Psovanje majke i ostalo
- Leverage
#76 Re: Psovanje majke i ostalo
Mene zanima šta u ovoj temi predstavlja "ostalo".
-
kakavdanakneiskustvu
#77 Re: Psovanje majke i ostalo
vatrogasac wrote:Simpatizer nacista? Jel' on dobio od Hitlera 6 aviona?kakavdanakneiskustvu wrote:
i,kakve to ima veze s cinjenicom da je busuladžić bio simpatizer nacista?
"Da bi se izbjegle katastrofe i stvorio novi poredak, države su pribjegle raznim ekstremnim ideologijama kao što su komunizam, fašizam, nacionalsocijalizam". (“Paradoksi u svijetu“)
"Fašizmi, da bi opčarali gomile i prikrili nutarnje vrenje i nezadovoljstvo, bacili su se u ratne pustolovine i avanture. Dakle, treba poći novim putevima". (“Paradoksi u svijetu“)
"Islam je prirodni protivnik i komunizma i fašističko-rasističkih shvatanja. Da bi se uklonila svaka propaganda, dolazila ona slijeva ili sdesna, muslimani moraju prije svega da se orijentiraju isključivo prema islamu i jačaju svoje duhovne veze. Prvi islamski kongres koji bude zasjedao treba da se pozabavi pitanjem strane propagande u islamskim zemljama i iznađe metode komunističko-fašistički utjecaj među muslimanima, a naručito omladinom i radničkim staležom." ("Muslimani u Evropi - izabrani spisi", Sejtarija, 1997.)
ne bio je antifasista,natjeran jadan da ima stavove kakve je imao,bio antifasiticki petokolonas u redovima NDH,samo sto to niko nikad ninje prepoznao,ionako nije to ovdje tema,ima tema o tom ustaskom apologeti,mozemo tamo o tome
- salik79
#78 Re: Psovanje majke i ostalo
Kod nas se, opcenito, slabo potenciraju stvarne velicine. I Busuladica, najvjerovatnije, niko ne bi spominjao da, nepravedno, nije ubijen kao pas.Otto_13 wrote:Zato nam i jeste ovako kako jeste . Sve su to ljudi na koje trebamo bit ponosni .salik79 wrote:
Pa, valjda sto ih ni Niksic nije spominjao
- vatrogasac
#79 Re: Psovanje majke i ostalo
Ne možemo reći za vojne sudove da su bili pravedni. Mnogo je ljudi ubijeno bez veze. U nekakvim drugačijim okolnostima sigurno ne bi ovako završio.Otto_13 wrote: Pa meni se čini da su njegovi saradnici preživjeli rat i da nisu osuđivani .
- salik79
#80 Re: Psovanje majke i ostalo
Slazem se.Otto_13 wrote:
Nekad mi se čini da smo mi sami sebi najveći neprijatelji
- General War
#81 Re: Psovanje majke i ostalo
...Da takav bi danas se brani slobodom javne rijeci i demokratijom uopste...nista kod komunista nije bilo bez veze.vatrogasac wrote:Ne možemo reći za vojne sudove da su bili pravedni. Mnogo je ljudi ubijeno bez veze. U nekakvim drugačijim okolnostima sigurno ne bi ovako završio.Otto_13 wrote: Pa meni se čini da su njegovi saradnici preživjeli rat i da nisu osuđivani .
- ljevoruki
#82 Re: Psovanje majke i ostalo
Damir Niksic
iz Brezovog Polja
Sta ste ocekivali?
Sta ste ocekivali?
- basicm
#83 Re: Psovanje majke i ostalo
Covjek je kaznjen vise nego je zasluzio, dakle nepravedno, dakle sehid.
Kaznjen previse jer je bio musliman, i to je cinjenica.
Kaznjen previse jer je bio musliman, i to je cinjenica.
