidži,
i to na potezu od bivšeg Audi salona na Alipašinom , pa dole dalje do Telemacha, kako kad!
Dakle poanta je da je lik uvijek , ali uvijek , čak i po onoj ljetnoj žegi u preprljavim hlačama,
i nekoj zimskoj jakni sa nabijenom kapuljačom , i ruksakom na leđima,tamne je puti sa bradom i imam osjećaj da čovjek nije dobar psihički,
djeluje mi "izgubljen" u vremenu i prostoru, stoji , gleda gore dole , besciljno tumara, mislim da nešto i priča, nekad sjedi
i na autobuskim stajalištima i priča sam sa sobom (koliko ja to mogu skontati iz auta).
Kako rekoh , kad "vratim film", jadnika sam viđao još ljetos, i evo prekjuče se iznenadih kad sam ga opet vidio kod zgrade Telemacha(ne vozim se svaki dan ka Ilidži).
Nekako bi volio izbjeći prijavu policiji , jer se tu radi , ako sam u pravu o PU Novi Grad i PU Ilidža, zavisno gdje se on zatekne kada, ima li da se prijavi nekom migrantskom centru ili tako šta?
Mislim da je to jedan od načina koji bi bio produktivan. Drugi je pisanom prijavom ovog slučaja Službi za strance, ipak je on njihova neposredna nadležnost.mayab wrote: ↑05/10/2024 09:27 Kad promislim, i ja sam s vremena na vrijeme primijetio tog "migranta" , najčešće iz auta , on se na toj dionici muva već cijelo ljeto rekao bih , i da , u sred ljeta je bio obučen kao da je zima.
Čak jednom u augustu išao sa ženom pješice u centar Safet Zajko na SFF , i tip sjedi na autobusnom stajalištu kod Audija , mi sami prolazimo, tip nas , ono , čudno gleda , ne bi mi baš ugodno .
I stvarno , kome ga prijaviti, da mu se pomogne , lik očito ima mentalni problem , i očito nije "domaći" stanovnik...da li se upustiti u peglanciju sa prijavom policiji, jer to mi prvo pada na pamet , a tako bi i trebalo to ići, i da onda policija to dalje "kanališe"![]()