CECA RAŽNJATOVIĆ NA KOŠEVU???
Moderator: _BataZiv_0809
-
Jasho
Ja bih Ceci i to ne samo njoj već svim narodnjacima zabranio da sviraju, jer je riječ o primitivnoj muzici uz čije zvuke se ljudi lome čase, izazivaju belaje i potežu vatreno oružje. Bilo kakav vid narodne muzike je za mene obični šund i smeće.
-
Ajnslag-cincilator
POTPISUJEM!Jasho wrote:Ja bih Ceci i to ne samo njoj već svim narodnjacima zabranio da sviraju, jer je riječ o primitivnoj muzici uz čije zvuke se ljudi lome čase, izazivaju belaje i potežu vatreno oružje. Bilo kakav vid narodne muzike je za mene obični šund i smeće.
-
Toozla
...nije do muzike....do rijeci je...Ajnslag-cincilator wrote:POTPISUJEM!Jasho wrote:Ja bih Ceci i to ne samo njoj već svim narodnjacima zabranio da sviraju, jer je riječ o primitivnoj muzici uz čije zvuke se ljudi lome čase, izazivaju belaje i potežu vatreno oružje. Bilo kakav vid narodne muzike je za mene obični šund i smeće.
-
nendertalac
Teorija u Praxi
Ako je kultura aristokratski fenomen - neumorno, samotnjacko i ljubomorno uzgajanje unutrasnjeg zivota koji ismijava vulgarnost rulje - onda je cak i vizija kulture koju svi djele, proizvedene da odgovara svakome i prema tome i krojene, monstruozna kontradikcija.
(Heraklitovim rjecima: “Zasto me vucarati gore – dole po vasim seljacima? Radio sam za one koji me razumiju – ne za vas! Za mene, jedan covjek je vrijedan trideset hiljada, bezbroj ne vrijedi nista.) Masovna kultura je anti-kultura. Ali posto njeno rodjenje dolazi u vrijeme kada je prisutnost masa u drustvenom zivotu najupecatljiviji fenomen vremena, onda ‘masovna kultura’ ne signalizira prelaznu i ogranicenu anomaliju; vec je znak nenadoknadivog gubitka. U susret cemu covjek od kulture (zadnji prezivjeli ili praistorijski osudjen na nestanak) ne moze a da ne da ekstremno, apokalipticno svjedocenje.
Nasuprot ovome je optimisticki odgovor integrisanog intelektualca. Kombinovani trud TV-a, novina, radija, kina, komicnih stripova, popularnih novela i Reader’s Digest doveli su kulturu nadomak svacijeg dosega. Napravili su upijanje ideja i prihvatanje informacija ugodnim i lakim zadatkom, rezultirajuci da zivimo u vremenima kad se kulturna arena konacno siri da ukljuci sveopstu cirkulaciju popularne umjetnosti i kulture u kojoj se najbolji takmice sa najboljima. Nadire li ova kultura odozdo ili je procesirana i spakovana odozgo da bi se punudila nezasticenim potrosacima nije problem koji brine integrisanog intelektualca. Ni najmanje, jer, ako apokalipticari prezivljavaju pakovanjem teorija o obrusavanju, integrisani intelektualci rijetko teoretisu. Vjerovatnije je da su zauzeti proizvodnjom i prenosenjem svojih poruka u svaku sferu, svakodnevno.
Apokalipsa je preokupacija protestnika, integracija je konkretna realnost ne-protestnika. Ali ne predstavljaju li mozda ove dvije perspektive dva aspekta istog problema i, ako da, do koje mjere i nije li slucaj da apokalipticni tekstovi cine vecinu sofisticiranih proizvoda na ponudu masovnoj potrosnji? Takva pretpostavka bi znacila, tada, da se formula “Apokalipticna Integracija” ne odnoci na sukob izmedju dva suprotna misljenja nego je prije izraz napravljen od dva komplementarna pridjeva – pridjeva od kojih bi oba mogla biti jednako primjenjena kreatorima “popularne kritike popularne kulture”...”

