Komšiluk i njihove nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#76 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by kockica_kockica »

japin_mutapi wrote:sjetih se jedne priče o jednom našem čovjeku iz žepe, koji je posle rata otišao u ameriku
vlada ih smjestila u sent luis, i ovoga zapalo da stanuje u zgradi sa nekim opakim crnjom, 2 metra visok, 120 kila težak, nabildan, ćelav, koji je po cijeli dan i noć maltretirao cijelu zgradu sa preglasnom muzikom, ali zaista preglasnom, sa nekim jakim zvučnicima i pojačalima

niko se ne žali i ne reaguje, ćute i trpe, da se ne zamjere liku
ovaj naš žepljak trpio neko vrijeme, i kada nije mogao dalje, dosjeti se ... kupi pojačalo i zvučnike, nabavi GARU i opleti
crnja pušta rap, žepljak garu, zgrada se ori, a komšije lude

posle izvjesnog vremena, dolazi crnja pred vrata žepljaka i kuca
ovaj otvara i ugledavši grmalja, pomisli da je gotov, kad će ti crnja "No more gara, please"

klin se klinom izbija i ako ih ne možeš pobijediti pridruži im se

Hahhahahahahahhaha.... :lol:
ovo_mi_je_nick

#77 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ovo_mi_je_nick »

No more gara please :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
zigson

#78 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by zigson »

kockica_kockica wrote:Par koji se seksa toliko glasno da čujem kako je udara po guzovima a ona skići i jauče ko da je kolju.. kad god ih čujem sjetim se one neke Vogoščanske televizije i muzičkog programa i one ludače sto je pjevala "Moj me Haso ko bubanj dere"... ovu Haso ne popušta... sreća pa je zahladnilo pa kad zatvore prozore čujem prigušene jauke ...
Nije Haso nego Hašim :lol:
Android Knego

#79 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Android Knego »

dobar osjecaj wrote:Sad mi pade na pamet primjer mog uzasnog komsijskog ponasanja. Prva osoba koju sam srela u zgradi kad sam uselila je bio neki covjek koji zivi dva sprata iznad mene. Kao i uvijek i svima, srdacno sam mu pozelila dobar dan. Gledao je drsko u mene i nije odgovorio nista. Scena se ponovila nekoliko puta jer ja imam automatski nagon da se srdacno javim ljudima koje srecem u zgradi a taj covjek iz nekog razloga i kad se automatski zaleti da me pozdravi, zaustavi se i samo bleji drsko u mene.

Prije nekoliko dana prilazeci zgradi vidim da taj lik ide sa suprugom i da su oboje dobro natovareni kesama iz kupovine. Supuzi sam lijepo ljubazno pridrzala vrata a kad je on prilazio vratima pustila sam da se vrata zatvore i nisam osjecala ni gram stida ili nelagode.
Nije tu nista uzasno. Samo ga nisi prepoznala... :D

Sto se tice komsiluka sve ok i sve za pet, da nije taj jedan jebeni opanak koji nikad nece skontati da zgrada nije kuca i da se tu moras odreci malo svoje slobode za blagodeti koje dobijes. Pa mu smeta pas koji laje u kuci preko ceste (150m), pa kapa klima iz cjevcice na klimu stan ispod (a on jos jedan sprat ispod tog), pa mu smeta dim cigare jer pusis ispod nape (svoje nape u svom stanu!), pa smeta sto tvoj vodokotlic, dva sprata iznad, kapa... i tako milion stvari... Jbt pa registruje zvukove koje ja u zivotu ne bi cuo...
muha_sa

#80 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by muha_sa »

kockica_kockica wrote:Preselila sam u stan u Tibri... I sve je dobro sa stanom... nemam zamjerki... stan mi je bombon...
Ali moj komšiluk je jedna velika katastrofa...

Psiho ispod mene svako malo ima napade.. po cijele dane pusta glasnu muziku... do nedavno su bili problem sto nije zazidala jedan prozor ... sad je problem sto ga je zazidala pa joj se druge komšije žale na njen zid... čim nešto padne na pod zove na telefon da pita sta se desilo... ja budala dala broj telefona... sad sam je blokirala na svim nivoima barem da me ne zivka u gluha doba noći ko se šunja po haustoru... i da njoj se uvijek neko šunja i nju prati po haustoru.. ona se boji manijaka da će joj nešto uraditi... i onda vrhunac istresanje ponjavica... glasno istresanje ponjavica i mrškanje ljudi koji na svom balkonu stoje, sklanjaju veš i slično.... Naravno ovo istresanje uglavnom započinje u 23.50 ili ujutro u 7.00 nedjeljom... Inače psiho ne priča sa 99,99% stanovnika zgrade... svi su joj nešto loše rekli, uradili, ružno gledali, ometali je u nečemu...

