HRANA PREKO GRANICE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hrle1976

#76 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by hrle1976 »

zg1911 wrote:
makarska rivijera je jedan dio jedne od 7. primorskih županija

+ postoji turizma i mimo mora. tako je zagreb no 1 što se tiče broja dolazaka. a čini mi se da su baš u zg spomenuti korejci najbrojniji gosti

anyway, poanta je da varšava + bih nije ni blizu 3/4 stranih turista u rh. a onda se počelo kako se nijemac zove mujo, šveđanin ante itd.

a to što se bih gosti ne prijave nije problem dzs-a. u svakom slučaju ta brojka ne može biti tolika da bi promijenila situaciju na 3/4 šta laprda imućno trkeljalo

Cujem da u Makarskoj smrdi na speticku jamu mora da je neki govnovod puko danas - citam novine. Sve u svemu na Makarskoj rivijeri 3/4 su Varsavski pakt i BiH uklj. dijaspora turisti. Prosetaj malo plazama pa ces cuti sta se najvise cuje od jezika.
Edin H.

#77 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Edin H. »

stubrijez wrote: Care moj koji Varsavski pakt? To je ukinuto prije 30 godina, pola tih drzava ne postoji a ostatak je sada u NATO. Sve i da ima veze... vremena su se promijenila, nazalost mi smo najgore prosli, nekad so bili jaci i od tih ceha i poljaka u svakom pogledu ali vise ne. To nam je donio novi poredak. Robujemo nekim predrasudama i da dokazemo da su svi ti nijemci i holandjani ustvari Muje i Hase sta nam to znaci.. nikako ne razumijem svrhu ove analize.
Je'l se to nece moci ove godine of Ceha kupiti peskira, resho i pegla?

Necu onda tamo ni ici, iz principa. :twisted:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#78 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Toto »

Sad su zagorci i slavonci zamjenili bosance,umjesto bureka štrudie i mlinci i gibanica.mjesto piletine ide pačetina na plaži.više je'ADZ ispraznio hr. već Tito. a EU ce im dohakat.
Alfons Kauders

#79 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:Ma mi iz Bosne svakako nocimo na crnjaka, ne prijavljujemo se, nista ne trosimo, zar tako ne rece voditeljica drzavne televizije?
Plus krademo!

Prosle godine mi skinuli prijatelja s busa, sumnjajuci da je klosar i kriminalac (frajer im rekao ko je, cime se bavi, pokazao vize nekoliko drzava u pasosu, rekao gdje ide i dao broj - idioti nisu ni nazvali broj, ni proguglali njegovo ime).

Onda sam ja nazvao, stjerao ih u kurac i rekao da ce mi iduce godine nosati tacnu u kafani ako ga ne puste, jer za sat dolazim s advokatom da im uzmem imena i idemo na sud (prijatelj ima primanja preko $10k mjesecno, pa mu ne bi bilo zao dati jednu platu na advokate, da im se napije krvi).

Sat i po kasnije bilo smo na plazi. :)
stubrijez

#80 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

Alfons Kauders wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma mi iz Bosne svakako nocimo na crnjaka, ne prijavljujemo se, nista ne trosimo, zar tako ne rece voditeljica drzavne televizije?
Plus krademo!

Prosle godine mi skinuli prijatelja s busa, sumnjajuci da je klosar i kriminalac (frajer im rekao ko je, cime se bavi, pokazao vize nekoliko drzava u pasosu, rekao gdje ide i dao broj - idioti nisu ni nazvali broj, ni proguglali njegovo ime).

Onda sam ja nazvao, stjerao ih u kurac i rekao da ce mi iduce godine nosati tacnu u kafani ako ga ne puste, jer za sat dolazim s advokatom da im uzmem imena i idemo na sud (prijatelj ima primanja preko $10k mjesecno, pa mu ne bi bilo zao dati jednu platu na advokate, da im se napije krvi).

