normala, ja ne pamtim kad sam ovdje kod nas uzeo suhovinesumirprimus wrote:zato se opusti uzmi sebi komadinu kad ti prahne i uzivaj
Suhovina
- beni-bu-man
#76 Re: Suhovina
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#77 Re: Suhovina
Ima ima, samo vi ne znate da proberete...sumirprimus wrote:dobre suhovine u sarajvu vise nema!
- konektovan
#78 Re: Suhovina
Malo je off
ali sudzuka samo od bajre i to vlašićka. 
- dječak sa šibicama
#79 Re: Suhovina
Visocani jedno meso prodaju na tezgi (zadnji kvalitet), drugo ispod tezge (za "odabrane" kupce, malo kvalitetnije) a maksuziju cuvaju samo za sebe.
Nedavno sam kod jednog u Mostrama jeo tu maksuziju, takvo meso nema nigdje kupiti, to oni ne prodaju. Sarajlijicama prodaju uglavnom smece.
Nedavno sam kod jednog u Mostrama jeo tu maksuziju, takvo meso nema nigdje kupiti, to oni ne prodaju. Sarajlijicama prodaju uglavnom smece.
- beni-bu-man
#80 Re: Suhovina
Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....konektovan wrote:Malo je offali sudzuka samo od bajre i to vlašićka.
Malo off... Uzeo sam onaj jaffa krem i zajebo se sto sam malo uzeo otac ga jebo jes dobar
- biggrin
#81 Re: Suhovina
vlašićka bajra je ok. dobar je i njihov bosanski sudžuk. kontinuirano vrlo pristojan kvalitet
- konektovan
#82 Re: Suhovina
Vlašićka je super, ali i ostale iz njihove ponude nisu loše.beni-bu-man wrote:Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....konektovan wrote:Malo je offali sudzuka samo od bajre i to vlašićka.
Malo off... Uzeo sam onaj jaffa krem i zajebo se sto sam malo uzeo otac ga jebo jes dobar
A sto se tice jaffe, to je ko droga.
- mali Ninja
#83 Re: Suhovina
Ma prodat ce mi sipak ako mi se ne svidja, nikad nisam kupio suhovinu kod nepoznatog prodavca a da nisam probao, odrezi prika da vidim kakvo je, ne valja, daj odrezi od ovog komada, nista hvala, nije za mene...dječak sa šibicama wrote:Visocani jedno meso prodaju na tezgi (zadnji kvalitet), drugo ispod tezge (za "odabrane" kupce, malo kvalitetnije) a maksuziju cuvaju samo za sebe.
-
sumirprimus
#84 Re: Suhovina
druze moze biti, razlika u misljenju. ono sto ja trazim toga vise nema.konektovan wrote:Ima ima, samo vi ne znate da proberete...sumirprimus wrote:dobre suhovine u sarajvu vise nema!
zadovoljavam se i trenutnom ponudom.
- wewa
#86 Re: Suhovina
Babic, ako je to Babicaddy_sa wrote:a Tržnica?
Babić?
ja kupujem na prvom stolu s mesom u sredini desno, kad se udje iz Ferhadije
jedini imaju meso s bijelim lukom
- JThomas
#87 Re: Suhovina
jako je teško kupiti da valja. svi povremeno varaju. nema nikakve konstante ako nemaš lično štelu i vezu. isto vrijedi i za teletinu za peći ili kuhati.
hej, štela i veza ti treba da jebeno meso kupiš da valja...to je naš tzv. merhametluk.
hej, štela i veza ti treba da jebeno meso kupiš da valja...to je naš tzv. merhametluk.
-
tempuser
#88 Re: Suhovina
Za svjeze meso ti je vazda trebala veza... Nema tele 4 buta da svakoga isto zapadne!JThomas wrote:jako je teško kupiti da valja. svi povremeno varaju. nema nikakve konstante ako nemaš lično štelu i vezu. isto vrijedi i za teletinu za peći ili kuhati.
- dječak sa šibicama
#89 Re: Suhovina
Ne kupujem u Markalama ali tetka mi prica, ona je tamo redovan kupac, ima svog mesara koji trenutno ne radi, prvi desno kad se udje iz Ferhadije, i on joj daje kvalitetno meso. Cim njega nema, slabije meso dobije, ili je malo masnije fasirano, iako ona izabere komad koji zeli. Ostave u masini malo onog masnijeg, ne mozes ni primjetiti.
