Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Vidal89

#1 Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Vidal89 »

Fuad Kasumović: "Pokret za Evropu" će građanima ponuditi stabilnost, trenutni koncept vlasti vodi u rat

Gradonačelnik Grada Zenice Fuad Kasumović je gostujući u večerašnjem izdanju emisije "Pošteno" na Federalnoj televiziji prvi put javno govorio o novom konceptu vlasti koji nudi stranka "Pokret za Evropu", te otkrio da će nezavisni načelnici podržati kandidaturu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.
Istakao je da je riječ o veoma ozbiljnom projektu te da smatra da građanima u BiH treba ponuditi aternativu.

"Ko god drugačije razmišlja vara se. Kada je riječ o trenutnom konceptu vlasti ne vidim kraj bez rata. Ne plašim nikoga, samo tražim da neko pametan kaže kako se ovo može završiti", rekao je Kasumović.

Rekao je da mu nije problem pobijediti SDA, a otkrio je i da svoje kolege savjetuje da što prije izađu iz tog "bureta baruta". "Pokret za Evropu" će, kaže, ponuditi građanima političku, ali i svaku drugu stabilnost, te da građani moraju biti svjesni da se SDA, HDZ i SNSD ne mogu dogovoriti bez rata.

Otkrio je da je njegov favorit za bošnjačkog člana Predsjedništva Senad Šepić, a da će hrvatski kandidat biti onaj koji bude uz "Pokret za Evropu".

"Sve ljude ću nagovoriti, jer ova druga ekipa vodi u rat. Neka mi pojasne kako se ovo može završiti i kako će se dogovoriti o bilo čemu", rekao je dodajući kako su jedino rješenje evroatlanske intergracije bez ikakvog politiziranja.

Istakao je kako će nezavisni načelnici podržati kandidaturu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fuad-ka ... /170410128

Vaša mišljenja???
SmokingMan

#2 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by SmokingMan »

Sve je ovo na štetu građana.
orinoco

#3 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by orinoco »

Vidal89 wrote:Fuad Kasumović: "Pokret za Evropu" će građanima ponuditi stabilnost, trenutni koncept vlasti vodi u rat

Vaša mišljenja???
Bez autokratije, nema ni demokratije!
L u c i f e r

#4 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by L u c i f e r »

Rijeci su jeftine.

Djela na sunce.

SumLjam.
Janjicar

#5 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Janjicar »

i Mirko Šarović je u toj ekipi ?

Šepić ako je odlučio da bude kandidat za člana predsjedništva vjerovatno ima moj gas (Y)
Maraschino

#6 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Maraschino »

Hajmo i ovo probati. Mislim da gore ne moze.
IMT25

#7 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by IMT25 »

Vidal89 wrote:Fuad Kasumović: "Pokret za Evropu" će građanima ponuditi stabilnost, trenutni koncept vlasti vodi u rat

Gradonačelnik Grada Zenice Fuad Kasumović je gostujući u večerašnjem izdanju emisije "Pošteno" na Federalnoj televiziji prvi put javno govorio o novom konceptu vlasti koji nudi stranka "Pokret za Evropu", te otkrio da će nezavisni načelnici podržati kandidaturu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.
Istakao je da je riječ o veoma ozbiljnom projektu te da smatra da građanima u BiH treba ponuditi aternativu.

"Ko god drugačije razmišlja vara se. Kada je riječ o trenutnom konceptu vlasti ne vidim kraj bez rata. Ne plašim nikoga, samo tražim da neko pametan kaže kako se ovo može završiti", rekao je Kasumović.

Rekao je da mu nije problem pobijediti SDA, a otkrio je i da svoje kolege savjetuje da što prije izađu iz tog "bureta baruta". "Pokret za Evropu" će, kaže, ponuditi građanima političku, ali i svaku drugu stabilnost, te da građani moraju biti svjesni da se SDA, HDZ i SNSD ne mogu dogovoriti bez rata.

Otkrio je da je njegov favorit za bošnjačkog člana Predsjedništva Senad Šepić, a da će hrvatski kandidat biti onaj koji bude uz "Pokret za Evropu".

"Sve ljude ću nagovoriti, jer ova druga ekipa vodi u rat. Neka mi pojasne kako se ovo može završiti i kako će se dogovoriti o bilo čemu", rekao je dodajući kako su jedino rješenje evroatlanske intergracije bez ikakvog politiziranja.

