Zaitsev wrote:
![]()
![]()
Kažem ti ja, ima logike. Šega lik pa hajd...
![]()
Ljepote Islama
-
edindinn
#76 Re: Ljepote Islama
-
edindinn
#77 Re: Ljepote Islama
Islam i muslimani u Islamu razumiju druge...... 
- Zaitsev
#78 Re: Ljepote Islama
edindinn wrote:Islam i muslimani u Islamu razumiju druge......
- Kikibombona
#79 Re: Ljepote Islama
Sto uradise od teme ova dvojica...

- HardcoreMX
#80 Re: Ljepote Islama
Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
"A da smo htjeli, mogli smo ga s njima uzvisiti, ali se on ovom svijetu priklonio i za svojom strašću krenuo. Njegov slučaj je kao slučaj psa: ako ga potjeraš on isplažena jezika dahće, a ako ga se okaniš on opet dahće. Takvi su ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim; zato kazuj događaje da bi oni razmislili. "(Kur'an;Al Araf)
"A da smo htjeli, mogli smo ga s njima uzvisiti, ali se on ovom svijetu priklonio i za svojom strašću krenuo. Njegov slučaj je kao slučaj psa: ako ga potjeraš on isplažena jezika dahće, a ako ga se okaniš on opet dahće. Takvi su ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim; zato kazuj događaje da bi oni razmislili. "(Kur'an;Al Araf)
-
edindinn
#81 Re: Ljepote Islama
Islam i muslimani u Islamu razumiju druge......
i ne traze da ih drugi razumiju....
i ne traze da ih drugi razumiju....
- Smrcak15
#82 Re: Ljepote Islama
ima tu jos jedna interesantna stvarHardcoreMX wrote:Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
Pas spomenut u Kuranu 5 puta
izreka
"Ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim" spomenut u Kuranu 5 puta
-
edindinn
#83 Re: Ljepote Islama
Islamu i muslimanima u Islamu nikakvi ekstremizmi nisu nigdje potrebni..... 
- Zaitsev
#84 Re: Ljepote Islama
Za psa sam našao: 18:18 - jednom, 18:22 - tri puta i 7:176 - jednom.Smrcak15 wrote:ima tu jos jedna interesantna stvarHardcoreMX wrote:Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
izreka
Ovo drugo nisam uspio naći osim u istom ajetu 7:176. Može pomoć?
- Smrcak15
#85 Re: Ljepote Islama
evo momceZaitsev wrote:Za psa sam našao: 18:18 - jednom, 18:22 - tri puta i 7:176 - jednom.Smrcak15 wrote:ima tu jos jedna interesantna stvarHardcoreMX wrote:Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
izreka
Ovo drugo nisam uspio naći osim u istom ajetu 7:176. Može pomoć?

- Zaitsev
#86 Re: Ljepote Islama
Zahvaljujem. Do prevoda je. Provjerio sam i zaista je ta izreka spomenuta 5 puta: "alqawmi allatheena kaththaboo" to je izgovor mislim. U redu, hvala još jednom 
- Smrcak15
#87 Re: Ljepote Islama
nema na cemu, imas ovakih slicnih primjera masa, gdje ajet povezuje dvije rijeci i onda prate jedna drugu kroz cijeli Kuran, to jeste da su spomenuti isto putaZaitsev wrote:Zahvaljujem. Do prevoda je. Provjerio sam i zaista je ta izreka spomenuta 5 puta: "alqawmi allatheena kaththaboo" to je izgovor mislim. U redu, hvala još jednom
recimo, Allah kaze da su kod njega isti Adem i Isus.
kad vidimo koliko je puta adem spomenut 25 puta, isus 25 puta u cijelom Kur'anu. itd itd
masa ovakvih primjera imamo programiranja Kur'ana da rijeci prate jedna drugu kroz cijeli Kur'an.
-
mirzaaa33
#88 Re: Ljepote Islama
Šta se ovdje gleda kad se prebrojava

