Sekularisti - USTANIMO !!!
- SkyLimit
#76 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Nažalost kasno je, BiH je postala vehabijska prčija, u stvari kod nas ima sve više osoba koje su hibrid vjerskog fanatika - fašiste i nevjernika, znači onaj tip osobe koja komentariše na facebooku "sve Šije treba pobit a šta radi Reis on dopušta sufijama da po Bosni..." dok ispija Karlovačko crno pivo.
Last edited by SkyLimit on 05/01/2017 18:59, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#77 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
To su drugovi ovdje sami pisali. Na temu o bosnjastvu smo imali priliku cuti ista sranja - druga pakovanja.Bodkin wrote:In ti je uvijek tvrdio da su bosanci na istoj strani kao velikosrbi pa ne valja ta ideja.General War wrote:Koji su ti ti?hAZNADAR wrote:Sam pogled na domace sekulariste, samo da na ovom forumu citas sta pisu - ljude otjera od sekularizma. Zato sto je to blize naivnosti, gluposti, malogradjanstini, jugoatasvizmu,.. negoli pravom sekularizmu.
Islamizacija se desava zato sto je slab ili nepostojeci nacionalni identitet. U Bosnjaka osobe sa jacim osjecajem patriotizma, potrebom za zajednistvom,.. izaberu dzamiju ili hutbu - jer i neme neke velike alternative.
Nacionalizam u onom normalnom evropskom, modernom obliku je jedini spas.
Ali problem su ljevicari koji forsiraju internacionalizam, kosmopolitizam i stadarde minule drzave. Pa na svaki spomen bosnjackog nacionalizma - vriste o fasizmu i bore se protiv toga revnosnije i strastvenije negoli protiv otvorenih neprijatelja BiH i Bosnjaka.
Sumasumanum - islamizacija je u neku ruku i reakcija na jugonostalgiju. Trazili ste - gledajte.
Ako satanises i napadas nacionalni identitet - ljudi odu u vjerski.
Naravno - glasao sam DA, pozdravljam inicijativu i sanjam da prestane na silu guranje vjere u drustvene norme pod krinkom borbe protiv islamofobije. Ali ukoliko glavnicu te inicijative cine jugonostalgicari - pisi propalo.
islamizacija reakcija za jugonostalgiju? Kako?
Tako sad i sa sekularistima, oni su islamofobi i jugonostalgicari. Vajda sto su protiv dzume za vrijeme faksa
Opcenito se moze reci da se jugoslovenstvo najvise zadrzalo u Bosnjaka - od svih naroda. Isto tako i socijalisticki standard bivse drzave. Drustvo je podijeljeno. Jedni i dalje zive u tom filmu - drugima se to gadi. Ovi drugi idu dalje i formiraju nove standarde. Buduci da nacionalizma skoro nema - koja alternativa ostaje?
Ironicno je da mnogi koji sa zaljenjem i brigom gledaju na jacanje islamizma, odumiranje sekularizma - su samo tome na neki nacin i kumovali. Dok su se borili protiv nacionalizma - vjera je preuzela.
- agent_zero
#78 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Svaka čast majstore, od mene veliko DA!Ripicipi wrote:Mislite li da je vrijeme da i drugi dio naroda(sekularni) napokon ustane i progovori?
Mene kao nekoga ko je rodjen u ovom gradu/zemlji, cijeli rat proveo, a i dan danas sam tu zaista pocinje zabrinjavati situacija vezana za buducnost BiH.
Hajd sto ce se "ultra" vjernici kakvih je danas na svakom cosku dovesti u izolaciju, njima je izgleda vjera jedino dovoljna, ali je veliki problem sto ce i sve nas ostale kao i zemlju odvesti u izolaciju i mozda raspad.
Pa i ultra vjernik ako mu je imalo stalo do zemlje bi pomislio... ok, nije vrijeme za neke stvari... ali jok, ovdje se neko dobro, svjesno i ubrzano trudi da promijeni sliku zapada prema BiH i bh muslimanima.
Vjeruje da vecina onih sto dadose zivot za BiH nije dala zivot za ovo sto SDA pokusava napraviti od zemlje.
Kao sto neko rece, podrska zapada nece vjecno trajati. Umjesto da se to iskoristi, poglavice(prvenstveno SDA) vode narod i zemlju u stranu iz koje mozda nece biti povratka. Da li je to signal iz Ankare ili?!?!
Najgore je sto "ljevica" i sekularisti sute.
Toliko je narodu utjeran strah u kosti sa "islamofobijom" da vise i umjereni muslimani ne zele reagovati jer bi mogli ispasti "islamofobi", a to se ovdje tesko prasta.