Hmmmmm... a ko ti je taj prijatelj???
Alfons Kauders

#81 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

stubrijez wrote:
Alfons Kauders wrote:
Plus krademo!

Hmmmmm... a ko ti je taj prijatelj???
Covjek 20 godina zivi vani, i jednostavno mu se islo na Jadran.

Bio im sumnjiv jer je sjeo na bus iz Mostara ili Sarajeva, ne sjecam se. Bilo im cudno da ne vozi neki Audi A8 ili sta vec... Frajer nije sjeo za volan ima 15 godina, samo avioni, taxi i sluzbena auta.

Cobanima na granicu dodje kriminalac u crnoj limuzini i njemu ne smiju ni pomisliti reci da otvori gepek... Dodje doktor informatickih nauka i pokusaju ga lisiti slobode, odbiju da uopste provjere rezervaciju i sve podatke koje im je dao... Laze garant, dje ce se Turcin baviti tim stvarima?

Imali su srece sto mu se fakat nije dalo zajebavati jer je bio na proputovanju. Ja ga nagovarao da saceka mene i advokata, pa da im napravimo pizdariju. Frajer flegma, kaze jebes seljacine, necu da petljam s njima. Na kraju mu platili taxi. :D I super su prosli, jer da sam im se ja naklatio na kosti, imajuci u vidu sta su mu govorili i za sta su ga teretili - fakat bi ove godine prali sudje po Dalmaciji. :D
zg1911

#82 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

hrle1976 wrote:
zg1911 wrote:

+ postoji turizma i mimo mora. tako je zagreb no 1 što se tiče broja dolazaka. a čini mi se da su baš u zg spomenuti korejci najbrojniji gosti

anyway, poanta je da varšava + bih nije ni blizu 3/4 stranih turista u rh. a onda se počelo kako se nijemac zove mujo, šveđanin ante itd.

a to što se bih gosti ne prijave nije problem dzs-a. u svakom slučaju ta brojka ne može biti tolika da bi promijenila situaciju na 3/4 šta laprda imućno trkeljalo

Cujem da u Makarskoj smrdi na speticku jamu mora da je neki govnovod puko danas - citam novine. Sve u svemu na Makarskoj rivijeri 3/4 su Varsavski pakt i BiH uklj. dijaspora turisti. Prosetaj malo plazama pa ces cuti sta se najvise cuje od jezika.

boli me k za makarsku, tamo ne bi nogom kročio otkako vladaju turbofolk idiotarije. prošeći cresom i 3/4 su talijani, i šta sad?
Alfons Kauders

#83 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
hrle1976 wrote:
zg1911 wrote:

boli me k za makarsku, tamo ne bi nogom kročio otkako vladaju turbofolk idiotarije. prošeći cresom i 3/4 su talijani, i šta sad?
Italijana u Juznoj Dalmaciji bude manje no Slovenaca. :D Drze se ljudi kulture, ne privlaci ih primitivizam i alkoholizam.

Nazalost, navedeno privlaci Poljake :D
zg1911

#84 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
Italijana u Juznoj Dalmaciji bude manje no Slovenaca. :D Drze se ljudi kulture, ne privlaci ih primitivizam i alkoholizam.

Lijepa je južna dalmacija, ali i istra je. A njima istra i kvarner pred nosom. A i normalniji je svijet. Dolje ih znaju i mlatit itd

Neam ništa protiv poljaka. Ne volim samo engleze i ruse
Alfons Kauders

#85 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Lijepa je južna dalmacija, ali i istra je. A njima istra i kvarner pred nosom. A i normalniji je svijet. Dolje ih znaju i mlatit itd

Nemas nista protiv Poljaka jer gore na sjever dolaze kulturni, s parama. Oni sto idu u Juznu Dalmaciju bi bili izbaceni s koride na Cevljanovicima radi primitivnog ponasanja. :D

Englezi znaju biti preglasni i ne znaju piti, ali barem im znas jezik pa im se mozes nagovoriti.

