E tek sad nemam pojma sta je, poznato izgleda, al veze nemam...novalic wrote:nije leca, nego krupnije, kao klikeri.. cecci na italijanskom.
latinsko ime : Cicer arietinum L.
http://www.cuisine-vegetarienne.com/index.php?in_id=61
evo yebemu...
Ljudi sta da kuham?
Moderator: anex
- Alfons Kauders
- Alfons Kauders
Ko sto vrlo dobro znas, nema kod nas pederluka.pitt wrote:Blago onom koji tebe ozeni moj Alfonsije:D:D:D
Zato si vjerovatno i isfuro...
Blago onom ko ozeni novalicku, ako neko vec nije...
- Alfons Kauders
Sparoga...pitt wrote:Jasta su leblebije....braca arapi se time dave:D
nego kako se asparagus kaze na nasem?
-
novalic
spargla...
joj, tjestenina sa sparglom, gdje me nadje, ovu sparglu ogulis ovaj donji dio klipa, delikatno, ko da ti je rodjeni
pa onda nasijeces na komadice oko jedno 1.5 cm pa u tavu.. sa malo maslinovog i isjeckanog bijelog luka + ljuta papricica, dinstas, uz minimalno dodavanje vode, 10tak min, na kraju dodas malo tecne pavlake i na svjeze skuhanu kratku tjesteninu...
ovdje je parmezan pozeljan..
ili skuhas delikatno
oguljenu sparglu, da bude hrskava ali ne premekana, poredas na veci tanjur, ovamo zagrijes maslaca samo da malo porumeni, pa onda po spargli, i po tome parmezan.. prilog mesu...
em je super dekorativno, em je jako dobro ko ima kamenac ili problema sa bubrezima, primijeti se da kada se poslije piski smrdi ko djavo na zemlju... pomaze eliminisanju toxina...
joj, tjestenina sa sparglom, gdje me nadje, ovu sparglu ogulis ovaj donji dio klipa, delikatno, ko da ti je rodjeni
ovdje je parmezan pozeljan..
ili skuhas delikatno
em je super dekorativno, em je jako dobro ko ima kamenac ili problema sa bubrezima, primijeti se da kada se poslije piski smrdi ko djavo na zemlju... pomaze eliminisanju toxina...
- Alfons Kauders
Pravio sam jednom nekakav omlet s njima, licno ih brao, a nisam imo pojma sta cu s njih, nije lose, al s rostilja jos nisam probao, hajd novalicko, baci kakav recept, nek se i pittic jednom u zivotu najede ko insan...pitt wrote:Tim se ovi dave......dijete i folovi. Nije los ni sa rostilja
- Alfons Kauders
I meni je to mutno... Mozda ih umota pittic u alu foliju pa da se potpare...novalic wrote:za sparglu i rostilj jos nikada nisam cula.. ali bih rado recept...
pitt, 'ajmo !
-
novalic
ja bih vise rekla da ih turi izmedju dvije snicle... napravi sendwich, snicla gore, snicla dole, a spargla mu dodje kao listic salate...Alfons Kauders wrote:I meni je to mutno... Mozda ih umota pittic u alu foliju pa da se potpare...novalic wrote:za sparglu i rostilj jos nikada nisam cula.. ali bih rado recept...
pitt, 'ajmo !
alfonije, i ti si tuzlak, ako se ne varam, sto ne ides u moju carsiju, u gradacac, imas masu cura... zive enciklopedije za kuhanje....
- pitt
http://www.victoriaisland.net/recipes/page2.html
http://whatscookingamerica.net/Vegetabl ... ecipes.htm
Za grilled:
http://www.recipezaar.com/123364
http://www.bellaonline.com/articles/art11521.asp

http://whatscookingamerica.net/Vegetabl ... ecipes.htm
Za grilled:
http://www.recipezaar.com/123364
http://www.bellaonline.com/articles/art11521.asp

Last edited by pitt on 15/06/2005 15:36, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
Uh, strah me da me ne utove...novalic wrote:ja bih vise rekla da ih turi izmedju dvije snicle... napravi sendwich, snicla gore, snicla dole, a spargla mu dodje kao listic salate...Alfons Kauders wrote:I meni je to mutno... Mozda ih umota pittic u alu foliju pa da se potpare...novalic wrote:za sparglu i rostilj jos nikada nisam cula.. ali bih rado recept...
pitt, 'ajmo !
alfonije, i ti si tuzlak, ako se ne varam, sto ne ides u moju carsiju, u gradacac, imas masu cura... zive enciklopedije za kuhanje....