-
emric
#84 Re: Psovanje majke i ostalo
Očigledno ovdje ljudi nemaju svijesti šta znači biti političar i gospodin, pa kako vole Milorada jer je seljak tako i ovdje pozdravljaju primitivne nastupe maloumnika poput Damira Nikšića, koji su apsolutno zalutali u politiku. Zamisli, pici, glasača Milorada Dodika, pa onda pogledaj u ogledalo i vidi pandan te ličnosti. Izvini, drug, ali za seljakluk nema opravdanja.pici wrote:nek si damire jebo licemjerima sve
Damira smlatu si vidio kako izgleda, a sad vidi jedan primjer kako izgleda pravi državnik:

Uglađen, pristojan, pametan. Ne krevelji se po parlamentima i ne psuje po hodnicima.
- scarface32
#85 Re: Psovanje majke i ostalo
emric wrote:Očigledno ovdje ljudi nemaju svijesti šta znači biti političar i gospodin, pa kako vole Milorada jer je seljak tako i ovdje pozdravljaju primitivne nastupe maloumnika poput Damira Nikšića, koji su apsolutno zalutali u politiku. Zamisli, pici, glasača Milorada Dodika, pa onda pogledaj u ogledalo i vidi pandan te ličnosti. Izvini, drug, ali za seljakluk nema opravdanja.pici wrote:nek si damire jebo licemjerima sve
Damira smlatu si vidio kako izgleda, a sad vidi jedan primjer kako izgleda pravi državnik:
Uglađen, pristojan, pametan. Ne krevelji se po parlamentima i ne psuje po hodnicima.
Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
-
emric
#86 Re: Psovanje majke i ostalo
Ja to dvoje ne poredim. Ja poredim one kojima je Damir "kralj" zbog svog primitivizma i one kojima je Dodik "kralj" zbog svog primitivizma. Ja sam glasač ljevice koji smatra da je za SDP ponižavajuće da u svojim redovima ima jednog ispraznog Damira Nikšića. To je jedna potpuna smlata koja nema apsolutno nikakve kvalitete za bavljenje ozbiljnim poslom.scarface32 wrote:Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
- scarface32
#87 Re: Psovanje majke i ostalo
Eto ja bas mislim suprotno. Da je partizanski pokret bio ko danasnji politicari u SDP-u i da su titrali jaja nacionalistima i fasistima nikad oni ne bi oslobodili ni jedno selo. Samo direktno u glavu,.emric wrote:Ja to dvoje ne poredim. Ja poredim one kojima je Damir "kralj" zbog svog primitivizma i one kojima je Dodik "kralj" zbog svog primitivizma. Ja sam glasač ljevice koji smatra da je za SDP ponižavajuće da u svojim redovima ima jednog ispraznog Damira Nikšića. To je jedna potpuna smlata koja nema apsolutno nikakve kvalitete za bavljenje ozbiljnim poslom.scarface32 wrote:Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
Last edited by scarface32 on 10/02/2019 23:47, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#88 Re: Psovanje majke i ostalo
yest pa ga ubisHe na pravdi boga... Dzemo je psovo partiju i imo je zustre rasprave i sa Brozom, nije se tad smjelo u kameru rec jebem partijskim kulovima od do sve, inace ziikkk sto mu je i bilo al iza kulisa... gospodski... jeBo dodika on je papak, Damir je reko svojim partijcima ono sto je reko tj psovo... nije ni prvi ni zadnji.Krenuli za slucajnim prolaznikom klecat i da prodaju se za ministarska mjesta.Ko ih jeBe nek idu u ck sdO centralu, primit ce ih kenjac na ugovor o djelu.emric wrote:Očigledno ovdje ljudi nemaju svijesti šta znači biti političar i gospodin, pa kako vole Milorada jer je seljak tako i ovdje pozdravljaju primitivne nastupe maloumnika poput Damira Nikšića, koji su apsolutno zalutali u politiku. Zamisli, pici, glasača Milorada Dodika, pa onda pogledaj u ogledalo i vidi pandan te ličnosti. Izvini, drug, ali za seljakluk nema opravdanja.pici wrote:nek si damire jebo licemjerima sve
-
emric
#89 Re: Psovanje majke i ostalo
Porediš pokret u ratu sa vođenjem politike u miru. Genijalno.scarface32 wrote:Eto ja bas mislim suprotno. Da je partizanski pokret bio ko danasnji politicari u SDP-u i da su titrali jaja nacionalistima i fasistima nikad oni ne bi oslobodili ni jedno selo. Samo direktno u glavu,.emric wrote:Ja to dvoje ne poredim. Ja poredim one kojima je Damir "kralj" zbog svog primitivizma i one kojima je Dodik "kralj" zbog svog primitivizma. Ja sam glasač ljevice koji smatra da je za SDP ponižavajuće da u svojim redovima ima jednog ispraznog Damira Nikšića. To je jedna potpuna smlata koja nema apsolutno nikakve kvalitete za bavljenje ozbiljnim poslom.scarface32 wrote:Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
Pa i SDA pokret u ratu je bio efikasan, a vidi danas šta rade.
