Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"holowey"
na pravcima nekad nasloni glavu na volan, ali cim krivina naidje, poremetim je...nije bernardinac da moze da pomjeri volan...u gradu nekad smeta kod manevrisanja, recimo prilikom parkiranja ali nista strasno...jbg, ne zovem je KER, to je ljubimac...ne shvata to ko nema ljubimca...
ma razumijem te 100%
najbitnije je da je ljubimac okruzen ljubavlju i paznjiom u svakom trenutku...
Juče pored Alte izvela gospođa cuku koji se posra posred one fine trave ispred ulaza. I onda neko kaže, ne volite cuke, šta vam smetaju oni i njihovi vlasnici.
Pa "gospodo", vlasnici pasa, sami ste krivi. Hebale vas vaše džukele. Još mi samo trebaju u gondolama da se vozaju, malo zapišaju, možda se i pokenjaju, al svakako dlakurine ostave i sve živo usmrde.
Ako puste.male cuke trebaju I velike tako da je meni ovo ok da ne daju bez kutije, mada me cudi da.nemaju svoje kutije pa brate posebno naplati I eto rjesenja
shape of despair wrote:Juče pored Alte izvela gospođa cuku koji se posra posred one fine trave ispred ulaza. I onda neko kaže, ne volite cuke, šta vam smetaju oni i njihovi vlasnici.
Pa "gospodo", vlasnici pasa, sami ste krivi. Hebale vas vaše džukele. Još mi samo trebaju u gondolama da se vozaju, malo zapišaju, možda se i pokenjaju, al svakako dlakurine ostave i sve živo usmrde.
kako rekoh na proethodnoj stranici
s obzirom kakve relacije gaje sa pašćadima
čudim se da fiziološke potrebe ne obavljaju u kući svojih vlasnika
odnosno u tom slučaju ne vidim zašto ih ne puštaju u halu
shape of despair wrote:Juče pored Alte izvela gospođa cuku koji se posra posred one fine trave ispred ulaza. I onda neko kaže, ne volite cuke, šta vam smetaju oni i njihovi vlasnici.
Pun je grad pasa bez vlasnika. Za njih se treba pobrinuti jer su oni ti koji najvise prljaju grad. Nisu problem vlasnicki psi.
keran wrote:Odoh na zicaru s psom, mala rasa.
Izleti onaj security k'o munja... Kaze trebate imati onu kutiju za prevoz. Kazem mu otkad to, nikad i niko u silnim promocijama i tv gostovanjima nije rekao da treba kavez za prevoz, nego na sav glas MOGU I PSI.
Pitam ga mogu li ga ponijeti u narucju, kaze NE! Pocenm tersat, kaze on imate na sajtu pise... a evo i OVDJE NA ZIDU PISE
Odem na sajt, kad ono naravno malim slovima pise... prema IATA standardu...? Kakva IATA to je za avione i prevoze?! Trazio po internetu i nigdje se ne spominje zicara... jel ovo "mogu psi radi svijeta" ali u sutstini nemoj psa sviju ti...
Ukratko trebao bi ovo vucarat sa sobom i jos platiti kartu.... samo se pitam kome jos treba da ga "navrnem":
hvala Bogu malo reda i kod nas.
koliko vidim zastitar ti je kulturno objasnio da psi ne mogu ici bez kutije, pa zamisli na sta bi to lici kada bi (veliki) psi ulazili u zicaru, prljali i prepadali ostale putnike. fino kutija i izvoli
zDR_avkomamic wrote:
koliko vidim zastitar ti je kulturno objasnio da psi ne mogu ici bez kutije, pa zamisli na sta bi to lici kada bi (veliki) psi ulazili u zicaru, prljali i prepadali ostale putnike. fino kutija i izvoli
Pa covjek nije ni rekao da je to problem.
Problem je sto ovi na zicari nemaju te kutije. Dakle, sad bi svako sa psom trebao sa sobom da nosa kavez, kutiju.
Dodje turista sa psom iz sta ja znam Češke, ti mu kažeš eee paša š'o nisi ponio kafez sa sobom. Ne m're. Umjesto da mu kazes ok gospodine, morate iznajmiti ovu kutiju to vam kosta 5 KM i u nju mozete staviti vaseg ljubimca. Hvala i prijatno.
zDR_avkomamic wrote:
Pa covjek nije ni rekao da je to problem.
Problem je sto ovi na zicari nemaju te kutije. Dakle, sad bi svako sa psom trebao sa sobom da nosa kavez, kutiju.
Dodje turista sa psom iz sta ja znam Češke, ti mu kažeš eee paša š'o nisi ponio kafez sa sobom. Ne m're. Umjesto da mu kazes ok gospodine, morate iznajmiti ovu kutiju to vam kosta 5 KM i u nju mozete staviti vaseg ljubimca. Hvala i prijatno.
