Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

karanana

#76 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by karanana »

pa ova sad djecurlija sto su problematicna od 15-16-20 godina su rodjena u sarajevu. da li je bitno da su im roditelji ti dosljaci?
vrijeme leti. proslo je preko 20 godina od seoba naroda, radja se jedna nova generacija sarajlija.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#77 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bitanga_sa_otesa »

Thorgerson wrote: A ti poredjenja jebote zivot...

Pa evo šešelj je rodjen u sarajevu, neki od najvecih zlocinaca koji su harali gradom su rodjeni ovdje...

Kakve to jebene veze ima?

Brate trebas se malo preispitati. Ne mozes ljude etiketirati odmah cim saznas gdje su rodjeni. Izadji malo van ovog kantona, prodji malo svijeta...

Jebote gdje ja zivim i s kim.

:run:
ja tebi poredjenja.....

ima veze ,eto vidis da ima .mozemo tako u beskonacnost... kad smo vec kod seselja on je bio komandujuci kadar,cisto sumnjam da je palio liftove za invalide....prvo nisam ti ja brat,drugo trebas se ti malo preispitati,ili nemas iskustva s papcima ili zivis u nekom zamisljenom svijetu nedodjije...
trece svima vam je ista prica ,mislis otisao si do neuma i do rogatice u zavicaj i ostvario si zivotni san.prosao sam ja svasta i bio svugdje ,ali to nije stvar kojom bi se hvalio na forumu pogotovo nekima koji se nadju prozvani cim neko spomene papke i doslje. papak je neko bez kulture i kucnog odgoja,vrlo cesto iz vukojebina i ruralnih podrucja.90% papaka nije iz gradske sredine..ne pada mi na pamet da se natezem s takvima poput tebe,imas mahanje :bih:
strong69

#78 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by strong69 »

Bitango, pojma nemaš o životu i ljudima. Uživaj.
sema911s

#79 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by sema911s »

Kada pogledas koji su najgori(dosljaci iki starosjedioci) tak jetesko odredit..
Znam mnogo ljudi koji su do juce cuvali ovce na jahorini al danas su mnogo veci gradjani od ovih sto se nazivaju sarajlijama, gradjanjima..

Ko je kakav ne odredjuje odakle je vec kako se ponasa( i ja sam iz svrakina pa zivim u becu i postujem njihova pravila i niko mi ne kaze da sam papak iz sarajeva sve dok postujem njihova pravila)

Strog nediraj bitangu, mrak iz kinosvra je gladan :)
cekek

#80 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by cekek »

karanana wrote:pa ova sad djecurlija sto su problematicna od 15-16-20 godina su rodjena u sarajevu. da li je bitno da su im roditelji ti dosljaci?
vrijeme leti. proslo je preko 20 godina od seoba naroda, radja se jedna nova generacija sarajlija.
Očigledno je veoma bitno. Protjerani su iz zavičaja u Grad gdje se ne znaju ponašati pa ga mrze iz dna duše. I eto nam nove generacije debila koji pale, lome i uništavaju.

To je sve isti mentalni sklop kao i kod R. Karadžića (Durmitor) ili R. Mladića (Kalinovik City), čim su mogli iskalili svu svoju mržnju na - GRADOVE
spreca

#81 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by spreca »

cekek wrote:
karanana wrote:pa ova sad djecurlija sto su problematicna od 15-16-20 godina su rodjena u sarajevu. da li je bitno da su im roditelji ti dosljaci?
Očigledno je veoma bitno. Protjerani su iz zavičaja u Grad gdje se ne znaju ponašati pa ga mrze iz dna duše. I eto nam nove generacije debila koji pale, lome i uništavaju.

To je sve isti mentalni sklop kao i kod R. Karadžića (Durmitor) ili R. Mladića (Kalinovik City), čim su mogli iskalili svu svoju mržnju na - GRADOVE
pretjerujes i to debelo
Banksy

#82 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Banksy »

cekek wrote: Očigledno je veoma bitno. Protjerani su iz zavičaja u Grad gdje se ne znaju ponašati pa ga mrze iz dna duše. I eto nam nove generacije debila koji pale, lome i uništavaju.

