Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SmokingMan

#76 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by SmokingMan »

Korisničkoime wrote:
poluznanje je opasna stvar
Poluznanje je gore od neznanja.
tranquil

#77 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by tranquil »

Hadzi Lojo wrote:Ja samo iznio argument ravnozemljasa, a vi ko ose jebote.

Interesantno je da je i Tesla tvrdio da gravitacija ne postoji, a ja ga smatram najvecim umom onoga vremena koji do dansanjih dana nije prevazidjen.

Ne terba se bojati razmisljati, jebiga i nama napravise amerikanci i Europa drzavu u drzavi, pa mi jos dan danas kontamo da su nam oni veliki prijatelji.
Pa pitao si "ima li ko pametan odgovor", dobio si više varijacija za isto objašnjenje.

Tesla je, kao i svi koji su napravili ogroman progres, imao nekih "slijepih tačaka". Možeš objasniti to ovako: takvi ljudi su poput onih koji ulaze u skroz drugu, mračnu i nepoznatu prostoriju, i unose prvu svjetlost u nju. Soba je osvijetljena, ali još postoji mnogo mračnih čoškova koje će tek oni koji dolaze za njim rasvijetlili. Primjera je mnogo:
- Kopernik je ustvrdio da se Zemlja okreće oko Sunca, a ne obratno, ali je onda, zahvaljujući nedovoljno informacija, stavio Sunce u centar univerzuma;
- Darwin je formulisao teoriju evolucije adaptacijom jedinki i njihovom prirodnom selekcijom, ali je mislio da je prvi organizam na Zemlji nešto što je u njegovo vrijeme izgledalo kao najjednostavniji organizam - ameba;
- Carl Gustav Jung je osnovao analitičku psihologiju, ali nije mogao objasniti postojanje nekih "ugrađenih" karakteristika osobe, jer nije poznavao genetiku, i nepoznata mu je bila mogućnost da djeca naslijede npr. određenu kombinaciju nivoa hormona od predaka, što može uticati na njihov karakter, pa je nepoznate uzroke elemenata osobnosti pokušavao da objasni astrologijom.

Što se zadnje tvrdnje tiče, Milošević i Karadžić su napravili državu u državi, Europa i Amerika su, kao i naša, bosanska strana predvođena predsjednikom Izetbegovićem, samo pristali na to. Nema potrebe da amnestiraš ovu dvojicu svaljujući krivicu na druge.

A prijatelja u politici nema. Ako si vjerovao da postoje pa se razočarao, mogu shvatiti si stav kreirao iz razočarenja.
tranquil

#78 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by tranquil »

- dupli -
Hadzi Lojo

#79 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Hadzi Lojo »

Ispade ti pametniji i od Tesle!
Ti vjerujes sve sto ti se servira!
Ne govorimo o amnestiranju onih bandita nego, hocu da ti kazem da tako ljudi vjeruju sve sto im se servira.
seln

#80 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by seln »

Hadzi Lojo wrote:Ispade ti pametniji i od Tesle!
Ne govorimo o amnestiranju onih bandita nego, hocu da ti kazem da tako ljudi vjeruju sve sto im se servira.
Ima i gore od toga: ljudi koji vjeruju naslovima tipa "oni ne zele da vi ovo saznate".
cyprus

#81 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by cyprus »

Ovo obično kazuju oni koji vjeruju u sve što im youtube servira :-D
tranquil

#82 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by tranquil »

Nisam pametniji od Tesle, nikada nešto slično nisam tvrdio. Nisi me razumio. S vremenom, kako novi naučnici bacaju novo svjetlo na rad ovih giganata kao što su bili Tesla i drugi koje sam pomenuo, možemo vidjeti i mjesta gdje su ovi giganti griješili, što je sasvim normalna pojava u procesu otkrivanja novih revolucionarnih stvari. Priznajem da sam od sebe nikada ne bih mogao postići nešto kao što je otkriti heliocentrični sistem, niti pronaći teoriju evolucije, niti razviti model arhetipa, niti otkriti i obuzdati naizmjeničnu struju. Ali zahvaljujući ovim gigantima, znamo za te stvari, a zahvljaljujući radu još stotinama manjih, ali bitnih bistrih ljudi koji su razvili svoj rad na temeljima koje su postavili ovi divovi, znamo i precizno gdje su (ako su, a jesu) ovi divovi pravili manje greške. To ne umanjuje njihov doprinos i ne čini nas pametnijim od njih, naprotiv, njihov rad nam je i omogućio da kao društvo s vremenom dođemo do tačke gdje je moguće da ih ispravljamo čak iako nismo na njihovom nivou genijalnosti.

Isaac Newton je to formulisao predivnom rečenicom "ako sam vidio dalje, to je zato što sam stajao na ramenima divova".
Hadzi Lojo wrote:Ti vjerujes sve sto ti se servira!
Ne vjerujem u sve što mi se servira, nego sam doživio i preživio rat.

