Zicara i psi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

haubica_i_to_teshka

#76 Re: Zicara i psi

Post by haubica_i_to_teshka »

"holowey"
na pravcima nekad nasloni glavu na volan, ali cim krivina naidje, poremetim je...nije bernardinac da moze da pomjeri volan...u gradu nekad smeta kod manevrisanja, recimo prilikom parkiranja ali nista strasno...jbg, ne zovem je KER, to je ljubimac...ne shvata to ko nema ljubimca...
ma razumijem te 100%
najbitnije je da je ljubimac okruzen ljubavlju i paznjiom u svakom trenutku...

mnogi ne shvataju shta znaci ljubav :(
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#77 Re: Zicara i psi

Post by konektovan »

Znaci da bi razumjeli šta znaci ljubav, moras imati vašku?!
E fakat, jadne li logike i teorije.. :-)
haubica_i_to_teshka

#78 Re: Zicara i psi

Post by haubica_i_to_teshka »

konektovan wrote:Znaci da bi razumjeli šta znaci ljubav, moras imati vašku?!
E fakat, jadne li logike i teorije.. :-)
ko ti je kriv kad nemash tu "konekciju" :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#79 Re: Zicara i psi

Post by konektovan »

Valjate gluposti fakat.....
sheilak

#80 Re: Zicara i psi

Post by sheilak »

Jbt koja logika neka zicara nabavi kaveze za mog ljubimca (r) :-)
mali Ninja

#81 Re: Zicara i psi

Post by mali Ninja »

mozda je skaka ostavio prostora za raju koja razmislja, kupi 5 kaveza i rentaj na ulazu :D

eto jedno od 100k radnih mjesta...
shape of despair

#82 Re: Zicara i psi

Post by shape of despair »

Juče pored Alte izvela gospođa cuku koji se posra posred one fine trave ispred ulaza. I onda neko kaže, ne volite cuke, šta vam smetaju oni i njihovi vlasnici.
Pa "gospodo", vlasnici pasa, sami ste krivi. Hebale vas vaše džukele. Još mi samo trebaju u gondolama da se vozaju, malo zapišaju, možda se i pokenjaju, al svakako dlakurine ostave i sve živo usmrde.
Reisova

#83 Re: Zicara i psi

Post by Reisova »

Ako puste.male cuke trebaju I velike tako da je meni ovo ok da ne daju bez kutije, mada me cudi da.nemaju svoje kutije pa brate posebno naplati I eto rjesenja
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#84 Re: Zicara i psi

Post by bitanga_sa_otesa »

sreca je pa su ljudi cistunci,oni ne smrde,niti prljaju grad,ni izletista ...ma nista :lol:
cistije su moje ''dzukele'' od 90% vas sto serete ovdje.
DZONPI

#85 Re: Zicara i psi

Post by DZONPI »

Ma nisu nikad imali cuku ili macku u zivotu pa kontaju ono sto vide na ulici to je to.
vješalica

#86 Re: Zicara i psi

Post by vješalica »

shape of despair wrote:Juče pored Alte izvela gospođa cuku koji se posra posred one fine trave ispred ulaza. I onda neko kaže, ne volite cuke, šta vam smetaju oni i njihovi vlasnici.
Pa "gospodo", vlasnici pasa, sami ste krivi. Hebale vas vaše džukele. Još mi samo trebaju u gondolama da se vozaju, malo zapišaju, možda se i pokenjaju, al svakako dlakurine ostave i sve živo usmrde.
kako rekoh na proethodnoj stranici
s obzirom kakve relacije gaje sa pašćadima
čudim se da fiziološke potrebe ne obavljaju u kući svojih vlasnika
odnosno u tom slučaju ne vidim zašto ih ne puštaju u halu
Xavier1

#87 Re: Zicara i psi

Post by Xavier1 »

shape of despair wrote:Juče pored Alte izvela gospođa cuku koji se posra posred one fine trave ispred ulaza. I onda neko kaže, ne volite cuke, šta vam smetaju oni i njihovi vlasnici.
Pun je grad pasa bez vlasnika. Za njih se treba pobrinuti jer su oni ti koji najvise prljaju grad. Nisu problem vlasnicki psi.
zDR_avkomamic

#88 Re: Zicara i psi

Post by zDR_avkomamic »

keran wrote:Odoh na zicaru s psom, mala rasa.
Izleti onaj security k'o munja... Kaze trebate imati onu kutiju za prevoz. Kazem mu otkad to, nikad i niko u silnim promocijama i tv gostovanjima nije rekao da treba kavez za prevoz, nego na sav glas MOGU I PSI.
Pitam ga mogu li ga ponijeti u narucju, kaze NE! Pocenm tersat, kaze on imate na sajtu pise... a evo i OVDJE NA ZIDU PISE

Odem na sajt, kad ono naravno malim slovima pise... prema IATA standardu...? Kakva IATA to je za avione i prevoze?! Trazio po internetu i nigdje se ne spominje zicara... jel ovo "mogu psi radi svijeta" ali u sutstini nemoj psa sviju ti...