Par koji se seksa toliko glasno da čujem kako je udara po guzovima a ona skići i jauče ko da je kolju.. kad god ih čujem sjetim se one neke Vogoščanske televizije i muzičkog programa i one ludače sto je pjevala "Moj me Haso ko bubanj dere"... ovu Haso ne popušta... sreća pa je zahladnilo pa kad zatvore prozore čujem prigušene jauke ...

Bušenje i nakon 4 godine od useljenja... Obično se krene ujutro ranom zorom nedjeljom i subotom kad bi narod koji ne daj Bože ima pravo na slobodan dan mogao odmoriti... I ovo bušenje ne prestaje dok te dobro ne umori i natjera da pobjegneš iz kuće jer te boli glava....

Lavež pasa lutalica vs privezanih avlijanera oko kuće... Ovaj dernek krene oko 22.00 i obično ne prestaje... Možda nikad ne prestaje već mi čujemo to tako u gluho doba noći...

Turiranje i ostala sr.nja koja se dešavaju na cesti između zgrada... Neku veče izađem da vidim ko kreće u petoj brzini i vidim dvicu ubicu i neku skromnu skupinu hajvana koji se tome dive...

Do nedavno je neki lik zvao Elviru ... svoju ljubav ne prežaljenu pod balkonima... on je hvala Bogu odustao od Elvire...

U međuvremenu se uvijek nađe koji sitni lopov sa toljagom koji razbija stakla na autima... po katkad bomba eksplodira u 2 u noći i niko ne zna ni ko je bacio ni zašto...

Vrata koja odvajaju lift i prostor sa stanovima su većinom otvorena jer nam izgleda jedan komšija nema za rezervni ključ ili je navikao hodati bez ključeva... obično znam kad je on u pitanju jer ni ulazna vrata od zgrade nisu zaključana dok njegovo visočanstvo ne obavi što je trebao... Žena mu ima jeftini parfem od 5 KM kojeg troši na litre... dodje mi da joj kupim jedan skuplji i naučim kako se to koristi... treba se nekad okupati...

Određeni stanari misle da je zadatak "nekoga" da baca njihovo smeće u kantu za smeće koja je udaljena tek nekoliko koraka od ulaza... Ti stanari svoje smeće ostavljaju kod sandučića i lifta da ga pokupimo usput...

Djeca se nemaju gdje igrati... i žao mi ih je ali mi ne moraju zvoniti baš svaki dan i smijati se kao da nikad nisu vidjeli zvono na ulaznim vratima od zgrade...
a jesi postala ters :-) sve ti živo smeta :-) :lol:

kolko me sjecanje služi nisi takva bila :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#81 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

Cujes kako je pljesce po supcicu?

Mora da pichich ima onu masnu šotaru, a jebach radničke ruke koje dezinfikuje pivom iz dvolitre u pauzi ubacivanja estriha u Vurcburgu.
Laertes

#82 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Laertes »

japin_mutapi wrote:sjetih se jedne priče o jednom našem čovjeku iz žepe, koji je posle rata otišao u ameriku
vlada ih smjestila u sent luis, i ovoga zapalo da stanuje u zgradi sa nekim opakim crnjom, 2 metra visok, 120 kila težak, nabildan, ćelav, koji je po cijeli dan i noć maltretirao cijelu zgradu sa preglasnom muzikom, ali zaista preglasnom, sa nekim jakim zvučnicima i pojačalima

niko se ne žali i ne reaguje, ćute i trpe, da se ne zamjere liku
ovaj naš žepljak trpio neko vrijeme, i kada nije mogao dalje, dosjeti se ... kupi pojačalo i zvučnike, nabavi GARU i opleti
crnja pušta rap, žepljak garu, zgrada se ori, a komšije lude

posle izvjesnog vremena, dolazi crnja pred vrata žepljaka i kuca
ovaj otvara i ugledavši grmalja, pomisli da je gotov, kad će ti crnja "No more gara, please"

