Sarajevo, seljacka mahala

Post Reply
Niemand

#76 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

Sarajevo bi trebalo biti glavni grad i centar ove drzave al ono svakim danom vise nalikuje enklavi. Sve izvan te enklave je neki drugi svijet.

I komentari lijepo pokazase, ljude zaboli za citavim jednim krajem, jos gore, nemaju pojma ni ko je sve ugrozen sa ovim, pa pricaju o laktasima, rs-u i dodiku, ko biva, eto vas tamo genocidasi.

Sto se protesta tice, to je besmisleno odavno u ovoj drzavi, ni ne cudi me da narod ne ide.
zposao

#77 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

Kikibombona wrote:
Dope_Man wrote:Ne, ja ne skacem ni u stvarnom zivotu, ni na forumu, po drugima zato sto ne mijenjaju drzavu. Ne zanima me ta prica. Napravio sam sebi solidan zivot ovdje a, bude li pameti i malo srece, za koju godinu necu uopste zivjetu u ovoj drzavi. Po principu: ''Pametan zivi gdje mu je dobro''. Ljude u Bosni (prosjecne, svaka cast izuzecima) nece promijeniti nista ni u narednih 5-6 generacija minimalno, pri tom mislim na izumiranje jedne kompletne generacije pa dolazak naredne tj. po 70tak godina po generaciji. Ja ne planiram svoj jedan zivot koji imam trositi na ove gluposti.
A ti si od onih, suti, ne talasaj. Kada neko razbije rasvjetni stub ti samo prodjes...

Ok, tvoje pravo.

Cini se da si zalutao na ovu temu.
Što? Pa u pravu je čovjek. Ne vrijedi ispravljati krive Drine. I ja sam bio pun elana pa sam vidio da je ova država govnjava od samog vrha. Šta god pozitivno pokušaš (osim kupljenja smeća u vlastitoj mahali) to se iskoristi za dnevnopolitičke svrhe bogapitaj koga.

Mi imamo toliko politike da to nije normalno. U nas je ko dobar dan da svaki dan imamo saopcenja troclanog predsjednistva, raznih ambasadora , clanova tajne sluzbe, clanova VSTVha i slicnih sranja koja u normalnim drzavama i ne primjetis da postoje. U drugim drzavama sve funkcionise, svako radi svoj posao, a u nas samo politika i palamuđenje cvjeta. Ova drzava je izmislila demagogiju.

Normalno da i ja mislim da je zivot prekratak da ja pokusam ispraviti sve sto je nakrivo nasađeno u ovoj drzavi i da nemam ni sposobnosti i prilike za tako nesto.

Gledam svoj zivot i svoju familiju. Gledam da odselim gdje ce bit bolji i normalniji uslovi za moju djecu. Ovo je kancerogeno i bolesno drustvo.
Jebo ti drzavu gdje je 90% svih vijesti svaki dan iz politike. Gdje se jos predsjednik svaki dan ocituje sa nekim prepucavanjima?
zposao

#78 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

Haman2 wrote:Image

Srbin sve radi za pare, naziva selam, pravi duboki naklon, pjeva turskom predsjedniku na uho za baksis. Da li ste igdje vidjeli da ministar vanjskih poslova pjeva predsjedniku druge drzave.
Oni se ne stide zlocina svake vrste, oni se ne stide genocida, oni se ne stide prodaje svog licnog pa i nacionalnog dostojanstva. Sve je na prodaju samo za pare.
Genocid pocinili i jedni i drugi pa se dobro razumiju.
PM72

#79 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by PM72 »

Kikibombona wrote: Vas u Sarajevu boli qrac za sve. Rade vam sta hoce i ko hoce, narocito oni koji nominalno rade za vas, a vi lagano ne reagujete. Narod stvoren za Sarajlice i Budnje. Sado - mazo.

Mi Zenicani provincija, od nas fakat ne ocekujem nista, ali me zalosti sto ni vi niste nista bolji. Glavni grad sa najpasnivnijim stanovnistvom u cijeloj Evropi. Narod koji mozes jebavati uzduz i poprijeko bez da se pobuni.
Jest mi smo nikakvi ali nas ne pucaju provincijski kompleksi.Šta ti možeš očekivati u Zenici i šta tamo ima lijepo? Ništa.Jedini doživljaj vam je kad dođe reprezentacija i dijaspora pa divljaju par sati i odu kući pognutih glava.Nije ni čudo da se tako depresivni i jadni.Šta me briga šta komšija radi - imam pametnija posla.Most na Pelješcu ili odlagalište nuklearnog otpada u onoj gori? Ma zaboli me.
PM72

#80 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by PM72 »

Niemand wrote:Sarajevo bi trebalo biti glavni grad i centar ove drzave al ono svakim danom vise nalikuje enklavi. Sve izvan te enklave je neki drugi svijet.

