Cudno, vrlo cudno. Odrastao sam na Vrbasu, skakao, svake godine tu plivam,.. vidio sam mnogo puta kako vir povuce(i sam to dozivio), kako brzak podvuce,.... vidio kako momci padaju u nesvijest prilikom skoka, kako izgube dah(i to sam dozivio),....
ali nikada nisam vidio u mirnoj vodi da tijelo ovako brzo potone i nestane.
A ovi sto tvrde da som ne ide na povrsinu ocito ne znaju sta pricaju. Som zna i patku povuci a zabiljezeno je da se znaju zaletiti i u plicak i na obalu kada love ptice koje piju vodu.
https://www.youtube.com/watch?v=mv3bdb_fTsI
Osim toga, soma privlace zvukovi, nije bezveze izmisljena buckalica.
Opet mislim da nije som jer mi zvuci gotovo nevjerovatno.
Organizacija opet bila solidna jer su tu dosli, poskakali u vodu za najvise 10 sekundi. Podsjecam da prosjecnom spasiocu treba mnogo vise vremena da dopliva sa plaze na mjesto utapanja u mnogo vecoj i opasnijoj vodi pa se ljudi spase. Ovdje su camci dosli relativno brzo i sto je najcudnije nisu ga mogli vidjeti, locirati sto znaci da ipak nije potonuo sam od sebe, vec neuobicajeno brzo.
Da je izgubio svijest, nebi tek tako potonuo.
Da je nesretni momak ispustio sav zrak iz pluca - opet nebi tako brzo potonuo. Ljudsko tijelo jednostavno ne tone tako lako i brzo.
Najvjerovatnije je vir, podvodna struja koja zna itekako biti iznenadna i da se pojavi i nestane u par sekundi.