Istakao je kako će nezavisni načelnici podržati kandidaturu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.

Vaša mišljenja???
Ta mantra - "Evropa i euroatlanske integracije", je već obajatila. Evropska unija kao panaceja, kao lijek za sve naše Balkanske bolesti je davno istrošena priča. Interesantno kako naši lideri stari i novi "podižu" nadu i euforiju s tom pričom, kao da smo bukvalno retardirani ovdje i potpuno odsječeni od svijeta i informacija. Pobogu pa desio se Brexit! Euroskepticizam je zahvatio mnoge članice. NATO jedinstvo je značajno poljuljano dolaskom D. Trumpa. Možda će zvučati kao svetogrđe, ali možda je svima nama bolja perspektiva neka nova Južno-slovenska intergracija.
orinoco

#8 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by orinoco »

IMT25 wrote:
Ta mantra - "Evropa i euroatlanske integracije", je već obajatila. Evropska unija kao panaceja, kao lijek za sve naše Balkanske bolesti je davno istrošena priča. Interesantno kako naši lideri stari i novi "podižu" nadu i euforiju s tom pričom, kao da smo bukvalno retardirani ovdje i potpuno odsječeni od svijeta i informacija. Pobogu pa desio se Brexit! Euroskepticizam je zahvatio mnoge članice. NATO jedinstvo je značajno poljuljano dolaskom D. Trumpa. Možda će zvučati kao svetogrđe, ali možda je svima nama bolja perspektiva neka nova Južno-slovenska intergracija.
Nama najisplativija integracija, svaka druga nas vodi u propast
BarbaDue

#9 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by BarbaDue »

Jebo "pokret za evropu" raja svakako ode na zapad. Trebaju napraviti "pokret za bolju BiH". Dobro, neutralan naziv će pokupiti pomalo iz svke grupacije.

PS. Glasaću za njih i Šepića.
Us and them

#10 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Us and them »

Nama treba manje, a ne više stranaka.
megaman4

#11 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by megaman4 »

BarbaDue wrote:Jebo "pokret za evropu" raja svakako ode na zapad. Trebaju napraviti "pokret za bolju BiH". Dobro, neutralan naziv će pokupiti pomalo iz svke grupacije.

Mi vise nemamo vremena za cekati. SDA i Bakira je pregazilo vrijeme odavno. Oni ce pokusati svim silama i dalje ostati na vlast i pod cijenu haosa. Fudo sigurno nesto zna cim upozorava na moguci scenarij sukoba u drzavi.
Roccohljup

#12 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Roccohljup »

Haj'te molim vas.....nova "europska" snaga na krilima bivših SDAovaca. O Šćepiću zaista nemam neko loše (a ni posebno) mišljenje, ali od fude demagoga (kad mu čujem on "ć") mi se kosa na glavi diže. Fudo zaboravlja ko je i sta bio u toj SDA i kako se obagatio, a sad nastavlja istim stopama i diktaturom samo za svoju ličnu korist. Skontao priču sto narodu godi za čuti pa na krilima populizma gura svoje. Nista nije on bolji od od SDA bagre....
muha_sa

#13 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by muha_sa »

Roccohljup wrote:Haj'te molim vas.....nova "europska" snaga na krilima bivših SDAovaca. O Šćepiću zaista nemam neko loše (a ni posebno) mišljenje, ali od fude demagoga (kad mu čujem on "ć") mi se kosa na glavi diže. Fudo zaboravlja ko je i sta bio u toj SDA i kako se obagatio, a sad nastavlja istim stopama i diktaturom samo za svoju ličnu korist. Skontao priču sto narodu godi za čuti pa na krilima populizma gura svoje. Nista nije on bolji od od SDA bagre....
imal ko da valja :?

o ovom Fudari pojma nemam nit me zanimaju, posebno ovi što nas jebu 20 i kusur godina :-)

samo pitam
El_comadante

#14 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by El_comadante »

neznam dok se neosnuje pa da vidimo imena ljudi koji su tu. ako bude nova stranka sa starim imenima bez mnogo novih sumnjam da če donjeti napredak.....
JThomas

#15 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by JThomas »

fudo jeste sda bagra, ne može biti ni bolji ni gori od njih. sve nezadovoljni podjelom tala.
Roccohljup

#16 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Roccohljup »

muha_sa wrote: imal ko da valja :?

