Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post Reply
Nekako s proljeća

#76 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Nekako s proljeća »

Braniti se od neprijatelja nije zločin, slicno je i u vezi laznih prijatelja.Pa ni na sudu, sud i jeste tu da sudi a ne neupuceni ljudi.
tempuser

#77 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote:
tempuser wrote:
LBVIEW wrote: I da ponovim: "SANA 95" je za vasu "Oluju" humanitarna misija. :izet:
Istoriju pisu (dodao bih i sude) pobjednici, kod nas je rat bez pobjednika.
Zaboli me sta ko pise, bitna su fakta, a ona jasno potvrdjuju ovo sto sam naveo gore. U par dana "Oluje"(i par tjedana nakon iste) pobili su i popalili srpskog vise nego Bosnjaci za citav rat - o cemu naravno sute k'o picke - a ovdje se zbog par cetalja raskokodacu k'o Kolinda.
Ne trebaju ono cutati ni o cemu jer su pobjednici, Norac je dobio robiju, ne znam ko jos, a oni svoje "odcute" svakog augusta u Kninu.
Da li si kratkovid ili samo dovoljno neintelogentan da ne skontas da bi to bio ishod da je bilo koja od strana u nasem ratu pobjedila.
Sta ces sa "faktima" ako se dokaze da su zlocini pocinjeni i da je Atif kriv po komandnoj odgovornosti?
Nekako s proljeća

#78 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

E čuj '' u našem ratu'' :-) , umjesto dvostruke agresije ili bar kvalifikacije međunarodnog sukoba. Rat protiv Bosne je najoptimalnija formulacija ''našeg rata''. Bosna i Hercegovina je opstala, kao i vijekovima prije.
tempuser

#79 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote:Braniti se od neprijatelja nije zločin, slicno je i u vezi laznih prijatelja.Pa ni na sudu, sud i jeste tu da sudi a ne neupuceni ljudi.
Sta su po tebi akcije "Oluja", "Maestral" i "Juzni potez" u sklopu kojih je deblokiran Bihacki dzep, a V korpus oslobodio dio teritorije koje je VRS izgubio tog ljeta, odbrambene ili ofanzivne?
tempuser

#80 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote:E čuj '' u našem ratu'' :-) , umjesto dvostruke agresije ili bar kvalifikacije međunarodnog sukoba. Rat protiv Bosne je najoptimalnija formulacija ''našeg rata''. Bosna i Hercegovina je opstala, kao i vijekovima prije.
Cisto da razdvojim rat u Hrvatskoj od rata u BiH.
Od te Bosne se i formalno odustalo 93, a tu M92 demagogiju ostavi kad ridobradi bude mitinge drzao, on lozi ovce na tu foru!
Nekako s proljeća

#81 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

tempuser wrote:
Nekako s proljeća wrote:Braniti se od neprijatelja nije zločin, slicno je i u vezi laznih prijatelja.Pa ni na sudu, sud i jeste tu da sudi a ne neupuceni ljudi.
Sta su po tebi akcije "Oluja", "Maestral" i "Juzni potez" u sklopu kojih je deblokiran Bihacki dzep, a V korpus oslobodio dio teritorije koje je VRS izgubio tog ljeta, odbrambene ili ofanzivne?
Navedene vojno redarstvene operacije su legitimne jer je plan Z4 koliko se sjećam propao. Do tada je V Korpus vodio borbe u potpunom okruženju i sa više neprijateljskih vojski. Mene ne , kada je riječ o Bosni , ne zanima susjedna država Republika Hrvatska i u njoj paradržava RSK.
Nekako s proljeća

#82 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

tempuser wrote:
Nekako s proljeća wrote:E čuj '' u našem ratu'' :-) , umjesto dvostruke agresije ili bar kvalifikacije međunarodnog sukoba. Rat protiv Bosne je najoptimalnija formulacija ''našeg rata''. Bosna i Hercegovina je opstala, kao i vijekovima prije.
Od te Bosne se i formalno odustalo 93, a tu M92 demagogiju ostavi kad ridobradi bude mitinge drzao, on lozi ovce na tu foru!
Netačno, od cjelovite i nezavisne države se nikada nije odustalo i neće se ni odustati.A oko unutrašnjeg uređenja se moralo i mora uvažavati i mišljenje onih koji u njoj žive. Bošnjak pa šta, svoj na svome vijekovima!?
Te svoje floskule M92 ostavi za interno naprđivanje sa istomišljenicima u neznanju.
tempuser