Rusi... Veci alkosi od Poljaka, ali nerijetko dolaze s dosta vise novca od Poljaka.
Alfons Kauders

#86 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

Kad se samo sjetim koliko su Dalmatinci u osamdesetim kukali radi Cehoslovackih turista...

A po kulturi, Cesi spram Poljaka mi izgledaju kao Bosanci kraj Svicaraca :)

Cesi nisu valjali jer nisu dovoljno trosili - Poljaci trose manje, piju neuporedivo vise, i prave dosta vise pizdarija.

Doduse, Cesi jos uvijek vode po broju intervencija gorske sluzbe i ronilaca... Ne zato jer su smotaniji od Poljaka, vec zato sto ce se barem krenuti penjati na neko brdo na odmoru, dok prosjecni Poljak nece maknuti iz apartmana dok mu ne nestane votke.
zg1911

#87 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nemas nista protiv Poljaka jer gore na sjever dolaze kulturni, s parama. Oni sto idu u Juznu Dalmaciju bi bili izbaceni s koride na Cevljanovicima radi primitivnog ponasanja. :D

Englezi znaju biti preglasni i ne znaju piti, ali barem im znas jezik pa im se mozes nagovoriti.

Rusi... Veci alkosi od Poljaka, ali nerijetko dolaze s dosta vise novca od Poljaka.
Nema govana ko što su englezi. Raskalašeni šljam. To što su glasni je najmanji problem. Glasni su i digići pa nisu šljam ko ovi. A rusi slični englezima

Česi su super. Česi su uvijek bili nadljudi za ostale slavene :izet:
Alfons Kauders

#88 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote: Česi su super. Česi su uvijek bili nadljudi za ostale slavene :izet:
Iskreno, otkad je to neko mjerilo. :D
stubrijez

#89 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

Covjek 20 godina zivi vani, i jednostavno mu se islo na Jadran.

Bio im sumnjiv jer je sjeo na bus iz Mostara ili Sarajeva, ne sjecam se. Bilo im cudno da ne vozi neki Audi A8 ili sta vec... Frajer nije sjeo za volan ima 15 godina, samo avioni, taxi i sluzbena auta.

Cobanima na granicu dodje kriminalac u crnoj limuzini i njemu ne smiju ni pomisliti reci da otvori gepek... Dodje doktor informatickih nauka i pokusaju ga lisiti slobode, odbiju da uopste provjere rezervaciju i sve podatke koje im je dao... Laze garant, dje ce se Turcin baviti tim stvarima?

Imali su srece sto mu se fakat nije dalo zajebavati jer je bio na proputovanju. Ja ga nagovarao da saceka mene i advokata, pa da im napravimo pizdariju. Frajer flegma, kaze jebes seljacine, necu da petljam s njima. Na kraju mu platili taxi. :D I super su prosli, jer da sam im se ja naklatio na kosti, imajuci u vidu sta su mu govorili i za sta su ga teretili - fakat bi ove godine prali sudje po Dalmaciji. :D[/quote]

Drugar bas si me zaintrigiro sa ovom tvojom pricom,
prvo, cina je policija to radila nasi ili hrvati?
Drugo, nema sanse neosnovano da drze ili optuze covjeka, mozda ima isto ime kao neko sa potjernice... Mene su u BG jednom zadrzali saceko sam pet minuta da provjere i pustili me, niko mi rijec nije reko a kamoli uvrijedio. Za sta su ga optuzili? A to sa advokatima tu nema na granici niko sanse da se nateze dok dodje advokat to ti je smijesno sto si napiso. Ako je turcin mozda ima ime ko neki sa neke liste... uglavnom nije sigurno razlog zadrzavanja to sto ti navodis a posebno ne to sto se vozi autobusom, smijesan si. Kako oni mogu znati cime se bavi ne pise to u pasosu?
stubrijez

#90 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

stubrijez wrote:Covjek 20 godina zivi vani, i jednostavno mu se islo na Jadran.

