Ovisnik o kladionici, bingu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nema me tamo

#76 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

I ona faza odvratna da kad dobiješ pare opet ti nije to to nego eto samo igras da bi u suštini izgubio i kukao poslije toga..
decko_sa_kovaca

#77 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by decko_sa_kovaca »

Haj ja kontam dat petobu na 2-3 para imas suhvu neku. Al na bingo popusit 50 maraka...

Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk
Logovan

#78 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Logovan »

Meni je smiješno, a i u isto vrijeme tužno, kada se ovisnici naljute na aparat zato što im ne daju pare. :-) :D
nema me tamo

#79 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

E da se razumijemo aparat nikad igrao nisam, bingo isto...
Kerove davnooo i ostavio sam se i njih mada njih sam igrao na neku siću..

A kladionicu izbjegavam kompletno samo uplata na online racun i pokrijem facu dok se uplati da ne umrem od dima. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#80 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:I ona faza odvratna da kad dobiješ pare opet ti nije to to nego eto samo igras da bi u suštini izgubio i kukao poslije toga..
Decembar, prije dvije godine, dobio 800 KM na NBA igracima....vec spremio nove, da ''okrenem''...sve skrsim....nista, mrtav hladan....reko, jebo ovo....nes vise :run:
modem33

#81 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by modem33 »

Logovan wrote:Meni je smiješno, a i u isto vrijeme tužno, kada se ovisnici naljute na aparat zato što im ne daju pare. :-) :D

Heehehehehehhehe :D :D :D I meni je to smijesno. Al sta ces ... takvi vole pricati s mashinama , al to je dokaz neinteligencije jer ljudi su ubijedjeni da im "mashina" mora davati novce.
nema me tamo

#82 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

Al' si stao to je bitno.

Ja volim druga zajebavat kad ode na bingo, i kazes unaprijed da ce izgubit..
Reko i šta ti sad ideš i ti sam znaš da ce biti pušiona, al' reko ti ides jer si retard i ti volis osjecaj da se osjecas izjebano..
I svaki put je smijeh do suza kad ga vidim opet.
Samo 8 glava je previše stvarno da bi ih odma opet skrsio..

Ja kad dobijem 3, 4 odma pola ide na nešto..
nema me tamo

#83 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

A i moram dodat da je smijesno pricat koliko je debilno otici na bingo, kerove ili aparat i nadat se necemu..
To je debilana žestoka, s fudbalom i ostalim bar znaš na cemu si i koga mozes krivit na ovom te nema niđe realno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#84 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:Al' si stao to je bitno.

Ja volim druga zajebavat kad ode na bingo, i kazes unaprijed da ce izgubit..
Reko i šta ti sad ideš i ti sam znaš da ce biti pušiona, al' reko ti ides jer si retard i ti volis osjecaj da se osjecas izjebano..
I svaki put je smijeh do suza kad ga vidim opet.
Samo 8 glava je previše stvarno da bi ih odma opet skrsio..

Ja kad dobijem 3, 4 odma pola ide na nešto..
Jes, osjecaj kad padnes na GSW over 100,5 ujutro u pola 6, a oni dali u 1/4 12 koseva :mrgreen: :skoljka:
Sve to za 1000 KM...a ti ko govno, neispavan, popishan...

Nista je to, koliko me Spanija na SP u Juznoj Africi izp.izdila sa Svicom (jedini poraz), odmah sam milju skrsio....250 Meksiko-Francuska x/x :lol: :lol:
Ma ebo kladjaru....ko igra na marku listic, i nekako...sve ostalo je na duze staze budalesanje.
Pilaw_Pavlaka

#85 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Pilaw_Pavlaka »

MyTao wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:Ljudi koji se kockaju na taj nacin ja to neshvatam.

Recim oako imas 10.000 dolara ustedjevine. Ulozis 2000 dolara u naftu kada nafta drasticno padne. Na brokeru ti nude opciju da koristis leverage. Koristis leverage od 5 recimo. To znaci da ti je investicija 10.000 dolara. Kada nafta poraste sa 50 dolara na 60 dolara; zarada je 2000/50 x 8 = 320 dolara.