Haj ne prdi. :D Sin starog Sarajlije je prije koju godinu rušio nadgrobne spomenike usred Sarajeva, drugi rušio i palio u februarskim neredima, treći išarao grafitima grad, i koliko ih je takvih budalastih, neodgojenih, raspuštenih, vrućih starosarajevskih tinjedžera ... I Titini su nekad sišli s brda, samo je postojao zakon i postojali su drotovi koji su ih nemilosrdno mlatili i riktali, a roditelje kažnjavali, a danas ih se pušta da divljaju kako žele jer plan i sveti cilj nije kao kod Tite društvo blagostanja, već društvo bezakonja, da bi stokom lakše upravljalo i držalo ih pod kontrolom ...
cekek

#83 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by cekek »

@spreca
ne pretjerujem, jednostavno je naglo doselilo previse ljudi u grad (kriticna masa) koji su nametnuli svoje standarde, za mene naopake.

@banksy
Probava, hebiga...mozda da jedem vise vlakana :D
Istina, Titini su sisli sa brda, i istina, bila murija i degenek. I kao sto sam napisao, cim su mogli, ti Titini zapucase jer su se sjetili mitova iz zavicaja

A domace bagre nam je ocigledno falilo pa smo uvezli bjelosvjetsku :run:

I da, svi smo mi fini i tolerantni, sve su to divni ljudi, ali....vidi prvi post
spreca

#84 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by spreca »

cekek wrote:@spreca
ne pretjerujem, jednostavno je naglo doselilo previse ljudi u grad (kriticna masa) koji su nametnuli svoje standarde, za mene naopake.

@banksy
Probava, hebiga...mozda da jedem vise vlakana :D
Istina, Titini su sisli sa brda, i istina, bila murija i degenek. I kao sto sam napisao, cim su mogli, ti Titini zapucase jer su se sjetili mitova iz zavicaja

A domace bagre nam je ocigledno falilo pa smo uvezli bjelosvjetsku :run:

I da, svi smo mi fini i tolerantni, sve su to divni ljudi, ali....vidi prvi post
Razumim ja ja tebe.....i sam ponekad negodujem i pojedincimase sjetim mnogobrojne rodbine........ali svih trpati u jedan kos i porediti sa ona dva krmka mi je malo zasmetalo
cekek

#85 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by cekek »

Niko nigdje nije domorodac i to stoji. Ali kao što su moji prababa i prađed znali usvojiti norme ponašanja u Sarajevu kada su došli u njega (a prvo jezik naučiti), mogu vala i današnji došlje.

Al' jok, to lupa po svom, hrakni, išaraj, zapali, razbij.... i nije me briga jel' on možda rođen u Sarajevu ili Beču, papak je, a očigledno su mu i roditelji takvi jer se nisu posvetili pripitomljavanju tog bivola.
O'zone
Globalni moderator

#86 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by O'zone »

Ovo je naš problem...Mi se između sebe pokoljemo da dokažemo da je neko u pravu a dok Trouble makeri se lagano izvuku jer ih niko ne prevaspitava zauzeti smo prevaspitavanjam jedni drugih.

Papak je papak pa da je iz Ferhadije ili iz Vukojebine
cekek

#87 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by cekek »

O'zone wrote:Ovo je naš problem...Mi se između sebe pokoljemo da dokažemo da je neko u pravu a dok Trouble makeri se lagano izvuku jer ih niko ne prevaspitava zauzeti smo prevaspitavanjam jedni drugih.

Uh što hina tepaš.

Kakvi troublemakeri, to je stoka, na njima doktoriraš maloljetničku delikvenciju
vješalica

#88 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

Ko će delinkvente dovesti u red kad su nastali od delinkvenata....
O'zone
Globalni moderator

#89 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by O'zone »

cekek wrote:
O'zone wrote:Ovo je naš problem...Mi se između sebe pokoljemo da dokažemo da je neko u pravu a dok Trouble makeri se lagano izvuku jer ih niko ne prevaspitava zauzeti smo prevaspitavanjam jedni drugih.

Uh što hina tepaš.

