Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
- JThomas
#76 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
kako rekoh, ja mogu prihvatiti da je neko od ovih bivših sda bolja alternativa kratkoročno i na lokalnom nivou. nedostatak "podrške" iz sda kantona i sda vijeća za mene je više pozitivna nego negativna strana, jer kod nas efikasnost vlasti pretežno znači efikasnost pljačke. naša vlast je u omjeru plus-minus najbolja za građane kad je u blokadi i kad neko bojkotuje sjednice. i oni su pod lupom sda pravosuđa i tužilaštva koje im traži dlaku u jajetu, što im svakako praktično otežava pljačku i ako imaju volju.
međutim, misliti da će oni povesti neku alternativu sda na državnom i federalnom nivou je za mene utopija. za šepića sam ubijeđen da je krtica. vrijeme će pokazati.
međutim, misliti da će oni povesti neku alternativu sda na državnom i federalnom nivou je za mene utopija. za šepića sam ubijeđen da je krtica. vrijeme će pokazati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#77 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Ezdea je majstor u gubljenju izbora a osvajanju vlasti.
- It_is_a_Leclerc
#78 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Jedino što me nervira kod ovih nezavisnih načelnika je to što oprezno, ko po jajima, pristupaju situaciji trudeći se valjda da očuvaju tu neku različitost, autentničnost... Ako smatraju da imaju šanse, a ja mislim da imaju, neka naprave koaliciju, izađu na izbore i neka uzmu broj mandata s kojim mogu uraditi nešto za sredine iz kojih dolaze. Ako smatraju da nemaju, onda neka ćute i bave se cukama lutalicama, kanalizacijom i otvaranjem priredbi folklora.
Smatram da je Senad Šepić jako kvalitetan kadar za člana Predsjedništva. Osim što je relativno mlad, smatram da ima itekako iskustva, kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj politici, te važne kontakte u Evropi od kojih bošnjački narod može profitirati. Ako mu konkurenti budu kompromitovani Fahrudin Radončić i kuhana noga Denis Zvizdić, onda stvarno mislim da ima itekakve šanse za uspjeh.
Smatram da je Senad Šepić jako kvalitetan kadar za člana Predsjedništva. Osim što je relativno mlad, smatram da ima itekako iskustva, kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj politici, te važne kontakte u Evropi od kojih bošnjački narod može profitirati. Ako mu konkurenti budu kompromitovani Fahrudin Radončić i kuhana noga Denis Zvizdić, onda stvarno mislim da ima itekakve šanse za uspjeh.
- O'zone
- Globalni moderator
#79 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Sinoć kad pročitah vijest o "Pokretu za Evropu" i imena koja su tu isprva mi bi ono "jeeeee super" a onda na drugu "čekaj malo...."
Onda ubacim sebi bubu u glavu....SDA zna da je zasrala...izbori se bliže...situacija na terenu realno katastrofa....budžeti prazni...mogućnost gubitka izbora velika....
Šta ako je i ovo neka projekcija SDA? Ne morate napadati odmah
pričamo.
Znači šta ako je ovo neka projekcija SDA za sljedeće izbore. Osvrnite se na prošle i predprošle...SDA uvijek sebi napravi backup i tu su majstori...Ubacili su svoje ljude u sve stranke koje su dobile povjerenje glasača i razjebali ih u rekordnom roku...To je dovelo do toga da su sad "opozicione" stranke postale dosta opreznije koga primaju u svoje redove tako da je ta opcija od strane SDA poprilično potrošena.
Šta bi bio sljedeći korak? Napraviš sebi neprijatelja. I u tome imaju odlično iskustvo evo dvadeset godina ga forsiraju i dela...ali da bi zajebancija bila veća napraviš neprijatelja unutar svojih redova nešto kao Hydra u SHIELD-u
...Neprijatelj koji je tvoj član dugi niz godina čak i osnivač ali se bori da te uništi....i napada i iznutra i izvana...uništava sistem i onda preuzima vlast da li kao prvobitni entitet (u ovom slučaju SDA) što im nije uspjelo, ili kao novi entitet (Pokret za Evropu).
