HRANA PREKO GRANICE
- Almir_93
#1 HRANA PREKO GRANICE
Pozdrav
Idem sa prijateljima u HRV pa me interesuje smije li se prenijet šta od hrane ?
Nosimo prenosni frižider pa da ne bude kakvih problema..
LP
LP
- pukepuke
#2 Re: HRANA PREKO GRANICE
Čula sam da se ove godine ne može ni sendvič prenijeti. Ali ja sam prenijela dva ručka i štošta drugo. I drugi su. Dakle, sve ovisi na kakvu smjenu naletite. Zamaskirajte frižiderčić da se ne vidi i možda budete imali sreće.
- hrle1976
#3 Re: HRANA PREKO GRANICE
Brate ja sve u Sloveniji kupim kad idem u Hrvatsku.
Najboljsi sosed.
Najboljsi sosed.
- Almir_93
#4 Re: HRANA PREKO GRANICE
Da, idemo autobusom u noćnim satima!
Planirano je oko 2:30h da se pređe granica
- hrle1976
#5 Re: HRANA PREKO GRANICE
Almir_93 wrote:Da, idemo autobusom u noćnim satima!
Ako jasete preko malog prelaze nema zime. Ako idete na veci prelaz racunaj da ce zaviriti u gepek autobusa a vas ko stoku u po noci istjerati vani.
- Almir_93
#6 Re: HRANA PREKO GRANICE
Autobus ide za Ploče tako da mislim da će na Doljane mada nisam siguran. A mogu stavit u neku torbu te frižiderćiće ?
- ibi
#7 Re: HRANA PREKO GRANICE
hrle1976 wrote:Brate ja sve u Sloveniji kupim kad idem u Hrvatsku.![]()
Najboljsi sosed.
HAHAAHHAHA zivi 40 godina u Ceskoj/Danskoj/Monte Carlu ili gdje vec, a nema para da jede hranu u Hrvatskoj.
Idi na more u Albaniju ili nemoj ni ici hahahahahhha
- hrle1976
#8 Re: HRANA PREKO GRANICE
Zelim ti samo reci da dzaba repiciras na moj post jer sam te stavio na ignoranciju tako da sta god ti pisao ja ne mogu viditi sa svog profila.
- ibi
#9 Re: HRANA PREKO GRANICE
Neka drugi vide muhahahhhaahahaahahahaahrle1976 wrote:Zelim ti samo reci da dzaba repiciras na moj post jer sam te stavio na ignoranciju tako da sta god ti pisao ja ne mogu viditi sa svog profila.
kaakv bijednik, a 99% mu natpisi kako ne on uspjesan i zaradjuje puno
- stubrijez
#10 Re: HRANA PREKO GRANICE
ibi wrote:Neka drugi vide muhahahhhaahahaahahahaahrle1976 wrote:Zelim ti samo reci da dzaba repiciras na moj post jer sam te stavio na ignoranciju tako da sta god ti pisao ja ne mogu viditi sa svog profila.
kaakv bijednik, a 99% mu natpisi kako ne on uspjesan i zaradjuje puno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Slutim Konje
#11 Re: HRANA PREKO GRANICE
Vratio se nedavno iz baških voda, kad sam polazio u autu ponjeo svega niko me nije prebirao ni zaustavljao, posebno vidim ova raja što dolazi na dan sa autobusima ponesu svega sa sobom.
- hrle1976
#12 Re: HRANA PREKO GRANICE
Nije ta Jadranska obala toliko skupa koliko ljudi hoce sve dzaba. Hajde molim vas. Pa nisu turisti bogatasi koji njima na more dolaze. 3/4 turista Varsavski pakt i BiH. Zapadnjaka mozes na prste nabrojati. Bio u Brilama, Baskoj Vodi, Makarskoj i ona dva mala mjesta izmedju Makarske i Baske Vode. Sve go Poljak, Ceh, Madzar, Slovak, Bosanac, pravih Njemaca nema kao nekada.
- Point.
#13 Re: HRANA PREKO GRANICE
Ja sam prosli mjesec prenio citavo jagnje sa raznjom preko granice na Arzanu, niko nista nije pito. Imo sam i 4 velika sendvica sa argetom i polijem te Albert keksa, reko ako mi padne secer, ni to nisu pogledali.