Kakvi troublemakeri, to je stoka, na njima doktoriraš maloljetničku delikvenciju
Prvo ne želim ih nazivati plemenitim imenima. Stoka je veoma vrijedna da bi je se poredilo sa ovim parazitima. Drugo sta ti imaš od doktorata iz maloljetnike delinkvencije? Možeš ga okaciti na zid uokvirenog zlatnim ramom i imati veći koeficijent na Platu ako si u državnoj službi.

Mi jesmo sami sebi najgori neprijatelji i ovo otpada što diše isti zrak jeste produkt ovog društva. Što je najgore ovo nije završni stadij delinkvencije ovo je početak. Slomis klupu - nema kazne
Slomis sadnicu drveta - nema kazne
Isaras zgradu - nema kazne
Obijes auto - nema kazne
Orobis granap - nema kazne
Orobis maloljetnika/ženu na ulici - nema kazne
Ti si neunistiv.....
sha_ba

#90 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by sha_ba »

moze
JThomas

#91 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by JThomas »

ne, ne neuništiv, nepobediv.
AmirBaa

#92 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by AmirBaa »

Jel ovo ispada da si nesto pocascen kad si rodjen u sarajevu ? :run: :run: :run: isto selo kao i ostatak ove usrane drzave, samo sa tramvajem i par trznih centara. Onom gore bih ja preporucio nek malo izadje iz bosne, ode do nekog grada u europi, ne mora biti glavni grad, pa kad se vrati u sarajevo vidjet ce kakva je to selendra :run: nema vode poslije 00:00, 12 hiljada lutalica, smeca na svakom cosku, neplanska gradnja, zgrade nicu ko lude, nijednog parka kako treba, tramvaji i trole se raspadaju, vozaci ludi na cesti itd. itd. itd. :run:
adda_sa

#93 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by adda_sa »

vješalica wrote:
O'zone wrote: Image

.
#Igor Buzov na zidu piše
nakon 2min fb potrage : igor buzov jedan jedini profil na fb, i u posljednjim komentima i ovaj buba, sa hashtagom buba, a i ovaj picasso je ostavljao komente sa punim imenom...
dječak sa šibicama

#94 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by dječak sa šibicama »

Igor Buzov kvazi reper, jednako kao i ovaj Buba Coreli i ta ekipa.

Buzov optuzen i za dilanje narkotika.

Sve go idiot.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#95 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bitanga_sa_otesa »

strong69 wrote:Bitango, pojma nemaš o životu i ljudima. Uživaj.
drago mi je da ti imas,uzivam svaki dan u kasabi s traNvajem....
Logovan

#96 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Logovan »

dječak sa šibicama wrote:Igor Buzov kvazi reper, jednako kao i ovaj Buba Coreli i ta ekipa.

Buzov optuzen i za dilanje narkotika.

Sve go idiot.
Sigurno Buba Corelli ide okolo i potpisuje se. :D

Sumnjam da se Buzov potpisao. Sve i da jeste, ne znači da je on uništio lift.
dječak sa šibicama

#97 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by dječak sa šibicama »

Sto nebi isao i potpisivao se, da nije mozda neka zvijezda pa mu to ispod nivoa.

Nesh ti zvijezde, klosarcic sa Alipasinog.
vješalica

#98 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

ja sm unaprijed se izvinula ukoliko nisu cvrljali
naravno da ne znači da su devastirali lift
pričamo samo o potpisu na zidu
a ovdje ih ima milion
P308

#99 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by P308 »

dječak sa šibicama wrote:Sto nebi isao i potpisivao se, da nije mozda neka zvijezda pa mu to ispod nivoa.

Nesh ti zvijezde, klosarcic sa Alipasinog.
:thumbup:
Logovan

#100 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Logovan »

Nije neka zvijezda, ali nema šanse da se on potpisao, a da ne govorim o nekakvom razvaljivanju i slično.

Odoh sutra pola grada išarati, potpisivat ću Corellija, Buzova, Frenkija i još neke repere. Krivica će pasti na njih. :oops:

A i rukopis je dosta sličan, tako da je moguće da je ista osoba šarala.
Post Reply