FIFA 18 vs PES 18
Moderator: Benq
- aditon
#76 Re: FIFA 17 vs PES 17
ovo prvi put čujem da X i kocka rješavaju sve probleme u odbrani
pa rješava ona ko zna igrati. Pa kad bi tako bilo svako bi bio dobar u PES-u. Svaki bi rezultat ustvari nerješen bio, kad je tako jednostavno. Naravno da nije tako, nego ste vi samo loši igrači, dere vas ko stigne i sad ovdje pljujete po PES-u. Ja ne igram FIFU ali po istoj ne pljujem a smio bi odigrati meč s bilo kim od vas FIFANERA pa da vam i tu pokažem čarolije.
-
Mustang1
#77 Re: FIFA 17 vs PES 17
Vi kao da dobijate od Konamija nesto
I ja sam volio PES i imao sam veze sa njim vise nego vi. Pravio sam modove, prodavao, zaradjivao neku lovu (dovoljno jer sam tada isao u skolu) od PES.a. Ali nemojmo pretjerivati vise 
-
weltschmertz
#78 Re: FIFA 17 vs PES 17
Mustang1 wrote:Vi kao da dobijate od Konamija nestoI ja sam volio PES i imao sam veze sa njim vise nego vi. Pravio sam modove, prodavao, zaradjivao neku lovu (dovoljno jer sam tada isao u skolu) od PES.a. Ali nemojmo pretjerivati vise
- aditon
#79 Re: FIFA 17 vs PES 17
ja ništa ne dobijam, međutim pojedini ovdje izgleda pretjeruju, pitam se šta oni dobivaju od EA. Svaka igra ima svoje pluseve i minuse, uostalom kao i sve u životu ali biti ovoliko radikalan i govoriti kako je nešto smeće, kao u ovom slučaju PES, je u najmanju ruku neozbiljno,a prije svega ne argumentovano. Izvolite sjesti i programirajte savršen soccer. Ja niti u jednom svom postu nisam rekao da je PES savršen, daleko je on od toga, ali i FIFA je daleko od savršenstva. Također ništa loše o FIFI nisam rekao, jedino je činjenica da se u mojim krugovima PES odvijek igrao i vjerovatno će se oduvijek i igrati iako sam debelo u 4 deceniji života 
- vicious
#80 Re: FIFA 17 vs PES 17
Možda se ovdje priča o različitim stvarima, bar što se mene tiče kad se radi o igri protiv živog protivnika, 1 na 1 ili 2 na 2, obje igre mogu biti podjednako dobre i zabavne.
Čini mi se da se najviše zamjerki odnosi na single player, igru 'protiv kompjutera', jer tu se najviše primijete nedostaci i jedne i druge igre. Tu čak ne možeš ni reći koja je bolja, nego samo koja je manje loša
Čini mi se da se najviše zamjerki odnosi na single player, igru 'protiv kompjutera', jer tu se najviše primijete nedostaci i jedne i druge igre. Tu čak ne možeš ni reći koja je bolja, nego samo koja je manje loša
- Ljakan
#81 Re: FIFA 17 vs PES 17
aditon wrote:ja ništa ne dobijam, međutim pojedini ovdje izgleda pretjeruju, pitam se šta oni dobivaju od EA. Svaka igra ima svoje pluseve i minuse, uostalom kao i sve u životu ali biti ovoliko radikalan i govoriti kako je nešto smeće, kao u ovom slučaju PES, je u najmanju ruku neozbiljno,a prije svega ne argumentovano. Izvolite sjesti i programirajte savršen soccer. Ja niti u jednom svom postu nisam rekao da je PES savršen, daleko je on od toga, ali i FIFA je daleko od savršenstva. Također ništa loše o FIFI nisam rekao, jedino je činjenica da se u mojim krugovima PES odvijek igrao i vjerovatno će se oduvijek i igrati iako sam debelo u 4 deceniji života
Nisam ni ja neki gejmer ali definitivno ni soker ni fifa nisu smece,toliko truda se u to sve ulaze,da bi na kraju neko samo zato sto se njemu ne sviđa okarakterisao kao smece.
