sadie_forever wrote:Connaisseur Karlin wrote:
plus, svako ima vlastitu porodicu: brat sestra , kasnije djeca, zato na prvom mjestu treb biti bracni partner
svako ima svoj licni zivot u bracnoj zajednici sa partnerom, a koji se ne dijeli ni sa djecom,ni sa prodoicom , ni sa prijetljima, jendostavno to je samo dio intimnog zivota dvije osobe u braku

S ovim se slazem,ljudima je iz nekog razloga tesko odgovoriti na ovo pitanje,meni nije,isto kao ono koga vise volite mamu ili oca? ja priznajem otvoreno da vise volim majku,i mislim da velika vecina to cini ali nece priznati(moji roditelji zive zajedno,i logicno da i oca volim,ali mama je mama)
pitanje nije tesko, vjeruj mi, svako ce odgovoriti na osnovu licnog iskustva,gresaka i pravilno ili nepravilno postavlljenih prioriteta u zivotu , kao i licnih razloga za ulazak u brak, jer svako brak drugacije "definira"
bracni partner je osoba sa kojim dijelis najvise sebe cijeli zivot, a brat, sestra imaju svoj brakove,svoj svijet, a dejca odrastu i imaju svoj brak, svoj zivot

znaci,nakon slinih godina,kao na pocetku braka, opet ostanes sa bracnim partnerom

majka,otac,brat, sestra, djeca , prijatleji,jednostavno nemaju i ne mogu imati ulogu tvog muza, to je prosto nemoguce