Pa i komunjare su sjebale sve što je partizan odbranio.
-
emric
#90 Re: Psovanje majke i ostalo
To upravo govori o njegovoj sposobnosti i njihovoj poganosti.pici wrote:yest pa ga ubisHe na pravdi boga...emric wrote:Damira smlatu si vidio kako izgleda, a sad vidi jedan primjer kako izgleda pravi državnik:
Kad je neko gospodin ne treba mu zabrana da u javnosti ne laje gluposti. Damir Nikšić je papak koji to ne razumije, nije to taj profil političara, mada je sramota ga i nazvati političarom.pici wrote:Dzemo je psovo partiju i imo je zustre rasprave i sa Brozom, nije se tad smjelo u kameru rec jebem partijskim kulovima od do sve, inace ziikkk sto mu je i bilo al iza kulisa... gospodski...
- scarface32
#91 Re: Psovanje majke i ostalo
cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
-
emric
#92 Re: Psovanje majke i ostalo
Nemoj demagogije, hajmo realno pričati. Imaš one koji su radili dobar posao i one koji su radili svinjarije, kako među političarima tako i među vojnim strukturama. A onda sve to skupa nema veze sa ovim danas. Dakle, priča ti je bez ikakvog smisla.scarface32 wrote:cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
- scarface32
#93 Re: Psovanje majke i ostalo
reci mi jednog ko je uradio dobar posao?emric wrote:Nemoj demagogije, hajmo realno pričati. Imaš one koji su radili dobar posao i one koji su radili svinjarije, kako među političarima tako i među vojnim strukturama. A onda sve to skupa nema veze sa ovim danas. Dakle, priča ti je bez ikakvog smisla.scarface32 wrote:cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
-
emric
#94 Re: Psovanje majke i ostalo
Opet demagogija.scarface32 wrote:reci mi jednog ko je uradio dobar posao?emric wrote:Nemoj demagogije, hajmo realno pričati. Imaš one koji su radili dobar posao i one koji su radili svinjarije, kako među političarima tako i među vojnim strukturama. A onda sve to skupa nema veze sa ovim danas. Dakle, priča ti je bez ikakvog smisla.scarface32 wrote:cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
- vatrogasac
#95 Re: Psovanje majke i ostalo
Ima jedna sitnica koja mene često učini ponosnim od kako sam čuo tu priču. Kako je u opkoljeno Sarajevo došla protivpancirna municija za niške specijalce koji su odbrani Sarajeva pravili velike probleme.scarface32 wrote:reci mi jednog ko je uradio dobar posao?emric wrote:Nemoj demagogije, hajmo realno pričati. Imaš one koji su radili dobar posao i one koji su radili svinjarije, kako među političarima tako i među vojnim strukturama. A onda sve to skupa nema veze sa ovim danas. Dakle, priča ti je bez ikakvog smisla.scarface32 wrote:cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
-
emric
#96 Re: Psovanje majke i ostalo
Odlično. A evo jedno pitanje za @scarface32 na koje mu ne bi trebalo biti teško dati odgovor jer je toliko siguran u svoja ubjeđenja.vatrogasac wrote:Ima jedna sitnica koja mene često učini ponosnim od kako sam čuo tu priču. Kako je u opkoljeno Sarajevo došla protivpancirna municija za niške specijalce koji su odbrani Sarajeva pravili velike probleme.
