Psovanje majke i ostalo

Post Reply
Leverage

#76 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Leverage »

Mene zanima šta u ovoj temi predstavlja "ostalo".
kakavdanakneiskustvu

#77 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by kakavdanakneiskustvu »

vatrogasac wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
i,kakve to ima veze s cinjenicom da je busuladžić bio simpatizer nacista?
Simpatizer nacista? Jel' on dobio od Hitlera 6 aviona?
"Da bi se izbjegle katastrofe i stvorio novi poredak, države su pribjegle raznim ekstremnim ideologijama kao što su komunizam, fašizam, nacionalsocijalizam". (“Paradoksi u svijetu“)

"Fašizmi, da bi opčarali gomile i prikrili nutarnje vrenje i nezadovoljstvo, bacili su se u ratne pustolovine i avanture. Dakle, treba poći novim putevima". (“Paradoksi u svijetu“)

"Islam je prirodni protivnik i komunizma i fašističko-rasističkih shvatanja. Da bi se uklonila svaka propaganda, dolazila ona slijeva ili sdesna, muslimani moraju prije svega da se orijentiraju isključivo prema islamu i jačaju svoje duhovne veze. Prvi islamski kongres koji bude zasjedao treba da se pozabavi pitanjem strane propagande u islamskim zemljama i iznađe metode komunističko-fašistički utjecaj među muslimanima, a naručito omladinom i radničkim staležom." ("Muslimani u Evropi - izabrani spisi", Sejtarija, 1997.)

ne bio je antifasista,natjeran jadan da ima stavove kakve je imao,bio antifasiticki petokolonas u redovima NDH,samo sto to niko nikad ninje prepoznao,ionako nije to ovdje tema,ima tema o tom ustaskom apologeti,mozemo tamo o tome
salik79

#78 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by salik79 »

Otto_13 wrote:
salik79 wrote:

Pa, valjda sto ih ni Niksic nije spominjao :-?
Zato nam i jeste ovako kako jeste . Sve su to ljudi na koje trebamo bit ponosni .
Kod nas se, opcenito, slabo potenciraju stvarne velicine. I Busuladica, najvjerovatnije, niko ne bi spominjao da, nepravedno, nije ubijen kao pas.
vatrogasac

#79 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by vatrogasac »

Otto_13 wrote: Pa meni se čini da su njegovi saradnici preživjeli rat i da nisu osuđivani .
Ne možemo reći za vojne sudove da su bili pravedni. Mnogo je ljudi ubijeno bez veze. U nekakvim drugačijim okolnostima sigurno ne bi ovako završio.

salik79

#80 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by salik79 »

Otto_13 wrote:
Nekad mi se čini da smo mi sami sebi najveći neprijatelji
Slazem se.
General War

#81 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by General War »

vatrogasac wrote:
Otto_13 wrote: Pa meni se čini da su njegovi saradnici preživjeli rat i da nisu osuđivani .
Ne možemo reći za vojne sudove da su bili pravedni. Mnogo je ljudi ubijeno bez veze. U nekakvim drugačijim okolnostima sigurno ne bi ovako završio.

...Da takav bi danas se brani slobodom javne rijeci i demokratijom uopste...nista kod komunista nije bilo bez veze.
ljevoruki

#82 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by ljevoruki »

Damir Niksic :-) iz Brezovog Polja :lol:
Sta ste ocekivali?
basicm

#83 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by basicm »

Covjek je kaznjen vise nego je zasluzio, dakle nepravedno, dakle sehid.
Kaznjen previse jer je bio musliman, i to je cinjenica.
emric

#84 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

pici wrote:nek si damire jebo licemjerima sve
Očigledno ovdje ljudi nemaju svijesti šta znači biti političar i gospodin, pa kako vole Milorada jer je seljak tako i ovdje pozdravljaju primitivne nastupe maloumnika poput Damira Nikšića, koji su apsolutno zalutali u politiku. Zamisli, pici, glasača Milorada Dodika, pa onda pogledaj u ogledalo i vidi pandan te ličnosti. Izvini, drug, ali za seljakluk nema opravdanja.

Damira smlatu si vidio kako izgleda, a sad vidi jedan primjer kako izgleda pravi državnik:

Image

Uglađen, pristojan, pametan. Ne krevelji se po parlamentima i ne psuje po hodnicima.
scarface32

#85 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by scarface32 »

emric wrote:
Očigledno ovdje ljudi nemaju svijesti šta znači biti političar i gospodin, pa kako vole Milorada jer je seljak tako i ovdje pozdravljaju primitivne nastupe maloumnika poput Damira Nikšića, koji su apsolutno zalutali u politiku. Zamisli, pici, glasača Milorada Dodika, pa onda pogledaj u ogledalo i vidi pandan te ličnosti. Izvini, drug, ali za seljakluk nema opravdanja.

