Ovisnik o kladionici, bingu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrq7u

#1 Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

Pozdrav raja,

prije nego što me počnete osuđivat i pljuvat, zamislite da ste na mom mjestu, i shvatite da se svakome moze isto desiti.
Ovako, poceo sam se kladit prije 3 godine. U početku su to samo bili listići, tj. kladionica i ništa više, ulog minimalni. Sve do jednom. Htio sam da isprobam bingo i dobio sam neke novce i počeo sam to da forsiram jer sam uvijek bio uvjeren da cu nesto da dobijem. Bilo je tu dobitaka, medjutim uvijek sam bio u minusu. Sve bi to bilo u redu da je to dnevni ulog do 5KM, nego premasuje nekada i cak 50. Najgore od tog svega je sto se ja jos uvijek skolujem, idem u srednju skolu, i svjestan sam problema i zelim da ga rijesim. Nisam sad onaj umrli ovisnik, medjutim ako se ovako nastavi bit cu nazalost. Imam volju, imam zelju, snagu, energiju da prestanem, ali mi fali to "nesto". Imam druga koji je isto ovisnik. Da li mi mozete preporuciti kako, sta da uradim da prestanem jer jos uvijek ovo nije preraslo u veliki problem. :bih:
golman

#2 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by golman »

Moraš da nađeš neki drugi hobi,nešto sa čim ćeš prekratiti vrijeme ili neku drugu vrstu zabave i onda ćeš jednostavno zaboraviti na kladionicu.Moj ti je savjet npr.kreni sa teretanom.
supercali

#3 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by supercali »

Kad izadjes vani ponesi samo 5 maraka za kafu sok ili sta vec nemoj da posudjujes i nemoj se zadrzavati u kladionicama
Pored toga nadji hobi igrice sport neki bilo sta
Ps prestani se druziti s njim
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Truba »

nadji curu
onda neces imati za klade
amrq7u

#5 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

supercali wrote:Kad izadjes vani ponesi samo 5 maraka za kafu sok ili sta vec nemoj da posudjujes i nemoj se zadrzavati u kladionicama
Ma poduzet cu nesto, hvala vam na savjetima. Najbolje je da pocnem da se bavim necim, kao sto momak iznad rece teretana, sport neki nesto..
Da li ima neka knjiga da se procita koja ce pomoci pri odvikavanju?
Last edited by amrq7u on 23/01/2017 22:04, edited 1 time in total.
Messier

#6 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Messier »

moras s tim drugom da se dogovoris,da ti pokrijes brojeve,a on boje
amrq7u

#7 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

Messier wrote:moras s tim drugom da se dogovoris,da ti pokrijes brojeve,a on boje
Hahah, pokrio sam ja davno boje
radiša

#8 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by radiša »

Kakvo prestajanje,nisi musko dok sve ne prokockas sto imas i zavrsis ko lutalica,na cesti.
amrq7u

#9 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

radiša wrote:Kakvo prestajanje,nisi musko dok sve ne prokockas sto imas i zavrsis ko lutalica na cesti.
svjestan sam ja svega toga druze, kakvih problema kocka moze stvoriti to je neopisivo..
radiša

#10 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by radiša »

A sta cekas da upadnes u njih pa sam sebi kazes sto nisi na vrijeme mislio?
Da od toga ima hajra nebi cvjetale u BiH kladionice,kani se gluposti dok jos imas razuma.
Nocni Monni

#11 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Nocni Monni »

amrq7u wrote:
supercali wrote:Kad izadjes vani ponesi samo 5 maraka za kafu sok ili sta vec nemoj da posudjujes i nemoj se zadrzavati u kladionicama
Ma poduzet cu nesto, hvala vam na savjetima. Najbolje je da pocnem da se bavim necim, kao sto momak iznad rece teretana, sport neki nesto..
Da li ima neka knjiga da se procita koja ce pomoci pri odvikavanju?
Dostojevski "Kockar".
amrq7u

#12 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

radiša wrote:A sta cekas da upadnes u njih pa sam sebi kazes sto nisi na vrijeme mislio?
Da od toga ima hajra nebi cvjetale u BiH kladionice,kani se gluposti dok jos imas razuma.
Uvijek sebi kazem necu vise, dosta je, medjutim dodju momenti kao da me nesto povuce, i to bude to. Definitivno cu izbjegavat kladionice u vidokrugu od 100m, dok jos ima spasa.
radiša

#13 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by radiša »

amrq7u wrote:
radiša wrote:A sta cekas da upadnes u njih pa sam sebi kazes sto nisi na vrijeme mislio?
Uvijek sebi kazem necu vise, dosta je, medjutim dodju momenti kao da me nesto povuce, i to bude to. Definitivno cu izbjegavat kladionice u vidokrugu od 100m, dok jos ima spasa.
Odigras vikendom kad ima ponuda na marku listic,cisto iz zabave i ako se sta hajruje dobro jest a ostalim danima ako ti je bas dosadno uzmi kakvu knjigu citaj,izadji malo prosetaj,pogledas neki film...da se ubit vrijeme svacim drugim osim da visis i gubis lovu sa klosarima u kladzi.
s@mson

#14 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by s@mson »