-
Mustang1
#82 Re: FIFA 17 vs PES 17
Pa u sve se ulaze neki trud, i u onaj film sto je totalno smece je ulozen neki trud i sredstva, pa opet svi kazu da je smece
- Ljakan
#83 Re: FIFA 17 vs PES 17
To ti je samo dokaz u kakvom su kurcu ljudi danas cim tuđi trud ne cijene.Ako nesto ne valja mozes reci da nije opravdalo ocekivanja a nikako da je smece.
- shalla
#84 Re: FIFA 17 vs PES 17
A jbg, na isto ti dođe...
To ti je ona narodna "nije govno već se neko posr'o"...
To ti je ona narodna "nije govno već se neko posr'o"...
- SmokingMan
#85 Re: FIFA 17 vs PES 17
Ne znam,nekada sam pržio PES,sada pomalo FIFA-u.Ako bude šta valjala neće mi biti žao izdvojiti kintu za FIFU.
-
AnonymousBIH
#86 Re: FIFA 17 vs PES 17
Ja godinama samo igram PES i životom sam ga branio, međutim dosta više. Online mod katastrofa, od cheatera, laggera i ostalog se gotovo ne može igrati. L1 + trokut do kraja prolazi u 99% slučajeva posebno ako naprijed ima dobar igrač tipa Robben i slično. Scripting online kad uhvati možeš samo gledati i razbiti džojstik, bukvalno prazan gol fulaju. Dalje, okretanje onih lopti i dobijanje po hiljaditi put jednog te istog igrača, mislim da sam Torresa i Kovacica do sada dobio minimalno 70 puta postavio sam čak i video na YT. Uglavnom ima tih milion stvari i mi koji igramo PES godinama dobro to znamo. PES offline je beton i igrati direktno sa nekim je uzivancija, PES online je samo živciranje i bacanje para.
FIFA nikada nisam igrao, imam FIFA 14, uzeo u nekoj razmjeni, i izgleda mi kao Lego fudbal, niđe veze sa vezom. Međutim gledajući onaj demo što Reus igra na Gamescom čini mi se da će Frostbite engine ove godine biti pravi potez i uz već poznate vrline FIFE tipa perfektan online mod, licenciranje svega i svačega itd., odabir se čini logičan, kad već dajem 100 i kusur KM daću ih da makar normalno uživam a ne psujem sve po spisku kad mi cheater prekine utakmicu u 89. minuti i nikom ništa, ili neki lagger iz Azije uleti pa mi komande kasne po 5 sekundi ili kad me scripting uhvati pa Ronaldo izgleda ko Piplica u napadu, a ostatak tima ko napušene i nadrogirane krave.
FIFA nikada nisam igrao, imam FIFA 14, uzeo u nekoj razmjeni, i izgleda mi kao Lego fudbal, niđe veze sa vezom. Međutim gledajući onaj demo što Reus igra na Gamescom čini mi se da će Frostbite engine ove godine biti pravi potez i uz već poznate vrline FIFE tipa perfektan online mod, licenciranje svega i svačega itd., odabir se čini logičan, kad već dajem 100 i kusur KM daću ih da makar normalno uživam a ne psujem sve po spisku kad mi cheater prekine utakmicu u 89. minuti i nikom ništa, ili neki lagger iz Azije uleti pa mi komande kasne po 5 sekundi ili kad me scripting uhvati pa Ronaldo izgleda ko Piplica u napadu, a ostatak tima ko napušene i nadrogirane krave.
- JLZbunjenog
#87 Re: FIFA 17 vs PES 17
ja to citavo vrijeme zborim dobri AnonymousBIH . WE/PES je bio dobar u ˝svoje vrijeme˝,koji sam sutao, a sad je definitivno vrijeme Fife.
- Ljakan
#88 Re: FIFA 17 vs PES 17
Izasao pes 2017 za xbox360 ide sad malo igranje 
Nema ibre u mancesteru.Nema transfera uopste,pjanic u romi,spanski klubovi neka ljeva imena,engleski po obicaju isto.Sto se same igrivosti tice moze proci ali sa ovim imenima klubova i transferima su bas zajebali.
Nema ibre u mancesteru.Nema transfera uopste,pjanic u romi,spanski klubovi neka ljeva imena,engleski po obicaju isto.Sto se same igrivosti tice moze proci ali sa ovim imenima klubova i transferima su bas zajebali.