klin se klinom izbija i ako ih ne možeš pobijediti pridruži im se
Slažem se. Na početku rata, u stan iznad mene usele izbjeglice, i sabahu se skupi 5-6 žena, i sve u isti tren pričaju i nadglasavaju se. Ja popizdim, i malo kuc-kuc u cijevi od grijanja. Skontaju one, I onda se jedna prodera: "Hoću da pričOOOm". Nastave još glasnije. Poslije par jutara, ista stvar, al' došla i struja. Zvučnici na plafon i "Enter Sandman". Nikad više poslije toga. Muzikoterapija.
KB9

#83 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by KB9 »

sta sve cuje mogla bi komotno bit u novom nastavku avendzersa :lol:
drunken tiger

#84 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by drunken tiger »

Ja ne mogu da vjerujem da ljudima smeta ako se neko ui svom stanu seksa glasno!! Šta trebam? GUrati jastuk u glavu? Ne seksamo se svi kao 1950-e, s ugašenim svjetlima ispod jorgana.
animals

#85 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by animals »

Uh, stoja imam srecu...ja i ne znam svoje susjede, niti oni mene..
znam par zena, sto izadju sa djecom u unutrasnje dvoriste, gdje imamo igraliste za djecu..
niko ne galami,niti baca smece, ali stvarno tako, nije sala..
sve za 10..
a u starom stanu je sve bilo kontra, ko u vasoj Tibri :D
sve zavisi, od nivoa obrazovanosti stanara..
i cijene stanova :D
emmir1

#86 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by emmir1 »

Svega za pročitat.
No jedna stvar mi je zapala za oko.

U Tibri niža ekonomska klasa, tako se baš neki forumaš izrazi.

Kakvo odsustvo promišljanja, kakva iskrivljena percepcija komplet društveno, ekonomske, političke i socijalne situacije u našoj nam državi BIH.

Možda kolega ne živi ovdje, možda kolega je u penziji i ne prati društvena i svaka druga kretanja.
Negdje je zapeo u vrijeme prije rata i u vrijeme socijalista.

Kolega kapitalizam i lopovluk je ono što dominira ovim prostorima već dugo, a onaj ko sebi može priuštiti stan bilo gdje, bilo na kredit ili na bilo koji drugi način je kod nas doooobro stojeća srednja klasa.
Radi se o situiranim ljudima, obrazovanim....dakako da se nađe i pokoji koji ne odgovara opisu no samo kao iznimka koja potvrđuje priču.

A stanove na Ciglanama, u gradu, novogradnja po kojekakvim Dvorovima....danas kupuju samo po Zakonu članovi familije odnosno stranke.

Ima tu naravno i ljudi koji imaju svoje firme i koji zaista dobro rade, no da ne idemo na široko.

Konkretno u Tibri nisu loši stanovi, zgrade su lijepe i održavane.
Ja ne bih stan uzeo tamo samo zbog nedostatka zelene površine, što su zgrade nabacane jedna na drugu i što gledaš komšiji u prozor
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#87 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

kockica_kockica wrote:

Ja zivim u stanu od rodjenja... ne silujem komsije svojom muzikom, ne tresem ponjavice preko balkona nikad za te mrve imam usisivac... kad se seksam ne jaucem ko da me testerom rezu cak ni za vrijeme orgazma... smece odnesem u kontejner... i imas pravo svako krece od sebe... tako i ja...

Mozda ti mozes sebi priustiti selidbu svako malo ja ne mogu.. nije do mene... neka se oni presele u sumu odakle su dosli...

Glasna si ti samo jos nisi probala Zivojinovica.

Javi mi se na pp.

Nihilo i karanana-4K za vas :wink:
Rockefeller

#88 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Rockefeller »

Iz zgrade gdje zivim, znam par stanara i to jedva. Uljudno se pozdravimo sa "hallo" i to je to. Sve normala hvala Bogu. Samo kazem da svako ima svoje tabijate :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#89 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by pici »

blago vama dje zivite, to taslacenje po vazdan, kod mene ko na djenazi, nista nit rike nit muzike nit taslacenja, jedino gradjeviskih radova ima, vazda neko krpi nesta na kuci i kosi travu :( ... dodjemi da napravim bazen u basci i bazen party da pravim djevojke slobodan ulaz, muski na pokaz flasa pica... od mene rostilj...