I komentari lijepo pokazase, ljude zaboli za citavim jednim krajem, jos gore, nemaju pojma ni ko je sve ugrozen sa ovim, pa pricaju o laktasima, rs-u i dodiku, ko biva, eto vas tamo genocidasi.

Sto se protesta tice, to je besmisleno odavno u ovoj drzavi, ni ne cudi me da narod ne ide.
Čuj Sarajevo bi trebao biti glavni grad... :lol: Jel treba da me pogađaju oni "borci" što kampuju i što tako zarađuju dnevnice? Dovelo ih sa strane,da se malo ibrete i dive šeheru i sad treba da im se pridružim u nekakvim rušilačkim protestima kojim će sjebati gradu kojem sam rođen? Sve bi ja ono protjero koliko je sutra.
Hajvan

#81 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

zen’ca je udaljeno sarajevsko predgradje
Niemand

#82 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

PM72 wrote:
Jest mi smo nikakvi ali nas ne pucaju provincijski kompleksi.Šta ti možeš očekivati u Zenici i šta tamo ima lijepo? Ništa.Jedini doživljaj vam je kad dođe reprezentacija i dijaspora pa divljaju par sati i odu kući pognutih glava.Nije ni čudo da se tako depresivni i jadni.Šta me briga šta komšija radi - imam pametnija posla.Most na Pelješcu ili odlagalište nuklearnog otpada u onoj gori? Ma zaboli me.
Zar normalna drzava ne bi trebala biti vise u nekom stilu da i u zenici, tuzli, brckom itd. imas svasta lijepo, da i tu narod normalno zivi? To nije nesto cim se sarajevo treba ponositi, da u svom ovom blatu s visoka gleda okolinu i vice vidjaj sirotinje.
Niemand

#83 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

PM72 wrote:
Čuj Sarajevo bi trebao biti glavni grad... :lol: Jel treba da me pogađaju oni "borci" što kampuju i što tako zarađuju dnevnice? Dovelo ih sa strane,da se malo ibrete i dive šeheru i sad treba da im se pridružim u nekakvim rušilačkim protestima kojim će sjebati gradu kojem sam rođen? Sve bi ja ono protjero koliko je sutra.
Protjeraj i institucije. :bih:
PM72

#84 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by PM72 »

Niemand wrote:
PM72 wrote:
Zar normalna drzava ne bi trebala biti vise u nekom stilu da i u zenici, tuzli, brckom itd. imas svasta lijepo, da i tu narod normalno zivi? To nije nesto cim se sarajevo treba ponositi, da u svom ovom blatu s visoka gleda okolinu i vice vidjaj sirotinje.
Kao prvo mi smo nikakva država a još dalje od onog "normalna država".Jer da jesmo,u Zenici ne bi psovali Markale.
zposao

#85 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

Izgleda da neke iz Saraj'va treba izvest na izlet malo izvan glavnog grada da vide da ljudi žive i izvan Šehera. To se uljuljalo u svom balončiću, tu državne instirucije, glavni gead, ovo ono, investicije, turisti... Žive ljudi i u ostatku države :bih:
Hajvan

#86 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

zposao wrote:Izgleda da neke iz Saraj'va treba izvest na izlet malo izvan glavnog grada da vide da ljudi žive i izvan Šehera. To se uljuljalo u svom balončiću, tu državne instirucije, glavni gead, ovo ono, investicije, turisti... Žive ljudi i u ostatku države :bih:
jah

jadni vi
Niemand

#87 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

PM72 wrote:
Kao prvo mi smo nikakva država a još dalje od onog "normalna država".Jer da jesmo,u Zenici ne bi psovali Markale.
Da jesmo normalna drzava, i ti bi shvatio da sarajevo nije samo tvoj rodni grad vec i glavni grad ove drzave, svi protesti i sva pitanje se i trebaju rjesavati u glavnom gradu, ispred institucija.

