Pronasli vanzemaljce
-
Fudo387
#76 Re: Pronasli vanzemaljce
Imaju jarane, vidio si kad supermen sebi stima, ne sjecam se koji je dio.
-
Fudo387
#77 Re: Pronasli vanzemaljce
K’o da gledam, Muha bi rek’o, a moreL se sa tim varit?
- HAVANA
#78 Re: Pronasli vanzemaljce
Mater im jebem.Sve imaju a nista ne daju.
- HAVANA
#79 Re: Pronasli vanzemaljce
Muha bi im jebo stjuardesu.I nas u belaj uvalio.
- zforumas
#80 Re: Pronasli vanzemaljce
Dali bi ti salgiju ako fino zamolis 
-
Fudo387
#81 Re: Pronasli vanzemaljce
Mescini da si i ti pjan, hajmo kod njega u kafanu, ovdje neka kontaju oni sto se nisu sunetili.HAVANA wrote:Muha bi im jebo stjuardesu.I nas u belaj uvalio.
- Drvosjeca iz Dejcica
#82 Re: Pronasli vanzemaljce
Pa mi mislimo da ne postoji ništa ali uvijek postoji nešto i u vakumu svemira, naizmjenično spontano čestice nastaju i nestaju. Dok ovo pišemo kroz nas jure stotine hiljada neutrina koje imaju vrlo slabu ili nikakvu interakciju sa materijom. Dakle prije "velikog praska" je postojalo određeno polje koje je bilo savršeno uravnoteženo ali onda je vjerovatno došlo do narušavanja tog savršenstva i desilo se to što se desilo. Naravno ovo se ne može dokazati jer je nemoguće dokazati šta je bilo prije "velikog praska". Ima još stvari da se objasne, da se dokaže postojanje tamne materije i tamne energije, objasniti sablasno djelovanje na daljinu elementarnih čestica, a to će onda otvoriti još neke stvari i tako redom. Problem postojanja vanzemaljaca je opsežan, postoji tu mnogo prepreka (veliki filteri) koje jedna civilizacija treba da pređe a bi mogla npr. kolonizirati susjedni planet a kamo li galaksiju, odnosno TIP 3 civilizacija (Kardashev scale) koja je u stanju iskoristiti svu energiju galaksije (vidjeti pod Dyson sphere) pa čak i manipulisati vremenom i prostorm. Sve u svemu ako civilizacija ima dovoljno vremena da se razvije prije nego njena matična zvijezda sagori i izgori, ili se sami unište, pogodi ih kometa...itd. onda je sve moguće, teoretski naravno.Point. wrote:Razumijem tu daljinu i sve to al filozofiram kad kaze neko ma nema zivota. Sta je onda smisao svemira? Sta je svemir? Od cega je nastao? Sta je bilo prije big banga, ako je postojao?Black swan wrote:paša moraš misliti na udaljenosti, vremensku distancu stvaranja i nestanka zvijezda... dok je gledaš ona više ne postoji a ti misliš da u nju SADA gleda neki vanzemaljacPoint. wrote:Koliki je svemir, zvuci mi nemoguce da nema zivota osim na Zemlji. I ako nema, zasto bas jedino na Zemlji? Kakav je smisao svemira i galaksija i svega ako nema zivota? Sta je onda zivot? Uh.
i naravno teorija relativiteta... dok dođu do nas jelte mi smo nestali
gledajte širu sliku
postojanje vanzemaljaca je kao i uništenje dinosaura padom svemirskog smeća prije 65 milijuna godina
to je tu u zraku i visi ali za naših života NIŠTA
- animals
#83 Re: Pronasli vanzemaljce
Samo sto su njima stjuardese muska roda..HAVANA wrote:Muha bi im jebo stjuardesu.I nas u belaj uvalio.
sve su to homoseksualci...
najebo bi tu muha...
- animals
#84 Re: Pronasli vanzemaljce
Ja znam da je drug Tito bio vanzemaljac..
dok se nije zagledao u sise Sophie Loren..
onda su ga izbacili iz letjelice i bacili.u pecinu u neku pustaru sto se Drvar zvala..
dok se nije zagledao u sise Sophie Loren..
onda su ga izbacili iz letjelice i bacili.u pecinu u neku pustaru sto se Drvar zvala..
