Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zadig

Post by Zadig »

Ne moze, u Rumuniji je na sluzbenom putu, zato i divljam sada
:D
gavrilo

Post by gavrilo »

da mi mjesto gdje sam rodjen bude u hrvatskoj? ma nema sanse... :roll:

ps. alfonse nedajte tuzlu niposto... 8-)
Frutek

Post by Frutek »

gavrilo wrote:da mi mjesto gdje sam rodjen bude u hrvatskoj? ma nema sanse... :roll:

Kakvi, Tuzla ostaje, nemaj brige 8-) :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Frutek wrote:
gavrilo wrote:da mi mjesto gdje sam rodjen bude u hrvatskoj? ma nema sanse... :roll:

Kakvi, Tuzla ostaje, nemaj brige 8-) :D
8-) :D 8-)
hananah

Post by hananah »

Ja bih voljela da se pripojimo Hrvatskoj, no koji cemo mi klinac ovakvi bijedni i nikakvi ikome :( Ko ce nas :(
Frutek

Post by Frutek »

hananah wrote:Ja bih voljela da se pripojimo Hrvatskoj, no koji cemo mi klinac ovakvi bijedni i nikakvi ikome :( Ko ce nas :(
Pa de kad bi već pripajala, imaš li kakav argument zašto bi pripajala državu koja egzistira stoljećima i sad kad konačno treba da počnemo da idemo uzlaznom putonjom?!

To prekrajanje granica i opsjednutost ovadšnjih naroda istim prelazi u bolest. Kad će se prestat razmišljat o tim glupostima :-?
Hana vremena bilo kakvih pripajanja i cijepanja su prošla. Treba tražit načina za prosperitet i napredak, uz suživot sa komšijama u kakvoj takvoj nam državi. Mi nemamo druge domovine, znaj to.
gavrilo

Post by gavrilo »

Frutek wrote:
hananah wrote:Ja bih voljela da se pripojimo Hrvatskoj, no koji cemo mi klinac ovakvi bijedni i nikakvi ikome :( Ko ce nas :(
Pa de kad bi već pripajala, imaš li kakav argument zašto bi pripajala državu koja egzistira stoljećima i sad kad konačno treba da počnemo da idemo uzlaznom putonjom?!

To prekrajanje granica i opsjednutost ovadšnjih naroda istim prelazi u bolest. Kad će se prestat razmišljat o tim glupostima :-?
Hana vremena bilo kakvih pripajanja i cijepanja su prošla. Treba tražit načina za prosperitet i napredak, uz suživot sa komšijama u kakvoj takvoj nam državi. Mi nemamo druge domovine, znaj to.
reci joj... 8-)
Frutek

Post by Frutek »

gavrilo wrote:
Frutek wrote:

reci joj... 8-)
reko sam joj :D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Zar bi Hrvatska pristala na 1,4 miliona Srba iz BiH? No way.
Frutek

Post by Frutek »

Nenadv24 wrote:Zar bi Hrvatska pristala na 1,4 miliona Srba iz BiH? No way.
Nije samo to pitanje ključno Nenade. Bez uvrede postavljaču topica, al mislim da je cijela tema apsurd. Pa bivša Jugoslavija imala takav jedan krvav raspad i zar sad nakon svega da se pravi nešto što će opet biti neki vještački savez unapred osuđen na propast.

Ono što je činjenica jeste da je ova tema tj. prijedlog iste, predstavlja traženje laganog izlaza iz mnogih problema. Ali svako ko je imao recimo priliku da pogleda HTV-vu Latinicu neku noć, mogo je vidit da je Hrvatska takođe u velikim problemima, iako u manjim nego BiH. Onaj skup na ravnoj gori je jedan od pokazatelja velikih unutarnjih srpskih problema. I šta možemo zaključit -- da sve republike imaju tonu svojih problema. Ako neko misli da bi se ti problemi istopili nekim pripajanjem, ne samo da se isti ne bi riješili nego bi se pomnožili sa iznosom problema druge države (nebitno koje, svejedno). Valja riješavat svoje probleme, 'posremit u svojoj kući prvo' što bi narod reko :)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Ali valjalo bi nekada u budućnosti ponovo okupiti Jugu.
Frutek

Post by Frutek »

Nenadv24 wrote:Ali valjalo bi nekada u budućnosti ponovo okupiti Jugu.
Heh istorija je previše komplikovana i krvava za tako nešto. Taj film se neće gledat, barem u našem životnom vijeku.

Da nam je ba u EU, pa da malo živnemo 8-) :-D
gavrilo

Post by gavrilo »

... pa bice to, ako Bog da srece uskoro... a glavni grad ce se zvat brisel 8-)
oblak

Post by oblak »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kažu pametan uči na tuđim greškama , a budala na svojim! :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:Da Federacija BiH uđe s Hrvatskom u istu državu? - Koja glupost, pih!

Jedino pravo rješenje za Bosnu je da se stavi pod turski protektorat i da uđe u uniju sa Turskom i ostalim islamskim svijetom.
S njima smo tek bili u napredovanju, i to nezadrzivom. :D

Jedno 10 puta vise je Austrija napravila i ostavila nam u nasljedje za svojih 40 godina okupacije ove zemlje, nego Turska za svojih 400 godina okupacije.