Image
vade_mecum

#90 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vade_mecum »

kockica_kockica wrote:Preselila sam u stan u Tibri...
mislim da cjelokupan uzrok problema lezi u ovoj recenici
_BataZiv_0809 wrote:
kockica_kockica wrote: Ja zivim u stanu od rodjenja... ne silujem komsije svojom muzikom, ne tresem ponjavice preko balkona nikad za te mrve imam usisivac... kad se seksam ne jaucem ko da me testerom rezu cak ni za vrijeme orgazma... smece odnesem u kontejner... i imas pravo svako krece od sebe... tako i ja...

Mozda ti mozes sebi priustiti selidbu svako malo ja ne mogu.. nije do mene... neka se oni presele u sumu odakle su dosli...

Glasna si ti samo jos nisi probala Zivojinovica.
:lol: :lol: :lol: kralju, care, sahu
vade_mecum

#91 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vade_mecum »

https://youtu.be/pLXhKi21y1o

from tibra with love :D
cpu_fan

#92 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

vade_mecum wrote:
Ja ipak mislim da cjelokupan uzrok problem leži u doseljavanju stanovništva koji neće da se odreknu svojim ruralnih običaja i prilagode načinu življenja u gradskim sredinama.

P.S. virus problema sa komšilukom je raširen na komplet Sarajevo !
muz66

#93 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by muz66 »

Mene je uvijek hvatao neki svrab, alergijska reakcija na stan. Ne mogu te gungule, komsija-nekomsija, parking ratova, xyz zvukova 25h dnevno. Lijepa kuca i puno hiljada kvadrata livade oko nje. Poginem odrzavajuci sve to, ali Boga mi vrijedi. To da izmedju mene i pet komsija sa lijeve, i pet sa desne strane nikad nije podignuta ograda baska.
cpu_fan

#94 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

muz66 wrote:Mene je uvijek hvatao neki svrab, alergijska reakcija na stan. Ne mogu te gungule, komsija-nekomsija, parking ratova, xyz zvukova 25h dnevno. Lijepa kuca i puno hiljada kvadrata livade oko nje. Poginem odrzavajuci sve to, ali Boga mi vrijedi. To da izmedju mene i pet komsija sa lijeve, i pet sa desne strane nikad nije podignuta ograda baska.

Ja ti zavidim :)
vade_mecum

#95 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vade_mecum »

cpu_fan wrote:
vade_mecum wrote:
Ja ipak mislim da cjelokupan uzrok problem leži u doseljavanju stanovništva koji neće da se odreknu svojim ruralnih običaja i prilagode načinu življenja u gradskim sredinama.

P.S. virus problema sa komšilukom je raširen na komplet Sarajevo !
ok, ima elementarne nekulture u cijelom gradu i drzavi ali posmatrajte to sa strane matematike: ako imamo stambenu zgradu A sa 10 stambenih jedinica i stambenu zgradu B sa 100 stambenih jedinica onda nam prosta matematika kaze da zgrada B ima 10x vecu sansu da sadrzi vise papaka od zgrade A . ako uzmemo drustveno-ekonomske parametre u obzir taj omjer postaje i veci, a ovakve i jos gore stvari su zajednicke za naselja tipa tibra na svim paralelama i meridijanima. u slucaju vecih negativnih drustveno-ekonomskih pokreta trenutno stanje je mila majka kako moze biti.
trambusek88

#96 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by trambusek88 »

Ta "psiho" vjerovatno nije kriva što je takva. Šta ćeš, dešavanja u proteklih 25 godina, rat i stanje od rata do danas su učinila mnoge takvima, a ponekoga i stanja nevezana za to, od lošeg stanja u porodici (nasilje, neimaština), do nekih drugih trauma u životu.

Malo ko je od dobra poludio, tako da istu ne treba baš svrstavati u isti koš sa ostalim papcima i primitivcima u komšiluku.