Ako je kultura aristokratski fenomen - neumorno, samotnjacko i ljubomorno uzgajanje unutrasnjeg zivota koji ismijava vulgarnost rulje - onda je cak i vizija kulture koju svi djele, proizvedene da odgovara svakome i prema tome i krojene, monstruozna kontradikcija.
(Heraklitovim rjecima: “Zasto me vucarati gore – dole po vasim seljacima? Radio sam za one koji me razumiju – ne za vas! Za mene, jedan covjek je vrijedan trideset hiljada, bezbroj ne vrijedi nista.) Masovna kultura je anti-kultura. Ali posto njeno rodjenje dolazi u vrijeme kada je prisutnost masa u drustvenom zivotu najupecatljiviji fenomen vremena, onda ‘masovna kultura’ ne signalizira prelaznu i ogranicenu anomaliju; vec je znak nenadoknadivog gubitka. U susret cemu covjek od kulture (zadnji prezivjeli ili praistorijski osudjen na nestanak) ne moze a da ne da ekstremno, apokalipticno svjedocenje.
Nasuprot ovome je optimisticki odgovor integrisanog intelektualca. Kombinovani trud TV-a, novina, radija, kina, komicnih stripova, popularnih novela i Reader’s Digest doveli su kulturu nadomak svacijeg dosega. Napravili su upijanje ideja i prihvatanje informacija ugodnim i lakim zadatkom, rezultirajuci da zivimo u vremenima kad se kulturna arena konacno siri da ukljuci sveopstu cirkulaciju popularne umjetnosti i kulture u kojoj se najbolji takmice sa najboljima. Nadire li ova kultura odozdo ili je procesirana i spakovana odozgo da bi se punudila nezasticenim potrosacima nije problem koji brine integrisanog intelektualca. Ni najmanje, jer, ako apokalipticari prezivljavaju pakovanjem teorija o obrusavanju, integrisani intelektualci rijetko teoretisu. Vjerovatnije je da su zauzeti proizvodnjom i prenosenjem svojih poruka u svaku sferu, svakodnevno.
Apokalipsa je preokupacija protestnika, integracija je konkretna realnost ne-protestnika. Ali ne predstavljaju li mozda ove dvije perspektive dva aspekta istog problema i, ako da, do koje mjere i nije li slucaj da apokalipticni tekstovi cine vecinu sofisticiranih proizvoda na ponudu masovnoj potrosnji? Takva pretpostavka bi znacila, tada, da se formula “Apokalipticna Integracija” ne odnoci na sukob izmedju dva suprotna misljenja nego je prije izraz napravljen od dva komplementarna pridjeva – pridjeva od kojih bi oba mogla biti jednako primjenjena kreatorima “popularne kritike popularne kulture”...”
-
hadzila
Prava glupa faca onih koji zive preko Drine. Vide se tragovi mongoloidnih crta lica, kao i gena nastalim mijesanjem sa turskim silovateljima koji su tucali njene mongoloidne pretke za vrijeme otomana. Glava joj izlazi iz nosa. Tipicna danasnja srbijanska faca. Ako dodje U Sarajevo, ne treba joj zabranit', naprotiv, samo joj treba poslat' najmanje jednu brigadu bivsih mudzahedina na koncert.melina wrote:pitt wrote:jebemu zivot....pa jel se to najlakse sa dijasporom sprdat:D
Sad ste mi dan pokvarili...cuj nista od koncerta:D
nemoj ti nama biti tuzan...