Ukratko trebao bi ovo vucarat sa sobom i jos platiti kartu.... samo se pitam kome jos treba da ga "navrnem":
Image

hvala Bogu malo reda i kod nas.
koliko vidim zastitar ti je kulturno objasnio da psi ne mogu ici bez kutije, pa zamisli na sta bi to lici kada bi (veliki) psi ulazili u zicaru, prljali i prepadali ostale putnike. fino kutija i izvoli
Thorgerson

#89 Re: Zicara i psi

Post by Thorgerson »

zDR_avkomamic wrote: hvala Bogu malo reda i kod nas.
koliko vidim zastitar ti je kulturno objasnio da psi ne mogu ici bez kutije, pa zamisli na sta bi to lici kada bi (veliki) psi ulazili u zicaru, prljali i prepadali ostale putnike. fino kutija i izvoli
Pa covjek nije ni rekao da je to problem.

Problem je sto ovi na zicari nemaju te kutije. Dakle, sad bi svako sa psom trebao sa sobom da nosa kavez, kutiju. :-)

Dodje turista sa psom iz sta ja znam Češke, ti mu kažeš eee paša š'o nisi ponio kafez sa sobom. Ne m're. Umjesto da mu kazes ok gospodine, morate iznajmiti ovu kutiju to vam kosta 5 KM i u nju mozete staviti vaseg ljubimca. Hvala i prijatno.
sheilak

#90 Re: Zicara i psi

Post by sheilak »

Thorgerson wrote:
zDR_avkomamic wrote: hvala Bogu malo reda i kod nas.
Pa covjek nije ni rekao da je to problem.

Problem je sto ovi na zicari nemaju te kutije. Dakle, sad bi svako sa psom trebao sa sobom da nosa kavez, kutiju. :-)

Dodje turista sa psom iz sta ja znam Češke, ti mu kažeš eee paša š'o nisi ponio kafez sa sobom. Ne m're. Umjesto da mu kazes ok gospodine, morate iznajmiti ovu kutiju to vam kosta 5 KM i u nju mozete staviti vaseg ljubimca. Hvala i prijatno.
Naravno da ces nositi ti kutiju
Znaci ja odoh u restoran u kupacem a oni moraju nabaviti odijelo da bih jeo u njemu jer ne mogu u kupacem uci
Valjda vlasnik zna da na neka mjesta ljubimcima je zabrana ili uz neke dodatke moze ljubimac kao u ovom slucaju kavez
Jel u avionu oni obezbjedjuju kaveze za pse ili vlasnik kupuje isti? (r)
Thorgerson

#91 Re: Zicara i psi

Post by Thorgerson »

sheilak wrote: Naravno da ces nositi ti kutiju
Znaci ja odoh u restoran u kupacem a oni moraju nabaviti odijelo da bih jeo u njemu jer ne mogu u kupacem uci
Valjda vlasnik zna da na neka mjesta ljubimcima je zabrana ili uz neke dodatke moze ljubimac kao u ovom slucaju kavez
Vidi boli me ba neka stvar za djukele.

Samo kazem, da mogu napraviti dodatni izvor zarade. A ne odbijati ljude, i to je to.
fidoremilienko

#92 Re: Zicara i psi

Post by fidoremilienko »

Da to kao dodatni izvor zarade mogu iskoristiti je jasno i slazem se.

