Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
- Sanjarko
#1 Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Zelim vam svima da provedete predstojece praznike i novu godinu u sreci i veselju, i nadam se da ce te sljedecu 2018 godinu kao i predstojece godine provesti isto u sreci i veselju i da vas nece docekati novi moguci rat koji se odavno najavljuje 2018 godine ili prije popisa stanovnistva 2021 godine, i da necete dozivjeti novi rat niti ga provesti u izbjeglistu ili rovu ili u nesreci.
Napomena: Moguce je glas u anketi promjeniti.
____________________________________________________________________________________________________________________
Izvori Informacija:
https://www.google.com/search?num=30&hl ... 0OAeqS8qZg
https://www.slobodnaevropa.org/a/dragan ... 41573.html
https://www.vecernji.hr/vijesti/dodik-c ... 18-1106724
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/220466/13112017
Napomena: Moguce je glas u anketi promjeniti.
____________________________________________________________________________________________________________________
Izvori Informacija:
https://www.google.com/search?num=30&hl ... 0OAeqS8qZg
https://www.slobodnaevropa.org/a/dragan ... 41573.html
https://www.vecernji.hr/vijesti/dodik-c ... 18-1106724
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/220466/13112017
Last edited by Sanjarko on 14/11/2017 19:14, edited 2 times in total.
- Matzan
#2 Re: Moguci Novi Rat?
Stigla zima, snijeg, promjena vremena...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#3 Re: Moguci Novi Rat?
svejedno je; svejedno mi je
sve je otislo u onu star, ili sa ili bez rata 
-
Naslovnica
#4 Re: Moguci Novi Rat?
Ima li ko u vidu primat izbjeglice?
- He1972
#5 Re: Moguci Novi Rat?
Jedan mali problem, ko će im ratovati, ja sigurno ne namjeravam biti tu ako krene!
- insomnia78
#6 Re: Moguci Novi Rat?
S dje ces?He1972 wrote:Jedan mali problem, ko će im ratovati, ja sigurno ne namjeravam biti tu ako krene!
- Dinostula
#7 Re: Moguci Novi Rat?
Nema tu moguc rat ili nemoguc.Ovdje ce opet biti rata jer je takvo podrucje.3 nacije i 3 religije neko mora zapoceti krkljanac (neko mislim Srbi)
- Sanjarko
#8 Re: Moguci Novi Rat?
Pa ne znam zakuhava se odavno. Sistem pred pucanjem. Mozda naprave neko sranje da im narod ne skida glave zbog svega sta rade.
Ne govorim ovo ja, nego drugi. Evo na Posteno Govoreci, Lukac kaze da ostaje jos u policiji iako je imao infrakt radi moguceg novog rata.
Ne mora on biti kao prijasnji, moze biti manjeg intenziteta. Recimo okrsaj policija [milicija] i paramilicija, ovih lovackih drustava.
Ne govorim ovo ja, nego drugi. Evo na Posteno Govoreci, Lukac kaze da ostaje jos u policiji iako je imao infrakt radi moguceg novog rata.
Ne mora on biti kao prijasnji, moze biti manjeg intenziteta. Recimo okrsaj policija [milicija] i paramilicija, ovih lovackih drustava.
- karanana
#9 Re: Moguci Novi Rat?
prvi put cujem da se najavljuje da ce pocet 2018.
moguc je. ustvari siguran je kao razorni zemljotres u kaliforniji koji ce se sigurno desiti samo se ne zna kad.
moguc je. ustvari siguran je kao razorni zemljotres u kaliforniji koji ce se sigurno desiti samo se ne zna kad.
- Sanjarko
#10 Re: Moguci Novi Rat?
Evo recimo mozda ne rat ali podjela Bosne. Recimo Federacija BiH bude okupirana od strane Nato saveza a RS se odvoji i pripoji Srbiji uz podrsku Rusije. Recimo i ta mogucnost postoji.