Sarajevo kao da je zaboravilo sta znaci biti glavni grad.
Kikibombona

#88 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Kikibombona »

PM72 wrote:
Kikibombona wrote: Vas u Sarajevu boli qrac za sve. Rade vam sta hoce i ko hoce, narocito oni koji nominalno rade za vas, a vi lagano ne reagujete. Narod stvoren za Sarajlice i Budnje. Sado - mazo.

Mi Zenicani provincija, od nas fakat ne ocekujem nista, ali me zalosti sto ni vi niste nista bolji. Glavni grad sa najpasnivnijim stanovnistvom u cijeloj Evropi. Narod koji mozes jebavati uzduz i poprijeko bez da se pobuni.
:roll: :-x
zposao

#89 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

Hajvan wrote:
zposao wrote:Izgleda da neke iz Saraj'va treba izvest na izlet malo izvan glavnog grada da vide da ljudi žive i izvan Šehera. To se uljuljalo u svom balončiću, tu državne instirucije, glavni gead, ovo ono, investicije, turisti... Žive ljudi i u ostatku države :bih:
jah

jadni vi
Ma ja, lahko tuđim k**cem gloginje mlatit. Da se slije i u druge krajeve para koliko Saraj'vo dobije, ne bi bili jadni :wink:
Dope_Man

#90 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Dope_Man »

zposao wrote: Što? Pa u pravu je čovjek. Ne vrijedi ispravljati krive Drine. I ja sam bio pun elana pa sam vidio da je ova država govnjava od samog vrha. Šta god pozitivno pokušaš (osim kupljenja smeća u vlastitoj mahali) to se iskoristi za dnevnopolitičke svrhe bogapitaj koga.
Najsmjesnije u svemu je sto sam upravo i zbog ove banalne stvari poslao u medjunozje iz kog su dosli par komsija kojima je mrsko prosetati 100 metara dalje da bace smece gdje je predvidjeno, nego ga zalete kraj puta u rupu (koja je srecom sad zatrpana). I imas ti nas par koji vucemo kolica i pokupimo usput vece smece.. i ostale pametne koji nam ostavljaju da imamo sta kupiti.

Zahebi to, kao sto si i sam rekao - napraviti sebi dobar zivot koliko je moguce, i po mogucnosti vozdra u neko ljepse drustvo za buduce narastaje da ne rastu tamo gdje sam ja morao.
Niemand

#91 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

Hajvan wrote:
Niemand wrote:
Protjeraj i institucije. :bih:

more, aftonomash
za kaj ne?!
Post ti je prijavljen za vrijedjanje. Autonomas vici svojim izdajnicima, meni nemoj.
Hajvan

#92 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

hajmo opet:
Sarjavo nije glavni grad ni cemu, osim mozda kantonu

znacaj sarajva seze eventualno do Visokog i Ivan-sedla

sarajvo nema nikakvu kutlurni/ekonomski ni politicki uticaj izvan kantona vlastitog imena
PM72

#93 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by PM72 »

Niemand wrote:
PM72 wrote:
Da jesmo normalna drzava, i ti bi shvatio da sarajevo nije samo tvoj rodni grad vec i glavni grad ove drzave, svi protesti i sva pitanje se i trebaju rjesavati u glavnom gradu, ispred institucija.

Ma jašta,svakom kome se digne ona stvar,bilo za "boračke" penzije ili cijenu malina treba da dođe u šeher,blokira saobraćaj,budalesa,pojede ćevape i nazad a mi bi trebali aplaudirati i još se pridružiti?

Moraš biti svjestan,ovdje nema D od države a zadnja koja je to bila je SFRJ a prije nje AU monarhija.To su bile države i sistemi ...
The 51st State

#94 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by The 51st State »

a sta sarajevo moze nekom nametnuti ili urediti u ostatku drzave? jebote isto ko da je dejton juce potpisan, vlast maksimalno fragmentirana i raspodjeljena i sad sarajevo nesto treba? da je centralno uredjenje drzave pa uredu, ovako pred kantonalne i federalne institucije i trazi sta te zulja.
trazite da vam urede skole, puteve, bolnice, prevoz, plate pa onda kad se to upristoji moze se na iduci level igrice preci.
Last edited by The 51st State on 29/07/2019 21:11, edited 1 time in total.
zposao