o ovom Fudari pojma nemam nit me zanimaju, posebno ovi što nas jebu 20 i kusur godina :-)

samo pitam
Vidi, ovo je samo moj lični stav. Možda dofu nekima valja al za mene je on isto smeće ko i ostali političari koji nas handre zadnjih 20 i kusur godina.
Ne znam vala da ima iko novi ko bi mogao (i htio) nesto uraditi kako treba.
arzuhal

#17 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by arzuhal »

Ne znam, ali po mom sudu (možda griješim) postoji jedna suštinska razlika (koja se onda proteže na sve drugo) između, recimo, Senada šepića i Fuada Kasumovića (ako isključim smireni ton kojim govori Šepić i vječito ustreptalo-agresivni kojim vlada Kasumović a koji me strašno nervira kod njega): Kasumović je sam sebe, i to vrlo bučno da ga svi čuju, pr/otjerao iz SDA (iako, kako sam kaže, nikada formalno nije ni bio član SDA nego samo u njenoj avliji) nije ga niko zaganjao, dok je Šepić baš zbog drukčije politike pritisnut da ode, kao takav je postao nepoželjan u strukturama SDA...Hoću reći, čini mi se da je Šepićeva politika ili ideja udarila na SDA, a Kasumović, da nije sam otišao, nikada ne bi ni bio otjeran...

A onda mi to sve kvari dojam u startu...

Također, priča o povezivanju ljudi, pojedinaca, intelektualaca koji ne moraju biti članovi nekih partija, stranaka, politika iz svih naroda BiH, iz svih gradova BiH, koji bi radili na BiH na njenom putu ka EU me podsjeti na Proevropsku narodnu stranku koju su osnovali dva maga političke čarolije i ekonomije u BiH: Jadranko Prlić i Hazim Vikalo.

DANI: Javnost nije upoznata sa ljudima koji su se okupili oko tog tzv. proevropskog pokreta. Ko je još pored Vas i gospodina Vikala iz Tuzle u Inicijativnom odboru stranke?

PRLIĆ: U Odboru su i ljudi iz Banje Luke, Doboja, Visokog, Zenice, Mostara… To su ljudi koji ne moraju i nisu nužno dio kvazipolitičke i kvaziintelektualne elite koja pokušava funkcionirati u BiH i davati privid da je to jedna elita koja može voditi modernu državu.

DANI: Hoćete da kažete da su upravo ljudi iz Vaše stranke predstavnici političke i intelektualne elite koji su sposobni izgraditi modernu evropsku državu?

PRLIĆ: Da, oni su dio buduće političke intelektualne elite BiH koja će biti prepoznata na takav način, s tim što se taj krug ljudi stalno širi. Mi nismo imali izbore za sva tijela, uključujući predsjednika i potpredsjednika stranke, jer ja sam, dakle, privremeno izabran za predsjednika zbog potreba registracije, a mi ćemo izbornu sjednicu održati u šestom mjesecu, nakon što se uspostave regionalne organizacije, odnosno županijske i kantonalne organizacije na području Federacije i šest regionalnih organizacija na području RS-a.

DANI: Imena?

PRLIĆ: Pa, evo: iz Mostara su Senad Kovačić, Željko Nuić i Teo Tomić; iz Zenice su Salčinović i Haračić; iz Visokog Duraković; iz Tuzle Bojana Škobić i Vinko Ćuro; iz Banje Luke Popović i Paravac; iz Doboja Gogić…, a to je sad samo dio ljudi kojih se u ovom momentu mogu prisjetiti.

http://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67-2 ... rvju.shtml
PeraDzetic

#18 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by PeraDzetic »

Fudo pokazuje koliko je protiv SDA, i na malim stvarima u Zenici vidimo koliko je željan da im pokaže da se može voditi drugačije. Ne sumnjam da ima oraha u dzepu iz prethodnog mandata, ali isto tako ima i bijes i gnjev na politiku koju vodi SDA i koja je krucijalna da bi doslo do promijena. Fudo ima način da dopre do našeg običnog čovjeka, kroz svoj prosti jezik kojim pojašnjava u uproštava, dok je Šepić realno mlad, perspektivan, sposoban da vodi veliku politiku, a ne čaršijsku kao do sad. Uz njih sam. Nadam se da će lista neovisnih kandidata skupa sa udrženom ljevicom koalirati prije izbora i pružiti vjeru svakom čovjeku da su promjene moguće. Promjene nastupaju kad SDA izgubi vlast.
Roccohljup