- JLZbunjenog
#89 Re: FIFA 17 vs PES 17
Samo Fifa17, BF1 i World of Tanks ove godine 
-
AnonymousBIH
#90 Re: FIFA 17 vs PES 17
Igra li neko PES 17 na XB1?
Ja se ipak slomio i uzeo, a uzecu i FIFA svakako.
Startao myClub i nikad bolji start, čak i bez veteran bonusa zbog promjene konzole.
CR7, Aguero, Pepe, James Rodriguez, Coentrao, Bony, Alderwireld, Mascherano ... haman čitav dobar tim.
Ja se ipak slomio i uzeo, a uzecu i FIFA svakako.
Startao myClub i nikad bolji start, čak i bez veteran bonusa zbog promjene konzole.
CR7, Aguero, Pepe, James Rodriguez, Coentrao, Bony, Alderwireld, Mascherano ... haman čitav dobar tim.
-
febo_acm
#91 Re: FIFA 17 vs PES 17
Ma PES za konzole je strasan.
- soul_eclipse
#92 Re: FIFA 17 vs PES 17
Uvijek ce biti rata izmedju FIFA i PES-a 
Ovako ja sam igrao od ISS do 2014 dok KONAMI nije u*rao stvar.
Probao sam PES 2017 Demo i FIFU 17 Demo.
PES 2017 nekako siromasan,nije to to,malo mi se gameplay svidio ali nema veze sa realnoscu.Najogre nama PC igracima sto peglaju stari engine ma necu o toj igrici vise da pisem
FIFA 17 otkinula,uzmimo u obzir da je ovo prvi frostbin engine i ako se bude peglao u sledecim serijalima bit ce nesto nevjerovatno.
Meni je FIFA 17 mnogo bolja od grafika pa do gameplay,journey da ne pricam
jedva cekam 29 septembar
EDIT :
@ Mustang1
I ja sam pravio modove od PE6 do PES 2013 i dan danas sam moderator na nekim stranim podforumima
Ovako ja sam igrao od ISS do 2014 dok KONAMI nije u*rao stvar.
Probao sam PES 2017 Demo i FIFU 17 Demo.
PES 2017 nekako siromasan,nije to to,malo mi se gameplay svidio ali nema veze sa realnoscu.Najogre nama PC igracima sto peglaju stari engine ma necu o toj igrici vise da pisem
FIFA 17 otkinula,uzmimo u obzir da je ovo prvi frostbin engine i ako se bude peglao u sledecim serijalima bit ce nesto nevjerovatno.
Meni je FIFA 17 mnogo bolja od grafika pa do gameplay,journey da ne pricam
jedva cekam 29 septembar
EDIT :
@ Mustang1
I ja sam pravio modove od PE6 do PES 2013 i dan danas sam moderator na nekim stranim podforumima
-
nookey
#93 Re: FIFA 17 vs PES 17
je li istina da nema Juventusa i Arene?
Može li se to ikako riješiti na PS3?
Može li se to ikako riješiti na PS3?
- cekpi
#94 Re: FIFA 17 vs PES 17
Vozdra,
da li mi neko moze odgovoriti na jednostavno pitanje: "Da li je istina da za online igranje FIFA 2017 na PS4 moras kupiti clanarinu na PS Network Plus (ono 100KM godisnje)?
da li mi neko moze odgovoriti na jednostavno pitanje: "Da li je istina da za online igranje FIFA 2017 na PS4 moras kupiti clanarinu na PS Network Plus (ono 100KM godisnje)?
-
r_faruk
#95 Re: FIFA 17 vs PES 17
jeste, istina je, ali svaki mjesec dobijes dzaba dvije indie igre koje kostaju 3 dolara

-
febo_acm
#96 Re: FIFA 17 vs PES 17
Nije to do Fife, sve igre koje imaju online mod na PS4 zahtijevaju Plus...
Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
- mirsek
#97 Re: FIFA 17 vs PES 17
WTFfebo_acm wrote:Nije to do Fife, sve igre koje imaju online mod na PS4 zahtijevaju Plus...
Jel fakat moras imati Plus da bi igrao igre online ?
-
febo_acm
#98 Re: FIFA 17 vs PES 17
Da.
-
r_faruk
#99 Re: FIFA 17 vs PES 17
kako se moze izbrisati turnir sa one liste zapocetih turnira u fifi 17?
- agent_zero