Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

PM72

#76 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

orinoco wrote:
PM72 wrote:Pojasni živ bio.
Šta treba pojasniti, živa bila
Ovo mi - muško sam - treba objasniti :
Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaoprave
insomnia78

#77 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Jos im nije jasno sa kim imaju posla
PM72

#78 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju? :D Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
Rahmetli se kaze
Za insana - da.Ja mu ni rahmet ne predajem.
orinoco

#79 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

PM72 wrote:
orinoco wrote:
PM72 wrote:Pojasni živ bio.
Šta treba pojasniti, živa bila
Ovo mi - muško sam - treba objasniti :
Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaoprave
Paravojne jedinice VRS. Paravojne jedinice PL i ZB. Organizirane grupe u Zengama i sl. u HR.
PM72

#80 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Aha.Znači po tebi su Muslimani godinu prije rata organizovali paravojne jedinice,vršili mobilizaciju i pravili obuku da bi nakon pola godine Srbi uvidjeli šta će biti pa se morali ukopati oko grada?
To hoćeš da kažeš?
insomnia78

#81 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

:D
PM72

#82 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Uteče mi s voleja...
escobar__

#83 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by escobar__ »

orinoco wrote:Paravojne jedinice VRS. Paravojne jedinice PL i ZB. Organizirane grupe u Zengama i sl. u HR.
Ko nas, bre, zavadi?
orinoco

#84 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

PM72 wrote:Uteče mi s voleja...
Ko? kako?
mehoxy

#85 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by mehoxy »

Meni se cini da svake godine nikne jedna ovakva besmislena tema. Ovo je Balkan, i sve dok postoji Bosna i Bosnjaci rat je uvijek moguc.
choxnox

#86 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by choxnox »

PM72 wrote:
Pa kad je "Kosovo, kolevka srBskog naroda" proglasilo nezavisnost koju je podrzalo 110 drzava clanica UN-a, onda je sve moguce bre bato, bre, bre..
Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
Cekaj bre bato, je li "Kosovo kolevka srBskog naroda" ili ne? Sada sam zbunjen. Ako jest, kako se onda odvojilo od Srbije i postalo nezavisno? Ako nije, koga onda Srbi lazu?
PM72

#87 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Orinoco,
Hoćeš li da ti objavim snimak Šešelja sa kokardašima za đurđevdan ,maja 1991 na Romaniji?
Je li ti iko pričao kako su osnovane SAO oblasti u BiH i kada?
Jesi li čula za plebiscit srpskog naroda u BiH - novembra 1991 kad su na plavim lističima pisali latinicom "jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti" a na crvenim ćirilićnim "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Semberije,hercegovine,Birča,SAO Krajine i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda"?
Jesi li vidjela miliciju SAO Romanije kako zaustavlja saobraćaj po Palama,Sokocu i Jahorini od septembra 1991 pa do rata?

Hoćeš li još?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#88 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

Druže Tito, Druže Tito,tebe Srbi lažu
Oni vole Oni vole Čupavoga Dražu

IIIIJJHHHAAAAAAAAAAA
Naslovnica

#89 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

Evo pokušavam da zamislim situaciju da se, na neki način, zarati.
Naravno, opet se može očekivati agresija s desne strane.
Ko će stati na crtu protiv organizovane vojske Srbije? Bošnjačka komponenta OSBiH?
Debilna omladina koja po čitav dan dudla nargile? Youtuberi?
Ne budimo smiješni.
Oni koji su šta vrijedili su, ili ispod zemlje, ili su okačili kalaš o klin i ne namjeravaju ginuti za ratne profitere i političare.
Nigdje žive duše u Istočnoj Bosni, sve do Sarajeva.
Ako se uzdamo u stranu intervenciju, zasigurno i oni koji bi izazvali sukobe isto to očekuju.
Mišljenja sam da sukoba može biti jedino ako strane sile to dozvole, ali bi eventualni sukob, nažalost, rezultirao konačnom podjelom BiH. Jer je podjela svima u interesu, osim Bošnjacima, a oni su se toliko politički, moralno i na svaki drugi način srozali da ne bi imali snage da opet sačuvaju BiH u njenim današnjim granicama.
Moja poenta je da nema rata bez dozvola stranih sila.
Opletitie.
PM72

#90 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

100% si u pravu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#91 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