Neki internet sejhovi vode programe u DOMU MLADIH, uce omladinu da je grijeh komsiji cestitati praznik itd![]()
Prije 10-15 godina je skandal bio i po novinama se pisalo kad necije dijete "zavedu oni tamo", a sad vise nije skandal, sad nije skandal ni kad ovdasnja djeca idu ratovati za teroristicku organizaciju, a strah me je sta ce biti za 5-10 godina![]()
IZ umjesto da to prva rjesava jer njihova omladina umjesto njihovih dzamija radije slusa samoproglasene internet sejhove sumnjivog morala, oni VJERUJEM po necijoj direktivi zmire na jedno oko u vezi toga.
Kome je to sve u cilju i zasto?
Ako izgubimo sekularnost, gubimo i podrsku, a ako izgubimo podrsku... najebali smo![]()
U 10 godina na forumu ovo mi je prva tema i zaista je ozbiljno shvatam, tj. ozbiljno shvatam opasnost u koju zemlja moze doci.
Ali prvo skinuti ovu genocidnu, fašističku, islamističku i retrogradnu SDA sa vlasti koja uništava ovu državu i normalne, evropske Bošnjake, kao narod koji je uvijek bio evropski i baštinio evropsku kulturu, a ne ovaj nasilni pokušaj preobraćenja u bliskoistočnu, zatucanu, primitivnu...
-
Bodkin
#79 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
A sto nema nacionalizma? Pravog drzavnog nacionalizma? Nego se svodi na vjeru. Ovdje imas vjerski i etnicki identitet. A bosance koji se prvo identifikuju sa drzavom ste svrstali u cetnikehAZNADAR wrote:
To su drugovi ovdje sami pisali. Na temu o bosnjastvu smo imali priliku cuti ista sranja - druga pakovanja.
Opcenito se moze reci da se jugoslovenstvo najvise zadrzalo u Bosnjaka - od svih naroda. Isto tako i socijalisticki standard bivse drzave. Drustvo je podijeljeno. Jedni i dalje zive u tom filmu - drugima se to gadi. Ovi drugi idu dalje i formiraju nove standarde. Buduci da nacionalizma skoro nema - koja alternativa ostaje?
Ironicno je da mnogi koji sa zaljenjem i brigom gledaju na jacanje islamizma, odumiranje sekularizma - su samo tome na neki nacin i kumovali. Dok su se borili protiv nacionalizma - vjera je preuzela.
-
howdy
#80 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Jel de da bi ti umjesto one pivare jenu dzamiju smjestio?Mohamad Sissoko wrote:Znamo da je tvoje rjesenje "maljem u glavu".
- choxnox
#81 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Joj tebe, pa boji se covjek da ce ga stici Banovici i u AmeriKi pa ovako serucka putem metaforaMohamad Sissoko wrote:Pa ja tebe pitam da mi ti direktno kazes.Joj tebe.MyTao wrote: Pa ako nisi to sam skontao iz posta onda ti to bar moze reci za jos jednu urodjenu stvar koju imas.
Svasta nesto urodjeno imam kako tvrdis a neces jasno da kazes ccc.
- Point.
#82 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Bravo i za jednog i drugog. Glavni problem je ekonomija ili manjak iste, kurac moj bi se ljudi okrecali vjeri i slicnim kocnicama u zivotu, da imaju posao, redovnu platu itd. Drago mi je da nikad u zivotu nissm glaso za SDA bagru niti cu.agent_zero wrote:Svaka čast majstore, od mene veliko DA!Ripicipi wrote:Mislite li da je vrijeme da i drugi dio naroda(sekularni) napokon ustane i progovori?
Mene kao nekoga ko je rodjen u ovom gradu/zemlji, cijeli rat proveo, a i dan danas sam tu zaista pocinje zabrinjavati situacija vezana za buducnost BiH.
Hajd sto ce se "ultra" vjernici kakvih je danas na svakom cosku dovesti u izolaciju, njima je izgleda vjera jedino dovoljna, ali je veliki problem sto ce i sve nas ostale kao i zemlju odvesti u izolaciju i mozda raspad.
Pa i ultra vjernik ako mu je imalo stalo do zemlje bi pomislio... ok, nije vrijeme za neke stvari... ali jok, ovdje se neko dobro, svjesno i ubrzano trudi da promijeni sliku zapada prema BiH i bh muslimanima.
Vjeruje da vecina onih sto dadose zivot za BiH nije dala zivot za ovo sto SDA pokusava napraviti od zemlje.
