Novi migrantski centri u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

HelaS

#76 Re: Novi migrantski centri u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

problemnatravunu wrote: 05/10/2024 08:10
Spoiler
Show
Ne znam gdje bi bilo najbolje napisati, pa nađoh ovu temu.
Naime , već sigurno dva mjeseca uočavam jednog , očito migranta,
koji se muva uz glavnu cestu Bulevar M.Selimovića koja dalje prelazi u Džemala Bijedića,
uglavnom ga primjećujem po trotoaru - travnjaku sa desne strane kad vozim ka Ilidži,
i to na potezu od bivšeg Audi salona na Alipašinom , pa dole dalje do Telemacha, kako kad!

Dakle poanta je da je lik uvijek , ali uvijek , čak i po onoj ljetnoj žegi u preprljavim hlačama,
i nekoj zimskoj jakni sa nabijenom kapuljačom , i ruksakom na leđima,tamne je puti sa bradom i imam osjećaj da čovjek nije dobar psihički,
djeluje mi "izgubljen" u vremenu i prostoru, stoji , gleda gore dole , besciljno tumara, mislim da nešto i priča, nekad sjedi
i na autobuskim stajalištima i priča sam sa sobom (koliko ja to mogu skontati iz auta).
Kako rekoh , kad "vratim film", jadnika sam viđao još ljetos, i evo prekjuče se iznenadih kad sam ga opet vidio kod zgrade Telemacha :shock: (ne vozim se svaki dan ka Ilidži).
Zanima me vaše mišljenje kome je najbolje to prijaviti, čovjek očito nije "dobar" treba mu pomoć istinski.
Nekako bi volio izbjeći prijavu policiji , jer se tu radi , ako sam u pravu o PU Novi Grad i PU Ilidža, zavisno gdje se on zatekne kada, ima li da se prijavi nekom migrantskom centru ili tako šta?
mayab wrote: 05/10/2024 09:27 Kad promislim, i ja sam s vremena na vrijeme primijetio tog "migranta" , najčešće iz auta , on se na toj dionici muva već cijelo ljeto rekao bih , i da , u sred ljeta je bio obučen kao da je zima.
Čak jednom u augustu išao sa ženom pješice u centar Safet Zajko na SFF , i tip sjedi na autobusnom stajalištu kod Audija , mi sami prolazimo, tip nas , ono , čudno gleda , ne bi mi baš ugodno .
I stvarno , kome ga prijaviti, da mu se pomogne , lik očito ima mentalni problem , i očito nije "domaći" stanovnik...da li se upustiti u peglanciju sa prijavom policiji, jer to mi prvo pada na pamet , a tako bi i trebalo to ići, i da onda policija to dalje "kanališe" :?:
Mislim da je to jedan od načina koji bi bio produktivan. Drugi je pisanom prijavom ovog slučaja Službi za strance, ipak je on njihova neposredna nadležnost.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77 Re: Novi migrantski centri u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

Ja ga svaki da na biciklu vidm gledam ne onim ocima vidis da je los . Bolest..
Ujutro bude kod vistafona a navecer kod telemaha na stupu
problemnatravunu

#78 Re: Novi migrantski centri u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Truba wrote: 05/10/2024 15:57 Ja ga svaki da na biciklu vidm gledam ne onim ocima vidis da je los . Bolest..
Definitivno je lik "izgubljen" , ima mentalni problem, dakle mjesecima "kruži" gore-dole u tih 3 kilometra , ne prosi, ne znam gdje prenoći, šta i odakle jede..... :sad:
Sanjarko

#79 Re: Novi migrantski centri u Kantonu Sarajevo

Post by Sanjarko »

problemnatravunu wrote: 05/10/2024 17:17
Truba wrote: 05/10/2024 15:57 Ja ga svaki da na biciklu vidm gledam ne onim ocima vidis da je los . Bolest..
Definitivno je lik "izgubljen" , ima mentalni problem, dakle mjesecima "kruži" gore-dole u tih 3 kilometra , ne prosi, ne znam gdje prenoći, šta i odakle jede..... :sad:
Sizofrenija? Samo prica sam sa sobom, kod mene su misli i strahovi kao i ideje, ponekad i ljutnja, ali me ona brzo prodze jer nisam i ne mogu nikako da budem zlopamtilo, nisam takav tip.
Post Reply