![]()
![]()
-
hadzila
Prava glupa faca onih koji zive preko Drine. Vide se tragovi mongoloidnih crta lica, kao i gena nastalim mijesanjem sa turskim silovateljima koji su tucali njene mongoloidne pretke za vrijeme otomana. Glava joj izlazi iz nosa. Tipicna danasnja srbijanska faca. Ako dodje U Sarajevo, ne treba joj zabranit', naprotiv, samo joj treba poslat' najmanje jednu brigadu bivsih mudzahedina na koncert.melina wrote:pitt wrote:jebemu zivot....pa jel se to najlakse sa dijasporom sprdat:D
![]()
![]()
-
hadzila
Prava glupa faca onih koji zive preko Drine. Vide se tragovi mongoloidnih crta lica, kao i gena nastalih mijesanjem sa turskim silovateljima koji su tucali njene mongoloidne pretke za vrijeme otomana. Glava joj izlazi iz nosa. Tipicna danasnja srbijanska faca. Ako dodje U Sarajevo, ne treba joj zabranit', naprotiv, samo joj treba poslat' najmanje jednu brigadu bivsih mudzahedina na koncert.melina wrote:pitt wrote:jebemu zivot....pa jel se to najlakse sa dijasporom sprdat:D
![]()
![]()
-
nendertalac
Pametno moje s ove strane Drine - dovoljno je da jednom pritisnes POTVRDI - i gotovo! Jednostavno da jednostavnije ne moze biti.hadzila wrote:Prava glupa faca onih koji zive preko Drine. Vide se tragovi mongoloidnih crta lica, kao i gena nastalih mijesanjem sa turskim silovateljima koji su tucali njene mongoloidne pretke za vrijeme otomana. Glava joj izlazi iz nosa. Tipicna danasnja srbijanska faca. Ako dodje U Sarajevo, ne treba joj zabranit', naprotiv, samo joj treba poslat' najmanje jednu brigadu bivsih mudzahedina na koncert.melina wrote:pitt wrote:jebemu zivot....pa jel se to najlakse sa dijasporom sprdat:D
![]()
![]()
Ti si jedan najobicniji CETNIK.
-
hadzila
Absolutno si u pravu! O tome se radi. Svi pokolji, masovna ubistva, genocid i masovna protjerivanja ljudi zavrsavaju se sa ekonomskom krizom. Zbog kurvini' prekodrinski' sinova BiH se danas i nalazi tu gdje se nalazi. Ekonomska situacija je vrhunac cetnicke agresije i zlodjela. Ipak, na nama je da se podignemo, onako kako se Njemacka digla poslije II svjetskog rata, i, da izvinete, u ekonomskom pogledu, 'ebala majku svima u ledja. U tome je stos. Ali sa odlaskom na raznorazne koncerte kojekakvih probiesvjeta tipa G. Bregovic i Cece Arkanovic, mi ne samo da nemamo sanse da budemo kako Svabe, vec s takvim ponasanjem, kao ribe koje imaju memoriju od 3 sekunde, zaboravljamo sve ono sto se desilo juce, i nastavljamo ondje gdje smo stali, ostajemo iste naivne budale koje vjeruju i vole svakog i svakom otvaraju vrata sa "bujrum" i s takvim ponasanjem otvaramo vrata novom cetnickom pokolju u sljedecih par godina. E vidite, do toga NE SMIJE doci. Merhametluk jeste OK, ali glupost, naivnost i zaborav nisu i nesmiju biti. To znaci, pozovite Cecu na stadion, ali joj priredite takvo sranje (k'o sto Bregi niste - al' na greskama se uci), tako da niko od Bosanaca na stadion ne dodje. Ukoliko dodju autobusi iz ostalih susjednih republika i Evropskih drzava, nek' dodju, glupana i kretena je pun svijet, i to treba iskoristit', naplatite im ulaz makar 300 njemackih maraka i Ceci dajte kurku of toga prihoda. E, to je pravi Merhamet, PAMETNI i MUDRI, a ne GLUPI i PROSTACKI i NAIVNI bosanski Merhamet gdje se svakom: i seljaku i kretenu, i cetniku i ustasi i manijaku i dzutanu i rohanu i papku i svakom sa strane, sirom otvaraju vrata, samo zato sto smo mi Merhabetli. To je preduslov da postanemo i kao superiorne Svabe. Jebo ti Merhamet bez pameti. Dosta nas je taj NAIVNI MERHAMET kost'o. Dakle, ponavljam, ne treba izgubiti Merhamet, ali treba zamijenit' GLUPI MERHAMET sa PAMETNIM, to je sve.moderator wrote:a sada malo wagnera...pitt wrote:Ma njih pustiti sve na stadion (ko god dodje da je slusha), zavariti kapije....pustiti im metallicu jedno tri sata...i na kraju ciklon B......:D:D
:D:D
Uskoro cu napisat' i knjigu "Merhamet" i natjerat' svakog Bosanca da je zna napamet ko Hafiz! Citace se u skolama od 1. do 8. razreda sonovne skole.