E sad taj novi entitet (stranka) ide u veliku ofanzivu pokazuju se kao veliki prijatelji naroda (Bane u Dark Night Rises)
da bi zadobili povjerenje naroda i osvojili veliki broj glasova da bi onda po završenim izborima se "nenadano" vratili u matičnu stranku ili se čak i spojili sa istom..
Ovo je buba koja mene škakilja a ono što me nervira kod nje je što vrlo lako moguća...
Onda ubacim sebi bubu u glavu....SDA zna da je zasrala...izbori se bliže...situacija na terenu realno katastrofa....budžeti prazni...mogućnost gubitka izbora velika....
Šta ako je i ovo neka projekcija SDA? Ne morate napadati odmah
Znači šta ako je ovo neka projekcija SDA za sljedeće izbore. Osvrnite se na prošle i predprošle...SDA uvijek sebi napravi backup i tu su majstori...Ubacili su svoje ljude u sve stranke koje su dobile povjerenje glasača i razjebali ih u rekordnom roku...To je dovelo do toga da su sad "opozicione" stranke postale dosta opreznije koga primaju u svoje redove tako da je ta opcija od strane SDA poprilično potrošena.
Šta bi bio sljedeći korak? Napraviš sebi neprijatelja. I u tome imaju odlično iskustvo evo dvadeset godina ga forsiraju i dela...ali da bi zajebancija bila veća napraviš neprijatelja unutar svojih redova nešto kao Hydra u SHIELD-u
E sad taj novi entitet (stranka) ide u veliku ofanzivu pokazuju se kao veliki prijatelji naroda (Bane u Dark Night Rises)
Ovo je buba koja mene škakilja a ono što me nervira kod nje je što vrlo lako moguća...
- saibaba
#80 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Likovi koji su iz SDA otisli zbog gubitka pozicija ( ne zbog ideoloskih ne slaganja ) su sad neka nova snaga i alternativa ...
Ali ok ovo je bar posteno ako imas ambicije kandiduj se na izborima i lagano ..
Sepic za clana predsjednistva. Da to nije malo previse ?
Ali ok ovo je bar posteno ako imas ambicije kandiduj se na izborima i lagano ..
Sepic za clana predsjednistva. Da to nije malo previse ?
-
džakailibu
#81 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
jao kako ne vjerujem u ovu opciju sa kvazi pobjeguljama iz sda! nije ovo nikakava alternativa ali ako budu ozbilni mogu uzeti 10 % taman za koaliciju sa sda- e onda ce prica biti drugacija. sepic za predsjednistvo je tama kapacitet na koje smo spali , nesto kao skaka za gradonaelnika ili kifla za premijera.
- BHCluster
#82 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Koja je ovo stranka po redu?
-
Seyfo
#83 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Nek Krajisnici imaju svog covjeka na vrhu !
Jest da ga u Cazinu i ne vole bas jer nije u A SDA, ali jebaji ga, bolje i to nego do sad
Jest da ga u Cazinu i ne vole bas jer nije u A SDA, ali jebaji ga, bolje i to nego do sad
-
IMT25
#84 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Dobar opis šepićevog lika. Djelovao mi je uvijek kao pretenciozni, presamouvjerni seoski politikant.Vipsilon wrote:Jadni mi ko nas predvodi u Evropu. Stara i potrošena olupina i lopina koja ne zna tri smislene rečenice sastaviti. Čovjek koji je zajedno sa svojom porodicom na grbači i na budžetu 25 godina, i juče se sjetio da SDA kobajagi ne valja pa krenuo oštro.
Šepić je vrsni demagog. Ima pitku priču, vazda nasmijano lice, tihim tonom priča, cijeli repertoar populističkih priča, pripremljene argumente, programiran, pametni krajišnik. Njemu se pogotovo ne može vjerovati.
- orinoco
#85 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Za Predsjedništvo BiH baš i ne treba neka politička mudrost, u nas je to protokolarna funkcija, i uglavnom zadržana na komunikaciju država Balkana. Osim toga, dužnost člana Predsjedništva je da zastupa interese svih naroda i građana BiH podjednako, nema on šta profitirati Bošnjacima, Srbima ili Hrvatima.It_is_a_Leclerc wrote:Jedino što me nervira kod ovih nezavisnih načelnika je to što oprezno, ko po jajima, pristupaju situaciji trudeći se valjda da očuvaju tu neku različitost, autentničnost... Ako smatraju da imaju šanse, a ja mislim da imaju, neka naprave koaliciju, izađu na izbore i neka uzmu broj mandata s kojim mogu uraditi nešto za sredine iz kojih dolaze. Ako smatraju da nemaju, onda neka ćute i bave se cukama lutalicama, kanalizacijom i otvaranjem priredbi folklora.
