Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post Reply
Janjicar

#76 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Janjicar »

General War wrote:
Janjicar wrote:
Haman2 wrote:NIje tacno da danas 95% Bosnjaka slini za YU.
Gdje si nasao to ispitivanje javnog mnjenja kad tako sigrno tvrdits.
Da ima onih koji jos uvijek pjene za Yu ima kako medju Bosnjacima, tako i medju druga dva naroda a posebno u okviru srpskog naroda dok je taj zal puno manji kod Hrvata.
Ti majke mi neki bukvalista, ja kada budem precizno govorio stavljat cu tacan broj i izvor.

Nije 95% bilo ZA nego 99.7%. Posto ti ne mozes shvatiti sta je pisac htio da kaze u par recenica nego u detalje ti moram objasniti:

99.7% je izaslo i glasalo ZA, od tih 99.7% njih ( prema mojem misljenju ) min. 30% danas sline za Yugom.

Srbi su uvijek podrzavali Jugoslaviju ( Cinjenica ) al opet manje sline o Yugi od Bosnje.

Nema Yugoslavije više, neće je ni bit više, i hvala Bogu da je nema. Aj zdravo.
Ja ne znam, ko se nije "ugradio" u ovaj sistem, sta je to nakaradno sjecati se boljih dana po svim parametrima.
Ko vam brani sjećati se ? Eno Tito u svakom parku postoji bista, i ja lično kad prodjem odam poštovanje i ne vidim problem nikakav.
Ali non stop poturati priču o dobrobiti zemlje iz koje je lično tvoj narod izašao je nemoralno i ne zove se sjećanje.
AmiĐa_Idriz

#77 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by AmiĐa_Idriz »

Janjicar wrote: Jesul' nostalgicari krenuli s pricom da je Amerika iscenirala raspad Juge ? il EU ? Vidjeli da im Yuga prijeti na svjetskom nivou :lol:
Jupi i Dvojni C zaprijetili Coca Coli i Fanti. Šta ćeš.
cyprus wrote:Budimo dobre komšije :oops:

Jel bilo već?
Svi smo isti.
Janjicar

#78 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Janjicar »

rajv0sa wrote:
Janjicar wrote:Problem je što je 95% Bosnjaka bilo ZA mirni razlaz s Jugom... Danas ti Bosnjaci najvise sline o Jugoslaviji...
Pa ona Jugoslavija iz 1992. nije ista ona za kojom kako ti kažeš "sline". A tu priču kako samo njihov "umetni narod" žale za jugoslavijom pričaju svi desno orjentisani stanovnici tzv. regiona, i Srbi i Hrvati a Bogami i Slovenci.
Aham vi slinite za Yugom iz 80ih pa što odmah ne kažeš....

I ja slinim za Dejtonskim Mirovnim sporazumom iz 96-e kad je Drina bila 0.7 KM.
General War

#79 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

Janjicar wrote:
Ko vam brani sjećati se ? Eno Tito u svakom parku postoji bista, i ja lično kad prodjem odam poštovanje i ne vidim problem nikakav.
Ali non stop poturati priču o dobrobiti zemlje iz koje je lično tvoj narod izašao je nemoralno i ne zove se sjećanje.
Iskreno zaboli me za Yu, samo mrzim dvostruke standarde i iskrivljavanje cinjenica, dobrobit se vecinom desila "nakon" izlaska iz tamnice naroda, provjeri datume ako meni ne vjerujes...cisto nako da podsjetim.
¤ jelena ¤

#80 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by ¤ jelena ¤ »

Ma jok...najjača je ona...

''Mi...(dodaj narod po izboru) smo bili najveći Jugosloveni....''

Da sam uzela marku, il vrijednost iste u dinarima, svaki put kad sam svjedočila toj rečenici, sad bi' plivala u parama....
Janjicar

#81 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Janjicar »

General War wrote:
Janjicar wrote:
Iskreno zaboli me za Yu, samo mrzim dvostruke standarde i iskrivljavanje cinjenica, dobrobit se vecinom desila "nakon" izlaska iz tamnice naroda, provjeri datume ako meni ne vjerujes...cisto nako da podsjetim.