- Rugafet
#85 Re: Pronasli vanzemaljce
Era ojdanic je vanzemaljac 100%
-
golman
#86 Re: Pronasli vanzemaljce
Ima li iko trijezan na temi trenutno?
- jeza u ledja
#87 Re: Pronasli vanzemaljce
hahaha ja bas nalio casicugolman wrote:Ima li iko trijezan na temi trenutno?
- HAVANA
#88 Re: Pronasli vanzemaljce
Imam ja.Doso sebi.Odo sad zeni.
-
hAZNADAR
#89 Re: Pronasli vanzemaljce
Do sada ljudi nisu nasli, skontali u univerumu ista sto je brze od svjetlosti. Mozda postoji nesto brze. Ali problem je kako tom brzinom poslati objekat, nesto materijalno poput broda sa posadom. A druga galaksija mozda ima kao sto kazes neke druge zakone - samo prostor izmedju galaksija je mnogo veci nego obim same galaksije. U samoj galaksiji se radi o ogromnim razdaljinama.zforumas wrote:Pa Mlijecni put je galaksijahAZNADAR wrote:Citao sam jednom jedan SF roman - taman tako nekako.jeza u ledja wrote:A zamislite da smo mi svi u stvari dio nekog organizma.![]()
Kao recimo sto su celije, razne zajebancije, mikrobi, nukleusi, neuroni, sta ja znam sta sve vec ima u tijelu. I tako mi tu nesto kao radimo, planeta zemlja je kao neki organ i tu se nesto kao desava. A sve zajedno je samo jedna celija ili tako nesto, mlijecni put je neki organ, galaksija je neko tijelo. Mislim bas nekako kao sto su celije nezamislivo male u odnosu na tijelo, tako smo i mi nezamislivo mali u odnosu na svemir.
Mozda smo mi tumor u tom tijelu, koji se polako siri?![]()
I mozda jednog dana neko dodje da nas - odstrani.
Samo se ne sjecam gdje se nalaze ta tijela,... prostor i da li ima okvire.![]()
Oblici zivota sigurno postoje u svemiru, samo pitanje koliko napredni. A i da jesu napredni - koje budale bi to brzinom svjetlosti putovale do nas stotinama godina.
A ovi izvjestaji o vanzemaljcima homidoidnog izgleda, dvije ruke i dvije noge i velika glava - ma to smo mi u buducnosti. Usavrsili tehniku putovanja kroz vrijeme. Kad vidis kako su praljudi izgledali, onako krupniji, maljaviji,... mozda mi evolucijski idemo u pravcu malih zelenih cosavih i velike glave sa velikim ocima.![]()
I ko kaze da ti napredniji, ako postoje, imaju ogranicenje u vidu brzine svjetlosti? Mozda su pronasli neki drugi vid putovanja...teleportacija? Koriste energiju crnih rupa? Mozda u njihovoj galaksiji vrijede neki drugi zakoni prirode.
Mi (ljudi) smo tek skoro poslali hepek van suncevog sistema, to jest, tek skoro smo iz mahale izasli.
Ako uzmemo hipoteticki da je moguce naci nacin brzeg transportovanja od svjetlosto - problem je transportovati zivi organizam. Znaci da zivi organizam podnese takvo putovanje i sacuva vitalne funkcije od silnih zracenje ili teleportacije koja pretpostavljam rastavlja tijelo na atome i ponovo ih sastavlja negdje drugdje.
-
lajkujMe
#90 Re: Pronasli vanzemaljce
Pa u teoriji warp drive je moguc nema fizike koja sprijecava da postoji warp drive. Zvanicni naziv je Alcubierre drive po istoimenom fizicaru koji je napravio matematicki midel iste
Glavnica toga sve je da nista ne sprijecava prostor-vrijme da idu brze od svijetlosti a isti je moguce iskriviti i pomjerati.
Tom tehnikom brod uopste ne bi osjecao ubrzanje, niti vremensku dialaciju. Dosao bi do najblize zvijezde za samo 2 sedmice.