Npr. ne vjerujem evo u ovo što mi ti sada serviraš.
Obuca9

#83 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Obuca9 »

triconja

#84 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

Obuca9 wrote:
:lol: :lol: :lol:
mali jomu

#85 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

ovo je samo kod nas, kome ba ti pravo..... dje ba pravoooo :lol:
Gojeni H

#86 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Gojeni H »

Image

Image

Image

Ko se uspije probudit' prije sabaha, nekad oko ponoci, kada nam mijenjaju uloge u zivotima. Ili, ko uspije probiti ogledalo koje je opticka varka kojoj je za cilj dati privid o horizontu ... taj ce znati sta je praaaava istina. :izet:
Korisničkoime

#87 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Korisničkoime »

SmokingMan wrote:
Korisničkoime wrote:
poluznanje je opasna stvar
Poluznanje je gore od neznanja.
Svakako jer stvara privid znanja i kod onih koje ga iznose pa se ubjede sa su u pravu kao i kod onih koji ih slusaju tako se stvara kriticna masa ljudi koji skupa pocnu da vjeruju u gluposti.
SmokingMan

#88 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by SmokingMan »

seln wrote:
Ima i gore od toga: ljudi koji vjeruju naslovima tipa "oni ne zele da vi ovo saznate".
Joj pop-up scam...Prirodni preparati za mršanje,kreme protiv starenja za koje doktori neće da znaju,zbog ove igre ostat će te čitavu noć budni,Zemlja je ravna,al vas NASA drži u neznaju,probudite se,5 glupih trikova uz kojih će te povećati svoj penis,etc. :D
Hadzi Lojo

#89 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Hadzi Lojo »

Bas tako.

Ma nije lose ponekad dati masti na volju pa makar i pogresno bilo, jebiga i zivot nam se svodi na mastanje.
Medjutim Tesla je gledao dalje i od Ajnstajna i mnogih drugih.
Ako uzmemo gravitaciju, znaci ona djeluje samo na makro planu i drzi sve na svome mjestu! :run:
drag_gost

#90 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by drag_gost »

Cuvaj se ti gravitacije, mozes se udariti gdje.
triconja

#91 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

Hadzi Lojo wrote:Bas tako.

Ma nije lose ponekad dati masti na volju pa makar i pogresno bilo, jebiga i zivot nam se svodi na mastanje.
Medjutim Tesla je gledao dalje i od Ajnstajna i mnogih drugih.
Ako uzmemo gravitaciju, znaci ona djeluje samo na makro planu i drzi sve na svome mjestu! :run:
A dje su elektricna polja koja su dosta puta jaca od gravitacijskih? :lol:
Hadzi Lojo

#92 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Hadzi Lojo »

Tocno, mnogo jaca.

To im je Tesla i govorio. :izet: :izet: :run:
Hadzi Lojo

#93 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Hadzi Lojo »

Do koje ste vi matematike stigli tokom studija, nije valjad samo srednjoskolske a ostalo na srecu i prepisivanje.
mali jomu

#94 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

triconja wrote: A dje su elektricna polja koja su dosta puta jaca od gravitacijskih? :lol:

bjezi ba struja udara, ovako gravitacija joj neda, vec je nacilja gore negdje i onda mi cujemo te strujne signale kad ona udari u drugu struju sa druge planete koju je njezina gravitacija ispalila..... sve pršti od struje :run:
triconja

#95 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

mali jomu wrote:
triconja wrote: A dje su elektricna polja koja su dosta puta jaca od gravitacijskih? :lol:

bjezi ba struja udara, ovako gravitacija joj neda, vec je nacilja gore negdje i onda mi cujemo te strujne signale kad ona udari u drugu struju sa druge planete koju je njezina gravitacija ispalila..... sve pršti od struje :run:
Kaki struja, to je naka sejtan baja. Kae ne treba dirat, kaka. :lol: :thumbup:
mali jomu

#96 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

triconja wrote: Kaki struja, to je naka sejtan baja. Kae ne treba dirat, kaka. :lol: :thumbup:

.... moze uhvatit gravitacija pa te gore negdje izbacit :lol:
mali jomu

#97 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

Odoh na kraj Zemlje popet se na zid i skocit.
He1972

#98 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by He1972 »

mali jomu wrote:Debata na Twitteru / NASA pokušala ubijediti repera da je Zemlja okrugla.

Astronauti Agencije NASA pokušali su razuvjeriti repera B.O.B.-a koji prikuplja novac za lansiranje satelita kako bi dokazao da je Zemlja ravna.

Prvi se oglasio Terry Wirts, koji je bio u svemiru dva puta.

"Mogu mu uštediti mnogo novca. Zemlja je okrugla. Letio sam oko nje“, napisao je astronaut na svom profilu na Twiteru.

Zatim se raspravi pridružio Buz Aldrin, jedan od astronauta koji je šetao na površini Mjeseca. Aldrin je objasnio reperu šta je to orbita.

"Ja također. To se zove orbita - zakrivljena putanja nebeskog objekta oko zvijezde, planete ili mjeseca".

Astronaut Scott Kelly poslao je reperu videosnimak koji dokazuje da Zemlja ima oblik sfere. I ponudio da pokloni prikupljeni novac za lansiranje satelita žrtvama uragana Irma i Marija.

Astronauti nisu ubijedili repera.

"Ljudi vas obično odvraćaju od nečega kada nešto skrivaju“, napisao je on na Twiteru.

Za devet dana muzičar je uspio prikupiti skoro pet hiljada dolara. Novac je doniralo 169 osoba.

(ko koga cega :lol: )
Kako ono kažu:

Sa budalama se ne raspravlja, zato što se spustiš na njihov nivo a oni te rasture iskustvom.
mali jomu

#99 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

He1972 wrote: Kako ono kažu:

Sa budalama se ne raspravlja, zato što se spustiš na njihov nivo a oni te rasture iskustvom.

Ima i druga koja kaze: Ako ne znas gdje si, sjedi sa budalama pa se pronadji.
Hadzi Lojo

#100 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Hadzi Lojo »

Bas tako, meni kad je dosadno pa se tako uhvatim naprdjivati i sa jednima i sa drugima.
Post Reply