- Maraschino
#14 Re: HRANA PREKO GRANICE
Prije par godina isli mi na more pa cemo usput slaviti neke rodjendane. Ponesemo citavo jagnje i stavimo ga iza prednjih sjedista. Na zadnjem sjedistu sjedio je ''invalid sa govornom manom''. Na pitanje carinika ''imate li sta prijaviti''? Odmah odgovaramo ''nema nista, onako standardno'' a ovaj sa zadnjeg sjedista vice ''immmmma jaaanjeee''.Point. wrote:Ja sam prosli mjesec prenio citavo jagnje sa raznjom preko granice na Arzanu, niko nista nije pito. Imo sam i 4 velika sendvica sa argetom i polijem te Albert keksa, reko ako mi padne secer, ni to nisu pogledali.
Pita carinik, ''sta to on vice''? ''Ma vruce mu i pita koliko jos ima''?
Sledeci put idemo k'o gospoda pa cemo negdje usput kupiti jagnjetine. Navratimo negdje tamo kod Korjenice vrti se janjci i mi par kila za ponijet ali 25 €/kg. E pa nadjite neke druge ovce za sisanje. ...i vas i vase more.
- ibi
#15 Re: HRANA PREKO GRANICE
Prijatelju, nije sramota biti kokuz ko hrle/zviz, jednostavno ako nemas novca, nema problema, ali nemoj lagat i izmisljati.stubrijez wrote:ibi wrote:Neka drugi vide muhahahhhaahahaahahahaahrle1976 wrote:Zelim ti samo reci da dzaba repiciras na moj post jer sam te stavio na ignoranciju tako da sta god ti pisao ja ne mogu viditi sa svog profila.
kaakv bijednik, a 99% mu natpisi kako ne on uspjesan i zaradjuje puno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jesi ga nagazio brate mili, pusti ga kraju, svi su takvi nasi. Moj sura neki dan doso iza Austrije hvali se naso negdje radnju gore majice po 2 eura nove. Kazem ja njemu sto nisi ponio koju dao bih ti ja pare? On se zacrveni
![]()
![]()
![]()
![]()
Sta ima veze, ulazi u 6 deceniju zivota, nema porodicu (svi ga tuzili od rodbine), nema djecu, nema zenu, nema zivot, nema prijatelje, nema novce, nema svoju domovinu, u BIH je stranac u dijaspori je niko i nista.
I sta ima veze, nisi uspio u zivotu, iza sebe neces ostaviti nista pa sta' nisi jedini koji nista u zivotu nisi postigao niti iza sebe ista ostavio...
Ali nemoj lagat, otvarat temu kako hoces kupit kucu u Dubrovniku, a da je dobije na poklon nema para da plati porez za tu kucu za cijeli svoj zivot koji mu ostaje.
Ide na more, a gleda kako na hrani par EUR da ustedi, a nekom drugom odgovara na pitanja kako on ima preko 5.000 EUR netto primanja hahahaahah
A istina je da je na socijali, i jedino sto u zivotu ima je racunar i ovaj forum.
- stubrijez
#16 Re: HRANA PREKO GRANICE
Bio ne bio na socijali svima im je ista pacerska prica...
-
DZONPI
#17 Re: HRANA PREKO GRANICE
Ne kontam cim predjes granu ima veliki Lidl u Metkovicu mozes kupit 3 gepeka natrpat iste cjene ko u BiH i sto moras onda nosit i strahovat hoce li te ko rovit,ok ovi autobusom je malo drugacije ali sa autom nema potrebe.
- Edin H.
#18 Re: HRANA PREKO GRANICE
Napravi bunkere ko Zika u onom BMW-u ili nadji kome je prodao, pa kupi onaj BMW.
-
PM72
#19 Re: HRANA PREKO GRANICE
iste cijene?DZONPI wrote:Ne kontam cim predjes granu ima veliki Lidl u Metkovicu mozes kupit 3 gepeka natrpat iste cjene ko u BiH i sto moras onda nosit i strahovat hoce li te ko rovit,ok ovi autobusom je malo drugacije ali sa autom nema potrebe.
- problemnatravunu
#20 Re: HRANA PREKO GRANICE
U pravilu, skoro nista, a ti mozes pokusati!Almir_93 wrote:Pozdrav
LP
- uglavnomja
#21 Re: HRANA PREKO GRANICE
"Bez mesa i mlijeka Ako krenete preko bilo kojeg graničnog prijelaza iz BiH, ne smijete ponijeti meso (pa ni u sendvičima) ili mliječne proizvode, dok su voće, povrće, slatkiši, kao i hrana za bebe i kućne ljubimce dopušteni, ali u ograničenim količinama.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/putuj ... no-1158950 - www.vecernji.hr
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/putuj ... no-1158950 - www.vecernji.hr
- zg1911
#22 Re: HRANA PREKO GRANICE
hrle1976 wrote:Nije ta Jadranska obala toliko skupa koliko ljudi hoce sve dzaba. Hajde molim vas. Pa nisu turisti bogatasi koji njima na more dolaze. 3/4 turista Varsavski pakt i BiH. Zapadnjaka mozes na prste nabrojati. Bio u Brilama, Baskoj Vodi, Makarskoj i ona dva mala mjesta izmedju Makarske i Baske Vode. Sve go Poljak, Ceh, Madzar, Slovak, Bosanac, pravih Njemaca nema kao nekada.