Imali su srece sto mu se fakat nije dalo zajebavati jer je bio na proputovanju. Ja ga nagovarao da saceka mene i advokata, pa da im napravimo pizdariju. Frajer flegma, kaze jebes seljacine, necu da petljam s njima. Na kraju mu platili taxi. :D I super su prosli, jer da sam im se ja naklatio na kosti, imajuci u vidu sta su mu govorili i za sta su ga teretili - fakat bi ove godine prali sudje po Dalmaciji. :D
Drugo, nema sanse neosnovano da drze ili optuze covjeka, mozda ima isto ime kao neko sa potjernice... Mene su u BG jednom zadrzali saceko sam pet minuta da provjere i pustili me, niko mi rijec nije reko a kamoli uvrijedio. Za sta su ga optuzili? A to sa advokatima tu nema na granici niko sanse da se nateze dok dodje advokat, nit bi on doso nit bi ga ko ceko. Ako je turcin mozda ima ime ko neki sa neke liste... uglavnom nije sigurno razlog zadrzavanja to sto ti navodis a posebno ne to sto se vozi autobusom, smijesan si. Kako oni mogu znati cime se bavi ne pise to u pasosu?[/quote]
hrle1976

#91 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by hrle1976 »

Alfons Kauders wrote:Kad se samo sjetim koliko su Dalmatinci u osamdesetim kukali radi Cehoslovackih turista...

A po kulturi, Cesi spram Poljaka mi izgledaju kao Bosanci kraj Svicaraca :)

Cesi nisu valjali jer nisu dovoljno trosili - Poljaci trose manje, piju neuporedivo vise, i prave dosta vise pizdarija.

Doduse, Cesi jos uvijek vode po broju intervencija gorske sluzbe i ronilaca... Ne zato jer su smotaniji od Poljaka, vec zato sto ce se barem krenuti penjati na neko brdo na odmoru, dok prosjecni Poljak nece maknuti iz apartmana dok mu ne nestane votke.

Cesi pate sto n maju brda i more. Zato se daju u pentranje i koje kakve akrobacije na more i tako da imas tih intervencija na svakom cosku. Poljaci obicni Rusi u drugim bojama. Manje su toskali od prosjecnih Ceha. Treba imati u vidu da u Ceskoj je standar dosta visi nego u Poljskoj. Bogatih turista u Hrvatskoj je malo - mi ovdje govorimo o vecini koja dosta stedi da provede 10 dana na moru. Ja sam rekao Hrvatska se i dalje povezuje kao socijalni turizam. Cesi nemaju tradiciju da jedu po restoranima - rijetkost je to u CZ, pa tako isto u HR nece. Vise iz razloga cijena a onda to sa navikom koju obicni nemaju. Cesi koji su docepali se para za njih HR vise nije zanimljiva.
zg1911

#92 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote: Česi su super. Česi su uvijek bili nadljudi za ostale slavene :izet:
Iskreno, otkad je to neko mjerilo. :D

Haha :thumbup:
djevojka bez imena

#93 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by djevojka bez imena »

Meni su dalmatinci jos i dobri, kontinentalci su mi odbojni, neljubazni, pogotovo zagrebcani.
zg1911

#94 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by zg1911 »

ZagrePčani
stubrijez

#95 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by stubrijez »

stubrijez wrote:
stubrijez wrote:Covjek 20 godina zivi vani, i jednostavno mu se islo na Jadran.