Naravno da ces nositi ti kutiju
Znaci ja odoh u restoran u kupacem a oni moraju nabaviti odijelo da bih jeo u njemu jer ne mogu u kupacem uci
Valjda vlasnik zna da na neka mjesta ljubimcima je zabrana ili uz neke dodatke moze ljubimac kao u ovom slucaju kavez
Jel u avionu oni obezbjedjuju kaveze za pse ili vlasnik kupuje isti? (r)
sheilak wrote:
Znaci ja odoh u restoran u kupacem a oni moraju nabaviti odijelo da bih jeo u njemu jer ne mogu u kupacem uci
Valjda vlasnik zna da na neka mjesta ljubimcima je zabrana ili uz neke dodatke moze ljubimac kao u ovom slucaju kavez
Vidi boli me ba neka stvar za djukele.
Samo kazem, da mogu napraviti dodatni izvor zarade. A ne odbijati ljude, i to je to.
Da to kao dodatni izvor zarade mogu iskoristiti je jasno i slazem se.
Ali da dzukac bez te kutije ne smije u kabinu apsolutno podrzavam. I sad ne kontam ovog lika pokretaca...htio je sa dzukelom u kabinu i gdje bi onda gore? da ga pusti malo po sumi da zapisava i kaki? Takve odmah treba pitati imas li kesicu da pokupis go*na? Ako nemas razligu, ako imas mozes uci.
fidoremilienko wrote:da ga pusti malo po sumi da zapisava i kaki? Takve odmah treba pitati imas li kesicu da pokupis go*na? Ako nemas razligu, ako imas mozes uci.
a gdje ti i slicni tebi u sumi zapisavate i kakite?
fidoremilienko wrote:da ga pusti malo po sumi da zapisava i kaki? Takve odmah treba pitati imas li kesicu da pokupis go*na? Ako nemas razligu, ako imas mozes uci.
a gdje ti i slicni tebi u sumi zapisavate i kakite?
Ako te zivo zanima ja se prvo pokakim kuci i ispisam kad negje hocu.
A ako mi prigusti onda ne kakim po sumi ili parku. Doba neandertalaca je proslo ili ti niko nije javio. Zato postoje toliki trzni centri, kafici, kafane gdje odes i razrahatis se lijepo.
fidoremilienko wrote: Zato postoje toliki trzni centri, kafici, kafane gdje odes i razrahatis se lijepo.
na trebevicu ,na vidikovcu?? trzni centri ,kafici
doba neandertalaca je trenutno najvece ,takvih je po sarajevu 90% sto zapisavaju sve prolaze u urbanoj sredini,a ne po sumi...ne kupaju se ,smrde na znoj,gdje god udjes,banka,pasosko,registracija auta,licne,tramvaj...sve bazdi na nekupanje...
fidoremilienko wrote:A sta bi ti, na svakom cosku halu pa kad ti se cefne da zaseres i odes?
Jah, ljudi svi smrde a dzukci mirisu.
ne bi,ja ne pisam i ne serem po sumi,vec kod kuce,isto tako i moji ''dzukci'',mirisu sigurno,jer ih kupam svako 15 dana i vodim brigu o njima.ne znam gdje ti zivis i gdje se kreces,ako ne osjecas taj smrad onda si isti taj...ja svugdje osjetim...udjes u neku ustanovu ,zapljusne te smrad znoja i nekupanja...
sheilak wrote:
Vidi boli me ba neka stvar za djukele.
Samo kazem, da mogu napraviti dodatni izvor zarade. A ne odbijati ljude, i to je to.
Kao dodatni vid zarade ok al pitanje je koliko bi se to isplatilo i koliko ljudi krece sa ljubimcima gore
Zamisli kupi se kaveza u 3 velicine recimo a oni su recimo 100 maraka
To je 300 a koliko vi njih iznajmilo kavez za 5 maraka?
Pa kod nas raja ne zeli dati za parking a kamoli za kavez (r)
fidoremilienko wrote:A sta bi ti, na svakom cosku halu pa kad ti se cefne da zaseres i odes?
Jah, ljudi svi smrde a dzukci mirisu.
ne bi,ja ne pisam i ne serem po sumi,vec kod kuce,isto tako i moji ''dzukci'',mirisu sigurno,jer ih kupam svako 15 dana i vodim brigu o njima.ne znam gdje ti zivis i gdje se kreces,ako ne osjecas taj smrad onda si isti taj...ja svugdje osjetim...udjes u neku ustanovu ,zapljusne te smrad znoja i nekupanja...
jebi ga, ja još nisam ušao u kuću/stan nekog od vlasnika pasa da isti nije "smrdio" tj. osjetio se na pse (ne mogu to nazvati smradom ali je definitvno "vonj psa") - na žalost pas uvijek ima taj neki miris na koji se ja ne mogu navići... ovdje ne govorim o lutalicama i "nekupanim" vlasničkim psima koji smrde
a to što se ljudi boje vode i sapuna je duga tema - najgore smradove sam osjetio u metrou u Parizu