Imaš državu (BiH) na koju je pokrenuta dvostruka agresija s teritorija tri države (HR, SR, CG). Ta država BiH nema oružje, jer je i ono koje je generacijama plaćala sad u rukama agresora. Ta država nema ni metra granice ka nekoj četvrtoj zemlji koja na nju ne vrši agresiju. Ta država je nedavno postala nezavisna i nema nikakav uticaj i veze po svijetu. Imaš većinske dijelove dva naroda (Srbi, Hrvati) koji su se stavili u službu agresora, okupljene oko SDS-a i HDZ-a. U toj zemlji imaš još i odmetnike, unutrašnje neprijatelje, okupljene oko Abdića koji radi za agresora. Imaš embargo na uvoz oružja. Imaš narod bez vojne organizacije. Imaš već kolone izbjeglica. Imaš dogovor o podjeli tvoje države između HR i SR i gašenju tvog naroda i svih njegovih tragova. E hajde ti sad meni objasni ko je organizovao narod i Armiju, zaobišao zabrane naoružavanja, uspostavio veze sa svijetom, lobirao, pa na kraju i isposlovao opstanak države i gašenje dvije od tri paradržave na svom teritoriju (HZHB, APZB). Eto odbij one koji su prodavali oružje i bili štetni na druge načine, odbij gospodu koja nisu iz SDA, odbij hrabri narod i oficire koji su vojno i oko zbrinjavanja izbjeglica napravili šta su mogli, odbij i zasluge Boga, odbij pomoć dijaspore, i reci ko je ostalo radio? Je li moguće da niko iz SDA ništa korisno nije uradio? To te pitam kao neko ko ne glasa za SDA, jer pokušavaš vrijeđati inteligenciju i prostu logiku. Jel te stid makar malo?
Eh da se sa kratko vratim i na Damira Nikšića i izrazim zabrinutost za njegov opstanak u Italiji u to vrijeme.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#97 Re: Psovanje majke i ostalo
Damir Niksic je nebitan tip. Bolestan covjek bez dijagnoze. U ratu dezerter, u miru besposlicar. Bez djela, zasluge, iceg... juce su mu se NS fanovi otvoreno divili na psovkama i histeriji, sto me zgrozilo. Psovanje mrtvih je dno civilizacijskog ponasanja, nepostojanje kucnog odgoja, ko god bili mrtvi. Iscudjavanje... sto.. jednako nepristojno. Klosarski
-
emric
#98 Re: Psovanje majke i ostalo
Bravo.KatarinaKosaca wrote:Damir Niksic je nebitan tip. Bolestan covjek bez dijagnoze. U ratu dezerter, u miru besposlicar. Bez djela, zasluge, iceg... juce su mu se NS fanovi otvoreno divili na psovkama i histeriji, sto me zgrozilo. Psovanje mrtvih je dno civilizacijskog ponasanja, nepostojanje kucnog odgoja, ko god bili mrtvi. Iscudjavanje... sto.. jednako nepristojno. Klosarski
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#99 Re: Psovanje majke i ostalo
Đema uglađen?emric wrote:Očigledno ovdje ljudi nemaju svijesti šta znači biti političar i gospodin, pa kako vole Milorada jer je seljak tako i ovdje pozdravljaju primitivne nastupe maloumnika poput Damira Nikšića, koji su apsolutno zalutali u politiku. Zamisli, pici, glasača Milorada Dodika, pa onda pogledaj u ogledalo i vidi pandan te ličnosti. Izvini, drug, ali za seljakluk nema opravdanja.pici wrote:nek si damire jebo licemjerima sve
10:50
-
emric
#100 Re: Psovanje majke i ostalo
Dobro, ovo je karikiranje, a Džemo je bio komotan čovjek, ali gospodin.Chmoljo wrote:Đema uglađen?
10:50