Drugo, nema sanse neosnovano da drze ili optuze covjeka, mozda ima isto ime kao neko sa potjernice... Mene su u BG jednom zadrzali saceko sam pet minuta da provjere i pustili me, niko mi rijec nije reko a kamoli uvrijedio. Za sta su ga optuzili? A to sa advokatima tu nema na granici niko sanse da se nateze dok dodje advokat, nit bi on doso nit bi ga ko ceko. Ako je turcin mozda ima ime ko neki sa neke liste... uglavnom nije sigurno razlog zadrzavanja to sto ti navodis a posebno ne to sto se vozi autobusom, smijesan si. Kako oni mogu znati cime se bavi ne pise to u pasosu? Mozda ima nesto sto ne znas o svom Drugu :?: 8)
[/quote]
djevojka bez imena

#96 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by djevojka bez imena »

zg1911 wrote:ZagrePčani
:thumbup: prednjenepcani zvucni bezvucni.... lapsus
Alfons Kauders

#97 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by Alfons Kauders »

stubrijez wrote: Drugar bas si me zaintrigiro sa ovom tvojom pricom,
Hrvati.
Drugo, nema sanse neosnovano da drze ili optuze covjeka, mozda ima isto ime kao neko sa potjernice... Mene su u BG jednom zadrzali saceko sam pet minuta da provjere i pustili me, niko mi rijec nije reko a kamoli uvrijedio.
Drzali ga, pretresli do gole koze. Nisu provjerili gdje ide, niti su provjerili ko je. Samo su mu lagali da su provjerili, te ga optuzili ga da je lagao njima. Covjek im rekao kod koga ide, ostavio telefonski broj - ovi rekli da su provjerili, i da broj ne postoji, te da nema osobe tog imena u Hrvatskoj.
Za sta su ga optuzili? A to sa advokatima tu nema na granici niko sanse da se nateze dok dodje advokat, nit bi on doso nit bi ga ko ceko. Ako je turcin mozda ima ime ko neki sa neke liste...
Covjek svake godine ulazi u Hrvatsku vec decenijama. Nikad nije krivicno gonjen, nikakva potjernica ne postoji niti je postojala. Frajer informaticar, prilicno ugledan u svojoj bransi. Nije Turcin, vec Tuzlak, ali seljacinama je to isto.
uglavnom nije sigurno razlog zadrzavanja to sto ti navodis a posebno ne to sto se vozi autobusom, smijesan si. Kako oni mogu znati cime se bavi ne pise to u pasosu?
Pa mogu znati - fino pitaju covjeka cime se bavi i gdje putuje, kao sto pitaju i mene, i mnoge druge na granici. To su i uradili. Medjutim, kada im je ovaj rekao, oni mu elegantno rekli da laze, rekli mu da izlazi s busa, onda ga zadrzali, skinuli i pretresli.

Tek poslije im je palo na pamet da malo bolje pogledaju njegov pasos s vizama US, UK itd... Tek poslije im je palo na pamet da na Google ukucaju njegovo ime... Tek poslije su skontali da im je dao ispravno ime covjeka kojem ide i njegov telefonski broj - kada sam ih nazvao s tog telefonskog broja da im jebem mater i pitam kako je moguce da me nemaju u evidenciji.

U biti, po defaultu mislili da je covjek kriminalac i odbijali sve dokaze i objasnjenja koja su ukazivala da nije. Covjek radio na tri kontinenta, obisao cijeli svijet.

Nije do njega, vec do njihovog primitivizma.
slavemaster

#98 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by slavemaster »

a coek velicnia kaze neka necu se sa papcima peglat...
jer valja njima i dalje sa samima sobom, a on gospodin ode na put oko svijeta...
i zbog ovakvih 'Profesionalaca' (mislim na granicare) i jesmo svi ovdje u k....anafi....

haj z
baja

#99 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by baja »

Jel iko zna sta u slucaju da si uhvacen s mesom (npr na granici), jel ima kazna il se samo oduzima?
slavemaster

#100 Re: HRANA PREKO GRANICE

Post by slavemaster »

nek pisu kaznu samo nek mi cevape ne diraju ;)
Post Reply