-
hadzila
neandertalac,nendertalac wrote:Pametno moje s ove strane Drine - dovoljno je da jednom pritisnes POTVRDI - i gotovo! Jednostavno da jednostavnije ne moze biti.hadzila wrote:Prava glupa faca onih koji zive preko Drine. Vide se tragovi mongoloidnih crta lica, kao i gena nastalih mijesanjem sa turskim silovateljima koji su tucali njene mongoloidne pretke za vrijeme otomana. Glava joj izlazi iz nosa. Tipicna danasnja srbijanska faca. Ako dodje U Sarajevo, ne treba joj zabranit', naprotiv, samo joj treba poslat' najmanje jednu brigadu bivsih mudzahedina na koncert.melina wrote:
![]()
![]()
Ti si jedan najobicniji CETNIK.
moja prica nije bila upucena tebi, nego onoj kurvi Ceci. Server je bio skroz sjeban tako da se moralo refreshirat" par puta.
-
nendertalac
Jadan je onaj za koga su Njemci pojam kulturne uzdignutosti.
-
nendertalac
Preporucujem Istoriju za 1. i 2. razred srednje skole; Autor: Fahrudin Isaković.hadzila wrote:
neandertalac,
moja prica nije bila upucena tebi, nego onoj kurvi Ceci. Server je bio skroz sjeban tako da se moralo refreshirat" par puta.
-
Toozla
....pa Rambo, sto mi se ranije nisi javio....hadzila wrote: Absolutno si u pravu! O tome se radi. Svi pokolji, masovna ubistva, genocid i masovna protjerivanja ljudi zavrsavaju se sa ekonomskom krizom. Zbog kurvini' prekodrinski' sinova BiH se danas i nalazi tu gdje se nalazi. Ekonomska situacija je vrhunac cetnicke agresije i zlodjela. Ipak, na nama je da se podignemo, onako kako se Njemacka digla poslije II svjetskog rata, i, da izvinete, u ekonomskom pogledu, 'ebala majku svima u ledja. U tome je stos. Ali sa odlaskom na raznorazne koncerte kojekakvih probiesvjeta tipa G. Bregovic i Cece Arkanovic, mi ne samo da nemamo sanse da budemo kako Svabe, vec s takvim ponasanjem, kao ribe koje imaju memoriju od 3 sekunde, zaboravljamo sve ono sto se desilo juce, i nastavljamo ondje gdje smo stali, ostajemo iste naivne budale koje vjeruju i vole svakog i svakom otvaraju vrata sa "bujrum" i s takvim ponasanjem otvaramo vrata novom cetnickom pokolju u sljedecih par godina. E vidite, do toga NE SMIJE doci. Merhametluk jeste OK, ali glupost, naivnost i zaborav nisu i nesmiju biti. To znaci, pozovite Cecu na stadion, ali joj priredite takvo sranje (k'o sto Bregi niste - al' na greskama se uci), tako da niko od Bosanaca na stadion ne dodje. Ukoliko dodju autobusi iz ostalih susjednih republika i Evropskih drzava, nek' dodju, glupana i kretena je pun svijet, i to treba iskoristit', naplatite im ulaz makar 300 njemackih maraka i Ceci dajte kurku of toga prihoda. E, to je pravi Merhamet, PAMETNI i MUDRI, a ne GLUPI i PROSTACKI i NAIVNI bosanski Merhamet gdje se svakom: i seljaku i kretenu, i cetniku i ustasi i manijaku i dzutanu i rohanu i papku i svakom sa strane, sirom otvaraju vrata, samo zato sto smo mi Merhabetli. To je preduslov da postanemo i kao superiorne Svabe. Jebo ti Merhamet bez pameti. Dosta nas je taj NAIVNI MERHAMET kost'o. Dakle, ponavljam, ne treba izgubiti Merhamet, ali treba zamijenit' GLUPI MERHAMET sa PAMETNIM, to je sve.
