fatalna vodena neman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#76 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

Mozda je i drekavac, oni obitavaju u sumskoj
Mislim, kad vec moze smazati LR...

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
shiny

#77 Re: fatalna vodena neman

Post by shiny »

salik79 wrote:
shiny wrote:Joj dragi ljudi, kad prije teorije zavjere. Moguće da je čovjeka naprosto hercika opalila od hladne vode... Ne bi bio prvi.

A som je na dnu, gotovo se i ne miče, otvori usta, pa šta uleti.
Jedva ga ljudi izvuku van, a kamoli on sam toliki da ispliva na površinu. Koliko znam ajkula u Drini nema :/

Doslovno istu stvar napisao, ali, haman, kod nekih ne pije vode :mrgreen:
Izvini, tek vidim da aman doslovno prekicah misao, prepisujem ko na ispitu :-D
salik79

#78 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

shiny wrote:
salik79 wrote:
shiny wrote:Joj dragi ljudi, kad prije teorije zavjere. Moguće da je čovjeka naprosto hercika opalila od hladne vode... Ne bi bio prvi.

Jedva ga ljudi izvuku van, a kamoli on sam toliki da ispliva na površinu. Koliko znam ajkula u Drini nema :/

Izvini, tek vidim da aman doslovno prekicah misao, prepisujem ko na ispitu :-D
Ma, nema veze, samo ponavljati, mozda nekima nekada i dopre do malog mozga :mrgreen:
jao_situacije

#79 Re: fatalna vodena neman

Post by jao_situacije »

vanzemaljci 100%, i to muđahedinski s bradama
sunceKOtepsija

#80 Re: fatalna vodena neman

Post by sunceKOtepsija »

salik79 wrote:
sunceKOtepsija wrote:ko moze garantovat da nije bila neka ogromna zmija, ili neka nazovimo je riba vodena vrsta o kojoj nemamo pojma
Ja.
vjerujem ja tebi da ti vjerujes da je nama poznato maltene sve u vezi rijeka jezera i suma, medutim rijeke su ogromne, sume su ogromne, stalno se otkrivaju neke nove vrste, cak evo ovaj slucaj moze biti som, nemora biti nista novo
vazda je vazila ona, vodu hvali, drzi se kopna, to je za nas drugi svijet,
opet kazem, nemora biti nista novo, moze biti neka riba svima nam poznata
sunceKOtepsija

#81 Re: fatalna vodena neman

Post by sunceKOtepsija »

evo onaj neki tvrdi kao "mozda mu ej pukao cetvrti prsljen, covjek izgubi kontrolu na rukama, a mi vidimo da je on krenuo slavit, i onda ponovo dize ruke, a nesto ga vuce dole...
salik79

#82 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:
salik79 wrote:
sunceKOtepsija wrote:ko moze garantovat da nije bila neka ogromna zmija, ili neka nazovimo je riba vodena vrsta o kojoj nemamo pojma
Ja.
vjerujem ja tebi da ti vjerujes da je nama poznato maltene sve u vezi rijeka jezera i suma, medutim rijeke su ogromne, sume su ogromne, stalno se otkrivaju neke nove vrste, cak evo ovaj slucaj moze biti som, nemora biti nista novo
vazda je vazila ona, vodu hvali, drzi se kopna, to je za nas drugi svijet,
opet kazem, nemora biti nista novo, moze biti neka riba svima nam poznata
Nema sanse da je riba, ili bilo koja druga zivotinja. Ne znam da li sam dovoljno jasan. Klasicni primjer povrede, zakazivanja organa, i sl., pri skoku na glavu sa 20 metara visine. Dovoljna je sekunda nepaznje da se to desi, a mutna voda i okolni kovitlaci dalje ucine svoje. Sudbina.
Fudo387

#83 Re: fatalna vodena neman

Post by Fudo387 »

