MarlboroGold wrote:Smrcak15 wrote:
znaaci opet je pakao, kako god

Nije baš, ali hajde da preformulišem... zašto se kao koncept raja i pakla uzima u 99.99% slučajeva ono kako je objašnjeno u Bibliji i Kur'anu i u literaturama koje se ne odnose na te religije? Zbog čega to treba predstavljati ultimativno tumačenje raja i pakla? Zašto se ograničiti time?
Za nas ateiste je sve čisto... dakle nema više varijanti ničega. Ništa je ništa. Da ima ne bi imalo smisla.
zašto se kao koncept raja i pakla uzima u 99.99% slučajeva ono kako je objašnjeno u Bibliji i Kur'anu i u literaturama koje se ne odnose na te religije?
zato sto sam se uvjerio da je Kur'an od Boga, a on na vise mjesta sporedi zivot i smrt sa ciklickim procesima na zemlji, kao udjenje biljaka u proljece njihovo umiranje pa opet budjenje pa umiranje
tako isto ce biti i sa nama , priroda zakon koje bog uspostavi je da se rodi, umre, pa opet se stvorimo i to poput biljke koja izraste iz zemlje i poslije tog drugog stvaranja nema vise smrti u Raju.
i logicno mi je da ima zivot poslije smrti , tesko mi je razumljivo da se tek tako pojavimo na zemlji iz nista od nista i da odemo u nista, postavlja se onda pitanja zasto uopste postojimo umjesto da ne postojimo, koja nas je sila izvukla iz nistavila u materijalni svijet i opskrbila nas sa potrebnim stvarima za zivot.
sta mislis da si se rodio bez zuba i nema zuba cijeli zivot, pa onako zvackas sisas meso da ga progutas nekako, napatis se samo, je li to priroda zna koje kosti pokriti a koje otkriti, znaci zubi su kosti koje su otkrivene, jer njihovo pokrivanje bi nama problem zadalo.
i tako dalje masa tu ima stvari sto bi covjek nabrajao.