#83 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote:
tempuser wrote:
Netačno, od cjelovite i nezavisne države se nikada nije odustalo i neće se ni odustati.A oko unutrašnjeg uređenja se moralo i mora uvažavati i mišljenje onih koji u njoj žive. Bošnjak pa šta, svoj na svome vijekovima!?
Te svoje floskule M92 ostavi za interno naprđivanje sa istomišljenicima u neznanju.
Nije se odustalo ne vuci me gdje ne treba da ti ne kazem od cega...!
Osim ako nemas problema sa logickim rasudjivanjem (da ne idem u teze kvalifikacije), zar treba biti toliki cinik i ignorant pa negirati da se islamizacija OS BiH desila cim su zavrsena medjunarodna priznanja i cim je prestala potreba za pricom o multinacialnoj itd BiH??? Nije bilo vise ni Kulina Banova, ni Zmajeva od Bosne, nego su se pojavili El Fatih, El Mudzahid, Dzamijski golubovi itd. Daj ijedno nemuslimansko ime na kljucnoj poziciji 1993? Od bitnih operativnih funkcija kao sto je zamjenik nacelnika SVK, su napravili ikebane, Sibera poslali u diplomatiju, a Jovu ostavili da zadovolji formu i kao maskota obilazi linije.
Bosnjak vijekovima jel? Bosna pocinje od Bosnjaka???? I onda ibret sto Srbi malo-malo premotavaju pricu sta su muslimani bili prije nego sto su Turci dosli.
Zato jos jednom, postedi me tvoje sdaovske lobitomije, jednom sam popusio foru, sad mozete jedino vi meni!
tempuser

#84 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote:
tempuser wrote:
Navedene vojno redarstvene operacije su legitimne jer je plan Z4 koliko se sjećam propao. Do tada je V Korpus vodio borbe u potpunom okruženju i sa više neprijateljskih vojski. Mene ne , kada je riječ o Bosni , ne zanima susjedna država Republika Hrvatska i u njoj paradržava RSK.
Ne filozofiraj bez potrebe nego odgovori na prosto pitanje, odbrambena ili ofanzivna?
FYI, Juzni potez i Maestral su operacije koje su HV/HVO u sadejstvu sa ARBiH provodile iskljucivo na teritoriji BiH i dosli cetnicima nadomak BL.
Last edited by tempuser on 31/10/2019 09:00, edited 1 time in total.
LBVIEW

#85 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:A fakat je istina da je HVO vratio položaje koje je Armija BiH izgubila oko Bihaća 1995. Nedugo nakon toga odveden je iz zapovjedništva HVO-a, pretučen, iskasapljen, strpan u bačvu i zapaljen.
Nađite si bolje ljude za heroje, imate ih. Fakat je istina da je Vlado Šantić radio na obrani Bihaća i BiH dok je ‘heroj’ Atif rokao po okolici Zadra. Trebali su ga tigrovi odmah zarobit’ na Korani i na sud al’ takva vremena bila. A on hinjski k’o pizda ‘dugo smo vas čekali i napokon dočekali’ :-)
Lazes - HVO je, po nalogu V Santica, polozaje prepustio cetnicima, nakon cega su isti spalili par hrvatskih sela. :-)
Da bi ta ista sela, u kontraofanzivi, oslobodio V Korpus.
Toliko o "heroju" i "branitelju" Bihaca. :oops:
LBVIEW

#86 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:
Nekako s proljeća wrote:Sumnjam da bi ste Dudakovića dočekali da se do tada V Korpus A RBiH nije uspjesno fajtao sa viśe neprijateljskih vojski.
Fajtao se uspješno i usput radio zločine. Jebo takvog heroja.
Sta bi se onda reklo za vase "heroje", jebat ih. :izet:
Nekako s proljeća

#87 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Imaš problem sa predrasudama i ostavit ću te da se sam izboriš sa njima. Drugim riječima, nemam više slobodnog vremena za tebe. Pišemo se nakon okončanja sudskog procesa. Nije mi jasno zašto je ova tema zasebna ako već postoji namjenska o V Korpusu A RBiH sa sjedištem u Bihaću.
tempuser

#88 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote:Imaš problem sa predrasudama i ostavit ću te da se sam izboriš sa njima. Drugim riječima, nemam više slobodnog vremena za tebe. Pišemo se nakon okončanja sudskog procesa. Nije mi jasno zašto je ova tema zasebna ako već postoji namjenska o V Korpusu A RBiH sa sjedištem u Bihaću.
Ja imam problem? :lol:
Standardno, svi vi qurcevi i samoproglaseni forumski autoriteti naglo izgubite vrijeme kad vas covjek nasamara argumentima!
Mogao bi se cijeli registar nemaca vremena napraviti!
LBVIEW