Dodji u Zenicu, do sada su trebale da budu zatvorene klade..
amrq7u

#15 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by amrq7u »

radiša wrote:
amrq7u wrote:
Odigras vikendom kad ima ponuda na marku listic,cisto iz zabave i ako se sta hajruje dobro jest a ostalim danima ako ti je bas dosadno uzmi kakvu knjigu citaj,izadji malo prosetaj,pogledas neki film...da se ubit vrijeme svacim drugim osim da visis i gubis lovu sa klosarima u kladzi.
Eh ni to nije lose s obzirom da film nisam pogledao par godina, a o gledanju televizije i citanju knjiga da ne pricam. Hvala vam na savjetima i javit cu vam se na ovoj temi kad budem uvjeren da je to to.. lp
Nepass

#16 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Nepass »

Prestani se druziti sa tim ovisnikom kao prvo. Onda dalje radi na sebi, hobi neki ili zanimaciju trebu drugo drustvo.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#17 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Nurudin »

Obično za sve vrste mentalnih ovisnosti je potrebno 40 dana da prebrodiš krizu.
Na koji način ćeš ti da ispuniš taj period ne znam, ali prvo što moraš i već ti je gore neko
rekao, moraš se maknuti iz takvog okruženja jer ćeš 100 % opet pasti.
Ci-Nick

#18 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Ci-Nick »

Odeš do kladionice ali ne sa ciljem da igraš bingo nego da posmatraš ljude koji tu dolaze.
Pogledaj ih dobro,... razmisli o tome koliko love imaju u džepovima, kakvo je njihovo prosječno obrazovanje, kolika im je imovina, kako im funkcioniše brak,.. porodica,.....
Brzo ćeš shvatiti da su to sve od reda gubitnici. E ako želiš biti gubitnik onda igraj i dalje.
Postavi sebi ciljeve, traži pozitivne ljude koji žive od ideje, rada i ne prepuštaju život "sreći".
zforumas

#19 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by zforumas »

daj nam adresu, doci cemo da istjeramo to iz tebe :lol:
zomri

#20 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by zomri »

Prvi korak je da prihvatiš da si izgubio i da nećeš vratiti to što si uložio nikad.
Onda ide ovo ostalo što je raja rekla.
Logovan

#21 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Logovan »

Nepass wrote:Prestani se druziti sa tim ovisnikom kao prvo. Onda dalje radi na sebi, hobi neki ili zanimaciju trebu drugo drustvo.
Ne mora se prestati družiti sa njim. Može mu reći da se zajedno ostave kladionice i da nađu drugo interesovanje. Ako neće, neka on nađe, neka "pobjegne" od zla zvanog kladionica, a druženje neka ostane. Sve je do osobe, u ovom slučaju do ovog momka. On ako neće da baca pare na klađenje, onda ga nijedan ovisnik neće provući.
sinus

#22 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by sinus »

amrq7u wrote: Sve bi to bilo u redu da je to dnevni ulog do 5KM, nego premasuje nekada i cak 50.

Najgore od tog svega je sto se ja jos uvijek skolujem, idem u srednju skolu,
Otkud tebi 50 KM za kladionice i to vise puta po 50 KM a ides u srednju skolu :D

Ako si guzonjin sin. Lijek ide ovako, Prvo ti treba starog dobro polomiti zato sto te pokvario parama, a drugi korak je da tebe treba dobro nabubati poslije njega jer ne mislis svojom glavom. :D

Nadam se da sam pomogao.
lijek-za-sve

#23 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by lijek-za-sve »

amrq7u wrote:Pozdrav raja,

prije nego što me počnete osuđivat i pljuvat, zamislite da ste na mom mjestu, i shvatite da se svakome moze isto desiti.
Ovako, poceo sam se kladit prije 3 godine. U početku su to samo bili listići, tj. kladionica i ništa više, ulog minimalni. Sve do jednom. Htio sam da isprobam bingo i dobio sam neke novce i počeo sam to da forsiram jer sam uvijek bio uvjeren da cu nesto da dobijem. Bilo je tu dobitaka, medjutim uvijek sam bio u minusu. Sve bi to bilo u redu da je to dnevni ulog do 5KM, nego premasuje nekada i cak 50. Najgore od tog svega je sto se ja jos uvijek skolujem, idem u srednju skolu, i svjestan sam problema i zelim da ga rijesim. Nisam sad onaj umrli ovisnik, medjutim ako se ovako nastavi bit cu nazalost. Imam volju, imam zelju, snagu, energiju da prestanem, ali mi fali to "nesto". Imam druga koji je isto ovisnik. Da li mi mozete preporuciti kako, sta da uradim da prestanem jer jos uvijek ovo nije preraslo u veliki problem. :bih:
hajmo se kladiti da nikad neces prestati :D
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by O'zone »

lijek-za-sve wrote:
amrq7u wrote:Pozdrav raja,

hajmo se kladiti da nikad neces prestati :D
Marka od mene da neće :mrgreen:
Last December

#25 Re: Ovisnik o kladionici, bingu

Post by Last December »

Prestani dilat gudro pa neće bit love za kladionicu. There, I fixed it for you.
Post Reply