Isto kaze za Babica, stalni kupci dobiju meso "ispod pulta", ostali ono sa pulta. Cim ne dodjes mjesec dva, i ti dobijes a pulta, kao kazne te jer nisi redovan
Pijacarska politika, mene to ne cudi, posebno visocani, oni sami kazu da su zavrsili "visocku skolu". To podrazumjeva muljanje i petljanje, prije svega u trgovini, i oni se ponose tim. Radio sam sa njima i uvjerio se.
Isto kaze za Babica, stalni kupci dobiju meso "ispod pulta", ostali ono sa pulta. Cim ne dodjes mjesec dva, i ti dobijes a pulta, kao kazne te jer nisi redovan
Pijacarska politika, mene to ne cudi, posebno visocani, oni sami kazu da su zavrsili "visocku skolu". To podrazumjeva muljanje i petljanje, prije svega u trgovini, i oni se ponose tim. Radio sam sa njima i uvjerio se.
- beni-bu-man
#90 Re: Suhovina
Pa dobro je poznato da su Visocani jedini ljudi koji su uspjeli zajebat Jevrejedječak sa šibicama wrote:Ne kupujem u Markalama ali tetka mi prica, ona je tamo redovan kupac, ima svog mesara koji trenutno ne radi, prvi desno kad se udje iz Ferhadije, i on joj daje kvalitetno meso. Cim njega nema, slabije meso dobije, ili je malo masnije fasirano, iako ona izabere komad koji zeli. Ostave u masini malo onog masnijeg, ne mozes ni primjetiti.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#91 Re: Suhovina
a foĆake?beni-bu-man wrote: uspjeli zajebat Jevreje
- beni-bu-man
#92 Re: Suhovina
eh sad ne znam ko je jaja prodavo na gramazu a ne na komadbitanga_sa_otesa wrote:a foĆake?beni-bu-man wrote: uspjeli zajebat Jevreje
- dječak sa šibicama
#93 Re: Suhovina
Focaci su izmislili visocane u tajnim laboratorijima u Ustikolini, jedne davne godine.
-
Bodkin
#94 Re: Suhovina
Ovo je teska glupost koja se nekako uspjela uvuci medju rajuBakir1 wrote:To je vas problem generalno, suho meso koje se proizvodi industrijski...
Nema suhog mesa do lokalnog mesara koji frisko kolje i susi.
Smrznuto meso iz drugog svjetskog rata ne moze biti kako treba pa ni u suhom mesu...
- Bakir1
#95 Re: Suhovina
Spreman si se kladiti na temu te gluposti?
- JThomas
#96 Re: Suhovina
ama nema mesa. nema krava dovoljno. da je sve domaće bilo bi dvjesto maraka. uvozi se iz bijelog svijeta, što je normalno, ali da se ne gura pod domaće...
-
riko-ga
#97 Re: Suhovina
Ne znam jel ovo ironija u tvom postu ili ne al sam jedno siguran.Domace i cisto proizvedeno bez farmi i bez hemije je nesto sto treba samo probati.Imam srecu da kupim ponekad meso od teleta staroga 3-4 mjeseca odrhanjenog na kravljem mlijeku.Stim da je ta ista krava pasla na livadi i jela sijeno.To meso se ne moze porediti ni sa jednim kupljenim u mesari a da ne govorimo o onim iz poneki trzni centara po akciji od 5-6 KM za kilogram teletine.Posto je sve globalizovano tako nam je selo na zalost ostalo gotovo pusto a samim tim i mi kao stanovnici gradova ostali smo bez kvalitetne domace hrane.Bodkin wrote:Ovo je teska glupost koja se nekako uspjela uvuci medju rajuBakir1 wrote:To je vas problem generalno, suho meso koje se proizvodi industrijski...
Nema suhog mesa do lokalnog mesara koji frisko kolje i susi.
Smrznuto meso iz drugog svjetskog rata ne moze biti kako treba pa ni u suhom mesu...
-
SHTEVELEC
#98 Re: Suhovina
Dje nadje tu jafu? Mjesecima trazim, nema gdje nisam biobeni-bu-man wrote:Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....konektovan wrote:Malo je offali sudzuka samo od bajre i to vlašićka.
- Idemedosumom
#99 Re: Suhovina
Jako zanimljivo, hvala na informacijiwewa wrote:ovo
je industrijski suseno meso, uz pomoc hemikalija
vide se razlicite boje dokle je koji proces dosao
ovo
je slabije suseno meso, nema naglog prelaza
-
Bodkin
#100 Re: Suhovina
Jesam naravnoBakir1 wrote:Spreman si se kladiti na temu te gluposti?