Ko vam je bitniji?
- sadie_forever
#1 Ko vam je bitniji?
Ko je bitniji u odnosu,zena/muz ili braca/sestre?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2 Re: Ko vam je bitniji?
Joj teme i pitanja...to ko kad dijete pitas: koga volis vise, tetka ili tetku? 
- Logovan
#3 Re: Ko vam je bitniji?
Dobar uvodni post, raspisao si se.
- sadie_forever
#4 Re: Ko vam je bitniji?
Otvoram temu jer sam na drugom forumu citala zenu koja se zali kako joj muz govori(ono nicim izazvan) kako redoslijed ide ovako :dijete,brat,zena 
- stakasa
#6 Re: Ko vam je bitniji?
Korak do razvodasadie_forever wrote:Ko je bitniji u odnosu,zena/muz ili braca/sestre?
- JedanOdBraceMorica
#7 Re: Ko vam je bitniji?
Nemam ni jedno ni drugo, a da imam oboje vazniji bi mi bili brat/sestra, logicno, mozes promijeniti 100 muzeva i zena ali bracu i sestre nikada
- stakasa
#8 Re: Ko vam je bitniji?
Suplja momackaJedanOdBraceMorica wrote:Nemam ni jedno ni drugo, a da imam oboje vazniji bi mi bili brat/sestra, logicno, mozes promijeniti 100 muzeva i zena ali bracu i sestre nikada
- sadie_forever
#9 Re: Ko vam je bitniji?
JedanOdBraceMorica wrote:Nemam ni jedno ni drugo, a da imam oboje vazniji bi mi bili brat/sestra, logicno, mozes promijeniti 100 muzeva i zena ali bracu i sestre nikada
hmm,evo ovo je taj stav,
vidi se da nisi ozenjen
- JedanOdBraceMorica
#11 Re: Ko vam je bitniji?
Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)
- sadie_forever
#12 Re: Ko vam je bitniji?
JedanOdBraceMorica wrote:Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)
ali sa zenom si stvorio novu obitelj,eto recimo brat i zena se otimaju za jedan posao,oboje su u pravu
ali ako zena izgubi posao,to utice i na tebe i tvoju djecu
-
Ci-Nick
#13 Re: Ko vam je bitniji?
Meni je žena zauvijek,..JedanOdBraceMorica wrote:Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)
Prvo djeca pa onda žena, pa onda ja, pa onda svi ostali.
Ovog trenutka da treba neko umrijeti, moja žena ili ja,...
rekao bi: " Uzmi Bože mene" .
Ne zato što volim ženu više nego sebe, nego zato što bi našim kćerkama bilo lakše živjeti sa ženom nego sa mnom.
- JedanOdBraceMorica
#14 Re: Ko vam je bitniji?
Ci-Nick wrote:Meni je žena zauvijek,..JedanOdBraceMorica wrote:Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)![]()
Ne zato što volim ženu više nego sebe nego zato što bi našim kćerkama bilo lakše živjeti sa ženom nego sa mnom.![]()

- travar
#15 Re: Ko vam je bitniji?
Daily dose of sadie.
- BarbaDue
#16 Re: Ko vam je bitniji?
Ne možeš ovo dvoje porediti i ne može doć u situaciju da se mora birati jedno ili drugo.
- P308
#17 Re: Ko vam je bitniji?
travar wrote:Daily dose of sadie.
-
Ci-Nick
#18 Re: Ko vam je bitniji?
Mogao si mi naći bar neke bolje papuče, ove ne bi navukao ni za ženin hatur,.JedanOdBraceMorica wrote:Ci-Nick wrote:Meni je žena zauvijek,..JedanOdBraceMorica wrote:Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)![]()
Ne zato što volim ženu više nego sebe nego zato što bi našim kćerkama bilo lakše živjeti sa ženom nego sa mnom.![]()
- sadie_forever
#19 Re: Ko vam je bitniji?
BarbaDue wrote:Ne možeš ovo dvoje porediti i ne može doć u situaciju da se mora birati jedno ili drugo.
opisala sam situaciju eno gore ,ili jos radikalnije....kad bi mogao nekom spasit zivot? bratu ili zeni? kome? ako spasis bratu ostadose djeca bez matere,i sumnjam da bi oprostili
- Logovan
#20 Re: Ko vam je bitniji?
Ne možeš ni znati dok se ne nađeš u takvoj situaciji.sadie_forever wrote:BarbaDue wrote:Ne možeš ovo dvoje porediti i ne može doć u situaciju da se mora birati jedno ili drugo.
opisala sam situaciju eno gore ,ili jos radikalnije....kad bi mogao nekom spasit zivot? bratu ili zeni? kome? ako spasis bratu ostadose djeca bez matere,i sumnjam da bi oprostili
-
NoriDeNoir
#21 Re: Ko vam je bitniji?
Ovi sto stavljaju brata prije zene, sto ste se zenili uopste, trebali ste s bratom zivit.
Naravno ovo ne znaci da brata treba otpisati ali ipak djeca i zena su na 2 i 3 mjestu, pa onda mati, otac, braca, sestre itd....
A ove situacije kome spasiti zivot itd su ekstremne. Pa ne bi mi bilo svejedno kome spasiti zivot za dva potpuna stranca i anonimusa (da o meni ovise) a kamoli da je ne daj Boze u pitanju neko tako blizak kao zena i brat...
Naravno ovo ne znaci da brata treba otpisati ali ipak djeca i zena su na 2 i 3 mjestu, pa onda mati, otac, braca, sestre itd....
A ove situacije kome spasiti zivot itd su ekstremne. Pa ne bi mi bilo svejedno kome spasiti zivot za dva potpuna stranca i anonimusa (da o meni ovise) a kamoli da je ne daj Boze u pitanju neko tako blizak kao zena i brat...
- Matzan
#22 Re: Ko vam je bitniji?
Brat i sestra su tvoja krv.
Žena ti nije ništa u rodu.
Samo nužno zlo.
Samo nužno zlo.
- Ljakan
#23 Re: Ko vam je bitniji?
Kad bi doso u situaciju da biram između zene i brata nebi izabro nikog,nogiro bi ih obadvoje iz svog zivota.Kad ne moze lijepo ne moze nikako.
The end.
The end.
- sadie_forever
#24 Re: Ko vam je bitniji?
Hahah pa valjda je brat i sestra nuzno zlo ,jer nisi ih birao,htio ili ne tu suMatzan wrote:Brat i sestra su tvoja krv.
Samo nužno zlo.
-
foton
#25 Re: Ko vam je bitniji?
Ko o cemu, ljubomorne zene o tome koliko je bitna... Ona koja postavlja ovakvo pitanje nije bas zrela osoba... Evo ja imam i zenu i djecu i brata i sestru i nikad nije doslo do momenta kad "moram da biram". To mi je apsurdno. Ako bi me bas neko tjerao da biram, naravno djeca su na prvom mjestu. Onda ide nekoliko praznih mjesta, cisto da niko ne misli da je odmah poslije djece. Onda idu brat i sestra, pa onda zenasadie_forever wrote:JedanOdBraceMorica wrote:Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)
ali sa zenom si stvorio novu obitelj,eto recimo brat i zena se otimaju za jedan posao,oboje su u pravu
ali ako zena izgubi posao,to utice i na tebe i tvoju djecu
Vidio sam par primjera ovakvih jedinki - hoce da budu muzu no. 1, ali ako je npr. njena mama/sestra/brat u pitanju, nisi ni no.117. A jos gore ako jesi no. 1. Bjezanija od takvih.