-
mirzaaa33
#90 Re: Ljepote Islama
Smrčak, možeš li mi naći 25 gore gdje je Adem i 25 dolje gdje je Isa.
-
edindinn
#91 Re: Ljepote Islama
.... da niste pogrijesili temu
ovo je tema Ljepote Islama,
trebali ste ove neke postove postaviti na temi Kur'anske mudzize
ili otvoriti neku drugu temu prikladnu za naucne postove.....
ovo je tema Ljepote Islama,
trebali ste ove neke postove postaviti na temi Kur'anske mudzize
ili otvoriti neku drugu temu prikladnu za naucne postove.....
-
edindinn
#93 Re: Ljepote Islama
mirzaaa33 wrote:hop hop hop
.... može
- Smrcak15
#94 Re: Ljepote Islama
evo ti kompletna lista gdje se adem spominje 25 putamirzaaa33 wrote:Šta se ovdje gleda kad se prebrojava

evo ti kompletna lista gdje se Isus spominje 25 puta

mozes odgovoriti na temu Kur'anske mudzize
I netrazi se po korkutovom prevodu nego moras da trazis direktno u orginalu
-
mirzaaa33
#95 Re: Ljepote Islama
De ne zajebavaj me
Zašto se sad ne može koristiti prevod na bosanski jezik, nije valjda toliko glup da ne obraća pažnju na ova čuda ili imena.
Taj engleski što si postavio je dobar, mogu li tražiti u nekom engleskom Kur'anu, ne znam arapski.
Zašto se sad ne može koristiti prevod na bosanski jezik, nije valjda toliko glup da ne obraća pažnju na ova čuda ili imena.
Taj engleski što si postavio je dobar, mogu li tražiti u nekom engleskom Kur'anu, ne znam arapski.
- Smrcak15
#96 Re: Ljepote Islama
nemozes traziti u prevodima zato sto te moze zfrkati lahkomirzaaa33 wrote:De ne zajebavaj me![]()
Zašto se sad ne može koristiti prevod na bosanski jezik, nije valjda toliko glup da ne obraća pažnju na ova čuda ili imena.![]()
u orginalu moze da stoji Mesih (Mesija) a neko samo prevede Isus, i onda ti kad prebrojavas prebrojavas pogresnu rijec, u ovom slucaju Mesija sa ostalim rijecima Isus. sto nije validno prebrojavanje u ovom slucaju.
-
Nocty
#97 Re: Ljepote Islama
sta treba? da izadjem na ulicu sa kartonom oko mene da bi dopro do vise sirih masa?nasa wrote:Nocty, vec dva puta sam te banovala zbog vrijedjanja pa ti vidi kako ces nastaviti, do tebe je. Nema nikakve potrebe da vrijedjas direktno ljude koji ovdje ulaze u komunikaciju s tobom. Pitanja i teme o kojim pises su univerzalne ili kako ti rece vrte se oko 85% budalai cemu onda sve svesti na licno obracanje nekolicini koje i ne poznajes.
oni vrijedjaju svoju inteligenciju...
banuj me,who gives a f za ovaj tvoj low vibration forumcic!
samo se u krug vrtite...
-
edindinn
#98 Re: Ljepote Islama
Muslimani u Islamu vole i rade sve sto je lijepo i fino u misljenju, govoru, radu i djelu..... 
a ne vole i ne rade sve sto je ruzno i lose u misljenju, govoru, radu i djelu......
a ne vole i ne rade sve sto je ruzno i lose u misljenju, govoru, radu i djelu......
-
edindinn
#99 Re: Ljepote Islama
Muslimani u Islamu pomazu sve one kojima je pomoc potrebna...... 
- SamoVasGledam
#100 Re: Ljepote Islama
Zanimljivo, zanimljivo...mirzaaa33 wrote:Smrčak, možeš li mi naći 25 gore gdje je Adem i 25 dolje gdje je Isa.
Evo i detaljnije malo o 'brojčanim čudima' u Kur'anu - od 3:50 pa nadalje