Nema bolan tu anakondi...sta ti je
Frajer je povrijedio kicmu, vjerovatno se skoro pa instantno paralizovao, nesreca da potrefi na jaku struju, vir, i u sekundi nestao. Sumnjam da bi ga spasili i da je ronilac bio u vodi, povuklo bi i njega sa njim.
Last edited by Fudo387 on 08/08/2016 20:33, edited 1 time in total.
salik79

#84 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:evo onaj neki tvrdi kao "mozda mu ej pukao cetvrti prsljen, covjek izgubi kontrolu na rukama, a mi vidimo da je on krenuo slavit, i onda ponovo dize ruke, a nesto ga vuce dole...
Ne dolazi do instantne reakcije. Kao, recimo, unutrasnje krvarenje nakon udesa. Covjek "zdrav-prav" odjednom se skljoka mrtav. Da li si kada vidio nekoga koga uhvati grc (noznih) misica u vodi?!
dobojlija81

#85 Re: fatalna vodena neman

Post by dobojlija81 »

skoči u Miljacku
na glavu svega ti
shiny

#86 Re: fatalna vodena neman

Post by shiny »

A i ko ne zna, vodene zmije su većinom bezopasne. I traže mirnu vodu. I većinom su na površini, ne rone često. I kad te ujede zmija ne umreš baš odmah, nego ono, hiljadu simptoma, pa ako nema antiseruma papa... I ne grabe baš ljude, prevelik im je to zalogaj, ujedaju iz straha...
sunceKOtepsija

#87 Re: fatalna vodena neman

Post by sunceKOtepsija »

salik79 wrote:
sunceKOtepsija wrote:evo onaj neki tvrdi kao "mozda mu ej pukao cetvrti prsljen, covjek izgubi kontrolu na rukama, a mi vidimo da je on krenuo slavit, i onda ponovo dize ruke, a nesto ga vuce dole...
Ne dolazi do instantne reakcije. Kao, recimo, unutrasnje krvarenje nakon udesa. Covjek "zdrav-prav" odjednom se skljoka mrtav. Da li si kada vidio nekoga koga uhvati grc (noznih) misica u vodi?!
dobro uzmimo da je i to jedna od mogucnosti...
shiny wrote:A i ko ne zna, vodene zmije su većinom bezopasne. I traže mirnu vodu. I većinom su na površini, ne rone često. I kad te ujede zmija ne umreš baš odmah, nego ono, hiljadu simptoma, pa ako nema antiseruma papa... I ne grabe baš ljude, prevelik im je to zalogaj, ujedaju iz straha...
ne govorim o obicnim zmijama, govorim o zmijama nama nepoznatim
ali nema potrebe da spekulisemo, zasto ne bi mogao biti som?
shiny

#88 Re: fatalna vodena neman

Post by shiny »

salik79 wrote:
Pa najčešći su uzroci hercika od promjene temperature ili grč... mada dobri plivači prevladaju taj grč, a vjerujem da je ovaj momak to bio. Znam slučaj djevojke koja je zbog grča glavom platila. Ne zbog grča koliko zbog panike u kojoj se nadisala vode. .
salik79

#89 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

Velim ja, nikada dovoljno puta ponoviti :mrgreen: De ba, sunce, vidi se da ovo nije tvoj fah :mrgreen:
dječak sa šibicama

#90 Re: fatalna vodena neman

Post by dječak sa šibicama »

vrijeme je da se podsjetimo

Image
salik79

#91 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

shiny wrote:
salik79 wrote:
Pa najčešći su uzroci hercika od promjene temperature ili grč... mada dobri plivači prevladaju taj grč, a vjerujem da je ovaj momak to bio. Znam slučaj djevojke koja je zbog grča glavom platila. Ne zbog grča koliko zbog panike u kojoj se nadisala vode. .
Ja, dok sam trenirao plivanje (u ex Yu i nakon rata), sam se nagledao svakakvih situacija, u bazenu, zbog grceva. Sve iskusni plivaci/ce. Bogu hvala, nikada licno nisam dozivio grc.