Kakva bi to bila furka, nadjes zenu, kuha strahota, ti se udebljas do nekih 150 kila, i onda te ostavi za nekog mrsavog...
-
novalic
hos' recept lososa s porilukom da iznenadis raju
losose manje ili srednje velicine puniti smjesom persuna, bijelog luka, malo maslaca, prezli, bibera i, za ljubitlje, slaninice.. a more i sudzuka.. nasoliti izvana.. ovamo u slanoj vodi skuhati poriluk (prasa), onaj zeleni dio, ali ne previse, poslije lososa zamotati u poriluk, pa u al foliju, pa u rernu, 45-55 min...
servirati u al foliji, sa krompirom citavim iz rerne, umak od kopra...
treba li recept umaka ?
isjeckati kaprije na sto sitnije, iscijediti jedan bijeli luk, pomijesti sa kajmakom, posoliti i servirati u sredini ispecenog citavog krompira...
kapar se moze zamijeniti i kiselim krastavcicima..
losose manje ili srednje velicine puniti smjesom persuna, bijelog luka, malo maslaca, prezli, bibera i, za ljubitlje, slaninice.. a more i sudzuka.. nasoliti izvana.. ovamo u slanoj vodi skuhati poriluk (prasa), onaj zeleni dio, ali ne previse, poslije lososa zamotati u poriluk, pa u al foliju, pa u rernu, 45-55 min...
servirati u al foliji, sa krompirom citavim iz rerne, umak od kopra...
treba li recept umaka ?
isjeckati kaprije na sto sitnije, iscijediti jedan bijeli luk, pomijesti sa kajmakom, posoliti i servirati u sredini ispecenog citavog krompira...
kapar se moze zamijeniti i kiselim krastavcicima..
-
novalic
Alfons Kauders wrote:Uh, strah me da me ne utove...novalic wrote:ja bih vise rekla da ih turi izmedju dvije snicle... napravi sendwich, snicla gore, snicla dole, a spargla mu dodje kao listic salate...Alfons Kauders wrote: I meni je to mutno... Mozda ih umota pittic u alu foliju pa da se potpare...
moje musko ima 67 kg... dobro jeste metar i milimetar (170) al' izgleda da ima jaku kiselinu
Kakva bi to bila furka, nadjes zenu, kuha strahota, ti se udebljas do nekih 150 kila, i onda te ostavi za nekog mrsavog...
- Alfons Kauders
Nema on bona jaku kiselinu, vec pantljicaru, cuj 170 67, da nije 167 ?novalic wrote:Alfons Kauders wrote:Uh, strah me da me ne utove...novalic wrote: ja bih vise rekla da ih turi izmedju dvije snicle... napravi sendwich, snicla gore, snicla dole, a spargla mu dodje kao listic salate...
moje musko ima 67 kg... dobro jeste metar i milimetar (170) al' izgleda da ima jaku kiselinu
Kakva bi to bila furka, nadjes zenu, kuha strahota, ti se udebljas do nekih 150 kila, i onda te ostavi za nekog mrsavog...![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
Nadji cojka koji dobro kuha, evo pittica recimo... Da te svaki dan docekaju sparoge na stolu... I losos...flora.sa wrote:ajb ljudi, ja krepah od gladi...
a tek kad vidim ove recepte...
a ja svaki dan na sendvičima, i piti...
![]()
kad dođem s posla, samo što mogu na brzinu...
- flora.sa
Alfons Kauders wrote:Nadji cojka koji dobro kuha, evo pittica recimo... Da te svaki dan docekaju sparoge na stolu... I losos...flora.sa wrote:ajb ljudi, ja krepah od gladi...
a tek kad vidim ove recepte...
a ja svaki dan na sendvičima, i piti...
![]()
kad dođem s posla, samo što mogu na brzinu...
kakav pitt, ustaje u podne...
a i Tuzla mi je bliže...