Kao sto neko rece, podrska zapada nece vjecno trajati. Umjesto da se to iskoristi, poglavice(prvenstveno SDA) vode narod i zemlju u stranu iz koje mozda nece biti povratka. Da li je to signal iz Ankare ili?!?!
Najgore je sto "ljevica" i sekularisti sute.
Toliko je narodu utjeran strah u kosti sa "islamofobijom" da vise i umjereni muslimani ne zele reagovati jer bi mogli ispasti "islamofobi", a to se ovdje tesko prasta.
Neki internet sejhovi vode programe u DOMU MLADIH, uce omladinu da je grijeh komsiji cestitati praznik itd![]()
Prije 10-15 godina je skandal bio i po novinama se pisalo kad necije dijete "zavedu oni tamo", a sad vise nije skandal, sad nije skandal ni kad ovdasnja djeca idu ratovati za teroristicku organizaciju, a strah me je sta ce biti za 5-10 godina![]()
IZ umjesto da to prva rjesava jer njihova omladina umjesto njihovih dzamija radije slusa samoproglasene internet sejhove sumnjivog morala, oni VJERUJEM po necijoj direktivi zmire na jedno oko u vezi toga.
Kome je to sve u cilju i zasto?
Ako izgubimo sekularnost, gubimo i podrsku, a ako izgubimo podrsku... najebali smo![]()
U 10 godina na forumu ovo mi je prva tema i zaista je ozbiljno shvatam, tj. ozbiljno shvatam opasnost u koju zemlja moze doci.![]()
Ali prvo skinuti ovu genocidnu, fašističku, islamističku i retrogradnu SDA sa vlasti koja uništava ovu državu i normalne, evropske Bošnjake, kao narod koji je uvijek bio evropski i baštinio evropsku kulturu, a ne ovaj nasilni pokušaj preobraćenja u bliskoistočnu, zatucanu, primitivnu...
- Alfons Kauders
#83 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ljevice vise nema. Pisi propalo, imas nekoliko komedijasa koji vode privatne stranke pred raspadom i nakon 2018 ce samo moci u penziju. Nema ni jugonostalgije kao prije, umiru starije generacije.hAZNADAR wrote:U BiH postoji samo nacionalni i vjerski identiet.General War wrote:
Koji su ti ti?
Ocrnis li nacionalni - sta ostaje?
Ljudima koji se busaju islamom, guraju islamske norme gdje im i jeste i nije mjesto, podrzavaju Zahiragica, Alispahica, Latica,... ne mozes zabraniti taj osjecaj pripadnosti necemu, zajednistva,.. - mozes im samo naci alternativu. A to ne moze biti jugonostalgija i ljevica po uzoru na propalu drzavu.
Dakle nema ljevice, a ni desnice.
Samo ostaje amorfna SDA kao nekakav vjersko-narodnjacki pokret koji polako poprima oblike sekte... Uz obavezne trabante u vidu IZ BiH, raznoraznih privatnih stranaka, medija, i stranih interesa.
Problem je sto u toj varijanti nasa ljevica blize desnici nego SDA - jer ljevica i nije plaho prodavala drzavu, a ovi iz SDA svaki mjesec nesto izgube u trgovini. Onda bi ja npr. kao desnicar rado glasao za ljevicu, ili bi kao ljevicar bez problema glasao za desnicu, jer je alternativa veleizdaja SDA. Kada je drzava u pitanju, mislim da nema neke bitne razlike izmedju ljevice, desnice, liberala itd... Jer jednostavno imaju nesto zajednicko, imaju taj neki drzavni interes, ako nista da sacuvaju drzavu da nas i oni nekad mogu zajahat - dakle iz najbanalnijih mogucih razloga.
Kod SDA tog interesa nema. SDA funkcionise u haosu i neredu, drugacije ne zna. SDA vidi drzavu kao sredstvo, kao nuzno zlo za ostvarivanje svojih ideoloskih ciljeva, za socijalni inzenjering. To je razlika, jer SDA moze opstati i bez drzave, a ljevica ne. Za SDA drzava je teret, a za ljevicu i desnicu bi trebala biti svetinja. SDA to ne bi mogla raditi da ima nacionalne svijesti, pa se mora koristiti religijom. IZ je svjesna toga, pa opet otvoreno gura istu politicku opciju vec cijelu generaciju, bez obzira na posljedice. Zato jer IZ nije stalo do Bosnjaka, a ni muslimana, a ni BiH. Stalo im je do sebe, a sad su nakon 50 godina komunizma kao bubreg u loju.