Glavnica toga sve je da nista ne sprijecava prostor-vrijme da idu brze od svijetlosti a isti je moguce iskriviti i pomjerati.
Tom tehnikom brod uopste ne bi osjecao ubrzanje, niti vremensku dialaciju. Dosao bi do najblize zvijezde za samo 2 sedmice.
- KB9
#91 Re: Pronasli vanzemaljce
akaunt wrote:Ne treba se bojati naprednijih bića.
-
hAZNADAR
#92 Re: Pronasli vanzemaljce
Problem je kako napraviti uslove za zivot u tom brodu. Da tijela koja se tu nalaze budu kao u nekom vakumu, zasticena od ogromne gravitacije, radijacije,... Lako je poslati sondu na Mars koja ce uslikati, izmjeriti, izvagati,... dati sve podatke koje zelimo. Poslati zivog stvora mnogo teze.lajkujMe wrote:Pa u teoriji warp drive je moguc nema fizike koja sprijecava da postoji warp drive. Zvanicni naziv je Alcubierre drive po istoimenom fizicaru koji je napravio matematicki midel iste
-
lajkujMe
#93 Re: Pronasli vanzemaljce
Pa magicnost warp pogona je sto u tom mjehuru brod je izolovan od obicnog prostora i sva radijacija se zapravo iskirivi da obilazi brod a ne u njega. Cak i cestice i meteori bi bili deflektovani.hAZNADAR wrote:Problem je kako napraviti uslove za zivot u tom brodu. Da tijela koja se tu nalaze budu kao u nekom vakumu, zasticena od ogromne gravitacije, radijacije,... Lako je poslati sondu na Mars koja ce uslikati, izmjeriti, izvagati,... dati sve podatke koje zelimo. Poslati zivog stvora mnogo teze.lajkujMe wrote:Pa u teoriji warp drive je moguc nema fizike koja sprijecava da postoji warp drive. Zvanicni naziv je Alcubierre drive po istoimenom fizicaru koji je napravio matematicki midel iste
Glavni problem sada je da im treba negativna energija koja jos nije dokazana ali teoretski je moguce njeno postojanje. Kad i ako utvrde model kvantne gravitacije nas svijet ce se dramaticno i brzo promjeniti.
Cak sma jucer odgledao jedan zanimljiv kratki film o tome preporucujem.
Last edited by lajkujMe on 17/03/2018 09:38, edited 1 time in total.
- animals
#94 Re: Pronasli vanzemaljce
Mljecni put je ono gdje ima puno mlijeka...
e tuda mogu samo telad doci...
e tuda mogu samo telad doci...
- Rugafet
#95 Re: Pronasli vanzemaljce
Kod mene u selu postoji mlijecni potok
-
SSemir
#96 Re: Pronasli vanzemaljce
A kad pocnemo da ratujem, na tom tijelu se manifestuje kao upala. I kad to tijelo uzme antibiotik za upalu, kao da nas kazni. A to veliko tijelo na kojem smo mi male celijice je ustvari On.jeza u ledja wrote:A zamislite da smo mi svi u stvari dio nekog organizma.![]()
Kao recimo sto su celije, razne zajebancije, mikrobi, nukleusi, neuroni, sta ja znam sta sve vec ima u tijelu. I tako mi tu nesto kao radimo, planeta zemlja je kao neki organ i tu se nesto kao desava. A sve zajedno je samo jedna celija ili tako nesto, mlijecni put je neki organ, galaksija je neko tijelo. Mislim bas nekako kao sto su celije nezamislivo male u odnosu na tijelo, tako smo i mi nezamislivo mali u odnosu na svemir.