A iskreno, osim što ti je zemljak pa ga preferiraš, Šepić i nije neki političar. U zadnje vrijeme je aktuelan jer je "4-ti buntovnik", a da je neki političar sa sposobnošću, i nije neki
-
putokaz1
#86 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Koliko mogu 8 načelnika plus 4 Zastupnika u Bh parlamentu
-USK ,odakle je i sam Šepić,ako budu treća stranka u Cazinu,druga u Bužimu,Druga u Bosanskom Petrovcu,Druga u SanskomMostu mogu ući u skupštinu USK
-TK osim Kalesiji,morao bi odbora koje stranke preći kod njih,tako da su slabi,Srebrenik ili Kladanj Spana ako žele da pređu Prag
-ZDK Zenica,Visoko mogu preći prag
-SBK mora pobrat Odbore SBB,SBIH te SDA,uz Podršku Bugajna prag je limit
-HNK Tu je ljevica slaba(APSURD JER JE NJIHOV LIDER ODATLE) ali tu su svi osim SDA slabi,svugdje po malo i ganjati Prag
-BPK Tu imaju šanse da budu drugi,ali možda i Prvi
-KS iako imaju Hadžibajrića,ne vjerujem da su Lijeve Sarajlije još uvjek lude(nakon sbih ,sbb) da daju prednost toj novoj stranci umjesto Ljevici,ipak je tu Ljevca broj 2,a ovi novi možda preskoče SBB i time ulete u skupštinu
Nerealno je da uđu u Federalni parlament ,morali bi biti jači od SBIH ili negdje pronaći direktni mandat.
Njihovi lideri moraju kopirat Radončića 2010-2015(tada bi dobili 3 u BH parlamentu)
Znači udarat Kontra SDA,vrijeđat,lagat,pljuvat,a mislim da to nemogu,mnogo su kulturniji od Fahre
-USK ,odakle je i sam Šepić,ako budu treća stranka u Cazinu,druga u Bužimu,Druga u Bosanskom Petrovcu,Druga u SanskomMostu mogu ući u skupštinu USK
-TK osim Kalesiji,morao bi odbora koje stranke preći kod njih,tako da su slabi,Srebrenik ili Kladanj Spana ako žele da pređu Prag
-ZDK Zenica,Visoko mogu preći prag
-SBK mora pobrat Odbore SBB,SBIH te SDA,uz Podršku Bugajna prag je limit
-HNK Tu je ljevica slaba(APSURD JER JE NJIHOV LIDER ODATLE) ali tu su svi osim SDA slabi,svugdje po malo i ganjati Prag
-BPK Tu imaju šanse da budu drugi,ali možda i Prvi
-KS iako imaju Hadžibajrića,ne vjerujem da su Lijeve Sarajlije još uvjek lude(nakon sbih ,sbb) da daju prednost toj novoj stranci umjesto Ljevici,ipak je tu Ljevca broj 2,a ovi novi možda preskoče SBB i time ulete u skupštinu
Nerealno je da uđu u Federalni parlament ,morali bi biti jači od SBIH ili negdje pronaći direktni mandat.
Njihovi lideri moraju kopirat Radončića 2010-2015(tada bi dobili 3 u BH parlamentu)
Znači udarat Kontra SDA,vrijeđat,lagat,pljuvat,a mislim da to nemogu,mnogo su kulturniji od Fahre
- Roccohljup
#87 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
kad ce vise ovi novi evropljani ozvaniciti svoj novi pokret i predstaviti svoju platformu?
- Banksy
#88 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)
Samo SDA zna prave podatke...
https://** No links **.ba/clanak/174537/objavljen ... automobili
Fuad Kasumović, Zenica
Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, gdje je došao kao nezavisni kandidat, težak je oko 1,9 miliona, u šta spadaju i kuća vrijedna 150.000 i poslovni prostor od 750.000 KM.