Naslovnica wrote:Evo pokušavam da zamislim situaciju da se, na neki način, zarati.
Naravno, opet se može očekivati agresija s desne strane.
Ko će stati na crtu protiv organizovane vojske Srbije? Bošnjačka komponenta OSBiH?
Debilna omladina koja po čitav dan dudla nargile? Youtuberi?
Ne budimo smiješni.
Oni koji su šta vrijedili su, ili ispod zemlje, ili su okačili kalaš o klin i ne namjeravaju ginuti za ratne profitere i političare.
Nigdje žive duše u Istočnoj Bosni, sve do Sarajeva.
Ako se uzdamo u stranu intervenciju, zasigurno i oni koji bi izazvali sukobe isto to očekuju.
Mišljenja sam da sukoba može biti jedino ako strane sile to dozvole, ali bi eventualni sukob, nažalost, rezultirao konačnom podjelom BiH. Jer je podjela svima u interesu, osim Bošnjacima, a oni su se toliko politički, moralno i na svaki drugi način srozali da ne bi imali snage da opet sačuvaju BiH u njenim današnjim granicama.
Moja poenta je da nema rata bez dozvola stranih sila.
Opletitie.
:thumbup:
orinoco

#92 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

PM72 wrote:Orinoco,
Hoćeš li da ti objavim snimak Šešelja sa kokardašima za đurđevdan ,maja 1991 na Romaniji?
Je li ti iko pričao kako su osnovane SAO oblasti u BiH i kada?
Jesi li čula za plebiscit srpskog naroda u BiH - novembra 1991 kad su na plavim lističima pisali latinicom "jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti" a na crvenim ćirilićnim "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Semberije,hercegovine,Birča,SAO Krajine i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda"?
Jesi li vidjela miliciju SAO Romanije kako zaustavlja saobraćaj po Palama,Sokocu i Jahorini od septembra 1991 pa do rata?
Pa ja o tome i pišem. Ali, ovo je srpska strana. Zašto pišeš selektivno. Podsjeti se i ilegalne bošnjačke strane, osnivanja paravojnih Patriotske lige i Zelenih beretki i njihovog ilegalnog naoružavanja i poligona za obuku. I jedna i druga strana djeluju i do godinu dana prije rata, čak i više vremena od zvanične objave rata i zvanične mobilizacije, legalne, legitimne odluke Predsjedništva RBiH. A ta bošnjačka strana organizirana je od vrha SDA, a predsjednik SDA bio Alija Izetbegović, a predsjedavajući Predsjedništva bio Alija Izetbegović. I glavni pregovarač rata i mira... :-)
insomnia78

#93 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Pa to. Svi smo isti.
orinoco

#94 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

insomnia78 wrote:Pa to. Svi smo isti.
Ti si Francuz, ti si iznad.
insomnia78

#95 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

orinoco wrote:
insomnia78 wrote:Pa to. Svi smo isti.
Ti si Francuz, ti si iznad.
Iznad tebe svskako
Zejnep

#96 Re: Moguci Novi Rat?

Post by Zejnep »

insomnia78 wrote:
He1972 wrote:Jedan mali problem, ko će im ratovati, ja sigurno ne namjeravam biti tu ako krene!
S dje ces?
Eto nas kod tebe :mrgreen:
muha_sa

#97 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by muha_sa »

da ne ubiše svata na čaršiji nikad se granata na SA ispalila ne bi
muha_sa

#98 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by muha_sa »

pasoši produženi, papiri od stana u fascikli a rezervoar krcat benzinom a boMMe i plinom :thumbup:
PM72

#99 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Kao prvo,izmišljaš i falsifikuješ.
Da nije bilo plebiscita srpskog naroda u BiH,novembra 1991 ne bi bilo referenduma u martu 1992.Kad su Srbi u BiH,po ugledu na Hrvatsku,osnivali SAO oblasti,augusta i septembra 1991,nisu pitali ni Muslimane ni Hrvate.To po vama naravno nije kršenje ustava SFRJ?

O kakvim ti kampovima i poligonima PL i ZB tumačiš? Gdje i kad? Evo,ja sam bio pripadnik PL u Novom Gradu i priključio sam se u februaru 1992 kad sam uvidjeo da je sve otišlo do vraga.Šešelj je sa četnicima dolazio na Romaniju 6 maja 1991,svi naoružani automatskim puškama i tada su javno prijetili onima koji ne misle kao oni.

PL BiH i ZB su samo pokušaj da se odbranimo od nadolazeće agresije.SDA je jedina imala pare i logistiku da kupi koju puškicu.Tenk,top,haubicu ili transporter nisu imali ni kad je počeo rat.Niti jedan dok su po Palama,Sokocu i Lukavici djeljeni sanduci sa municijom,puške i protovoklopna sredstva dok je za artiljeriju i oklope bila zadužena JNA.

Vidim da si i ti na strani onih koji sada,nakon 25 godina ,tumače kako srpski narod oko Sarajeva nije držao grad pod opsadom nego je u stvari njega držao Prvi korpus u blokadi?
mehoxy

#100 Re: Moguci Novi Rat?

Post by mehoxy »

Zejnep wrote:
insomnia78 wrote:
He1972 wrote:Jedan mali problem, ko će im ratovati, ja sigurno ne namjeravam biti tu ako krene!
S dje ces?
Eto nas kod tebe :mrgreen:
:? Ali on ce kod nas da nam pripomogne
Locked