#89 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

.
Last edited by LBVIEW on 31/10/2019 09:37, edited 1 time in total.
LBVIEW

#90 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

.
tetejac

#91 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

LBVIEW wrote:
tetejac wrote:
Nekako s proljeća wrote:Sumnjam da bi ste Dudakovića dočekali da se do tada V Korpus A RBiH nije uspjesno fajtao sa viśe neprijateljskih vojski.
Fajtao se uspješno i usput radio zločine. Jebo takvog heroja.
Sta bi se onda reklo za vase "heroje", jebat ih. :izet:
Dobro je položio si kad ti je heroj spodoba koja naređuje strijeljanja i palež. Ubije čovjeka i zbuksa ga u bačvu k’o da kiseli kupus. Ma bravo!
LBVIEW

#92 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote: Ne trebaju ono cutati ni o cemu jer su pobjednici, Norac je dobio robiju, ne znam ko jos, a oni svoje "odcute" svakog augusta u Kninu.
Da li si kratkovid ili samo dovoljno neintelogentan da ne skontas da bi to bio ishod da je bilo koja od strana u nasem ratu pobjedila.
Sta ces sa "faktima" ako se dokaze da su zlocini pocinjeni i da je Atif kriv po komandnoj odgovornosti?
Ti si toliko inteligentan da si u potpunosti promasio bit mojeg posta? :D
Jos jednom, zaboli me sta Hrvati rade i sta slave, cinjenice u vezi "Oluje"su jasne, a potvrdjene su i na ICTY.
Oni cekaju i "sestorku" uznika osudjenih za UZP u performansu: "Oni dolaze", proglasavaju najteze zlocince blazenim ..., a
nama bi trljali nos zbog par cetalja, kurko. :izet:
Sto se generala Dudakovica tice, mogu ga povuci za onu stvar s ovim smecem od "dokaza".
tempuser

#93 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Kad si pobjednik Oluja je legitimna vojna akcija, od svih lezi samo Norac, a kad nema pobjednika onda je UZP i sudice ti i za najmanji zlocin. Ne kaze se dzaba da istoriju pisu pobjednici, al treba biti inteligentan pa to ne kontati!
Moja inteligencija mi ne dozvoljava da apriori znam ste je smece od dokaza i da li je to sve!
LBVIEW

#94 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote: Dobro je položio si kad ti je heroj spodoba koja naređuje strijeljanja i palež. Ubije čovjeka i zbuksa ga u bačvu k’o da kiseli kupus. Ma bravo!
Ma lazov - odjebaus. :izet:
tetejac

#95 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

LBVIEW wrote:
tetejac wrote: Dobro je položio si kad ti je heroj spodoba koja naređuje strijeljanja i palež. Ubije čovjeka i zbuksa ga u bačvu k’o da kiseli kupus. Ma bravo!
Ma ja, okliznuo se u Unu.
LBVIEW

#96 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:Kad si pobjednik Oluja je legitimna vojna akcija, od svih lezi samo Norac, a kad nema pobjednika onda je UZP i sudice ti i za najmanji zlocin. Ne kaze se dzaba da istoriju pisu pobjednici, al treba biti inteligentan pa to ne kontati!
Moja inteligencija mi ne dozvoljava da apriori znam ste je smece od dokaza i da li je to sve!
Ti da si inteligentan, skontao bi bit moga posta na koji si replicirao - zasto i kome je upucen. :lol:
A te floskule iz kakve knjige historije za osnovnu skolu :D ostavi za sebe - cinjenice su neumoljive, ma koliko se koprcali i jedni i drugi.
Dakle,UZP-ci. :izet:
Last edited by LBVIEW on 31/10/2019 10:03, edited 1 time in total.
tempuser

#97 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

Kao sto napisah, treba biti inteligentan pa ne kontati i u svakom narednom komentaru to potvtditi!
LBVIEW

#98 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:
LBVIEW wrote:
Ma ja, okliznuo se u Unu.
To ne znamo, a epitet lazova si zaradio drveci o "heroju" i bojovniku Santicu, te "hrabrom" HVO koji je kao vracao polozaje koje je Armija BiH izgubila. :lol: Znas ti vrlo dobro kako je bilo upravo obratno, samo se malo pravis lud. :wink:
A vama svako moze biti heroj, od Rajica Ivice sto je navodio zrakoplove na ciljeve po lijepoj vasoj, do ovog "generala" sto predade vasa sela koja su cetnici onako temeljito, kako samo braca znaju, popalili. :D
Last edited by LBVIEW on 31/10/2019 10:07, edited 2 times in total.
LBVIEW

#99 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

Postedi nas svoje relativizatorske spike koju podvodis pod "inteligenciju". :D
bingov buraz

#100 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by bingov buraz »

Šantić je bio Šuškov trojanac u Bihaćkom okrugu,podplješivčka sela je HVO predao skoro bez borbe kad su Srbi krenuli u ofanzivu,kasnije je mnogo dobrih momaka izginulo vraćajući te položaje.
Post Reply