I to ti je ta simbioza vjere i stranke. Svjesno ili podsvjesno, najjaca politicka opcija i najjaca vjerska zajednica u BiH nanijetili da Bosnjake svedu na vjersku skupinu i pretvore u politicke patuljke u vlastitoj drzavi. Da li to rade namjerno ili ne, nemam pojma nit me boli kurac, rezultat je podjednako poguban.
- sinuhe
#84 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ne mogu desavanja u islamskom svijetu zaobici Bosnu i Bosnjake a ne zaobilaze ni muslimane u npr. Kini. Sigurno da je mnogima ideja vjerske drzave privlacna a sada je po prvi put zaokruzena i teritorija na kojoj su muslimani vecina u BiH. Vise je tu do desavanja u islamskom svijetu i odnosu muslimana u BiH prema vecinski hriscanskom okruzenju (nezavisno od Srba i Hrvata vec generalno evropskog okruzenja).
-
Mohamad Sissoko
#85 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Pa budi dosljedan, kreni sa maljem po RS-u, em okupirana teritorija em uz etnicko ciscenje i genocid.Pokazi nam na primjeru.Point. wrote:Za tipove koji zagovaraju okupaciju BiH i malj nije dovoljan.Mohamad Sissoko wrote:Znamo da je tvoje rjesenje "maljem u glavu".
- animals
#86 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
Turske i Bosanske zastave, i jos koje bratske zemlje..
Bosnjaci, se okrecu Turskoj i Arapskim zemljama...
samo zato sto su muslimani,sto im vjerske vodje to nalazu..
mislim da ce to ako se nastavi, biti pogubno za Bosnjake..
umjesto Amerike,Njemacke, Francuza,ili Engleza,
oni se svezali nazdnog svijeta..
pogubna politika..
pogubna politika..
-
Mohamad Sissoko
#87 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ne bih.howdy wrote:Jel de da bi ti umjesto one pivare jenu dzamiju smjestio?Mohamad Sissoko wrote:Znamo da je tvoje rjesenje "maljem u glavu".
Nemam nista protiv pivara.Ali meni se cini da ti sanjas dzamije
-
aratet
#88 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Jugonostalgija umire, razlog, sto mladi vide samo Njemacku, nista drugo.Alfons Kauders wrote:Ljevice vise nema. Pisi propalo, imas nekoliko komedijasa koji vode privatne stranke pred raspadom i nakon 2018 ce samo moci u penziju. Nema ni jugonostalgije kao prije, umiru starije generacije.hAZNADAR wrote:U BiH postoji samo nacionalni i vjerski identiet.General War wrote:
Koji su ti ti?
Ocrnis li nacionalni - sta ostaje?
Ljudima koji se busaju islamom, guraju islamske norme gdje im i jeste i nije mjesto, podrzavaju Zahiragica, Alispahica, Latica,... ne mozes zabraniti taj osjecaj pripadnosti necemu, zajednistva,.. - mozes im samo naci alternativu. A to ne moze biti jugonostalgija i ljevica po uzoru na propalu drzavu.
Dakle nema ljevice, a ni desnice.![]()
Samo ostaje amorfna SDA kao nekakav vjersko-narodnjacki pokret koji polako poprima oblike sekte... Uz obavezne trabante u vidu IZ BiH, raznoraznih privatnih stranaka, medija, i stranih interesa.
Problem je sto u toj varijanti nasa ljevica blize desnici nego SDA - jer ljevica i nije plaho prodavala drzavu, a ovi iz SDA svaki mjesec nesto izgube u trgovini. Onda bi ja npr. kao desnicar rado glasao za ljevicu, ili bi kao ljevicar bez problema glasao za desnicu, jer je alternativa veleizdaja SDA. Kada je drzava u pitanju, mislim da nema neke bitne razlike izmedju ljevice, desnice, liberala itd... Jer jednostavno imaju nesto zajednicko, imaju taj neki drzavni interes, ako nista da sacuvaju drzavu da nas i oni nekad mogu zajahat - dakle iz najbanalnijih mogucih razloga.
Kod SDA tog interesa nema. SDA funkcionise u haosu i neredu, drugacije ne zna. SDA vidi drzavu kao sredstvo, kao nuzno zlo za ostvarivanje svojih ideoloskih ciljeva, za socijalni inzenjering. To je razlika, jer SDA moze opstati i bez drzave, a ljevica ne. Za SDA drzava je teret, a za ljevicu i desnicu bi trebala biti svetinja. SDA to ne bi mogla raditi da ima nacionalne svijesti, pa se mora koristiti religijom. IZ je svjesna toga, pa opet otvoreno gura istu politicku opciju vec cijelu generaciju, bez obzira na posljedice. Zato jer IZ nije stalo do Bosnjaka, a ni muslimana, a ni BiH. Stalo im je do sebe, a sad su nakon 50 godina komunizma kao bubreg u loju.
