Zaitsev wrote:
![]()
![]()
Kažem ti ja, ima logike. Šega lik pa hajd...
![]()

Moderator: Bloo
Zaitsev wrote:
![]()
![]()
Kažem ti ja, ima logike. Šega lik pa hajd...
![]()
edindinn wrote:Islam i muslimani u Islamu razumiju druge......
ima tu jos jedna interesantna stvarHardcoreMX wrote:Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
"A da smo htjeli, mogli smo ga s njima uzvisiti, ali se on ovom svijetu priklonio i za svojom strašću krenuo. Njegov slučaj je kao slučaj psa: ako ga potjeraš on isplažena jezika dahće, a ako ga se okaniš on opet dahće. Takvi su ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim; zato kazuj događaje da bi oni razmislili. "(Kur'an;Al Araf)
Za psa sam našao: 18:18 - jednom, 18:22 - tri puta i 7:176 - jednom.Smrcak15 wrote:ima tu jos jedna interesantna stvarHardcoreMX wrote:Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
"A da smo htjeli, mogli smo ga s njima uzvisiti, ali se on ovom svijetu priklonio i za svojom strašću krenuo. Njegov slučaj je kao slučaj psa: ako ga potjeraš on isplažena jezika dahće, a ako ga se okaniš on opet dahće. Takvi su ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim; zato kazuj događaje da bi oni razmislili. "(Kur'an;Al Araf)
Pas spomenut u Kuranu 5 puta
izreka
"Ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim" spomenut u Kuranu 5 puta
evo momceZaitsev wrote:Za psa sam našao: 18:18 - jednom, 18:22 - tri puta i 7:176 - jednom.Smrcak15 wrote:ima tu jos jedna interesantna stvarHardcoreMX wrote:Sjeti se jedne stare poslovice,te nekako odjednom a analogno tome, sjeti se i jednog ajeta:
Pas spomenut u Kuranu 5 puta
izreka
"Ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim" spomenut u Kuranu 5 puta
Ovo drugo nisam uspio naći osim u istom ajetu 7:176. Može pomoć?
nema na cemu, imas ovakih slicnih primjera masa, gdje ajet povezuje dvije rijeci i onda prate jedna drugu kroz cijeli Kuran, to jeste da su spomenuti isto putaZaitsev wrote:Zahvaljujem. Do prevoda je. Provjerio sam i zaista je ta izreka spomenuta 5 puta: "alqawmi allatheena kaththaboo" to je izgovor mislim. U redu, hvala još jednom
mirzaaa33 wrote:hop hop hop
evo ti kompletna lista gdje se adem spominje 25 putamirzaaa33 wrote:Šta se ovdje gleda kad se prebrojava
nemozes traziti u prevodima zato sto te moze zfrkati lahkomirzaaa33 wrote:De ne zajebavaj me![]()
Zašto se sad ne može koristiti prevod na bosanski jezik, nije valjda toliko glup da ne obraća pažnju na ova čuda ili imena.![]()
Taj engleski što si postavio je dobar, mogu li tražiti u nekom engleskom Kur'anu, ne znam arapski.
sta treba? da izadjem na ulicu sa kartonom oko mene da bi dopro do vise sirih masa?nasa wrote:Nocty, vec dva puta sam te banovala zbog vrijedjanja pa ti vidi kako ces nastaviti, do tebe je. Nema nikakve potrebe da vrijedjas direktno ljude koji ovdje ulaze u komunikaciju s tobom. Pitanja i teme o kojim pises su univerzalne ili kako ti rece vrte se oko 85% budalai cemu onda sve svesti na licno obracanje nekolicini koje i ne poznajes.
Zanimljivo, zanimljivo...mirzaaa33 wrote:Smrčak, možeš li mi naći 25 gore gdje je Adem i 25 dolje gdje je Isa.