Uskoro cu napisat' i knjigu "Merhamet" i natjerat' svakog Bosanca da je zna napamet ko Hafiz! Citace se u skolama od 1. do 8. razreda sonovne skole.
ps - ja kakav izdanak merhametli naroda...
-
hadzila
Slazem se. Ti si to vrlo dobro primijetio. Svaka cast! Postoje izvori da je kurvin sin ziv. Prica o obistvu je Miloseviceva namjestaljka da bi se uklonio najvjerniji i direktni dokaz o cetnickom orljanju i genocidu. Onaj Bosanac koji ode (ako kurva dodje u Saraj'vo) na kurvin koncert je isti cetnik k'o sto je i kurva i kurvin muz, jer takav covjek je toliko glup, a kao takav opasan, da ne treba da zivi.denaja wrote:kurva glumi...risno wrote:
Poznajete li je?
Ovo je Ceca bez 5 tona sminke
kao tužna,a on uopšte nije ni mrtav psihopat...već se krije ispod nekog drugog lica..
jer udala bi se ona do sad ili imala kakvog j..... ,ne može ona bez toga:)
znači da je arkan živ!
-
hadzila
Bog s tobom i nek' ti je na pomoci? Da mi imamo njemacku kulturu, pamet i ponos, NIKAD Goran Bregovic ne bi Saraj'vom prohod'o, a kamoli dos'o i opsov'o nam mrtvog predsjednika, onda se proset'o do stadiona, zguzio 70000 mladih obozavalaca i pokupio im preko milion maraka u cugu. A isto tako Ceca. Misli, koristi lijevu i desnu stranu mozga podjednako.nendertalac wrote:Jadan je onaj za koga su Njemci pojam kulturne uzdignutosti.
-
pivka
tako je majstore!potpisujem!Jasho wrote:Ja bih Ceci i to ne samo njoj već svim narodnjacima zabranio da sviraju, jer je riječ o primitivnoj muzici uz čije zvuke se ljudi lome čase, izazivaju belaje i potežu vatreno oružje. Bilo kakav vid narodne muzike je za mene obični šund i smeće.
sad kad ne može nigdje više otići jer joj je muž bio kriminalac i ratni zločinac,a ona lagano od šmrkanja kokaina ostaje bez love, bi curica nastupala.e pa ne može!neka sad ona pati kao i drugi ljudi koje je njen muž i njegova paravojska poklala,poubijala,protjerala iz domova.
ružno je da muziku toliko spajamo sa politikom,ali neke stvari su neoprostive i nezaboravljive.a jedna od njih je i Arkan!
- flora.sa
niti bi se nacisti mogli sasvim normalno okupljati, iako je Hitler poubijao pola svijeta.hadzila wrote:Bog s tobom i nek' ti je na pomoci? Da mi imamo njemacku kulturu, pamet i ponos, NIKAD Goran Bregovic ne bi Saraj'vom prohod'o, a kamoli dos'o i opsov'o nam mrtvog predsjednika, onda se proset'o do stadiona, zguzio 70000 mladih obozavalaca i pokupio im preko milion maraka u cugu. A isto tako Ceca. Misli, koristi lijevu i desnu stranu mozga podjednako.nendertalac wrote:Jadan je onaj za koga su Njemci pojam kulturne uzdignutosti.
-
Duh sa sjekirom
Sve mi se cini da ce Salko dinamitas da bidne aktivirat