Damira smlatu si vidio kako izgleda, a sad vidi jedan primjer kako izgleda pravi državnik:

Image

Uglađen, pristojan, pametan. Ne krevelji se po parlamentima i ne psuje po hodnicima.

Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
emric

#86 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

scarface32 wrote:Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
Ja to dvoje ne poredim. Ja poredim one kojima je Damir "kralj" zbog svog primitivizma i one kojima je Dodik "kralj" zbog svog primitivizma. Ja sam glasač ljevice koji smatra da je za SDP ponižavajuće da u svojim redovima ima jednog ispraznog Damira Nikšića. To je jedna potpuna smlata koja nema apsolutno nikakve kvalitete za bavljenje ozbiljnim poslom.
scarface32

#87 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by scarface32 »

emric wrote:
scarface32 wrote:Glasaci dodika i Niksica nisu na istom intelektualnom nivou. A ni ti cim poredis to dvoje.
Ja to dvoje ne poredim. Ja poredim one kojima je Damir "kralj" zbog svog primitivizma i one kojima je Dodik "kralj" zbog svog primitivizma. Ja sam glasač ljevice koji smatra da je za SDP ponižavajuće da u svojim redovima ima jednog ispraznog Damira Nikšića. To je jedna potpuna smlata koja nema apsolutno nikakve kvalitete za bavljenje ozbiljnim poslom.
Eto ja bas mislim suprotno. Da je partizanski pokret bio ko danasnji politicari u SDP-u i da su titrali jaja nacionalistima i fasistima nikad oni ne bi oslobodili ni jedno selo. Samo direktno u glavu,.
Last edited by scarface32 on 10/02/2019 23:47, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#88 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by pici »

emric wrote:

Image

yest pa ga ubisHe na pravdi boga... Dzemo je psovo partiju i imo je zustre rasprave i sa Brozom, nije se tad smjelo u kameru rec jebem partijskim kulovima od do sve, inace ziikkk sto mu je i bilo al iza kulisa... gospodski... jeBo dodika on je papak, Damir je reko svojim partijcima ono sto je reko tj psovo... nije ni prvi ni zadnji.Krenuli za slucajnim prolaznikom klecat i da prodaju se za ministarska mjesta.Ko ih jeBe nek idu u ck sdO centralu, primit ce ih kenjac na ugovor o djelu.
emric

#89 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

scarface32 wrote:
emric wrote:
Eto ja bas mislim suprotno. Da je partizanski pokret bio ko danasnji politicari u SDP-u i da su titrali jaja nacionalistima i fasistima nikad oni ne bi oslobodili ni jedno selo. Samo direktno u glavu,.
Porediš pokret u ratu sa vođenjem politike u miru. Genijalno. :lol:

Pa i SDA pokret u ratu je bio efikasan, a vidi danas šta rade.
Pa i komunjare su sjebale sve što je partizan odbranio.
emric

#90 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

pici wrote:
emric wrote:Damira smlatu si vidio kako izgleda, a sad vidi jedan primjer kako izgleda pravi državnik:

Image

yest pa ga ubisHe na pravdi boga...
To upravo govori o njegovoj sposobnosti i njihovoj poganosti.
pici wrote:Dzemo je psovo partiju i imo je zustre rasprave i sa Brozom, nije se tad smjelo u kameru rec jebem partijskim kulovima od do sve, inace ziikkk sto mu je i bilo al iza kulisa... gospodski...
Kad je neko gospodin ne treba mu zabrana da u javnosti ne laje gluposti. Damir Nikšić je papak koji to ne razumije, nije to taj profil političara, mada je sramota ga i nazvati političarom.
scarface32

#91 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by scarface32 »

cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
emric

#92 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

scarface32 wrote:cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
Nemoj demagogije, hajmo realno pričati. Imaš one koji su radili dobar posao i one koji su radili svinjarije, kako među političarima tako i među vojnim strukturama. A onda sve to skupa nema veze sa ovim danas. Dakle, priča ti je bez ikakvog smisla.
scarface32