Btw, Lorens Listo je '95/'96 bio moj gost na drzavnom/federalnom takmicenju u plivanju, odrzanom u Tuzli :mrgreen:
shiny

#92 Re: fatalna vodena neman

Post by shiny »

sunceKOtepsija wrote: ne govorim o obicnim zmijama, govorim o zmijama nama nepoznatim
ali nema potrebe da spekulisemo, zasto ne bi mogao biti som?
Ajd dobro, som je! Možda mu je par dana ranije neko ženu ulovio, pa iz čiste osvete, ko će ga znati...

Joj, bože, i ja se zahebavam sa tuđom smrću. Šta god da je, valjda pronađu bar tijelo momka, baš mi je žao, šta god da je uzrok smrti...
MikroBelaj

#93 Re: fatalna vodena neman

Post by MikroBelaj »

Ljudi moji,ribar sam 25 godina,vadio sam somova i gledo kako 4 covjeka na camcu budu vuceni za istim po 3 sata,..riba jaka al da covjeka povuce kako pojedini misle nema sanse..inace svoje misljenje o stvarnim uzrocima necu iznositi iz principa
howdy

#94 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

sto se tice riba koje obitavaju u nasim vodama i jedu ljude jednostavno moram:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

hocu da vjerujem da se postavljac teme dobro zajebava.....

a na temu: drina je jako brza i mocna rijeka....nije za svakog
mozda je momak imao novonastali problem sa srcem za koji nije znao....
Last edited by howdy on 08/08/2016 20:58, edited 1 time in total.
animals

#95 Re: fatalna vodena neman

Post by animals »

Covjek se vjerovatno povrijedio, a mi mozemo
pisati gluposti o nekakvim nemanima..
howdy

#96 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

salik79 wrote:

moracu vas demantovat sto se toga tice....som je vrlo brz plivac ako ne i najbrzi.....
na dnu je tokom zime kad se zakrtozi....a ljeti ako neko ima volju mogu da ga odvedem da ga vidite na povrsini u lovu :wink:
salik79

#97 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

howdy wrote:
salik79 wrote:

moracu vas demantovat sto se toga tice....som je vrlo brz plivac ako ne i najbrzi.....
na dnu je tokom zime kad se zakrtozi....a ljeti ako neko ima volju mogu da ga odvedem da ga vidite na povrsini u lovu :wink:

Rijec je bila o kapitalcima od 150-200 kg i navise. Procitaj moj prvi upis na ovoj temi.
howdy

#98 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

apsolutno nema veze koliki je......

a sto se tice velicine ovih somova na slikama moracu kazat da dobar objektiv i ugao slikanja cuda cine kao i tehnika guranja ribe u objektiv :D

Image
Point.

#99 Re: fatalna vodena neman

Post by Point. »

Vidi se da nije razbio vodu rukama nego je direktno glavom puko po vodi, vrlo je moguce da je zbog toga a i siguran sam da je izgubio dah pri udaru, dodaj tome i virove i kvazi spasilacku sluzbu koja kurcem nije mrdnula da spase jadnog covjeka i eto ti razlog ovoe tragedije. Spasioce treba po sudovima ganjati, jer je nemoguce kako su sporo reagovali i samo je jedan skocio i to preko kurca.
salik79

#100 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

howdy wrote:apsolutno nema veze koliki je......

a sto se tice velicine ovih somova na slikama moracu kazat da dobar objektiv i ugao slikanja cuda cine kao i tehnika guranja ribe u objektiv :D

Image
Kako nema veze?! Kapitalci u jezeru Modrac, kod brane, se vrlo malo krecu. Sa ustima kao Vjeternica :mrgreen: Vazda su tu i nikada ne love kao manji somovi, stuke, smudjevi, buce...
Locked