#19 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Roccohljup »

PeraDzetic wrote:. Promjene nastupaju kad SDA izgubi vlast.
Naprotiv, ja mislim (bez obzira o kakvoj se gamadi u SDA radi) da kad oni odu tek ce belaj da bude kad se ovi počnu oko vlasti krviti. Naravno, daleko da je ovo argument da treba SDA da ostane (gluho i ćoravo bilo), ali dok ne dodje jedan (slovom i brojem) čovjek koji ce sve ostale ujediniti iza sebe (tipa vučič ma koliko mi i on bio mrzak), nista od nas.
veiz

#20 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by veiz »

Šepića za presjednika a Radončića tamo gdje mu je mjesto
Onaj ko veliča kriminalca(Delalića) ,onaj koji svjedoči za kriminalca(Gašija) -taj je isti ko i ova dvojica
Ni u jednoj zemlji se rječ kriminalca ne uzima o obzir samo kod nas.....
Pokusaj_sa

#21 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Pokusaj_sa »

Mislim da treba biti jedan dio starih političara, ipak sam mišljenja da u svakoj stranci postoji dobar kadar, odnosno kadar koji nije podoban nego sposoban. Zamisli da svi novi budu, nit znaš ko je ni šta je, ko će i za njih glasati ? Eto pokušao je onaj neki Bekan, izofirao se samo tako.. Problem je i to što se ne može opozicija skupiti i dati jednog kandidata ili udruženi skup kandidata koji će u suštini biti manji broj ljudi. Ovako, na slijedećim izborima će biti puno stranki i ljudi i opet će ovi levati uzeti izbore što su i bili.
MOSALJOZE

#22 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by MOSALJOZE »

megaman4 wrote:
BarbaDue wrote:Jebo "pokret za evropu" raja svakako ode na zapad. Trebaju napraviti "pokret za bolju BiH". Dobro, neutralan naziv će pokupiti pomalo iz svke grupacije.

Mi vise nemamo vremena za cekati. SDA i Bakira je pregazilo vrijeme odavno. Oni ce pokusati svim silama i dalje ostati na vlast i pod cijenu haosa. Fudo sigurno nesto zna cim upozorava na moguci scenarij sukoba u drzavi.
Pa čekaj zar rat nije glavno oružje vladajućih stranaka sve ove godine?Hmm ovi to koriste 22 godine,a Fudo to sada spominje.Garant zna nešto što mi ne znamo :zzzz:
Novak20

#23 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by Novak20 »

Sve je ovo igra za izbore 2018 godine. Prije četiri godine, svjestan loših rezultata i nezadovoljstva naroda, igrao ju je SDP sa DF, u nadi da će sklopiti postizbornu koaliciju i ostati na vlasti. Sada je igra SDA sa "nezavisnim" ili Pokretom za Evropu. U Hrvatskoj je primjer HDZ i Most.

Jadan onaj ko nasjedne jer je narod opet žrtva onih koji kontaju da nije bitno ime stranke nego njihov o(p)stanak na vlasti.

Ovde vrijedi glasati jedino za ljude koji nisu bili u izvršnoj vlasti jer se takvi nisu imali prilike uprljati lopovlukom.
PeraDzetic

#24 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by PeraDzetic »

Roccohljup wrote:
PeraDzetic wrote:. Promjene nastupaju kad SDA izgubi vlast.
Naprotiv, ja mislim (bez obzira o kakvoj se gamadi u SDA radi) da kad oni odu tek ce belaj da bude kad se ovi počnu oko vlasti krviti. Naravno, daleko da je ovo argument da treba SDA da ostane (gluho i ćoravo bilo), ali dok ne dodje jedan (slovom i brojem) čovjek koji ce sve ostale ujediniti iza sebe (tipa vučič ma koliko mi i on bio mrzak), nista od nas.
Takvo nam je ustavno uređenje da jedan čovjek poput Vučića kod nas nije moguć, ali Fudo je dovoljno sposoban da okupi i posloži ekipu ljudi i da ih drži pod kontrolom.
MOSALJOZE

#25 Re: Pokret za Evropu - Fuad Kasumović (Nova stranka)

Post by MOSALJOZE »

Nema šanse
Nakon prvog kiksa,svi će poletiti napisati kako je to sda kadar,i da se to očekivalo.
Post Reply