Ali da dzukac bez te kutije ne smije u kabinu apsolutno podrzavam. I sad ne kontam ovog lika pokretaca...htio je sa dzukelom u kabinu i gdje bi onda gore? da ga pusti malo po sumi da zapisava i kaki? Takve odmah treba pitati imas li kesicu da pokupis go*na? Ako nemas razligu, ako imas mozes uci.
bitanga_sa_otesa

#93 Re: Zicara i psi

fidoremilienko wrote:da ga pusti malo po sumi da zapisava i kaki? Takve odmah treba pitati imas li kesicu da pokupis go*na? Ako nemas razligu, ako imas mozes uci.
a gdje ti i slicni tebi u sumi zapisavate i kakite?
fidoremilienko

#94 Re: Zicara i psi

Post by fidoremilienko »

bitanga_sa_otesa wrote:
fidoremilienko wrote:da ga pusti malo po sumi da zapisava i kaki? Takve odmah treba pitati imas li kesicu da pokupis go*na? Ako nemas razligu, ako imas mozes uci.
a gdje ti i slicni tebi u sumi zapisavate i kakite?
Ako te zivo zanima ja se prvo pokakim kuci i ispisam kad negje hocu.

A ako mi prigusti onda ne kakim po sumi ili parku. Doba neandertalaca je proslo ili ti niko nije javio. Zato postoje toliki trzni centri, kafici, kafane gdje odes i razrahatis se lijepo.
bitanga_sa_otesa

#95 Re: Zicara i psi

fidoremilienko wrote: Zato postoje toliki trzni centri, kafici, kafane gdje odes i razrahatis se lijepo.
na trebevicu ,na vidikovcu?? trzni centri ,kafici :lol: :lol: :lol: :lol:
doba neandertalaca je trenutno najvece ,takvih je po sarajevu 90% sto zapisavaju sve prolaze u urbanoj sredini,a ne po sumi...ne kupaju se ,smrde na znoj,gdje god udjes,banka,pasosko,registracija auta,licne,tramvaj...sve bazdi na nekupanje... :run:
fidoremilienko

#96 Re: Zicara i psi

Post by fidoremilienko »

A sta bi ti, na svakom cosku halu pa kad ti se cefne da zaseres i odes?

Jah, ljudi svi smrde a dzukci mirisu. 8-) :)
bitanga_sa_otesa

#97 Re: Zicara i psi

fidoremilienko wrote:A sta bi ti, na svakom cosku halu pa kad ti se cefne da zaseres i odes?

ne bi,ja ne pisam i ne serem po sumi,vec kod kuce,isto tako i moji ''dzukci'',mirisu sigurno,jer ih kupam svako 15 dana i vodim brigu o njima.ne znam gdje ti zivis i gdje se kreces,ako ne osjecas taj smrad onda si isti taj...ja svugdje osjetim...udjes u neku ustanovu ,zapljusne te smrad znoja i nekupanja...
sheilak

#98 Re: Zicara i psi

Post by sheilak »

Thorgerson wrote:
sheilak wrote: Naravno da ces nositi ti kutiju
Vidi boli me ba neka stvar za djukele.

Samo kazem, da mogu napraviti dodatni izvor zarade. A ne odbijati ljude, i to je to.
Kao dodatni vid zarade ok al pitanje je koliko bi se to isplatilo i koliko ljudi krece sa ljubimcima gore
Zamisli kupi se kaveza u 3 velicine recimo a oni su recimo 100 maraka
To je 300 a koliko vi njih iznajmilo kavez za 5 maraka?
Pa kod nas raja ne zeli dati za parking a kamoli za kavez (r)
VladaFBiH

#99 Re: Zicara i psi

Post by VladaFBiH »

bitanga_sa_otesa wrote:
fidoremilienko wrote:A sta bi ti, na svakom cosku halu pa kad ti se cefne da zaseres i odes?

ne bi,ja ne pisam i ne serem po sumi,vec kod kuce,isto tako i moji ''dzukci'',mirisu sigurno,jer ih kupam svako 15 dana i vodim brigu o njima.ne znam gdje ti zivis i gdje se kreces,ako ne osjecas taj smrad onda si isti taj...ja svugdje osjetim...udjes u neku ustanovu ,zapljusne te smrad znoja i nekupanja...
jebi ga, ja još nisam ušao u kuću/stan nekog od vlasnika pasa da isti nije "smrdio" tj. osjetio se na pse (ne mogu to nazvati smradom ali je definitvno "vonj psa") - na žalost pas uvijek ima taj neki miris na koji se ja ne mogu navići... ovdje ne govorim o lutalicama i "nekupanim" vlasničkim psima koji smrde :)

a to što se ljudi boje vode i sapuna je duga tema - najgore smradove sam osjetio u metrou u Parizu :)
O'zone
Globalni moderator

#100 Re: Zicara i psi

Post by O'zone »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Om16

Mjesec
Post Reply