24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#76 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by japin_mutapi »

ubistvo svata VS genocid, etničko čiščenje, konc logori, urbicid, kulturocid, mas grobnice, primarne i sekundarne grobnice, masovna silovanja, ubijanja, žive lomače, mučenja, paljevine, pljačka, rušenje vjerskih objekata, živi štitovi, organizovani zločinački poduhvat ...
načertanije, dražine instrukcije, velika srbija, homogena srbija, memorandum sanu ... šešelj, arkan, radovan, kapetan dragan, kninđe, četnici, slobin govor na kosovu, naoružavanje srba, pobuna srpskih separatista u hrvatskoj, rezervisti iz srbije i cg ... vraćanje u prađedovsku veru, trećinu pobit-trećinu protjerati-trećinu pokrstiti, 5% nesrba u srpskoj, svi srbi u jednoj državi

četvrti srpski ustanak
daddy-kool

#77 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by daddy-kool »

E što vas čovjek trola...
karanana

#78 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by karanana »

ima li gdje ova bosanska knjiga mrtvin na internetu?

prije su svi ofi grafovi bili dostupni preko idc-a ali ih tokaca skino i objavio u knjizi.

cuj ubistvo svata pocelo rat....
pa jebote u septembru 1991. su u srebrenici ubijena dva milicionera muslimana od strane srpskih terorista iz neke te njihove sao pichke materine.....
jesu barikade tada podignute od strane muslimana?
BHCluster

#79 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

karanana wrote:ima li gdje ova bosanska knjiga mrtvin na internetu?

prije su svi ofi grafovi bili dostupni preko idc-a ali ih tokaca skino i objavio u knjizi.

cuj ubistvo svata pocelo rat....
pa jebote u septembru 1991. su u srebrenici ubijena dva milicionera muslimana od strane srpskih terorista iz neke te njihove sao pichke materine.....
jesu barikade tada podignute od strane muslimana?
Upravo ta ubistva, bacanje eksploziva na Banjalucku Ferhadiju, te 7. oktobra 1991 u Sipovu kada je grupa srpskih "junaka" ubila Mehmeda Ganibegovica, ili kad su 13. oktobra 1991 srpski vojni rezervisti pucali iz autoamtskog naoruzanja po Mehmed-aginoj dzamiji u Tuzli, ti teroristicki napadi zajedno sa barikadiranjem i charapama na glavama glavnog grada Bosne i Hercegovine su bili pokazatelj sta srbi zapravo planiraju.
Ali Kemal

#80 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ali Kemal wrote: Direktan povod za barikade jeste bilo ubistvo svata i svaka relativizacija i opravdanje nema nikakvog smisla.
Sve ono sto sam naveo je tačno i svakome je jasno da to nikakva druga ubistva ne mogu da opovrgnu.
Počela se praviti država time što se štiti ubica, jer kakvog je bilo razloga da se Delalić zaštiti i kasnije još nagradi :-)
Možeš ti vrtiti tu mantru do sutra ali fakt je da bi barikade bile i bez ubistva stvata.
To nije nikakav fakt, to je samo nagadjanje. Barikade su bile potpuno besmislen potez, ja ti kažem da sam očekivao demonstracije, i to bi bilo sasvim opravdano. Barikade nisu mogle ništa da riješe i ko je god došao na tu ideju je glup.
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja samo postavljam pitanje koliko dana je prošlo od ubistva do barikada i koliko je policija objektivno u to vrijeme i za tako kratak period mogla otkriti pičinioce?
Nije bilo nikakve potrebe da se otkriva ko je počinioc, to se znalo istog trenutka, Ćelo je dao intervju za televiziju i praktično sve priznao, prema tome trebalo je samo da se uhapsi i smiri situacija, pokaže da vlast može i hoće da zaštiti svakog gradjanina.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne može ubistvo svata biti gore od ubistva osobe na radnom mjestu i mladića ispred porodične kuće. Sa druge strane šta je srpska strana uradila na razotkrivanju ubica ove dvije osobe koje se desilo 2. marta?
Ja za ta dva ubistva nisam nikada prije čuo, interesantno da ih nije niko spominjao, tako da ja ne znam žta je uradila srpska strana, vjerovatno ništa,
Sve u svemu ne znam ništa o tome, te ne mogu dati nikakav poseban odgovor, osim da osudjujem sve ubice, kao i njihove zaštitnike.

