Suhovina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

beni-bu-man

#76 Re: Suhovina

Post by beni-bu-man »

sumirprimus wrote:zato se opusti uzmi sebi komadinu kad ti prahne i uzivaj :D
normala, ja ne pamtim kad sam ovdje kod nas uzeo suhovine
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#77 Re: Suhovina

Post by konektovan »

sumirprimus wrote:dobre suhovine u sarajvu vise nema!
Ima ima, samo vi ne znate da proberete... :mrgreen:
konektovan

#78 Re: Suhovina

Post by konektovan »

Malo je off :mrgreen: ali sudzuka samo od bajre i to vlašićka. :thumbup:
dječak sa šibicama

#79 Re: Suhovina

Post by dječak sa šibicama »

Visocani jedno meso prodaju na tezgi (zadnji kvalitet), drugo ispod tezge (za "odabrane" kupce, malo kvalitetnije) a maksuziju cuvaju samo za sebe.

Nedavno sam kod jednog u Mostrama jeo tu maksuziju, takvo meso nema nigdje kupiti, to oni ne prodaju. Sarajlijicama prodaju uglavnom smece.
beni-bu-man

#80 Re: Suhovina

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:Malo je off :mrgreen: ali sudzuka samo od bajre i to vlašićka. :thumbup:
Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....

Malo off... Uzeo sam onaj jaffa krem i zajebo se sto sam malo uzeo otac ga jebo jes dobar :mrgreen:
biggrin

#81 Re: Suhovina

Post by biggrin »

vlašićka bajra je ok. dobar je i njihov bosanski sudžuk. kontinuirano vrlo pristojan kvalitet
konektovan

#82 Re: Suhovina

Post by konektovan »

beni-bu-man wrote:
konektovan wrote:Malo je off :mrgreen: ali sudzuka samo od bajre i to vlašićka. :thumbup:
Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....

Malo off... Uzeo sam onaj jaffa krem i zajebo se sto sam malo uzeo otac ga jebo jes dobar :mrgreen:
Vlašićka je super, ali i ostale iz njihove ponude nisu loše.

A sto se tice jaffe, to je ko droga. :mrgreen:
mali Ninja

#83 Re: Suhovina

Post by mali Ninja »

dječak sa šibicama wrote:Visocani jedno meso prodaju na tezgi (zadnji kvalitet), drugo ispod tezge (za "odabrane" kupce, malo kvalitetnije) a maksuziju cuvaju samo za sebe.

Nedavno sam kod jednog u Mostrama jeo tu maksuziju, takvo meso nema nigdje kupiti, to oni ne prodaju. Sarajlijicama prodaju uglavnom smece.
Ma prodat ce mi sipak ako mi se ne svidja, nikad nisam kupio suhovinu kod nepoznatog prodavca a da nisam probao, odrezi prika da vidim kakvo je, ne valja, daj odrezi od ovog komada, nista hvala, nije za mene...
sumirprimus

#84 Re: Suhovina

Post by sumirprimus »

konektovan wrote:
sumirprimus wrote:dobre suhovine u sarajvu vise nema!
Ima ima, samo vi ne znate da proberete... :mrgreen:
druze moze biti, razlika u misljenju. ono sto ja trazim toga vise nema.
zadovoljavam se i trenutnom ponudom.
addy_sa

#85 Re: Suhovina

Post by addy_sa »

a Tržnica?
Babić?
wewa

#86 Re: Suhovina

Post by wewa »

addy_sa wrote:a Tržnica?
Babić?
Babic, ako je to Babic :)
ja kupujem na prvom stolu s mesom u sredini desno, kad se udje iz Ferhadije
jedini imaju meso s bijelim lukom
JThomas

#87 Re: Suhovina

Post by JThomas »

jako je teško kupiti da valja. svi povremeno varaju. nema nikakve konstante ako nemaš lično štelu i vezu. isto vrijedi i za teletinu za peći ili kuhati.

hej, štela i veza ti treba da jebeno meso kupiš da valja...to je naš tzv. merhametluk.
tempuser

#88 Re: Suhovina

Post by tempuser »

JThomas wrote:jako je teško kupiti da valja. svi povremeno varaju. nema nikakve konstante ako nemaš lično štelu i vezu. isto vrijedi i za teletinu za peći ili kuhati.

hej, štela i veza ti treba da jebeno meso kupiš da valja...to je naš tzv. merhametluk.
Za svjeze meso ti je vazda trebala veza... Nema tele 4 buta da svakoga isto zapadne!
dječak sa šibicama

#89 Re: Suhovina

Ne kupujem u Markalama ali tetka mi prica, ona je tamo redovan kupac, ima svog mesara koji trenutno ne radi, prvi desno kad se udje iz Ferhadije, i on joj daje kvalitetno meso. Cim njega nema, slabije meso dobije, ili je malo masnije fasirano, iako ona izabere komad koji zeli. Ostave u masini malo onog masnijeg, ne mozes ni primjetiti.