I ja isto mrzim dvostruke standarde, naročito mrzim osobe koje su zivjele u Yugi, koje su glasale za izlazak iz Yuge a danas samo spominju Yugu.

Kad će već jednom Bošnjo shvatiti da ipak Yuga nije bila toliko dobra, koliko on misli, nego je postratna BiH toliko loša da on misli da je Yuga bila najrazvijeniji sistem u svijetu.
Janjicar

#82 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Janjicar »

...
General War

#83 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

Janjicar wrote:
General War wrote:
Janjicar wrote:

I ja isto mrzim dvostruke standarde, naročito mrzim osobe koje su zivjele u Yugi, koje su glasale za izlazak iz Yuge a danas samo spominju Yugu.

Kad će već jednom Bošnjo shvatiti da ipak Yuga nije bila toliko dobra, koliko on misli, nego je postratna BiH toliko loša da on misli da je Yuga bila najrazvijeniji sistem u svijetu.
Drug, za to postoji dobra rijec na bosanskom: "Jebiga jarane, zajebah se" :D

pa to i kazem...kad vidis danas kako je, blesavo je drugacije ne zakljuciti samo radi onih "anam".
bunk

#84 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by bunk »

Ma vecina ovih koji spominju jugoalsviju je u to vrijeme bila u primeu zivota,najbolje godine.
A sad 26 godina nakon osamostaljenja sta ce neko ko je imaoo tada 10 godina pricat o jugoslaviji :lol:
Hajmo popravljat Bosnu i Hercegovinu i prozivjet koju godinu .
Sretan Dan drzavnosti svim forumasima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.
General War

#85 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

:lol: :lol:

Image
AmiĐa_Idriz

#86 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by AmiĐa_Idriz »

Ubačeni helemenat
zavrzlama

#87 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by zavrzlama »

smajo wrote:o čemu bi trebalo da pričam nego da i ja naprđujem, kad god krenem normalno i ozbiljno da pričam obično to pređe u šalu, evo vazda šala ... :D

uostalom, samo retardiranom čovjeku ne može biti jasno da je Jugoslavija bila sređena država koja je imala sve što joj je neophodno bilo. Ovih par tipova na ovoj temi što pričaju u "Ko nas bre zavadi" stajlu, njih i ignorišem čak su mi i smiješni. Taj "Ko nas bre zavadi" - stajl, je uveden 1992. godine pred sami rat, kada je SFRJ bila najmanje SFRJ. 1991. i 1992. godine više je imala neka afrička zemlja Bratstva i jedinstva u sebi od Jugoslavije, jer je njoj već 1989. godine ubijen glavni sistem tj. Bratstvo i jedinstvo svih naroda i narodnosti kako to toti kaže. Oni pričaju stalno o tim bonovima za gorivo, o ko nas bre zavadi, zmija dvaput iz iste rupe neće ujesti i tako to. Ja napravih temu o Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji, a ne o tzv.Jugoslaviji od 1990. do 1992. godine. Svako imalo pametan je vidio i znao da je to već razorena država i da su Srbi već uzeli mah u svim djelovima, kako oružjem tako i diplomatijom. Jebiga, Jugoslavija je barem nešto imala 23 godine nakon rata, a mi idalje u nekoj crnoj rupi u Svemiru...
Ljudi ne mogu da shvate da ostali ljudi čeznu za Jugoslavijom onakvom kakva je bila zato jer je ova trenutna RBiH gora od nje, pa ljudi alternativu gledaju u bivšoj YU i govore da je bolje bilo. Ja prvi kažem, da je bilo dobro u onoj državi, ali bilo je dobro zato što trenutno živimo u ovom Bosanskom zimbabveu pa nam je svaka država bolja od ove naše jer je takva kakva jeste. Ako želite užas od države onda u nju stavite 3 naroda obavezno s' balkanskim mentalitetom i vrhovne vođe nacionalnih stranki ispred njih i bum recept za Bosnu i hercegovinu kakva je trenutna. Ja sam fino otvorio temu o Jugoslaviji od nastanka 1945. pa do "1990." godine, a ne o tzv.Jugoslaviji pred sami rat koja nije ni na šta ličila...
Dabogda mu se ruka osusila ko ubi srpskog svata u Sarajevu..danas bi bili Svicarska :D
insomnia78