Nema se para za ručak, al ima se zato prstiju
http://www.putovnica.net/vijesti/hrvats ... na-turista
Na kraju varšavski pakt i bih niti blizu 1/4 a kamoli dalje
- hrle1976
#23 Re: HRANA PREKO GRANICE
zg1911 wrote:hrle1976 wrote:Nije ta Jadranska obala toliko skupa koliko ljudi hoce sve dzaba. Hajde molim vas. Pa nisu turisti bogatasi koji njima na more dolaze. 3/4 turista Varsavski pakt i BiH. Zapadnjaka mozes na prste nabrojati. Bio u Brilama, Baskoj Vodi, Makarskoj i ona dva mala mjesta izmedju Makarske i Baske Vode. Sve go Poljak, Ceh, Madzar, Slovak, Bosanac, pravih Njemaca nema kao nekada.
Jozo sa njemackim pasosom jest stranac na papiru ali...
Jedine tri dtzave za koja mozes siguran biti da od cjelokupnog broja je savim mala brojka jugovica sa pasosima tih drzava je Italija, Francuska i UK. Slovenci ja no stranci na papiru kao i Bosanci. Koliko Bosanaca i Hrvata stoji iza tog Austrija i Njemacka. Koliko Bosanaca iza Nizozemska.
Gdje su te plaze gdje nema Slovenaca, Bosanaca, dijsapore, Ceha, Madzara, Slovaka, gdje su te plaze gdje iskljucivo sunca dupe Hans, Hilda, gdje ces samo cuti Njemacki, Francuski i Engleski jezik ne mora biti 100% ali bar 75%?
Nema ih. Da sva dijaspora i Bosnaci prestanu ici u Makarsku ista bi bila pusta.
- Almir_93
- stubrijez
#25 Re: HRANA PREKO GRANICE
ovo ti je prica tipicno bosnjacka lafina care... nije mi jasno nasladjivanje srbi, bosanci, cesi na hrvatskoj obali i prica vidjeli bi oni da bosanci prestanu ic na more... pa eto kako idu, tema se otvara moze li se prenijet tri pastete i kajmak. Ti ni ne mozes vidjeti strance kad nisi dobacio dalje od Makarske. Stranci su dole i to tokom cijele godine o cem svjedoci i 733 miliona eura prihoda od turizma prosle godine... kamo srece da se ugledamo na njih a ne godinama likujemo na nesto sto smo sami sebi izmislilihrle1976 wrote:zg1911 wrote:hrle1976 wrote:Nije ta Jadranska obala toliko skupa koliko ljudi hoce sve dzaba. Hajde molim vas. Pa nisu turisti bogatasi koji njima na more dolaze. 3/4 turista Varsavski pakt i BiH. Zapadnjaka mozes na prste nabrojati. Bio u Brilama, Baskoj Vodi, Makarskoj i ona dva mala mjesta izmedju Makarske i Baske Vode. Sve go Poljak, Ceh, Madzar, Slovak, Bosanac, pravih Njemaca nema kao nekada.
Jozo sa njemackim pasosom jest stranac na papiru ali...
Jedine tri dtzave za koja mozes siguran biti da od cjelokupnog broja je savim mala brojka jugovica sa pasosima tih drzava je Italija, Francuska i UK. Slovenci ja no stranci na papiru kao i Bosanci. Koliko Bosanaca i Hrvata stoji iza tog Austrija i Njemacka. Koliko Bosanaca iza Nizozemska.
Gdje su te plaze gdje nema Slovenaca, Bosanaca, dijsapore, Ceha, Madzara, Slovaka, gdje su te plaze gdje iskljucivo sunca dupe Hans, Hilda, gdje ces samo cuti Njemacki, Francuski i Engleski jezik ne mora biti 100% ali bar 75%?
Nema ih. Da sva dijaspora i Bosnaci prestanu ici u Makarsku ista bi bila pusta.