Mogli bi film snimit
-
hAZNADAR
#97 Re: Pronasli vanzemaljce
lajkujMe wrote:Pa magicnost warp pogona je sto u tom mjehuru brod je izolovan od obicnog prostora i sva radijacija se zapravo iskirivi da obilazi brod a ne u njega. Cak i cestice i meteori bi bili deflektovani.hAZNADAR wrote:Problem je kako napraviti uslove za zivot u tom brodu. Da tijela koja se tu nalaze budu kao u nekom vakumu, zasticena od ogromne gravitacije, radijacije,... Lako je poslati sondu na Mars koja ce uslikati, izmjeriti, izvagati,... dati sve podatke koje zelimo. Poslati zivog stvora mnogo teze.lajkujMe wrote:Pa u teoriji warp drive je moguc nema fizike koja sprijecava da postoji warp drive. Zvanicni naziv je Alcubierre drive po istoimenom fizicaru koji je napravio matematicki midel iste
Glavni problem sada je da im treba negativna energija koja jos nije dokazana ali teoretski je moguce njeno postojanje. Kad i ako utvrde model kvantne gravitacije nas svijet ce se dramaticno i brzo promjeniti.
Cak sma jucer odgledao jedan zanimljiv kratki film o tome preporucujem.
Problem je u nasoj psihi gdje pod putovanjem kroz svemir podrazumijevamo da licno negdje dodjemo.
Kad covjek bolje sagleda - nama nije bilo uopce potrebno stati nogom na Mjesec. Mogle su masine, roboti,... sve na Mjesecu istraziti sto nas interesuje. Ali otisli smo tamo licno zbog naseg licnog prestiza, sujete, ponosa,... da se eto zna da smo to postigli. Plus interna konkurencija u nacijama gdje se Ameri time kite.
U principu nam ne treba ni da odemo na Mars licno - sve sto imamo saznati o Marsu i istraziti je dovoljno masinama, roborima, sondama,... koje mogu istraziti sve moguce na Marsu. Ne treba insan u skafanderu da se sagne i uzme kamen. Pogotovo ako ima bilo kakvog oblika primitivnog zivota na Marsu - te se cipele, alatke, sonde,... ne smiju niukojem slucaju pojaviti na Zemlji jer Bogzna kakve strane viruse ili mikrobe su pokupili.
Tako i sa vanzemaljcima. Zasto bi licno dolazili da svojim ocima vide, svojim ekstremitetima nesto opipaju,.... kada mogu poslati sonde, dronove,... da sve ispitaju? Taman disali kisik - njihova tijela nisu evolucijski prilagodjena milijardama mikroba, virusa, bakterija koje mi udisemo i nosimo u svom tijelu. Oni vjerovatno nemaju nas osjecaj prestiza, sujete, ponosa licnih dostignuca,...
Krace receno - istrazivanje svemira ne mora obavezno podrazumijevati prijenos tijela. Bilo nasih ili vanzemaljaca.
-
lajkujMe
#98 Re: Pronasli vanzemaljce
Zaboravljas potrebu za kolonizaciju. Dugorocni cilj je da rasirimo ljudsku rasu na druge planete i uspostavimo civilizacije u drugim zvjezdanim sistemima da bi sacuvali ljudsku rasu od istrebljenja. A ako se na kraju ispostavi d nema intiligentnog zivota nas primarni cilj se mijenja u sirenje inteligentnog zivota kroz univerzum. Kako s nama samim tako i dizajnerskim genetskim inzinjeringom da stvorimo druge inteligentne izvore zivota.
- jeza u ledja
#99 Re: Pronasli vanzemaljce
SSemir wrote:A kad pocnemo da ratujem, na tom tijelu se manifestuje kao upala. I kad to tijelo uzme antibiotik za upalu, kao da nas kazni. A to veliko tijelo na kojem smo mi male celijice je ustvari On.jeza u ledja wrote:A zamislite da smo mi svi u stvari dio nekog organizma.![]()
Mogli bi film snimit
Ma neko je garant vec snimio ili knjigu napisao.
A zamisli onda, twist in the story - na kraju price otkrije se da smo i mi, ljudi, univerzumi i da u nama ima milion malih inteligentnih bica koji nesto tu prckaju, ali to su dimenzije u kojima ne mogu pojmit da su dio organizama. I na kraju scena, nas svemir - ciko koji hoda i oko njega milioni drugih ljudi koji isto tako svoje nesto rade, a mi svi u njima, a onda dalje mali vanzemaljci u nama....i tako u beskonacnost.
I just blew your mind, bro.
- ExNihilo
#100 Re: Pronasli vanzemaljce
Jednog dana, kada stupimo u kontakt, neko će iskopati ovu temu, i smijati nam se...