ušće wrote:Slušaj četko ..stvarno je dosta i od tebe ,ako je to direktan povod za rat onda mi objasni ...
Ja nisam ni rekao da je ubistvo Nikole Gardovića povod za rat, nego da je to bio direktan povod za barikade.
Prema tome nauči da čitaš i probaj da misliš svojom glavom.
Kada postaviš smisleno pitanje, na jedan kulturan način, bez podmetanja i nacionalističkih strasti, onda ću ti rado odgovoriti. :oops:
ranger

#81 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ranger »

a i Nikola je bas bio cvjecka tog dana na svadbi.... pa mu druga cvjecka dosla i razmijenili cvjetove... i tako....
Ali Kemal

#82 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

ranger wrote:a i Nikola je bas bio cvjecka tog dana na svadbi.... pa mu druga cvjecka dosla i razmijenili cvjetove... i tako....
Znači ti misliš da je u redu da u Bosni I Hercegovini koja je država svih naroda ubiješ čovjeka jer na svadbi nosi zastavu svog naroda :roll:
Koje samo ludilo vlada u glavama ljudi to nije normalno :-)
ranger

#83 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ranger »

Ali Kemal wrote:
ranger wrote:a i Nikola je bas bio cvjecka tog dana na svadbi.... pa mu druga cvjecka dosla i razmijenili cvjetove... i tako....
Znači ti misliš da je u redu da u Bosni I Hercegovini koja je država svih naroda ubiješ čovjeka jer na svadbi nosi zastavu svog naroda :roll:
ma rodi majka ko se to meni malo lud pravi...
znas ti dobro sta je nikola radio tj.pjevao i pokazivao a i onaj drugi hajvan sta je radio i uradio. govna i jedan i drugi. nit ga je ovaj zbog zastave ubio nit je on samo zastavu miroljubivo nosio.
BHCluster

#84 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

Ali Kemal wrote:
Gdje je to napisao? Opet pises neke konstrukcije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by japin_mutapi »

Ali Kemal wrote:
svadba na baščaršiji je bila provokacija od strane velikosrpske politike, i pokušaj izazivanja reakcije koja bi poslužila u svrhu propagande i mobilisanja srba, kao i za dokaz o ugroženosti srpskog naroda
Ali Kemal

#86 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

ranger wrote:
Ali Kemal wrote:
ma rodi majka ko se to meni malo lud pravi...
znas ti dobro sta je nikola radio tj.pjevao i pokazivao a i onaj drugi hajvan sta je radio i uradio. govna i jedan i drugi. nit ga je ovaj zbog zastave ubio nit je on samo zastavu miroljubivo nosio.
Ne znam ja uopće šta je Nikola pjevao, niti me interesira, a ni pokazivao, znam samo šta je rekao Delalić za tv, da je on uzeo sve u svoje ruke, ubio čovjeka i zbog toga ne da mu nije falila dlaka sa glave, nego je nagradjen, tako da to povlači generalno pitanje.
Da li se smije nositi zastava ili ne smije i da li treba svako da se ubije zbog zastave na svadbi?
Kakve je to onda država, kakvi smo to mi ljudi?
japin_mutapi wrote:
Ali Kemal wrote:
svadba na baščaršiji je bila provokacija od strane velikosrpske politike, i pokušaj izazivanja reakcije koja bi poslužila u svrhu propagande i mobilisanja srba, kao i za dokaz o ugroženosti srpskog naroda
I onda Ćelo ubije svata da dokaže suprotno :-)
ranger

#87 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ranger »

svi mi znamo kakav si ti i slicni tebi, tj.vidjeli smo 92-95.
haj vozdra.. ne znam koji kurac se javljam na ove teme...
:bih:
Ali Kemal