A ne znam ko je gore pisao o mostarcima koji su se izdigli iznad sukoba, ali zelim reci da ja ne bi pristao ovde ni na Srbiju ni na Hrvatsku, jer ovo je Bosna i Hercegovina i ona je moja domovina i ja druge nemam, a niti je mislim imati. ja sam samo rekao kad bi me neko prisilio da biram da bi izabrao Srbiju ili CG i to je misljenje 99,99% Mostaraca. Nekog su "karali" jedni, a nekog drugi. Svako svoj bol najvise pamti.
gavrilo

Post by gavrilo »

Frutek wrote:
gavrilo wrote:
Frutek wrote: Pa de kad bi već pripajala, imaš li kakav argument zašto bi pripajala državu koja egzistira stoljećima i sad kad konačno treba da počnemo da idemo uzlaznom putonjom?!

reci joj... 8-)
reko sam joj :D
e nek' si vala... :D

samo to "mi" trebas jos nekima ovde na forumu da pojasnis

:roll:
Toozla

Post by Toozla »

oblak wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kažu pametan uči na tuđim greškama , a budala na svojim! :lol: :lol: :lol:
...fino ti nas sve, ukljucujuci i samoga sebe, proglasi budalama...
....znam da je ne namjerno ali moram priznati da si u pravu.... :P
gavrilo

Post by gavrilo »

umro je mostar wrote:
jebotenickname wrote:Da Federacija BiH uđe s Hrvatskom u istu državu? - Koja glupost, pih!

Jedino pravo rješenje za Bosnu je da se stavi pod turski protektorat i da uđe u uniju sa Turskom i ostalim islamskim svijetom.
S njima smo tek bili u napredovanju, i to nezadrzivom. :D

Jedno 10 puta vise je Austrija napravila i ostavila nam u nasljedje za svojih 40 godina okupacije ove zemlje, nego Turska za svojih 400 godina okupacije.

A ne znam ko je gore pisao o mostarcima koji su se izdigli iznad sukoba, ali zelim reci da ja ne bi pristao ovde ni na Srbiju ni na Hrvatsku, jer ovo je Bosna i Hercegovina i ona je moja domovina i ja druge nemam, a niti je mislim imati. ja sam samo rekao kad bi me neko prisilio da biram da bi izabrao Srbiju ili CG i to je misljenje 99,99% Mostaraca. Nekog su "karali" jedni, a nekog drugi. Svako svoj bol najvise pamti.
kao prvo... 'ajd' ti sad budi pametan sta hercegovci hoce :roll:

kao drugo... je l' te to milo placa za "ili" :D
SD-6

Post by SD-6 »

...trebamo se pripojit s bracom čečenima : :D :D :oops:
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote:...trebamo se pripojit s bracom čečenima : :D :D :oops:
Da zajedno budemo u jos vecim govnima. :D :D :D
I njima nije dosta sto se s Rusima kolju 400 godina pa im fali neprijatelja pa bi da uvoze nove, da im nije monotono i dosadno, a i mi isto tako. Jest da je istorija naseg sukoba mnogo kraca, ali ne nedostaje nam neprijatelja, a ovi vala postali vise dosadni. hoce raja promjene :D :D :D
oblak

Post by oblak »

SD-6 wrote:...trebamo se pripojit s bracom čečenima : :D :D :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozuri , pojede ti komšija brata!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SD-6

Post by SD-6 »

Ima nas bre i u Kirgistanu :skoljka: ...bicemo -Unitet Kingdom off Dzamahirija"- :D :D
"Mnogo smo jaki" 8-)
oblak

Post by oblak »

SD-6 wrote:Ima nas bre i u Kirgistanu :skoljka: ...bicemo -Unitet Kingdom off Dzamahirija"- :D :D
"Mnogo smo jaki" 8-)
:lol: :lol: :lol:

Много смо јачи!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
SD-6

Post by SD-6 »

...oooo merhaba mujaga...sta ima na istoku...tvoj smijeh bi medju hiljadu prepozno...ujedno ti i selam...odoh spavat
...bice dana za dzihada :-) ....sabur,sabur... :zzzz:
:zzzz:
hananah

Post by hananah »

Cuj Domovina, ha, domovina ili Domovina, iskreno, domovina moze biti bilo gdje gdje ti je dobro, gdje ti ne podmecu na svakom koraku, gdje ti ne treba stela i mito da postignes bilo sta, gdje mozes placati kreditnom karticom i gdje neces provesti citavo popodne pijuci jednu kafu i casu vode u istom kaficu. Ne patim od ideala i opet kazem - voljela bih da se pripojimo Hrvatskoj, zbog mora, zbog kulture, zbog mnogo cega. Ja inace Hrvatsku volim kao da je moja domovina i nemam niti jedno lose iskustvo sa Hrvatima ni u Bosni ni u Hrvatskoj. No, sta cemo mi Hrvatskoj, koji cemo joj klinac ovakvi nikakvi. I druga stvar, genetski Bosanci ne radjaju vodje, svi nasi politicari su uglavnom lopovi te nama fakat treba vodja. Ponekad pozelim da smo kolonija Americi ili Britaniji. Mi smo radan narod samo ako neko zna da upravlja s nama. Sami mi to ne znamo, ne da ne znamo izabrati "vodju" nego se "vodje" u BiH (mislim na pripadnike sva tri naroda) ne radjaju - nije ovo plodno tlo za vodje.
Eto to je moje misljenje i imam pravo na njega a vi me napadajte koliko hocete sta me briga :D
Locked