Ne možeš tu ništa.
cpu_fan

#97 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by cpu_fan »

vade_mecum wrote: ok, ima elementarne nekulture u cijelom gradu i drzavi ali posmatrajte to sa strane matematike: ako imamo stambenu zgradu A sa 10 stambenih jedinica i stambenu zgradu B sa 100 stambenih jedinica onda nam prosta matematika kaze da zgrada B ima 10x vecu sansu da sadrzi vise papaka od zgrade A . ako uzmemo drustveno-ekonomske parametre u obzir taj omjer postaje i veci, a ovakve i jos gore stvari su zajednicke za naselja tipa tibra na svim paralelama i meridijanima. u slucaju vecih negativnih drustveno-ekonomskih pokreta trenutno stanje je mila majka kako moze biti.
Jeste ima više brojčano papaka u B ali procentualno je isti omjer i u stambenim jedinicama A i stambenim jedinicama B tako da ti to dođe na isto što se tiće kršenja kućnog reda !
derion

#98 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by derion »

E, moja raja, krkanluka komšijskog ima i u dijaspori. :) Ne živim ni blizu u nekom getu gdje ima puno kriminala, ali imam nesreću da se zadnjih godinu-dvije doselili neki mamlazi u neposredni komšiluk.

Ispod mene doselili teži alkosi iz Šri Lanke (i otac i mama se oduzmu, da nekada ne znaju kako se zovu), pa su svako večer znali galamiti, vrištati i puštati glasnu muziku usred noći. To smo riješili tako što su dobili službene opomene, pa im slijedi izbacivanje ako budu nastavili svoje glasno pijančenje. Sada su dosta smirili, mada imaju kamaru dječurlije koji ponekad vrište i lupaju, ali je to mila majka, kako je bilo.

S moje desne strane doselila se neka turska porodica, u kojoj je najveći problem žena, koja nonstop galami na jadnu djecu (beba i dječak od 7 god.). Najgore od svega je što ima užasno piskav glas, pa kada se to kombinira sa njenim turskim jezikom, to zvuči užasno, piskavo, a guturalno, kao da čuješ ćurku kako vrišti (buru-buru-para-bapa). Cijelo jebeno vrijeme. A noću malac im često galami, ali hajde, to je nekako lakše izdržati, ali ćurka je užasna.

Iznad mene živi Danac, koji je doskora dovodio svoju djevojku, i kadgod bi se seksali, mogao sam ih ćuti (pogotovo nju), kao da sam im u sobi (a prilično mi je dobra izolacija). Srećom, preselila je sada kod njega, pa i nema nešto puno seksa, kao prije. :) Uostalom, jednom sam im lupio, odmah ispod njih na radijatoru, pa je ona od tada malo tiša. Ne "kolje" je više. :)

E, jedino s drugo strane živi jedna porodica iz Srebrenice, njih nikada ne čujem (nemaju malu djecu), ali zato oni sigurno čuju sporadično mene i moju djecu. :)
vade_mecum

#99 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vade_mecum »

cpu_fan wrote:
vade_mecum wrote: ok, ima elementarne nekulture u cijelom gradu i drzavi ali posmatrajte to sa strane matematike: ako imamo stambenu zgradu A sa 10 stambenih jedinica i stambenu zgradu B sa 100 stambenih jedinica onda nam prosta matematika kaze da zgrada B ima 10x vecu sansu da sadrzi vise papaka od zgrade A . ako uzmemo drustveno-ekonomske parametre u obzir taj omjer postaje i veci, a ovakve i jos gore stvari su zajednicke za naselja tipa tibra na svim paralelama i meridijanima. u slucaju vecih negativnih drustveno-ekonomskih pokreta trenutno stanje je mila majka kako moze biti.
Jeste ima više brojčano papaka u B ali procentualno je isti omjer i u stambenim jedinicama A i stambenim jedinicama B tako da ti to dođe na isto što se tiće kršenja kućnog reda !
s tim da jedan papak privlaci daleko manje paznje od 10 papaka...to je sa strane matematike.

sa strane realnog svijeta u A ces mozda imati omjer 1:10, dok ce u B biti 4:10 jer je kvadrat stana daleko jeftiniji u tibri nego recimo u nekoj zgradici od 3-4 sprata max. brutalno zvuci ali to je kao kada kupis neki losiji smartphone i zalis se jer neka aplikacija sporije radi nego kod nekoga ko ima samsung s7 :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#100 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sam ubjedjen da moje komsije cuju kad jebem.

Vidim dvaput godisnjice smjeskaju se i pokazuju palac gore, kao ono bice bolje, desava se svakome da rano okine ili da ne moze. Inace me ignorisu :roll:
Post Reply