#88 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

ranger wrote:svi mi znamo kakav si ti i slicni tebi, tj.vidjeli smo 92-95.
Kad već pišeš onda prvo razmisli, sve je vrlo jednostavno, jedan potpuno nevin čovjek je tada ubijen i vlast nije poduezela ništa da uhapsi ubicu, da mu se sudi i riješi problem.
Jasno da si pokušao da opravdavaš to ubistvo pričom da ubijeni nije bio cvjećka itd itd, kao što i sada o meni pričaš nebuloze.
GeeTnT

#89 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by GeeTnT »

4000 granata dnevno na Sarajevo...i to 4 godine....sve zbog srbskog svata :-?

Mrssssshhhh!
BHCluster

#90 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

Ali Kemal wrote:
ranger wrote:svi mi znamo kakav si ti i slicni tebi, tj.vidjeli smo 92-95.
Kad već pišeš onda prvo razmisli, sve je vrlo jednostavno, jedan potpuno nevin čovjek je tada ubijen i vlast nije poduezela ništa da uhapsi ubicu, da mu se sudi i riješi problem.
Jasno da si pokušao da opravdavaš to ubistvo pričom da ubijeni nije bio cvjećka itd itd, kao što i sada o meni pričaš nebuloze.
Kako ce ga uhapsiti i suditi mu kada su srpski teroristi podigli barikade i onemogucili istragu?
valensija

#91 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by valensija »

čuj "srpski teroristi" :-) :-) :-)
BHCluster

#92 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

valensija wrote:čuj "srpski teroristi" :-) :-) :-)
Image
Ma kakav terorista on je Heroj.
muha_sa

#93 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by muha_sa »

nego šta nego teroristi.

Kako bi ti nazvo maskirane naoružane tipove koji ti blokiraju grad :? :?
insomnia78

#94 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by insomnia78 »

Image
BHCluster

#95 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Image
#đikan
Ali Kemal

#96 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

muha_sa wrote:
nego šta nego teroristi.

Slažem se, kao i oni što ubijaju ljude na ulici zbog zastave, jel tako?
Danguba

#97 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Danguba »

Image

Ovako to otprilike pocinje. Ne fali balvana, djikana a i 'ljeba ima dovoljno.
muha_sa

#98 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by muha_sa »

Ali Kemal wrote:
muha_sa wrote:
nego šta nego teroristi.

Slažem se, kao i oni što ubijaju ljude na ulici zbog zastave, jel tako?
Kemice :)
ubistvo svata osudjujem i ENDE

ovdje je o teroristima rijec--o paravojnim SDS hordama koji su blokirali citav grad :-)
razlika--DRASTICNA

sjecaš li se prvih UN rezolucija :? :? ako se sjecaš znaš kako su se nazivale te horde u sve i jednoj rezoluciji.

meni je ovih tema na vrh neke stvari :-) jedno te isto guslat 20 i kusur godina nema smisla :-)

hajd vozdra :run:
Ali Kemal

#99 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

muha_sa wrote:ubistvo svata osudjujem i ENDE

ovdje je o teroristima rijec--o paravojnim SDS hordama koji su blokirali citav grad :-)
razlika--DRASTICNA

sjecaš li se prvih UN rezolucija :? :? ako se sjecaš znaš kako su se nazivale te horde u sve i jednoj rezoluciji.

meni je ovih tema na vrh neke stvari :-) jedno te isto guslat 20 i kusur godina nema smisla :-)

hajd vozdra :run:
Vozdra i bite, uvijek je neko drugi kriv :lol:
ABH017

#100 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ABH017 »

Kako tek nazvati one koji institucionalno, u sred bijela dana, u sred Banja Luke, pošalju bagere i sruše Ferhat-pašinu džamiju, izgrađenu 1579. sa sve obližnjom sahat-kulom i proglašenu nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Hajde srušili, pa još kad se sjetim onih đikana, koji su kamenicama 2001., pokušali da spriječe postavljanje kamena temeljca.

I još kad se požale što ih neko zove đikanima.
Locked