#95 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

Dope_Man wrote:
zposao wrote: Što? Pa u pravu je čovjek. Ne vrijedi ispravljati krive Drine. I ja sam bio pun elana pa sam vidio da je ova država govnjava od samog vrha. Šta god pozitivno pokušaš (osim kupljenja smeća u vlastitoj mahali) to se iskoristi za dnevnopolitičke svrhe bogapitaj koga.
Najsmjesnije u svemu je sto sam upravo i zbog ove banalne stvari poslao u medjunozje iz kog su dosli par komsija kojima je mrsko prosetati 100 metara dalje da bace smece gdje je predvidjeno, nego ga zalete kraj puta u rupu (koja je srecom sad zatrpana). I imas ti nas par koji vucemo kolica i pokupimo usput vece smece.. i ostale pametne koji nam ostavljaju da imamo sta kupiti.

Zahebi to, kao sto si i sam rekao - napraviti sebi dobar zivot koliko je moguce, i po mogucnosti vozdra u neko ljepse drustvo za buduce narastaje da ne rastu tamo gdje sam ja morao.
:thumbup:

Ma ode mi zivot u Dodika, Covica, Baketa i slicne klaune. Svaki dan neki cirkus. A prodje mi zivot. Goni sve u neku stvar.
PM72

#96 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by PM72 »

zposao wrote:
Hajvan wrote:
jah

jadni vi
Ma ja, lahko tuđim k**cem gloginje mlatit. Da se slije i u druge krajeve para koliko Saraj'vo dobije, ne bi bili jadni :wink:
Vjerovatno te neko ubjedio da je pola moje plate isplaćene u Sarajevu došlo iz džepova malinara iz Željeznog polja ili rudara iz Banovića? Koliko se to para slije sa strane u Sarajevo? Jesi li ti svjestan koliko ljudi sa strane svoj hljeb zarade u Sarajevu? Pogledaj malo gužve od Visokog ili Srednjeg...
Lenja Buba

#97 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Lenja Buba »

Da oće onaj fatmir osnovat stranku odma bi se učlanio
Last edited by Lenja Buba on 29/07/2019 21:14, edited 1 time in total.
law2

#98 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by law2 »

Niemand wrote:
PM72 wrote:

Zenica, Tuzla i ostali gradovi NE BI TREBALI očekivati sadaku ni od koga, pa ni od Sararajeva. Nedostaje više poduzetništva, samostalnog angažmana, kao što to radi Tešanj, Gradačac. Ne očekuju od Sarajeva da im rješi probleme, već su radišni, poletni, produktivni i samostalno nastoje popraviti svoj kraj.
Niemand

#99 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

PM72 wrote:
Ma jašta,svakom kome se digne ona stvar,bilo za "boračke" penzije ili cijenu malina treba da dođe u šeher,blokira saobraćaj,budalesa,pojede ćevape i nazad a mi bi trebali aplaudirati i još se pridružiti?

Moraš biti svjestan,ovdje nema D od države a zadnja koja je to bila je SFRJ a prije nje AU monarhija.To su bile države i sistemi ...
Ja to ne prihvatim, kakva god da je, ovo je moja drzava i to sarajevo je njen glavni grad. Ljudi trebaju traziti promjene i negodovati upravo u sarajevu, centru ove drzave, sta god neko mislio o tom jel centar il nije. Sto se protesta uopsteno tice, ja ne vjerujem vise u bosanske verzije protesta, budalastine i danguljenje najcesce, al svejedno, nije normalno da ovo postane enklava i da ljude briga za ostatak drzave i da se jos dobacuje sa visoka.
zposao

#100 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

PM72 wrote:
Niemand wrote:
PM72 wrote:

Pa gdje bi trebalo protestvovati? U Cevljanovicima?
Pa covjece znaci li ti ista pojam glavni grad drzave? Sve institucije i ambasade su tu. Pa cak i Dodik koji ne moze smisliti Sarajevo mora doci tu na posao.
O cemu ti pricas?

Onda se odrecite posebnih prihoda iz poreza koje Sarajevo dobiva bas zato jer je glavni grad i centar svih institucija.
Volite kad se pitate, volite investicije, volite zastupnistva i predstavništva, volite posebne koeficijente za povrat poreza, volite sto ste centar svega, a na neku stvar ti idu ljudi kad dodju da se bore za svoja prava iz nekih usranih mjesta tu pred institucije?
Fuj.
Post Reply