I to ti je ta simbioza vjere i stranke. Svjesno ili podsvjesno, najjaca politicka opcija i najjaca vjerska zajednica u BiH nanijetili da Bosnjake svedu na vjersku skupinu i pretvore u politicke patuljke u vlastitoj drzavi. Da li to rade namjerno ili ne, nemam pojma nit me boli kurac, rezultat je podjednako poguban.
Ja vam garantujem da je ovo sto je do sad otislo nista spram onog sta nas ceka u narednim godinama.
- MyTao
#89 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Dali postoji nacija na svijetu da je ovako jednu agresorsku i okupatorsku(u jedno vrijeme) drzavu prihvatila kao bratsku?animals wrote:Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
pogubna politika..
-
aratet
#90 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
A bil mogao malo krmetine?Mohamad Sissoko wrote:Ne bih.howdy wrote:Jel de da bi ti umjesto one pivare jenu dzamiju smjestio?Mohamad Sissoko wrote:Znamo da je tvoje rjesenje "maljem u glavu".
Nemam nista protiv pivara.Ali meni se cini da ti sanjas dzamije
-
Mohamad Sissoko
#91 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ako imas posalji.Nemoj nudit a ovamo sipak.aratet wrote:
A bil mogao malo krmetine?
-
aratet
#92 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Obecavas da ces slikat i postavit na drustvene mreze kako jedes?Mohamad Sissoko wrote:Ako imas posalji.Nemoj nudit a ovamo sipak.aratet wrote:
- salik79
#93 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Vise je tu fol masmedijskog ispiranja mozga, nego to o cemu ti pises...Ovaj put su (cionisticki) masmediji bili u sluzbi/na strani al-Kaide.animals wrote:Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
pogubna politika..

-
Mohamad Sissoko
#94 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Obecavam.aratet wrote:Obecavas da ces slikat i postavit na drustvene mreze kako jedes?Mohamad Sissoko wrote:Ako imas posalji.Nemoj nudit a ovamo sipak.aratet wrote:
- salik79
#95 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Sjeverna, srednja i juzna amerika, te Australia, su ti najbolji primjer za to.MyTao wrote:Dali postoji nacija na svijetu da je ovako jednu agresorsku i okupatorsku(u jedno vrijeme) drzavu prihvatila kao bratsku?animals wrote:Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
pogubna politika..
- MyTao
#96 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
choxnox wrote:Joj tebe, pa boji se covjek da ce ga stici Banovici i u AmeriKi pa ovako serucka putem metaforaMohamad Sissoko wrote:Pa ja tebe pitam da mi ti direktno kazes.Joj tebe.MyTao wrote: Pa ako nisi to sam skontao iz posta onda ti to bar moze reci za jos jednu urodjenu stvar koju imas.
Svasta nesto urodjeno imam kako tvrdis a neces jasno da kazes ccc.
Shhhh... Skontat ce pa sta cu onda.
-
Mohamad Sissoko
#97 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
salik79 wrote:Sjeverna, srednja i juzna amerika, te Australia, su ti najbolji primjer za to.MyTao wrote:Dali postoji nacija na svijetu da je ovako jednu agresorsku i okupatorsku(u jedno vrijeme) drzavu prihvatila kao bratsku?animals wrote:Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
pogubna politika..
-
aratet
#98 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Nisu dobri primjeri, jer su u tim drzavama vecina stanovnika doseljenici, potomci okupatora.salik79 wrote:Sjeverna, srednja i juzna amerika, te Australia, su ti najbolji primjer za to.MyTao wrote:Dali postoji nacija na svijetu da je ovako jednu agresorsku i okupatorsku(u jedno vrijeme) drzavu prihvatila kao bratsku?animals wrote:Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
pogubna politika..
-
Mohamad Sissoko
#99 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
U tim drzavama okupatori su se pobrinuli da ih dobro istrijebe i zatru im trag.
- MyTao
#100 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Pa i ne bas... ali evo recimo da je tako. Postoji li nacija u Europi koja je ovoliko skinula gace i naguzila se nekadasnjim agresorima i okupatorima?salik79 wrote:Sjeverna, srednja i juzna amerika, te Australia, su ti najbolji primjer za to.MyTao wrote:Dali postoji nacija na svijetu da je ovako jednu agresorsku i okupatorsku(u jedno vrijeme) drzavu prihvatila kao bratsku?animals wrote:Gledam neki dan na tv, u Becu demonstracije za Alepo,
pogubna politika..