Ostaje ti 8000 dolara. 2000 ulozis u USD/JPY. Ulozis jos po 1000 u BTC, NETFLIX, NETEASE. Ostaje ti 3000. Tih 3000 cuvas kao rezervu ako bi neka dionica pocela da ide u pogresnom smjeru. Recimo ako ulozis sa leverage od 10 a berza pocne da pada onda vrlo brzo pocnes da gubis novac i trebas dodati novca za zastitu svojih pozicija.

Ako koristis mali leverage od 5 ili 10; a imas rezerve par hiljada; nemozes izgubiti nikada a mozes uvijek zaradjivati; svakog mjeseca po par stotina dolara. Tu je dobit 100% zagarantovan ako pametno investiras i pazljivo i ako ne zelis odmah previse da zaradis.
Jah... pa i poker je 100% zagarantovan ako pametno zoves i pazljivo citas ljude...

Za sve postoji rizik care... sve.
Za sve postoji rizik. Ali nafta ako flukuira godinama izmedju 50 i 60 dolara, znas da ako je kupis na 50 da ce kad tad porast barem na 55. A kada bi pala i na 1 dolar po barelu; sto je nemoguce, opet nisi izgubio jer koristis mali leverage. I onda samo cekad da opet poraste.
nema me tamo

#86 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

Ma jest brate, al' nema više kod nas marka i 5...

Teško se vratiti da ne kazem nemoguce na taj nivo...
Da mi se vratili na nivo kad uplatim 10 dobijem 30 i svi sretni. :D

Samo kolicina para koju si ti kockao je stvarno jebena doduše radiš i ja cu još malo i bicu na držvnoj sisi pa cemo vidjeti..
Ne piše se dobro ne da đavo da ti ostanu pare u džepu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#87 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:Ma jest brate, al' nema više kod nas marka i 5...

Teško se vratiti da ne kazem nemoguce na taj nivo...
Da mi se vratili na nivo kad uplatim 10 dobijem 30 i svi sretni. :D

Samo kolicina para koju si ti kockao je stvarno jebena doduše radiš i ja cu još malo i bicu na držvnoj sisi pa cemo vidjeti..
Ne piše se dobro ne da đavo da ti ostanu pare u džepu.
Znas kako je kod mene bilo...ukratko.
Srednjoskolski, sitno, takvi i dobici. Zadovoljan.
Fax....opet onako...dok nisam poceo igrati po 10-ak listica vikendom, al opet po marku svaki.
Onda kad sam poceo raditi, tad sam najvise i dobijao....krenulo bilo jedne godine, svaki vikend milju dvije uzmem.
Al kad je krenulo nizbrdo....otislo i to sto sam dobio i jos nekih para....ne, nisam se nikad zaduzivao, to je vec jebeno.

Batali ti to prije nego pocnes raditi.
Kad skontas da ti bar 300 KM treba mjesecno za kladaru (a cesto i vise), e onda nije dobro.
nema me tamo

#88 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

Zaduživanje je vec fijuuuu ode sve u picku materinu.. :lol:
Ma sve isto nam je ukratko nema šta..
Samo što se više se družim se starom rajom gdje sam davao po cenera za travu i to..

Malo sam se uozbiljio što se toga tice mada možda i nisam trebao tad je sve bilo lijepo.. :D
Logovan

#89 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Onda kad sam poceo raditi, tad sam najvise i dobijao....krenulo bilo jedne godine, svaki vikend milju dvije uzmem.
Eki Tome što je "pljačkao" kladionice, ubirao plodove samo tako. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#90 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote: Onda kad sam poceo raditi, tad sam najvise i dobijao....krenulo bilo jedne godine, svaki vikend milju dvije uzmem.
Eki Tome što je "pljačkao" kladionice, ubirao plodove samo tako. :D
Nekad bilo, sad se spominjalo :D
nema me tamo

#91 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

Pa sjecas se nedavno kad sam ti na forumu spomenuo nešto u fazonu imas li kakvih prijedloga..
Jer ja se dobro sjecam prije godinu dana ili kolko vec da si slike postavljao a i prijedloge i bruku puta sam vidio da si replicirao da je prošlo i stvarno jeste bilo..