#88 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Cuj u kavezima :lol:
insomnia78

#89 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

smajo wrote:ma kak'i srpski svat, to je bila samo šibica koja je napokon upala u bure benzina i sve planu. Fazon je bio da je poslije totijeve smrti sva balkanska bagra koju je u kavezima čuvao izašla na slobodu i krenuli sa svojim sranjima, što ko mogli bi oni to dok je on bio živ. Ko je bio alija dok je on živ bio, ko je bio franjo dok je on živ bio, ko je radovan bio, sloba? aha aha... :zzzz:
I polako dosjosmo dje i treba
bunk

#90 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by bunk »

:lol:
zavrzlama

#91 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by zavrzlama »

smajo wrote:ma kak'i srpski svat, to je bila samo šibica koja je napokon upala u bure benzina i sve planu. Fazon je bio da je poslije totijeve smrti sva balkanska bagra koju je u kavezima čuvao izašla na slobodu i krenuli sa svojim sranjima, što ko mogli bi oni to dok je on bio živ. Ko je bio alija dok je on živ bio, ko je bio franjo dok je on živ bio, ko je radovan bio, sloba? aha aha... :zzzz:

Samo sto ni franjo ni alija ne rusise i ne ubijase po srbiji a srbija sve podkaci od slovenije do kosova...sto li. :D
insomnia78

#92 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Preglasalo ih. A oni to ne vole
zavrzlama

#93 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by zavrzlama »

insomnia78 wrote:Preglasalo ih. A oni to ne vole
A da rovovi oko Srajaveva nisu dzabe iskopani :D
insomnia78

#94 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

smajo wrote:
zavrzlama wrote:

Samo sto ni franjo ni alija ne rusise i ne ubijase po srbiji a srbija sve podkaci od slovenije do kosova...sto li. :D
što li? što su sve najviše imali, što je sve u njih bilo od vojske i ono što nije bilo u SR Srbiji iz drugih srova su dovozili pred rat a nama je bila Marijanova kita...
Pa jes. I muslimani bi pocinili kakav omanji genocid samo da su imali uslove
zavrzlama

#95 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by zavrzlama »

[email protected] su i prije stotog posta otvorili salonska vrata :D
LBVIEW

#96 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by LBVIEW »

Ja samo ne znam da li se ovi sto pateticno ponavljaju klise o "paljenju svjetla", aludirajuci na prve demokratske izbore, secaju 600-te godisnjice i vozdovog poziva na rat, dakle par godina ranije, u vrijeme SFRJ, JNA...
Last edited by LBVIEW on 25/11/2018 18:16, edited 1 time in total.
insomnia78

#97 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Evo i tuzlanskih genijalaca
:lol:
Image
insomnia78

#98 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

smajo wrote:
insomnia78 wrote:Oci su mi more Jadransko. Kose su mi klasje panonsko
Image

upravu si ti.....jbg
Pa dje ti je?
LBVIEW

#99 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by LBVIEW »

dezurni_ucenik wrote:
:thumbup:
zavrzlama

#100 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by zavrzlama »

LBVIEW wrote:Ja samo ne znam da li se ovi sto pateticno ponavljaju klise o "paljenju svietla", aludirajuci na prve demokratske izbore, secaju 600-te godisnjice i vozdovog poziva na rat, dakle par godina ranije, u vrijeme SFRJ, JNA...
znaju oni to...samo jos nevjeruju da BIH nije pala za 15 dana i da danas zive u drzavi koju mrze a nemogu da uniste. pa im izvrtanje cinjenica i istine dodje kao moralna hrana ubjedjujuci sami sebe da su svi isto krivi...
Post Reply