Isto kaze za Babica, stalni kupci dobiju meso "ispod pulta", ostali ono sa pulta. Cim ne dodjes mjesec dva, i ti dobijes a pulta, kao kazne te jer nisi redovan :D

Pijacarska politika, mene to ne cudi, posebno visocani, oni sami kazu da su zavrsili "visocku skolu". To podrazumjeva muljanje i petljanje, prije svega u trgovini, i oni se ponose tim. Radio sam sa njima i uvjerio se.
beni-bu-man

#90 Re: Suhovina

Post by beni-bu-man »

dječak sa šibicama wrote:Ne kupujem u Markalama ali tetka mi prica, ona je tamo redovan kupac, ima svog mesara koji trenutno ne radi, prvi desno kad se udje iz Ferhadije, i on joj daje kvalitetno meso. Cim njega nema, slabije meso dobije, ili je malo masnije fasirano, iako ona izabere komad koji zeli. Ostave u masini malo onog masnijeg, ne mozes ni primjetiti.

Isto kaze za Babica, stalni kupci dobiju meso "ispod pulta", ostali ono sa pulta. Cim ne dodjes mjesec dva, i ti dobijes a pulta, kao kazne te jer nisi redovan :D

Pijacarska politika, mene to ne cudi, posebno visocani, oni sami kazu da su zavrsili "visocku skolu". To podrazumjeva muljanje i petljanje, prije svega u trgovini, i oni se ponose tim. Radio sam sa njima i uvjerio se.
Pa dobro je poznato da su Visocani jedini ljudi koji su uspjeli zajebat Jevreje :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#91 Re: Suhovina

Post by bitanga_sa_otesa »

beni-bu-man wrote: uspjeli zajebat Jevreje :mrgreen:
a foĆake?
beni-bu-man

#92 Re: Suhovina

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
beni-bu-man wrote: uspjeli zajebat Jevreje :mrgreen:
a foĆake?
eh sad ne znam ko je jaja prodavo na gramazu a ne na komad :?
dječak sa šibicama

#93 Re: Suhovina

Focaci su izmislili visocane u tajnim laboratorijima u Ustikolini, jedne davne godine.
Bodkin

#94 Re: Suhovina

Post by Bodkin »

Bakir1 wrote:To je vas problem generalno, suho meso koje se proizvodi industrijski...
Nema suhog mesa do lokalnog mesara koji frisko kolje i susi.
Smrznuto meso iz drugog svjetskog rata ne moze biti kako treba pa ni u suhom mesu...
Ovo je teska glupost koja se nekako uspjela uvuci medju raju :D
Bakir1

#95 Re: Suhovina

Post by Bakir1 »

Spreman si se kladiti na temu te gluposti?
JThomas

#96 Re: Suhovina

Post by JThomas »

ama nema mesa. nema krava dovoljno. da je sve domaće bilo bi dvjesto maraka. uvozi se iz bijelog svijeta, što je normalno, ali da se ne gura pod domaće...
riko-ga

#97 Re: Suhovina

Post by riko-ga »

Bodkin wrote:
Bakir1 wrote:To je vas problem generalno, suho meso koje se proizvodi industrijski...
Nema suhog mesa do lokalnog mesara koji frisko kolje i susi.
Smrznuto meso iz drugog svjetskog rata ne moze biti kako treba pa ni u suhom mesu...
Ovo je teska glupost koja se nekako uspjela uvuci medju raju :D
Ne znam jel ovo ironija u tvom postu ili ne al sam jedno siguran.Domace i cisto proizvedeno bez farmi i bez hemije je nesto sto treba samo probati.Imam srecu da kupim ponekad meso od teleta staroga 3-4 mjeseca odrhanjenog na kravljem mlijeku.Stim da je ta ista krava pasla na livadi i jela sijeno.To meso se ne moze porediti ni sa jednim kupljenim u mesari a da ne govorimo o onim iz poneki trzni centara po akciji od 5-6 KM za kilogram teletine.Posto je sve globalizovano tako nam je selo na zalost ostalo gotovo pusto a samim tim i mi kao stanovnici gradova ostali smo bez kvalitetne domace hrane.
SHTEVELEC

#98 Re: Suhovina

Post by SHTEVELEC »

beni-bu-man wrote:

Dje nadje tu jafu? Mjesecima trazim, nema gdje nisam bio
Idemedosumom

#99 Re: Suhovina

Post by Idemedosumom »

wewa wrote:ovo
Image
je industrijski suseno meso, uz pomoc hemikalija
vide se razlicite boje dokle je koji proces dosao

ovo
Image
je slabije suseno meso, nema naglog prelaza
Jako zanimljivo, hvala na informaciji :thumbup:
Bodkin

#100 Re: Suhovina

Post by Bodkin »

Bakir1 wrote:Spreman si se kladiti na temu te gluposti?
Jesam naravno
Post Reply