#93 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by scarface32 »

emric wrote:
scarface32 wrote:cuj SDA pokret je u ratu bio efikasan?U cemu? U svercu i bogacenju? U tome sto nisu narod pripremili? Je li to SDA moramo zahvaliti na ovom sto je danas BiH?
Nemoj demagogije, hajmo realno pričati. Imaš one koji su radili dobar posao i one koji su radili svinjarije, kako među političarima tako i među vojnim strukturama. A onda sve to skupa nema veze sa ovim danas. Dakle, priča ti je bez ikakvog smisla.
reci mi jednog ko je uradio dobar posao?
emric

#94 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

scarface32 wrote:
emric wrote:
Opet demagogija.
vatrogasac

#95 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by vatrogasac »

scarface32 wrote:
emric wrote:
Ima jedna sitnica koja mene često učini ponosnim od kako sam čuo tu priču. Kako je u opkoljeno Sarajevo došla protivpancirna municija za niške specijalce koji su odbrani Sarajeva pravili velike probleme.
emric

#96 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

vatrogasac wrote:Ima jedna sitnica koja mene često učini ponosnim od kako sam čuo tu priču. Kako je u opkoljeno Sarajevo došla protivpancirna municija za niške specijalce koji su odbrani Sarajeva pravili velike probleme.
Odlično. A evo jedno pitanje za @scarface32 na koje mu ne bi trebalo biti teško dati odgovor jer je toliko siguran u svoja ubjeđenja.

Imaš državu (BiH) na koju je pokrenuta dvostruka agresija s teritorija tri države (HR, SR, CG). Ta država BiH nema oružje, jer je i ono koje je generacijama plaćala sad u rukama agresora. Ta država nema ni metra granice ka nekoj četvrtoj zemlji koja na nju ne vrši agresiju. Ta država je nedavno postala nezavisna i nema nikakav uticaj i veze po svijetu. Imaš većinske dijelove dva naroda (Srbi, Hrvati) koji su se stavili u službu agresora, okupljene oko SDS-a i HDZ-a. U toj zemlji imaš još i odmetnike, unutrašnje neprijatelje, okupljene oko Abdića koji radi za agresora. Imaš embargo na uvoz oružja. Imaš narod bez vojne organizacije. Imaš već kolone izbjeglica. Imaš dogovor o podjeli tvoje države između HR i SR i gašenju tvog naroda i svih njegovih tragova. E hajde ti sad meni objasni ko je organizovao narod i Armiju, zaobišao zabrane naoružavanja, uspostavio veze sa svijetom, lobirao, pa na kraju i isposlovao opstanak države i gašenje dvije od tri paradržave na svom teritoriju (HZHB, APZB). Eto odbij one koji su prodavali oružje i bili štetni na druge načine, odbij gospodu koja nisu iz SDA, odbij hrabri narod i oficire koji su vojno i oko zbrinjavanja izbjeglica napravili šta su mogli, odbij i zasluge Boga, odbij pomoć dijaspore, i reci ko je ostalo radio? Je li moguće da niko iz SDA ništa korisno nije uradio? To te pitam kao neko ko ne glasa za SDA, jer pokušavaš vrijeđati inteligenciju i prostu logiku. Jel te stid makar malo?

Eh da se sa kratko vratim i na Damira Nikšića i izrazim zabrinutost za njegov opstanak u Italiji u to vrijeme.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#97 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by KatarinaKosaca »

Damir Niksic je nebitan tip. Bolestan covjek bez dijagnoze. U ratu dezerter, u miru besposlicar. Bez djela, zasluge, iceg... juce su mu se NS fanovi otvoreno divili na psovkama i histeriji, sto me zgrozilo. Psovanje mrtvih je dno civilizacijskog ponasanja, nepostojanje kucnog odgoja, ko god bili mrtvi. Iscudjavanje... sto.. jednako nepristojno. Klosarski
emric

#98 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

KatarinaKosaca wrote:Damir Niksic je nebitan tip. Bolestan covjek bez dijagnoze. U ratu dezerter, u miru besposlicar. Bez djela, zasluge, iceg... juce su mu se NS fanovi otvoreno divili na psovkama i histeriji, sto me zgrozilo. Psovanje mrtvih je dno civilizacijskog ponasanja, nepostojanje kucnog odgoja, ko god bili mrtvi. Iscudjavanje... sto.. jednako nepristojno. Klosarski
Bravo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#99 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Chmoljo »

emric wrote:

Image

Đema uglađen? :D

10:50 :D
emric

#100 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

Chmoljo wrote:Đema uglađen? :D

10:50 :D
Dobro, ovo je karikiranje, a Džemo je bio komotan čovjek, ali gospodin. :D
Post Reply