Njegova ljepša polovina ima imovinu od 866.000 KM, uključujući stan od 244.000 KM te zemljište od 200.000 KM, dok na računu ima 210.000 KM keša. Supružnici Kasumović nemaju nikakvih rashoda.
http://stav.ba/fuad-kasumovic-radikalni ... k-milione/
zemljište od 3.622 m2 na kojem je napravio benzinsku pumpu koja je 2010. godine procijenjena na 1.000.000 KM, kuću i zemljište od 1.602 m2 u Zenici, poslovni prostor od 131 m2 u Aske Borića, procijenjen 2010. godine na 709.000KM, stan od 68 m2 u Gornjem Vakufu, stan u Sarajevu od 77 m2, stan na adresi Talića brdo Zenica, zemljište u Gornjem Vakufu od 72 m2, zemljište u Perinom Hanu, poslovni prostor u Crkvicama od 117 m2. Kasumović posjeduje i porodičnu kuću u Gornjem Vakufu koju kroz imovinski karton nije prijavio, kao ni dionice više firmi. Nije prijavio ni dionice koje posjeduje njegova supruga, a slijedom toga, mnogi se Zeničani pitaju šta sve tačno nezavisni kandidat za gradonačelnika prikriva.
Mnogima će se činiti nestvarnim, upravo jer je riječ o čovjeku koji se izdaje za skromnog, ali ovi su podaci vidljivi iz njegovog imovinskog kartona te izjava koju je Kasumović dao prilikom preuzimanja dužnosti zamjenika ministra finansija i trezora BiH. Neke je podatke o imovini i prikrio ili je lažno prezentirao.
Kada je riječ o dionicama, Fuad Kasumović u funkciji je zamjenika ministra finansija i trezora BiH, uoči izbora 2010. godine, u imovinskom kartonu prijavio da posjeduje dionice zeničkih preduzeća “Dionis” d.d. i “GD Gradnja” d.d. ukupne tržišne vrijednost 20.000 KM. Pri tome je propustio prijaviti stvarnu tržišnu vrijednost dionica u jednoj, odnosno dvjema firmama. Prema podacima Registra vrijednosnih papira FBiH, on je vlasnik 36.829 dionica (2,55 posto) preduzeća “Dionis” i 2.514 dionica (7,9 posto) preduzeća “Gradnja”. Nominalna vrijednost Kasumovićevih dionica u ovim dvama preduzećima iznosi 421.837 KM.
Osim što je prikazao za više od 400.000 KM manju vrijednost, Kasumović je izostavio spomenuti posjedovanje 11.675 dionica (3,86 posto) preduzeća “Lipa” d.d. iz Travnika (52.538 KM), 31.186 dionica (6,88 posto) preduzeća “HTP Kalin” d.d. iz Bugojna (13.722 KM) i 9.261 dionicu (1,98 posto) preduzeća “Zmajevac” d.d. iz Zenice (5.094 KM).
Ukupna nominalna vrijednost ovih dionica iznosi 673.753 KM, koje je Kasumović lažno prikazao u iznosu od 20.000 KM. Također, nije prijavio ni da je njegova supruga vlasnica 25% dionica u travničkoj firmi “SB FARM”. Navedeno je samo da ima dionice u “Borcu” u Travniku. Nadalje, u imovinskom kartonu rubrika “naknade” prazna je, a dobro je poznato da je iz budžeta države koristio naknadu za odvojeni život uz iznosu od 4.500 KM uz putne troškove, dok je istovremeno bio prijavljen u Zenici. Nije ni to bilo dovoljno, pa je ekspert za finansije uspio naplatiti i “bijeli hljeb”. Naime, s obzirom da je Kasumović smijenjen s pozicije zamjenika državnog ministra finansija, imao je pravo na naknadu za “bijeli hljeb” samo u slučaju da nema drugi posao. Međutim, Kasumović je bio uposlenik Uprave za indirektno oporezivanje i taj je mandat “zaledio” još 2007. godine zbog izvršene funkcije koju je dobio. Uprkos tome što se odmah mogao vratiti na posao, ipak se odlučio da iz budžeta dobije dodatnih 3.987,90 KM.