- Sanjarko
#11 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Evo Nato kaze da je strateski interes Nato saveza stabilnost zapadnog Balkana i regije i prikljucenje Bosne tom savezu, a RS je izglasala vojnu neutralnost. [Citiram]
Kazem kuha se polako a lako ovo moze eskalirati.
Srbija hoce da poveca cijene gasa za Bosnu nekoliko puta, Hrvatska nece da gradi gasovod Slavonski Brod-Zenica sa Bosnom i potpisuje sporazum sa RS-om o gasovodu itd. Ovo meni sada kad malo razmislim izgleda kao priprema za nesto. Nesto kao embargo. Ima jos sto sta.
Kazem kuha se polako a lako ovo moze eskalirati.
Srbija hoce da poveca cijene gasa za Bosnu nekoliko puta, Hrvatska nece da gradi gasovod Slavonski Brod-Zenica sa Bosnom i potpisuje sporazum sa RS-om o gasovodu itd. Ovo meni sada kad malo razmislim izgleda kao priprema za nesto. Nesto kao embargo. Ima jos sto sta.
-
Last December
#12 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.
Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
- insomnia78
#13 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Pa je l’ te stra’?Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.
- Sanjarko
#14 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Ma nije. Znas da sam lud. Samo malo teoretisem kao pravi filozof.insomnia78 wrote: Pa je l’ te stra’?
PS. Ali suska se ovo odavno i odnedavno.
- insomnia78
#15 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Ne pitam tebe nego ovog gore. Standardna srpska pricaVizionar 1985 wrote:Ma nije. Znas da sam lud. Samo malo teoretisem kao pravi filozof.insomnia78 wrote: Pa je l’ te stra’?
PS. Ali suska se ovo odavno i odnedavno.
- Sanjarko
#16 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Joj kako mi ove teme ispadnu. Kao ono click bait.
Prvo "Muguci Novi Rat", pa "Moguci Novi Rat i Podjela Bosne", pa sad ovaj naslov.
Prvo "Muguci Novi Rat", pa "Moguci Novi Rat i Podjela Bosne", pa sad ovaj naslov.
- Sanjarko
#17 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Ma znam. Pisem za one koji mene ne znaju.insomnia78 wrote: Ne pitam tebe nego ovog gore. Standardna srpska prica
- insomnia78
#18 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
O kojoj brojci konkretno pricamo?Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.
Standardna suplja. Cekaj samo da se obican narod iz entiteta osjeti jacim kad krene obnavljanje bijele tehnike.Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
-
il dottore
#19 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
On je potomak jugovica, dje ce se bojat'insomnia78 wrote:Pa je l’ te stra’?Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.
- insomnia78
#20 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Svih devet?
- Drvosjeca iz Dejcica
#21 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Je li moguć novi rat? Jeste kao i sve ostalo, samo mislim da su svi svjesni da ovaj put je ulog povelik a ishod neizvjesan.
-
alipasijaner
#22 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Pa da bi ostali na vlasti jedino jos mogu da zarate, a ako narod ima trunku razuma i malo pameti do toga doci nece..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Tačno bih volio da se zarati, da me pokupi vojna policija i da odmah prvi poginem kad već nisam bio dovoljno pametan da pobjegnem iz ovog ludila i da živim normalan život bez balija, ustaša, četnika, Bakira i Milorada i struktuiranja i qrcu sviranja.
- Sanjarko
#25 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Pa dobro ne mora izbit u Bosni. Recimo Koreja trusno podrucje, mozda u Koreji izbije. Naravno ne zelim im ja to ali opet ko zna. A mozda i kod nas izbije negdje. Ima kazu jos jedan pozivni broj dodjeljen za Jugoslaviju a koji nije zauzet. Mislim da je +383 ali nisam siguran.
Kazu nedostaje jedna nova drzava.
Kazu nedostaje jedna nova drzava.