Al' sustigne kladara sve... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#92 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

Jesam jedno vrijeme pisao prijedloge na onoj stranici, ali nisam vise igrao.
Sad nista....samo gledam sport :)
Dr. Kuca

#93 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Dr. Kuca »

Pocni trenirat. teretana.
golman

#94 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by golman »

Ima onaj neki poštar iz Vogošće,koji je izgubio na kladionici,pa da bi se izvadio uloži penzije,koje je trebao podijeliti ljudima,pa i to sve pukne.Ima na youtube razgovor s njim.
insomnia78

#95 Re: RE: Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:Ja?Sa 15 godina prao sajbe na pumpi,sa 17 svirao u restoranu,sa 18 konobariso u piramidi,sa 19 isao u italiju po garderobu,od 22 ratovo i popusio metala raznoraznih,sa 25 u kineskom restoranu prao sudje,onda radio izolaciju na bausteli a navece razvozio pice,sa 27 se ozenio i radio 2 posla.Sa 28 kupio prvi stan,29 otvorio firmu,sa 33 uzeo prvi hipotekarni u bih...i tako do dan danas iz posla u kredit,iz kredita u poso.Kocka je za budale.Bolje nek mandarina kupi na heci za 3 stoje a proda ih na grbavici...
Dede mi, jaci si od Trumpa.
Jel to i on sajbe prao stare ti? [emoji38]
Jok, raznosio pice [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ljakan

#96 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Ljakan »

amrq7u wrote:Pozdrav raja,

prije nego što me počnete osuđivat i pljuvat, zamislite da ste na mom mjestu, i shvatite da se svakome moze isto desiti.
Ovako, poceo sam se kladit prije 3 godine. U početku su to samo bili listići, tj. kladionica i ništa više, ulog minimalni. Sve do jednom. Htio sam da isprobam bingo i dobio sam neke novce i počeo sam to da forsiram jer sam uvijek bio uvjeren da cu nesto da dobijem. Bilo je tu dobitaka, medjutim uvijek sam bio u minusu. Sve bi to bilo u redu da je to dnevni ulog do 5KM, nego premasuje nekada i cak 50. Najgore od tog svega je sto se ja jos uvijek skolujem, idem u srednju skolu, i svjestan sam problema i zelim da ga rijesim. Nisam sad onaj umrli ovisnik, medjutim ako se ovako nastavi bit cu nazalost. Imam volju, imam zelju, snagu, energiju da prestanem, ali mi fali to "nesto". Imam druga koji je isto ovisnik. Da li mi mozete preporuciti kako, sta da uradim da prestanem jer jos uvijek ovo nije preraslo u veliki problem. :bih:
16,21,32,42,44,48

eto ti dobitna kombinacija,nisi lud da prestajes.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

golman wrote:Ima onaj neki poštar iz Vogošće,koji je izgubio na kladionici,pa da bi se izvadio uloži penzije,koje je trebao podijeliti ljudima,pa i to sve pukne.Ima na youtube razgovor s njim.
Nije se on vadio s penzijama.
On je imao i prije toga nekih epizoda u kojima je gubio novac, imovinu, porodicu...
Netom prije te situacije s penzijama je dobio 9 000 KM.
Ali, djavolu bilo malo....on je s penzijama krenuo da obrne, uzme lovu....pa je izgubio dio i onda otisao u Koloseum i ostalo skrsio.
nema me tamo

#98 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by nema me tamo »

Kako se necu poštara sjecat taj lik me i dan danas nasmije.. :D

Na kraju nije ni otisao u zatvor jelde? :lol:
Ljakan

#99 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Ljakan »

Nije on,otisli penzioneri.
Tomahawk11
Globalni moderator

#100 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Tomahawk11 »

Otisao, u onaj poluotvoreni (Igman, je li?!)
Znam da je neka drva radio dok je bio tamo :D
Post Reply